Jump to content

Kymco Super 9 sport [AC]

kymco super 9

• This topic is locked This topic is locked
138 replies to this topic

#61 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 June 2014 - 22:45

bitno je da nije siromašna smeša u razradi...ok, ne valja ni da je prebogata ali ako je malo deblja neće škoditi...

#62 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 20 June 2014 - 21:12

Bolje da je malo bogata, ipak ne mogu ga nastelovati jer je ovo tek razrada i bas lagana voznja, i jos u rezervoar sam dodao malo ulja, da bude malcice jaca mesavina, zbog boljeg podmazivanja.... Sada je smesa cini mi se ok, ali tek kad ispucam ovo goriva sto jos imam u rezervoar, i sipam cist benzin, znacu preciznije.

#63 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 25 June 2014 - 16:55

Kada sam potrosio onu mesavinu iz rezervoara i dosuo cist benzin, i provozao motor, po svecici se moze videti da je smesa ipak bila dobro ustelovana...
Posted Image
Malo sam ga glancao uz pomoc ovoga ...
Posted Image
i evo kako je ispao ulozeni trud...
Posted ImagePosted Image
Porucio sam neke sitnice....
Posted Image
a kvacilo koje sam kupio od jednog clana sa foruma planiram da ubacim, samo ne znam kako se menjaju opruge? Trebalo bi sa spic klestama, ili ima neki postupak?
I ubacen Trek :superiska:
Posted Image
Posted Image

Edited by BaneX, 25 June 2014 - 16:57.

#64 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 25 June 2014 - 17:59

Koje je toplotne vrednosti svecica sa kojom si vozio?

#65 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 25 June 2014 - 18:18

Njegova fabricka BR8HS. Takva boja svecice mi je i sa fabrickim spuhom kao i sa Trekom.
I to je jos uvek stara svecica, nisam novu jos ni stavio...

Edited by BaneX, 25 June 2014 - 18:30.

#66 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 25 June 2014 - 18:45

Nesto mi elektroda mnogo visoka.

#67 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 25 June 2014 - 19:02

Nisam ni primetio. Sad gledam ovu novu i elektroda je uvucena skroz unutra, a ova sa slike je fabricka koja je bila na sqtu kad sam ga kupio, i traje do dan danas. Pali bez problema.
Posted Image

Edited by BaneX, 25 June 2014 - 19:05.

#68 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 28 June 2014 - 23:30

Fabricka svecica je BR8HSA, sad ne znam dal ovo A na kraju, znaci nesto konkretno, pa je zbog toga elektroda izbacena.
Ubacene rolnice kao i kvacilo i centralna 5%, ali prevrtava mi u startu, pa mi se cini da su rolnice prelagane, ili mozda trea kvacilo jos malo da popustim?
Centralna je trebala tvrdja, ona od 30%, jer uporedno stara koja je zamorena i nova opruga Malossi 5%, su identicne tvrdoce.
U Trek-a sam se razocarao sa zvukom, ono se cuje kao apenca da vozim, a vuna je skoro nova u prigusu, kad bi moglo da se utisa, bilo bi ok. I ne svidja mi se sto pod malim gasom, i sporijom voznjom ga ne mozes voziti normalno, jer kao da trokira, nema jednak zvuk nego prekida, tek preko 30km/h ima jednak zvuk.
Trek je kupljen od piaggo masine, i prepravljen na grani, a nosac malo izmenjen, i sad sve pase. Bio je skoro nov, ali sam skinuo lak, i prefarbao ga sa crnom farbom za temp. do 800 stepeni C. Odstojao je jedan ceo dan tako, sutradan ga zapekao 2 puta, jedan kraci vremenski interval, drugi malo duzi, sa pauzom izmenju oko sat vremena.
Ako nema resenje da se utisa auspuh, leti sve komplet sa rolnicama i onim kvacilom.
Citao sam kako da se utisa, ali to ne daje neke rezultate, osim one kamene vune, cini mi se.
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Edited by BaneX, 28 June 2014 - 23:31.

#69 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 29 June 2014 - 02:12

Трек ти је међу најтишима, посебно на 50 машини.
Што ти трокира, вероватно ти је пребогата смеша на малом отклону гаса.

#70 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 29 June 2014 - 03:03

Kako da rešim smesu na malom gasu ako moze pomoc? Stelovao sam na onom sraficu smesu za fino, i sad je dobro nastelovano
Ne znam, meni je bučan... Moguce zato sto sam navikao na fabrici koji je dosta tih

Edited by Nesa BG, 29 June 2014 - 23:20.

#71 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 June 2014 - 09:14

Fabricki ne moze da se uporedi, on je ubedljivo najtisi

Sto se tice trokiranja vidi da ga namestis da odmah ulazi u rezonanciju pa nece trokirati, imas to r/t kvacilo imas rolnica, mozes kako hoces

--- Sinclair research LTD 1981 © ---

#72 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 03 July 2014 - 18:10

Leti dole spuh dok ne nabavim kamenu vunu, pa sa ga utišam.
E sad imam pitanje, jel moze ono S6 kvačilo da ide sa fabričkim spuhom, i sa belim oprugama ili moraju tvrde opruge? Pa da ih ne bi menjao da vratim serijsko.

Kad budem rešio spuh pokušaću naštelovati kvačilo tako da mu ne trokira...

Vratio sam fabričko kvačilo.
Jel moram da rastavljam blok da bi zamenio ležajeve na radilici? Propao mi onaj kod namotaj, pa ver. bih promenuo oba. I kojih su dimenzija ti ležajevi?

Edited by BaneX, 03 July 2014 - 19:09.

#73 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 July 2014 - 10:49

može to kvačilo sa belim oprugicama u popuštenom stadijumu da ide sa fabričkim auspuhom,
ja probao... :) i to baš taj primerak što ti voziš... kako prepoznam moje stare komponente pa to ti je...

ležajevi na radilici su ti
veliki sta strane variomata 25x56x12
mali sa strane magneta 20x52x12

ovaj mali odgovara i za piaggio blokove pa njega možeš i tako da juriš, a veliki je priča za sebe

#74 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 04 July 2014 - 11:10

View PostBaneX, on 03 July 2014 - 18:10, said:

Leti dole spuh dok ne nabavim kamenu vunu, pa sa ga utišam.

sa kamenom vunom ga neces utisati , ona je pregusta i pretvrda da bi upijala zvuk , kod mene na next-r-u je bila i kad sam je zamenio obicnom vunom , auspuh je nekih 20% bio tisi , proveri i kolike su ti rupice ispod te vune

Edited by DRAGANCE, 04 July 2014 - 11:11.

#75 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 04 July 2014 - 15:00

Znači imam čast da posedujem vaše kvačilo, ako sam dobro skontao :-D
Ali vratio sam fabričko kvačilo pošto nisam mogao čekati odg. A i ovi mi je sigurica, nemam ništa štelovati.
Hvala na dim. Negde je pisano o njima ali nisam mogao naci temu... Aha, videcu, valjda cu naci.
Jel moguce da su propali ležajevi zbog loših slajdera? Kad sam naručivao delove, vec 2puta nisu imali na stanju, a sad vidim da se bas klimaju...

E hvala dragance na savetu. U jednoj temu sam pročitao da je oba najbolja, tj. Najtiša... Probavću još okolo da namotam staklene vune.

#76 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 10 July 2014 - 20:56

View PostBaneX, on 04 July 2014 - 15:00, said:

Jel moguce da su propali ležajevi zbog loših slajdera? Kad sam naručivao delove, vec 2puta nisu imali na stanju, a sad vidim da se bas klimaju...
dim. semeringa su iste kao lezajevi,samo koje su sirine.ili debljine?

#77 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 July 2014 - 01:09

slideri su identični kao za piaggio i gy6 fabričke variomate, čak i kao malossi multivar slideri

#78 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 11 July 2014 - 11:37

Ma to znam, nego me zanima dal su propali ležajevi na radilice zbog loših slajdera? Semerinzi, širina ?

#79 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 July 2014 - 12:13

ležajevi su mogli propasti iz 100 razloga, izlišno je o tome raspravljati.. u svakom slučaju neka vibracija ih je dotukla...

http://forum.pyrothe..._3352#entry3352

#80 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 12 July 2014 - 15:24

To stoji, ali prilikom sastavljanja nije bilo lufta, nakon 50ak km, kad sam ga otvorio dobili su luft lezajevi, moguce slajderi, i ko zna sta jos... kao sto kazes.

Ovo su kataloski brojevi, i kompletna je skica za svaki deo ponaosob, ali ne vidim da pisu negde dimenzije o.O

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users