Jump to content

Cagiva mito 125

58 replies to this topic

#1 adam

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 14 September 2013 - 22:32

Evo mene u novoj temi,posto je aerox otiso krenuo sam u potragom za novom masinom i naso sam je.. upitanju je cagiva mito 125 evo 7brzine,motor je u super stanju jedino ima da se odradi par sitnica oko plastike i naravno bice tu dosta izmena oko staylinga ali otom potom sve polako i bez zurbe :D
evo par slika kako motor izgleda trenutno.. :)

Posted Image
Posted ImagePosted Image

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 September 2013 - 01:28

lepa, daj još neke podatke koje godište, imaš li neke karakteristike... itd koliko si platio ako nije tajna ?

#3 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 15 September 2013 - 01:30

Izgleda jako ocuvano. Koje je godiste? I koliko si ga platio ako nije tajna?

EDIT: Mario postovali smo u isto vreme :D

Edited by Beogradski Fantom, 15 September 2013 - 01:30.

#4 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 15 September 2013 - 01:54

Neka je sa srecom i pamet u glavu, ide lepo ova masinica :D

#5 adam

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 15 September 2013 - 11:26

hvala hvala.. :D

2002god ima 7 brzine i 37ks a platio sam je 900e jel decku trebale pare za drugi motor a i cena je bila malo niza zbog ove sitnice sto treba da se urade inace ovakava cagiva vredi mng vise... znaci ujeda kako ide i plus dellorto karburator od 34mm to je im fabricki karburator,trenutno sam u potragu za neki sportski auspuh... sto se tice masine sve je u fullu osim neke sitnice oko plastike.. ide zima pa ce to sve polako da se sredi i malo stayling da se uradi imam vec u planu sta i kako :D

#6 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 15 September 2013 - 13:51

Beba Ducati. Moj favorit u 125cc klasi. Najlepsi i tih 7 brzina je interesantno.

#7 adam

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 15 September 2013 - 21:52

Motor bas isto izgleda kao Ducati, samo jos da se uradi spuh ispod stop svetla :D

#8 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 September 2013 - 21:57

tu je malo skupo uraditi spuh a da bude i bolji od fabričkog, obratite pažnju

#9 adam

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 15 September 2013 - 22:23

pa spuh na 125 da bude kao na Ducati ispod stop svetla nema sanse,pokusam sam na predhodni motor aprilia rs i sve sam lepo uradio ali motor je izgubio snagu jel je predugacak spuh

ipak je to 125 nije to neka prejaka masina

#10 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 16 September 2013 - 00:53

vidi, jedno je estetika a drugo su performanse, ja tebe potpuno razumem da je lepše da mu izlaz bude ispod repa, ali treba skapirati da je lako 4T motorima izvesti prigušivač i cevku ispod repa.. kod 2T -a je ekspanziona posuda, ili ti rezonantni auspuh, jedan od najbitnijih faktora za postizanje snage, i konkretno kod ovakvih mašina kao što je mito gde su izvukli 37KS iz 125cc-a veruj mi auspuh uopšte nije naivan, i nemože tek tako da se izvede , ili da se kupi neki koji ima surlu ovamo ili onamo... ovde je bolji auspuh od ovog originalnog bar 500e, i molim te nemoj da pitaš kuda ide, najverovatnije ne ide ispod repa...

ps. čitam ovaj tvoj prethodni post, ‚125 nije prejaka mašina... pah ne znam kako da ti ogdovorim

rezonantni auspuh ima svaki element , svaku cevku, svaki difuzor, svaki protivkonus i izlazak na cevčici tačno proračunat u milimetar, za određeni setup, dakle ugao prelivnih kanala, ugao izduvnog kanala, pritisak, temperaturu i ciljni radni obrtaj, na kojima se odigrava taj fenomen nazvan rezonancija...

jednostavno ili je ima.. pa je motor 37KS-a ili je nema pa je 12KS-a

#11 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 September 2013 - 09:31

Cagiva je prelepa,a ovaj primerak je bas ocuvan..Svaka cast na kupovini..37ksa je ozbiljna snaga za tako lagani motor,samo pazljivo!
Ako budes u prilici mozes snimiti malo turiranja u leru da cujemo kako prima gas... :D

#12 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 16 September 2013 - 19:15

Cestitke na kupovini ... Meni licno jedna od najljepsih 125-ica pored RG-a :D ... A samo da napomenem, najjaca serijska je 33-34 KS :D

#13 adam

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 16 September 2013 - 21:38

bice clipa sutra u toku dana :ziveli:
ima super zvuk,i to je sa fabrickim spuhom.. kao sto Mario vec kaze moram naci asupuh koji je napravljen bas za nju za takvih spuha nema ispod 300e naravno novih,e sad neznam sta bi dobio kad bi kupovao samo top a ne ceo spuh iz cilindra??

#14 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 16 September 2013 - 21:48

View Postadam, on 16 September 2013 - 21:38, said:

bice clipa sutra u toku dana
ima super zvuk,i to je sa fabrickim spuhom.. kao sto Mario vec kaze moram naci asupuh koji je napravljen bas za nju za takvih spuha nema ispod 300e naravno novih,e sad neznam sta bi dobio kad bi kupovao samo top a ne ceo spuh iz cilindra??
Dobio bi,sta drugo nego -nov top ... :D ....i mozda malo drugaciji zvuk uz rupu u dzepu od bar 50-ak eura... :ziveli:

#15 adam

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 16 September 2013 - 21:58

Ex da je samo 50e :ziveli:

#16 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 17 September 2013 - 00:10

Одлична машина, свака част. По мени су ове 125 веома озбиљне, не бих реко да је ~35 на 130кг мотору слабо.

#17 adam

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 17 September 2013 - 11:08

ma idu kao lude,samo sto nevole da ih kidas mnogo jel brzo crkavaju znam kad sam imao Apriliu Futuru cepao sam je i nije dugo trajala :ziveli:
tako da ovu bas cuvam :D

#18 TureZR

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 116 posts

Posted 17 September 2013 - 14:29

cestitam i ovde na prinovi,samo lepo odrzavaj,sipaj dobro ulje i vozi kako god hoces nema da crkne ako je dobra,naravno pre voznje zagrej je dobro i nema greske,ja sam imao cagivu mito i cagivu rapotor mogu reci samo reci hvale za cagivu,po meni najbolje 125ice,najozbiljniji zvuk,idu odlicno itd :ziveli: puno predjenih kilometara na njoj ti zelim..

#19 adam

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 17 September 2013 - 17:21

hvala hvala... danas sam se provozao malo vise,mogu reci da je dosta trosi negde oko 10l na 100km.. :ziveli:
al zato ujeda cim pipnem malo gas :D

#20 tosonije

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • MestoBeograd (Zemun), Bela palanka
  • Vozimtomos apn6s, T14

Posted 17 September 2013 - 18:15

Jel si ga gonio? da vidis maximalnu? To bi trebalo da ide preko 200kmh... Drug ima cagivu freciju, koja je starija, ide oko 180. Najbolje od svega je to sto je masina neunistiva... Znaci skoro 10 godina kod njega, pun gas svake sezone, i jos uvek je dobra masina...

neka je sa srecom!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users