Jump to content

Kiwi Hurri

• This topic is locked This topic is locked
459 replies to this topic

#101 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 31 August 2013 - 23:28

@mrgood
Nadam se da nisi u pravu :)
Znam citao sam malo u tvojoj temi ali kao sto i ti kazes tvoje je zanemarljivo naspram ovoga ..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
nista .. sutra opet rasklapanje pa detaljno pregledati :/ u ovom starom bloku prenos bez ulja se cuje manje...al eto nadam se da nije nista 'opasno'

#102 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 01 September 2013 - 00:28

Ma ne vjerujem, najvjerojatnije samo lezaj.

#103 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 September 2013 - 10:14

daj proveri da li si sve platne na mesto stavio i da li je sve leglo kako valja, meni deluje kao da se jedan zupčanik dodiruje u drugi pa to melje, a to može biti i nepravilno sklopljeno

#104 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 01 September 2013 - 12:44

Jutro ! :)

Maloprije sam ispustio ulje i rasklopio reduktor ..pregledam primar i sekundar .. ok mi se cine nema ostecenja zavrtim , cuje se malo ali opet ne kao kada je to sve sklopljeno.. znaci u pitanju je zupcanik koji je na osovinici gdje se montira kvacilo .. zavrtim rukom.. i osjetim kao malo zapinjanje prilikom obrtanja i kada pustim taj zupcanik , opste nema onog 'inercionog' okretanja vec odma stane .. znaci u lezaju nema osjetnog lufta vec samo ko malo zapinje ... i da.. evo sad dok sam pisao post , posto mi je ta osovinica pri ruci, primjetim da su se ovi zupcanici MALO pojeli .. znaci mozda 0.3mm , vidi se tek kada se bas dobro zagleda .. onaj dio zupcanika koji nije bio u sprezi sa drugim zupcanikom primara ima 'visociji' zub za 0.3mm ..

Sutra idem uzeti lezaj.. nadam se da je to to , uostalom svakako sam planirao produziti prenos iduce sezone pa nek sve ide ! :D

EDIT : Imam problema sa prebacivanjem slika na pc pa ce malo kasniti :D

Edited by StariCojek, 01 September 2013 - 12:47.

#105 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 01 September 2013 - 14:23

Evo slike i video...

PS : Provjerio sam ovaj prvi zupcanik primara , zupci se nisu pojeli vec vjerovatno taj dio za koji sam mislio da se nije 'pojeo' nije obradjen :D

Uostalom 90% primar leti van iduce sezone .. mozda budem uzimao preko racing-planet.ch

Edit : budala -.-' napisao post nisam stavio slike ..>

Slika zubaca prvog zupcanika
Posted Image

Video 1 > https://www.dropbox....cm/MVI_8468.AVI smanjio sam kvalitet videa da bi moglo stati ali zvuk je bitan ....mada mi nekako jace bruji na videu nego ovako :)...

kad to zavrti na vecim obrtajima bruji :D

Edited by StariCojek, 01 September 2013 - 14:43.

#106 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 01 September 2013 - 15:24

Koliko ja tu vidim po snimci, taj lezaj se raspo a i cini mi se da mu fali pokoja kuglica...

#107 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 01 September 2013 - 16:26

izvadio sam osovinicu pregledao , lezaj na oko se cini ko netaknut sve kuglice su tu .. primjetio sam da zapinje na par mjesta kao da ima nesto u njemu evo video , dugo trebalo da ga uploaduje pa ga nisam stavio gore ..

https://www.dropbox....mu/MVI_8471.AVI

#108 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 01 September 2013 - 16:48

Pa promijeni lezaj, ne isplati se s tim zezat jer se mogu dogodit puno veci kvarovi

#109 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 01 September 2013 - 17:23

Naravno da cu mjenjati :) sto je sigurno sigurno je...
htio sam danas odma otici i kupiti ali ne rade ..pa cu morati da se strpim do sutra ..
provjerio sam kako radi sklop bez tog zupcanika na kojem je lezaj otisao .. totalno tiho skoro pa se i ne cuje... provjerio sam i ostale lezajeve .. na jednom lezaju je ista situacija kao i na ovom gore , negdje zapne ali ne stvara nikakve zvukove u radu.. ako ga uspjem izvaditi i njega mjenjam

evo i video da vidite o kojem lezaju je rijec

Edited by StariCojek, 01 September 2013 - 17:23.

#110 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 02 September 2013 - 13:40

Ne smije to nimalo zapinjat.

#111 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 02 September 2013 - 17:02

Kupio sam lezaj za ovaj zupcanik primara FAG C3 , oko 5e me izasao , ovaj drugi nisam uspio izvaditi :/ ... valjda ce ovaj rijesiti problem brujanja a nadam se da ce ovaj drugi izdrzati ovu sezonu ..

#112 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 02 September 2013 - 17:59

Treba ti alat za vadjenje lezaja iz slijepe rupe. Ali to se moze i busilicom sa borerom malo vecim nego sto je rupa u lezaju, znaci jednostavno ga razvalis.

#113 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 02 September 2013 - 23:22

skontat cu nesta .. sad pocela skola .. zajebancije .. slabo cu imati vremena ... ni klip nisam narucio jer sam u nedoumici :D naletile mi alu felge kao sto idu na matrixa i sl.. sa gumama za 30e + dostava .. a i onako necu imati vremena da vozim skut do iduce sezone.. klip ce se moci i kasnije kupiti .. a felge ako odu.. :D .. nezz..
razmislit cu pa se pisemo

#114 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 10 September 2013 - 17:12

Potrosise se novci a ni klipa ni felgi.. Ostade samo pusti san .. Znate kako ide .. sa casa na kafu , sa kafe na drugu kafu i tako....
A i skola pritisla , svaki dan sam tek oko 5/6 kuci pa malo odmori pa trening....i onda nemam bas vremena raditi oko skuta sta
Bila je jedna tema o stylingu hurikanca pa da nastavim sa planovima (snovima :)) [ TEMA ] to dok sam pisao bio mi je cilj urediti skut da lici na nesto a da ne moram mjenjat saobracajnu.. a posto ce ovo biti projekat preko zime pa ce se imat vise vremena planiram da promjenim boju i napokon vec jednom prebacim skut na svoje ime ..

Uhvatio sam malo vremena pa evo par fotosop 'skica'

Kaciga (da se pohvalim) neki dan kupio za 10e, Nolan oznaka E6 (sta mu ga to dodje ? neki kvalitet ili sta?) Malo je sjebana s vana ali manje bitno.. sredit ce se kad se i skuter bude sredjivao :D

oridzidzi slika i fotosop
Posted Image Posted Image

posto je kaciga u 'monster energy' temi pokusao sam sklopit boje za skut u istu pricu .. a i prije mi je bio problem crvenih 'obrva' u farovima(ne smije nista crveno bit u farovima) pa kontam zelene nabacit :D

Posted Image

Komentari ? Primjedbe ?

#115 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 September 2013 - 20:51

nema tih slika ?

#116 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 10 September 2013 - 21:08

??/ Meni ih ucitava normalno evo linkovi

oridzidzi kaciga https://www.dropbox....of/CAM00010.jpg

fotosop kaciga https://www.dropbox....p/CAM000130.jpg

skut https://www.dropbox....w6p6a/huri2.jpg

#117 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 11 September 2013 - 12:51

View PostStariCojek, on 30 August 2013 - 00:02, said:

Ok hvala , onda sutra vjerovatno narucujem klip i jos par dizni da se posteno ustima karb :) .. a zbog vikenda u Pon ce biti kod mene

jos jedno pitanje :skola: koji je navoj na maticama koje drze glavu ? m6 / m8 ? izgubio sam dvije jos onda kad mi je pukao brenzon na hurrijevom bloku

Hvala jos jednom

Brezon cilindra m6x106 Minarelli vertikalni set RMS
Brezon cilindra m6x106 Minarelli vertikalni set TNT
Brezon cilindra m6x109 Piaggio Motoforce
Brezon cilindra m6x98 Peugeot set TNT
Brezon cilindra m7x106 MBK Minarelli Motoforce
Brezon cilindra m7x109 MBK Minarelli Yamaha horizontalni RMS
Brezon cilindra m7x109 MBK Minarelli Yamaha horizontalni set TNT

#118 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 25 September 2013 - 00:08

m6 je provjereno :) ,u svakom slucaju hvala .
Eh sad..
Jesen pocela , kise , smaranja ... Vrijeme poceti sa čuniranjem ..Jos da napravim sebi mjesta u garazi pa se bacam na nabavku dijelova ... Ajmo poceti od masine...
Znaci u planu je bilo

poliranje blokova , radilice i usisa ..
eh sad na trenutnom setupu ne vjerujem da ce sta znaciti jer su kanali jos uvjek u fabrickom stanju (iznutra ko grubi malter :) ) ali odradit cu da bude spremno ako se nekad dokopam nekih para pa.. ,

zamjena lezajeva
planiram zamjenit svaki lezaj , radilica , prenos .. fazoni i iglicasti ...
Koji proizvodjac i na sta treba obratiti paznju ? Oznaka c3?
Sto se tice iglicastog , samo sam RMS nasao .. ostalo nista ..a nesto mi se ne kupuje jer izgleda da nista rms-ovo nije predvidjeno da traje...(rekla-kazala)
Gledao sam po nekim forumima da se koriste FAG lezajevi , dali njih mogu koristiti?Ima li neko kakvog iskustva ?

i naravno nabavka klipa (da da .. jos nisam )

Elektronika
Ima li neko semu elektronike hurricane-a , trenutno je sve obljepljeno izolir trakom (neki sam svoj majstor) i kila dzekova koji nisu nigdje ustekani .. pa da vidim sta cu sa tim 'viska' dzekovima...

"STAJ- LING" !
Napokon doslo i vrijeme da se felge mjenjaju
Dogovoreno sve sa prodavacem , vjerovatno cu ovog ili iduceg vikenda otic do njeg i preuzeti to ..Zna li neko 100% dali odgovara prednja felga sa matrixa na Hurikanca ? Cini mi se ko da je sve isto..

Farbanje plastika
Znaci kombinacija kao sa slike iznad
Zelena nijansa http://www.colorpicker.com/BBFF00
Radjenje farova kao na slici itd..

to bi bio taj 'to do list' nadam se da ce do proljeca sve biti uradjeno i spremno za sezonu .. Obavjestavat cu vas o napredku/ nazadku 'projekta'

E da.. jos jedno pitanje .. U garazi imam onu radilicu sa Sprinta na kojem je bolcna klipa 10mm ,posto mi je lakse nabaviti klip sa 10mm bolcnom razmisljam da nju stavim ..cini mi se ok , u donjoj pesnici klipnjace ima manje lufta(lijevo desno) nego ova moja koja je trenutno u keeway-u :D Sta jos treba provjeriti kod radilice , ono centriranje / balansiranje ?

#119 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 28 September 2013 - 13:28

Polako se napreduje sa 'projektom' :D (polako ali sigurno) Danas su stigle felge , ja prezadovoljan
Znaci obje felge sa gumama sam platio 30e + dostava 7e , gume su u solidnom stanju izgleda ko da ce moci jos sezonu izgurati , ali .. opet cekam da vidim kako ce se pokazati na cesti ..

Posto sam felge narucio od razlicitih likova , i gume su razlicite (sreca pa sam se dogovorio da zajedno posalju da ustedim koju marku )..
Nazad Pirelli 130/70x12 - sa solidnom dubinom sare
Naprijed (kineska/japanska) Kenda 120/70x12 - u boljem stanju od pirelli , ali... pirelli ljepse stoji , veca malo :D ...
Obje su sa Matrixa ( model 50cc ) zadnju sam odma provjerio i odgovara , prednju nisam mada nadam se da ce odgovarati jer su vile koliko mi se cini iste i na hurikancu i na matrixu .

Evo par slika (opet mi javlja da nemam ovlascenje da stavljam slike [img] na forum pa evo linkovi )
https://www.dropbox....qq/IMG_8512.JPG
https://www.dropbox....po/IMG_8514.JPG
https://www.dropbox....xr/IMG_8516.JPG

Iduce na listi klip , pa poslije tog lagano skinut plastike , pripremiti i farbati

E da ... i felge ce ici na farbanje (posto je ova jedna lose ofarbana) Malo sam u dilemi ... Rub felge ide u svijetlo zelenu kao boja na skutu ali srediste tj ostatak felge kako da uradim.. crno ili bijelo ? :D Mozda bolje biljelo kao skut (zeleno-bijela)?

#120 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 28 September 2013 - 19:42

Cita li ovo iko da ne pisem ako ne citate :D ...

Evo sad usao u kucu malo se saprao i za komp :D .. felge nabacene na hurrikanca .. legle ko budali samar... malo sam se namucio dok sam postavio puz brzinomjera (pisat cu nekad kasnije o cemu je rijec) ali kad je stari rekao 'al sad mocno izgleda' .... srce ko rusija :D (inace nikad me nije podrzao sa ovim 'tuniranjem' )
posto sam u zurbi evo jedna slikica , druge mozete naci u dropbox albumu (pri dnu)

Jedna pozerska u garazi pored vreca cementa
https://fbcdn-sphoto...018960122_n.jpg

Eh .. pitanje na brzinu
Posto ne mogu da se sjetim bas nekog dobrog varioca u blizini , dali bih smio ostaviti amortizer kao na slici ispod
https://www.dropbox....e0/IMG_8527.JPG
znaci ovdje sam stavio samo da vidim kako bi izgledao finalno ali ugao amortizera je fin a i cini mi se ko da ce raditi svoj posao .. opet .. ne mogu svakom dati da mi vari nosac amortizera a morat ce se napraviti i poveci distancer da bi bio pod ovim uglom

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users