Jump to content

Kiwi Hurri

459 replies to this topic

#21 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 30 July 2013 - 11:07

View PostStariCojek, on 30 July 2013 - 02:18, said:

sta ovo ima neko odredjeno vrijeme za edit posta .. ?? install sam ofis evo gledam i cudim se .. mislio sam da je sprint imao duzi prenos od ovog hurrija al izgleda nije tako .. prenos iz hurija stavljam u ovaj blok sto dolazi :) :)
Ma ne moze iz hurrija u duzi blok jer se svi zupcanici razlikuju...to je kratki mina blok [ aprilia conic,f10 ] a kod duzeg PRC bloka
je dosta toga nazad modifikovano pa odgovara samo spec. uradjen duzi prenos za njega....

#22 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 30 July 2013 - 13:00

mislio sam da odgovara jer na scooter attacku kad odaberes primar za hurricane-a ako pogledas listu kojim jos skuterima odgovara vidit ces da je tu i sprint ...mozda ljudi misle da su na svim kivijima isti blokovi jer je na matrixu i factu isti blok.... Al dobro kao sto si i rekao .. to je tu negdje jer ovaj ima vecu felgu ..

Nasao sam na scooter attacku
primar Malossi 15/41 (kao tvoj) i na ovom sprintovom prenosu produzi prenos za 30% Dali bi to puno bilo za ovaj moj setup :/ .. 73 eurica ..
sekundar S6 (15/42) koji produzi prenos za 17% ..

bolje bi bilo uzeti ovaj primar pa nabacit 10'' felgu sa hurkija dok ne dodje sta jace na masinu ? (imam u planu spuh radit, trenutno proucavam literaturu :) , i karb neki veci uzet)

#23 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 30 July 2013 - 13:10

Dosta on- line shopova ne pravi razliku izmedju ta dva bloka pa zato i na SA pise to sto pise...a evo razlike-
primar za hurrija-
http://www.racing-pl...a1b7fbf13448b73
primar za duzi blok-
http://www.racing-pl...a1b7fbf13448b73

Znaci NEMA mesanja delova u "menjacu" ....za svaki blok idu drugaciji...

#24 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 01 August 2013 - 01:00

A bas ja uvjek naletim na one 'ozbiljne' prodavace.. dogovorio sa frajerom da salje blok u pon .. od ponedeljka ne odgovara na poruke a online skoro citav dan -.-'

Naletim na komplet masinu od Matrixa 50cc 2007 godiste za 120 KM (60e) + troskovi dostave(10-15e) .. ?
Ovu sto je sad na skutu bih vratio na serijalu i prodao ili ostavio za tehnicki ..

Edit : Greska masini fale namotaji , karb i vario ..
karb i vario sam i onako planirao uzimat (karb veci i multivar ili stage6) nekad kasnije :)
a paljenje mogu nac za 15-20e .. isplati li se :/ ?

Edited by StariCojek, 01 August 2013 - 01:35.

#25 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 August 2013 - 10:01

jer uopšte možeš spakovati taj duži blok na hurri-ja ?

#26 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 01 August 2013 - 10:21

mora postojati nacin :) ostavit cu onaj 'medju nosac' sto hurri ima i na njeg nabacit ... ima vremena do iduce sezone da se sredi :D
U ovoj mi se nikako neda.. sve neki sitni kvarovi bili onda rijesavaj to na brzinu da bi se opet nakon nekog vremena isti kvar ponovi..
ovako cu lagano preko zime masinu na sto i na posao bacit se lagano :)

#27 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 August 2013 - 11:59

da sam na tvome mestu ja bih skinuo i sredio taj serijski blok valjano... komplet od početka do kraja

ne bih bacao pare na neki novi podvig koji je i nekompatibilan, a može biti veći krš...

#28 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 01 August 2013 - 13:11

Malo sam trazio po netu i nadjem odgovor u cveletovoj temi (hvala Cvele :))
po ovoj slici mi se cini da su nosaci isti , s tim da je nosac zadnjeg amortizera pomjeren malo unazad na duzem bloku....
Posted Image

Uzasno me nervira ovaj kratki blok hurricane-a , a usput i dva brenzona su mi otisla (jedan pukao i ostao u bloku , drugom navoj preskace).. to je i jedan od razloga zasto ide drugi blok.. rijeseno je to nekim fuserajom al nije za duze staze :/ .. Kod tokara da nosim izaslo bi me odprilike isto koliko bi me izasao i ovaj blok kad bih prodao ostale dijelove (radilica/klip/cilindar/magnet i sl.)..

Hvala na savjetu , svakako cu razmisliti dobro prije kupovine :D

Edited by StariCojek, 01 August 2013 - 13:13.

#29 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 01 August 2013 - 14:34

Evo stize onaj prvi blok 30e sa dostavom nije lose
(http://www.pik.ba/ar...lovi-za-sprint/ imaju slike tu u artiklu) malo je zapusteno ali .. valjda ce valjati :) idem malo precistit pa skontat odakle poceti

#30 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 04 August 2013 - 21:23

Evo ga pao blok .... sada je mali hurri jos manji :) .... sklopljen uz pomoc par drugara i fena :) ... Razlika se vidi ali bas.. nazalost nisam kupio amortizer uz blok pa mi trenutno izgleda kao da je neki drag fazon ..

evo dvije slikice na brzinuPosted Image
Posted Image

Na njeg idu felge 12 sa matrixa (treba da mi dodju za par dana) 40e sa gumama platio i naravno moram duzi amortizer nabavit ili prebacit rezervar ispod sjedista :D

Misljenja ? Sugestije ?

#31 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 04 August 2013 - 21:37

Pa ok je :) samo ces morati da promenis ugao amortizeru,tj da se gornji nosac pomeri za koji cm prema nazad...

#32 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 04 August 2013 - 21:43

Da jer je ovo malo previse ukoso, tu amortizer pati i ne vrsi svoju funkciju onako kako bi trebao.

#33 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 04 August 2013 - 21:47

Znam znam :) ima jedno 3 cm izmedju felge i plastike koja 'stiti' rezervoar .. kad sjednem :O ni 0.4 cm :)

vidit cu sutra da skinem plastike , premjestim rezervar (jer i onako ce smetat kad se undertail bude radio ) pa da vidim dali bih mogao taj nosac pomjeriti :D

#34 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 05 August 2013 - 04:52

A kad ti se neda .. onda se fakat neda :) posto sam bio umoran od sklapanja , masinu sam bio samo nabacio na ram i ostavio , bez pokusaja paljenja ... kasnije kad sam se odmorio odem pokusat upalit masinu , povezem sve .. zakurblam malo se ko javi i nekako zapne .. kasnije onaj magnet okrecem rukom i osjetim kako na jednom mjestu (nakon spustanja iz gmt) klip ko negdje zapne .. opet skinem masinu , cilindar dole kad imam sta vidit .. -.-' jedna karika pukla (na jednom kraju 5mm fali) pogledam ja odma po cilindru , srecom nema nikakvih ostecenja i podjem da ostavim cilindar sa strane da pregledam gdje je komadic otisao.. i kako ostavljam kit u kutiju u kojoj je bio i prije .. :) vidim komadic karike ..znaci srecom to se odlomilo prije pa nije zavrsilo u bloku ..
sad nez sta da radim posto mi je kit meteor (neki lijevi tamo kazu kopija malossijevog nekog kita) nezz ni dali vrijedi sta ni koliko KS daje .. ima li ko vremena da analizu uradi ?

I da .. ako budem uzimao klip .. koja je prednost / mana klipova sa jednom karikom ?

#35 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 05 August 2013 - 10:34

nemožeš klip sa jednom karikom u gusani cilindar da spakuješ... postoje pravila o termičkom širenju i zaptivanju koja se moraju ispoštovati...

vidi meteor nije tako loš, a nije ništa posebno, navodno je italija a mnogi pričaju da se kopije rade u turskoj.. ja sam ih dosta spakovao i imam neka pozitivna iskustva

#36 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 05 August 2013 - 12:08

hv nisam znao bas nesto puno o tim klipovima sa jednom karikom pa eto reko da pitam :janpi: Hv :)

A ovaj meteor kad sam kupovao prodavac mi kaze imam taj meteor za 65 i kopiju istog za 45 ... uzeo ovaj meteor (ori dzi dzi valjda :D)
Nasao sam klip i karike 15e

Usput koje ulje ide u prenos ? 80w90 ?

#37 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 05 August 2013 - 12:13

šta 65 maraka to je onda oko 32e ?

da ulje u prenosu je 80w90 ide 1,1 deci litar

#38 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 05 August 2013 - 12:15

aa pisem u eurima :janpi: da bi vam bilo lakse shvatit :D 65e 130 KM :)

#39 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 05 August 2013 - 12:16

uhh mnogo je to para , koji je to promer klipa 39 (50cc) ili 47mm (70cc) ?

#40 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 05 August 2013 - 12:16

47 .. jeftinije od njeg nema :/

Edited by StariCojek, 05 August 2013 - 12:17.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users