m6 je provjereno

,u svakom slucaju hvala .
Eh sad..
Jesen pocela , kise , smaranja ... Vrijeme poceti sa
čuniranjem ..Jos da napravim sebi mjesta u garazi pa se bacam na nabavku dijelova ... Ajmo poceti od masine...
Znaci u planu je bilo
poliranje blokova , radilice i usisa ..
eh sad na trenutnom setupu ne vjerujem da ce sta znaciti jer su kanali jos uvjek u fabrickom stanju (iznutra ko grubi malter

) ali odradit cu da bude spremno ako se nekad dokopam nekih para pa.. ,
zamjena lezajeva
planiram zamjenit svaki lezaj , radilica , prenos .. fazoni i iglicasti ...
Koji proizvodjac i na sta treba obratiti paznju ? Oznaka c3?
Sto se tice iglicastog , samo sam RMS nasao .. ostalo nista ..a nesto mi se ne kupuje jer izgleda da nista rms-ovo nije predvidjeno da traje...(rekla-kazala)
Gledao sam po nekim forumima da se koriste FAG lezajevi , dali njih mogu koristiti?Ima li neko kakvog iskustva ?
i naravno nabavka klipa (da da .. jos nisam )
Elektronika
Ima li neko semu elektronike hurricane-a , trenutno je sve obljepljeno izolir trakom (neki sam svoj majstor) i kila dzekova koji nisu nigdje ustekani .. pa da vidim sta cu sa tim 'viska' dzekovima...
"STAJ- LING" !
Napokon doslo i vrijeme da se felge mjenjaju
Dogovoreno sve sa prodavacem , vjerovatno cu ovog ili iduceg vikenda otic do njeg i preuzeti to ..Zna li neko 100% dali odgovara prednja felga sa matrixa na Hurikanca ? Cini mi se ko da je sve isto..
Farbanje plastika
Znaci kombinacija kao sa slike iznad
Zelena nijansa
http://www.colorpicker.com/BBFF00
Radjenje farova kao na slici itd..
to bi bio taj 'to do list' nadam se da ce do proljeca sve biti uradjeno i spremno za sezonu .. Obavjestavat cu vas o napredku/ nazadku 'projekta'
E da.. jos jedno pitanje .. U garazi imam onu radilicu sa Sprinta na kojem je bolcna klipa 10mm ,posto mi je lakse nabaviti klip sa 10mm bolcnom razmisljam da nju stavim ..cini mi se ok , u donjoj pesnici klipnjace ima manje lufta(lijevo desno) nego ova moja koja je trenutno u keeway-u

Sta jos treba provjeriti kod radilice , ono centriranje / balansiranje ?