Posted 02 July 2013 - 23:51
Kad je stigao kod mene (negdje polovinom avgusta) masina je bila sasvim ok... Kako sam poznavao prethodnog vlasnika znam da je pocetkom prosle sezone mijenjao variomat, rolnice i remen.. Tad nije isao lose... Kao sto sam rekao u prvom postu maksimalna brzina je bila 85-86, cak sam na nizbrdici uspio i 93 po satu... Imao je akumulator, koji je nakon punjenja drzao napon skoro 10 minuta Na dugme nece ni da se javi cak i sa novim akumulatorom, mislim da su kablovi negdje u prekidu ali tim problemom cu se ovih dana pozabaviti... Imao je jos jedan problem sa auspuhom... Unutar njega je otpala nekakva pregrada pa se ponekad u okrene i zacepi izduv i skuter ne moze ici vise od 50-55.. To sam rijesio prije par dana, ali o tome kasnije u temi...
Vozio sam ga tako negdje do pocetka oktobra (do tad sam presao oko 700-800 km), i tad mi se poceo cudno ponasati, maksimalna brzina je pocela pomalo opadati, da bi na kraju pala na 60 - 65... Evo i snimak kako je tad ubrzavao http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/bf1.gif
Prvo sam skinuo deklo da vidim kakvo je stanje... Izmjerio sam da je remen 15 mm, dok na njemu pise 16,6... Predpostavio sam da je to uzrok smanjenja maksimalne brzine...
Na variomatu i na remenici se vide udubljenja koje je napravio remen
Poklopac rolnica, rolnice i slajderi su ok...
Isto tako stoji jako nisko u zadnjim polutkama, ali sta je za ocekivati od kopije minarelia i remena koji je za 2 mm uzi od serijskog
Evo snimak koliko je tad remen maksimalno izlazio na serijskom variomatu
Posted 02 July 2013 - 23:58
Cini se uredu, bez riseva i ogrebotina, isto tako boja svjecice mi izgleda dobro
Na glavi je bilo malo i na klipu je bilo malo vise garezi, ocistio sam koliko se dalo i vratio sve nazad:
Jos sam primijetio da na airboxu fali par sarafa pa je tu vukao malo vise vazduha
Poslije toga skuter je malo ozivio, ali samo u leru tj. sa podignutim tockom... U voznji je stanje bilo isto..
Mada je nekad isao i do 11500
Kako sam vidio da od serijskog variomata nema nista, rijesio sam da kupim drugi, a kad vec mijenjam odlucio sam da uzmem nesto bolje od serijale... Nasao sam u oglasima Naraku High Speed variomat, koristen svega nekih 300 km, narucio ga i stigao je za nekih 3-4 dana
Evo snimak kako izlazi sa ovim variomatom
Mislim da je razlika ocigledna, ali mislim da bi trebao ici jos vislje kad zamijenim remen, jer je ovaj uzi za 2 mm...
Posted 03 July 2013 - 00:34
Što se tiče remena, davno je bio za menjanje...tuning variomat se svakako isplati u odnosu na fabrički koji nema kanale pod lukom kojim bolje kliznu rolnice...
Po meni bi trebalo da zameniš i centralnu oprugu jer je verovatno vremenom izgubila na tvrdoći, a ne bi bilo loše da malo pretreseš i karburator da vidiš koja je dizna, kako stoji igla itd itd...
Posted 03 July 2013 - 00:36
Dosta je jos radjeno.. Bice s vremenom predstavljeno.. Uz dosta slika
Edited by sinisa93, 03 July 2013 - 00:37.
Posted 03 July 2013 - 22:14
Evo snimak kako je ubrzavao do nekih 70... Nisam snimio maksimalnu jer mi se na pola snimka auto ubacio ispred... Jednom rukom vozim, drugom snimam, pa nisam htio rizikovati da ga obilazim
Ali opet ubrzanje mi nije bilo nesto impresivno... Za 100 ccm i 6,2 kw cini mi se da bi trebalo dosta bolje ici... Ostalo mi je jos da promijenim remen, rijesim problem sa auspuhom i malo pregledam karburator...
Sutradan sam otvorio karb da ga pregledam kakvo je stanje... Inace karb je serijski 19 mm, ne znam koga su tu kinezi iskopirali...
Klipic ne odvrtanje punog gasa nije isao do kraja, pa sam dotezanjem sajle to sredio...
Glavna dizna je 70, a ova druga (jbg ne znam kako se zove ) 37,5... Igla je podesena na drugi zazor odozgo, svjecica BOSCH W7 AC...
Na ulazu u airbox ima lulicu kojoj je ulaz 14 mm... Kad ju izvadim mnogo dobro se cuje , ali se onda gusi i gasi na 6500 obrtaja, jer mi je vjerovatno dizna premala..
Posted 03 July 2013 - 22:14
Unutra je otpala pregrada pa mi cesto zacepi izduv i skuter ne moze preko 50 kao sto sam vec rekao negdje gore u temi..
Nije mi bilo druge nego da rasijecem auspuh i da vidim sta se nalazi unutra... Skinuo sam i rasjekao po ovoj crvenoj liniji:
A unutra haos, otpale su obije pregrade koje su bile unutra, i ono suzenje na kraju grane, na ulazu u cilindar..
Sve sam to povadio van i ponovo zavario auspuh..
Nakon ovog "ciscenja" skuter se preporodio, povlaci mnogo bolje, maksimalna se nije nesto previse promijenila, ali se osjeti da motor lakse "dise" Za razliku od serijskog cuje se samo malo glasnije ali je razlika skoro neprimijetna...
Ako moze neko da odvoji minut pa da mi kaze, bio bi jako zahvalan, kakvo je ono zveckanje koje se moze cuti gore na snimku sa novim variomatom.. Posebno je primjetno oko 0:07 sek. Da li je moguce da zveckaju rolnice.. Ali dok su bile u starom variomatu nisu se cule
Edited by sinisa93, 03 July 2013 - 22:16.
Posted 03 July 2013 - 22:34
Mogo bi da probas vecu diznu u karbu uz dodavanje vazduha na airboxu,pa meni je na kinezu bila 68 a ti si ipak na 80+ccm...
Posted 03 July 2013 - 22:45
Posted 03 July 2013 - 22:46
Poceo sam pomalo da poliram deklu i kurblu, ali nikako da uhvatim vremena da to dovrsim
Nakon toga stiglo je sledece:
Set dizni Motoforce 75-98 (jer sam htio da ga nastelujem da radi bez lulice u airboxu)
Motoforce Racing remenica
Novi akumulator i Stage6 Double Layer filter
Postavio sam remenicu, filter i diznu (akumulator nisam, ali o tom problemu cu kasnije )... Izvadio lulicu iz airboxa, koja je bila unutarnjeg precinka 14 mm... Sad je tu ulaz od 21 mm...Pokusao sam onda da ga upalim sa starom diznom 70 i ok radi na leru ali se na 6500 obrtaja gasi... Nakon toga ubacio diznu 75 koja je opet bila premala, da bi na kraju dosao do velicine 88 jer mi se cinila kao najbolja i skuter je sa njom radio normalno... Provjerio boju na full gasu i izgleda super... Mogu reci da nakon ovog ide odlicno, ne znam da li je zbog dizne, remenice ili auspuha ali je skroz drugi skuter... Bice uskoro jedan snimak ubrzanja i provjera maksimalne sa GPS-om
Evo slika novog i starog ventivara:
Posted 03 July 2013 - 22:51
Posted 03 July 2013 - 23:19
Posted 03 July 2013 - 23:26
sinisa93, on 03 July 2013 - 23:19, said:
http://forum.pyrothe...indpost__p__474
Posted 03 July 2013 - 23:31
Edited by sinisa93, 03 July 2013 - 23:31.
Posted 03 July 2013 - 23:33
Posted 03 July 2013 - 23:35
sinisa93, on 03 July 2013 - 23:31, said:
Posted 03 July 2013 - 23:43
Nego ajde sad reci koju rupu da izmjerim pa da znam koji karb imam...
Kao sto sam rekao, prema prirubnici je unutarnji precnik 19 mm...
Edited by sinisa93, 03 July 2013 - 23:46.
Posted 03 July 2013 - 23:50
Posted 03 July 2013 - 23:53
9 user(s) are reading this topic
0 members, 9 guests, 0 anonymous users