Jump to content

Keeway Hurricane

• This topic is locked This topic is locked
220 replies to this topic

#1 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 13 October 2013 - 13:25

Prvi skuter koji sam uzeo bio je Keeway Hurricane 50ccm uzeo sam ga novog 2008 godine i do sada sam presao 13 000 kilometara sa njim… od kvarova? Na 500km alnaser je crkao (naravno zamenjen u garanciji) i riknula je sijalica :qddq: ostalo da kucnem u drvo nista ali je zato od pocetka uvek bio nahranjen Motul uljem,Ngk svecice itd…dok nisam skinuo blokadu trosio je 2,5 litre ali nije prelazio 45 na sat..tada je skinuta blokada,ali nisam se dugo zadrzao na tome prvo je promenjen CDI stavljen odblokirani,i Sito Plus auspuh od Aprije Sr koji je morao da se preradi,i rolnice su bile oko 6gr.. naravno i to nije potrajalo i sada je stigao na ovaj setup:

kais dimenzije su mi bile 788 i uzet je 801
Technigas Next-R
Rms Kvacilo i zvono 107mm
Rolnice 4,0 gr
Stage 6 medium centralna opruga
odblokiran CDI
Motoforce ventilvar
16mm Teikin Karb-Dizna 72 + probusen fabricki Airbox
Izbusena Dekla

Od Cuninga samo zatamljeni: far,stop i migavci Posted Image

Evo kojih slika….

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Posted Image
Posted Image

Posted Image

#2 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 13 October 2013 - 13:26

keeway ceka bolje dane,otisla mu je sajla gasa(koja je povezana sa uljnom pumpom,pa je non stop curilo ulje kroz airbox,sad pitanje da li je vrisnula i pumpa tako da je rastavljen,takodje ce trebati i nova prednja guma(ova ima grbe pa trese volan),ulje za prednji disk i ko zna sta jos,a mozda preko zime uleti jos ko zna sta ...

Posted Image

Posted Image

next-r
Posted Image
stavio sam drugi karb isto 16mm
Posted Image

eh a sta je ovo Posted Image
Posted Image

Posted Image

Posted Image

mozda mu na kraju dodje i ovako nesto Posted Image

Posted Image

stigao je pored next-r-a trek,sta ce ici ne znam,stiglo je i racing korpa kvacila 107mm pa sad cemo videti kako i sta sve u svemu mnogo sam stvari zapoceo,a retko kad radim...

#3 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 13 October 2013 - 13:26

cackao sam keeway-a danas nesto sitno,ali da kazemo znacajno...
Posted Image
to je trenutna situacija prednjeg kraja i to se nece skoro namestiti,tako da sam se posvetio zadnjem kraju..
posle muka sa niskoprofilnom 12' pozadi nasao sam 10' kojoj kad dodje vreme cu uzeti neku dobru gumu a ne ove najlonske

Posted Image

Posted Image

elem uzeo sam i duzi amortizer pozadi tako da ce makar biti udobniji...

Posted Image

takodje sam uzeo i ovaj ventilator za bolje hladjenje:

Posted Image

Posted Image

isto dekla za bolje hladjenje,i nju cu jos pozadi da izresetam,bilo sta je bolje nego hurrikenov kotlic

Posted Image

odmah sam zamenio filter sa mrezicom

Posted Image

Posted Image

za sada u metalic sivu ,privremeno,tako da se nisam ni potrudio za farbanje
Posted Image

Posted Image

#4 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 13 October 2013 - 13:28

Radilo se danas prvo sam hteo da resim da imam bolje hladenje kako masine tako i prenosa...uzeo sam veci ventilator i dublju masku:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

a i dekla je malo busnuta :

Napred samo simbolicno 3 rupice posto ima ovaj krater tako da napred nema sta da se cacka

Posted Image

kod kvacila vec ima tako da tu samo mrezica mala fali...

Posted Image

pozadi sam mu Posted Image mamu...doduse sto vise manjih rupica i 3 vece
Posted Image

za sad je ovakav ali prednja felna je jos pod upitnikom...

Posted Image

i imam far za test run da ne moram da vracam celu masku

Posted Image

Edited by Yooalexandar, 13 October 2013 - 13:29.

#5 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 13 October 2013 - 13:29

Krckace se zimnica ipak,a zbog toga ce me se ortaci samo secati u kafani i u provodima,a devojka ce me se odreci preko novina Posted Image

ovo ce se sve raditi pod nadzorom Plamenog I Cilindra (koji ce u stvari i da ga turpija,ja sam moralna podrska Posted Image )

keeway rastavljen skroz
Posted Image

ispoliran alnaser

Posted Image

blok isto malo ociscen

Posted Image

gume sam odradio sa belim posto to mnogo gotivim
Posted Image

Posted Image

#6 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 13 October 2013 - 13:30

ajde da napisem i ja nesto,narucio sam par delova i kit,stiglo je sve,nesto je vec kod Plamenog,cim nadjem vremena,saljem blok kod plamenog pa odradi masinu kako valja Posted Image na kraju cu morati da stavim neku nalepnicu na hurrija zato sto ga on budzi Posted Image ovom prilikom mu se zahvaljujem!

kupljeno:

-Malossi dihtunzi
-Athena(SKF) lezajevi -C4
-Corteco silikonski semerinzi
-Iglicasti sa kavezom
-Radilica Sprint 10mm nova (izdrzace sa ovim lezajevima lagano 10+ K RPM )
-Motoforce Sport 70ccm AC -10mm sa NGK B9H S svecicom...

evo slika

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

preko zime nadam se da cu uspeti da nadjem povoljnije neki karb 19mm,variomat i treba mi primar i sekundar od yamahe jog...

#7 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 13 October 2013 - 13:46

ovo je bio copy/paste sa drugog foruma,pa izgleda malo cudnije nego elem da se vratm na skuter trenutno muku mucim sa prednjom felnom koju ne mogu da nadjem potrebna mi je 10' ali je problem sto je osovina na prednjoj vili manje nego kod drugih kineza,kod svih je kljuc 14 i ako se secam 12mm je osovina a ova je 12tica kljuc 10mm osovina... meni su fabricke 12' niski profil o kojima sve najgore,tako da sam stavio 10tku od kinkija..inace imam prednju felnu od sprint basica i ona ne pase...ako neko ima ideju koju felnu da trazim bio bih zahvalan...
a drugo sto se tice primara i sekundara...znam da hurri ima kopiju kratkog minarelli blok (yamaha yog) ali sam citao da mu pase primar i sekundar od aprilije sonic i malagutija f10 posto ono imaju duzi prenos nego keeway sa 12' elem narucio sam primar i sekundar od f10ke pa ne znam da li sam se u startu zeznuo?

skuter je kod plamenog i bukvalno mi se ne zuri cele zime cu muku muciti sa prednjom felnom,ova 10ka sto je sada ovde strugar je ubacio distancer da kazemo kroz felnu izmedju lezaja i pase na moju vilu,nego mi problem pravi buzur od kmh sajle...drugacije je ulaz i obrnuto...tj nosac na vilama nije isti gde buzir legne...

spisak delova koje imam:

-Radilica Sprint 10mm(nova) (meni je bila 12mm ali je presla preko 13 500 ) sto sigurno niej bezbodno za bilo koji kit,a posto sam nasao jeftinije kit za ovu radilicu,sto da ne..
-Athena SKF C4 lezajevi
-Corteco Silikonski semerinzi
-Iglicasti u kavezu nmg da se setim proizvodjaca ali neki racing jeste:D
-Kit Motoforce Sport 70ccm AC -10mm (sto je najgore nije jos razradjen tako da me ceka duga razrada od 4 rezervoara :qddq: )
-Malossi garnitura dihtunga
-Auspuh ce biti ili TG next-r ili TG trek (imam oba)
-Rms kvacilo fabricko ali 107mm + Motoforce racing zvono-Malossi bela centralna opruga i TNT oprugice
-Motoforce Ventilvar ,ali je vario na zalost jos fabricki
-Stage 6 Boost Bottle
-kais trenutno je Bando 801 ,ali cu morati da vratim 788 Plameni je imao peh da se u toku voznje od toplote kais rastegao i polomio ventilvar tako da cemo ostaviti 788
-odblokirani CDI
-NGK B9H S svecica

Ostalo:
-Veci venitilator i kuciste
-dekla sa Mnoooooooooogoooo boljim hladjenjen hurri je jedini kinez koji nema ni jednu rupicu za hladjenje,dok nisam na fabrickoj dekli busio rupe,kad god sam otvorio deklu opiljci od kaisa...
-skidacemo uljnu pumpu
-posto on ima jednu sajlu koja ulazi u kutiju i racva se jedna na uljnu pumpu drugu na karb tu skalameriju izbacujemo i stavljam sajlu iz jednog dela od Sprinta
-stavio sam i veci amort pozadi

a potrebno mi je da zavrsim setup:

Dellorto 19 phb
Malossi multivar ili neki drugi vario
Motoforce racing bobina i kapica (mozda i naraku)
primar i sekundar su pod upitnikom da li pase od malagutija

i prednja felna... toliko za sad ako imate neki predlog ,kritike -pohvale ,savete recite slobodno...

toliko za sada pozdrav!

Edited by Yooalexandar, 13 October 2013 - 13:48.

#8 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 October 2013 - 23:45

e taman sam se ponadao da ću ugledati još jednom svoj stari sito sa SR-ke....

moraćeš se konsultovati sa bata Cveletom, oko ovih detalja, i da te ipak opomenem, krajnje je vreme bilo da se uključiš,...

živeo

#9 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 14 October 2013 - 00:06

Spisak ti dobar,jos da ga sklopis i gasss... :welcome1:

#10 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 14 October 2013 - 01:32

mario dosao je trek kod mene koji kako mi je decko rekao ti si ispravljao ,tj dovarivao granu ili tako nesto,slikacu ti pa eto mozda ipak nesto je ostalo,pitanje je da li si ti radio,ali videces vec :D a taj sito je presao brda ljudi :welcome1: pa serijala je od kad znam za sebe,ovu zimu nisam izdrzao ,slikacu treka prvom prilikom..

cvele,jel sam uzeo dobar primar i sekundar sa malagutija f10? za delove i ja se nadam da je dobar setup za malenog hurrija...baci pogled isto za ovo sto ,me muci prednji tocak ,ti sigurno znas vise sta pase nego ja...

tako da sad samo cekam da pribavim jos ovih par delova... pozdrav!

#11 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 14 October 2013 - 06:08

nisam dovarivao nikome nikakav trek :welcome1:

#12 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 14 October 2013 - 12:21

Primar i sekundar sa F10 treba 99% da odgovaraju [posto koristim malossi primar za f10,apriliju sonic... ] samo je pitanje dal osovina za zadnji tocak ima isti broj zubaca i isti precnik...ne bi bilo lose probati na licu mesta kod kupovine ako vec nisi...ili ja dzaba ovo pisem ako si sve namontirao :welcome1: ....
Inace neces dobiti nista od produzenja prenosa jer je broj zubaca sa f10 identican kao kod hurrija-13/47 i 12/36...
Sto se tice prednjeg tocka nemam iskustva sa zamenom drugacijim ali evo sta je napakovao momak na hurriju...
http://forum.pyrothe...dpost__p__44232

#13 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 14 October 2013 - 13:23

onda je neki drugi mario :welcome1: cvele narucio sam ali nije neka cifra fazon jedan ludak mi je trazio 40e za primar i sekundar fabricki od joga :O ovo za malagutija sam uzeo za 500 kinti tako da nije toliki udar ,ako pogresim...da napomenem meni je hurrikanac sa 12 gumama i on bi trebao da ima kraci prenos za razliku od malagutija pa sad ajde vudecemo sta bude bice...samo ne znam kako da resim prednju felnu :S javljam ako bude neki update...hvala ljudi!

#14 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 14 October 2013 - 20:40

View PostYooalexandar, on 13 October 2013 - 13:46, said:

ovo je bio copy/paste sa drugog foruma,pa izgleda malo cudnije nego elem da se vratm na skuter trenutno muku mucim sa prednjom felnom koju ne mogu da nadjem potrebna mi je 10' ali je problem sto je osovina na prednjoj vili manje nego kod drugih kineza,kod svih je kljuc 14 i ako se secam 12mm je osovina a ova je 12tica kljuc 10mm osovina... meni su fabricke 12' niski profil o kojima sve najgore,tako da sam stavio 10tku od kinkija..inace imam prednju felnu od sprint basica i ona ne pase...ako neko ima ideju koju felnu da trazim bio bih zahvalan...
a drugo sto se tice primara i sekundara...znam da hurri ima kopiju kratkog minarelli blok (yamaha yog) ali sam citao da mu pase primar i sekundar od aprilije sonic i malagutija f10 posto ono imaju duzi prenos nego keeway sa 12' elem narucio sam primar i sekundar od f10ke pa ne znam da li sam se u startu zeznuo?

skuter je kod plamenog i bukvalno mi se ne zuri cele zime cu muku muciti sa prednjom felnom,ova 10ka sto je sada ovde strugar je ubacio distancer da kazemo kroz felnu izmedju lezaja i pase na moju vilu,nego mi problem pravi buzur od kmh sajle...drugacije je ulaz i obrnuto...tj nosac na vilama nije isti gde buzir legne...

spisak delova koje imam:

-Radilica Sprint 10mm(nova) (meni je bila 12mm ali je presla preko 13 500 ) sto sigurno niej bezbodno za bilo koji kit,a posto sam nasao jeftinije kit za ovu radilicu,sto da ne..
-Athena SKF C4 lezajevi
-Corteco Silikonski semerinzi
-Iglicasti u kavezu nmg da se setim proizvodjaca ali neki racing jeste:D
-Kit Motoforce Sport 70ccm AC -10mm (sto je najgore nije jos razradjen tako da me ceka duga razrada od 4 rezervoara :welcome1: )
-Malossi garnitura dihtunga
-Auspuh ce biti ili TG next-r ili TG trek (imam oba)
-Rms kvacilo fabricko ali 107mm + Motoforce racing zvono-Malossi bela centralna opruga i TNT oprugice
-Motoforce Ventilvar ,ali je vario na zalost jos fabricki
-Stage 6 Boost Bottle
-kais trenutno je Bando 801 ,ali cu morati da vratim 788 Plameni je imao peh da se u toku voznje od toplote kais rastegao i polomio ventilvar tako da cemo ostaviti 788
-odblokirani CDI
-NGK B9H S svecica

Ostalo:
-Veci venitilator i kuciste
-dekla sa Mnoooooooooogoooo boljim hladjenjen hurri je jedini kinez koji nema ni jednu rupicu za hladjenje,dok nisam na fabrickoj dekli busio rupe,kad god sam otvorio deklu opiljci od kaisa...
-skidacemo uljnu pumpu
-posto on ima jednu sajlu koja ulazi u kutiju i racva se jedna na uljnu pumpu drugu na karb tu skalameriju izbacujemo i stavljam sajlu iz jednog dela od Sprinta
-stavio sam i veci amort pozadi

a potrebno mi je da zavrsim setup:

Dellorto 19 phb
Malossi multivar ili neki drugi vario
Motoforce racing bobina i kapica (mozda i naraku)
primar i sekundar su pod upitnikom da li pase od malagutija

i prednja felna... toliko za sad ako imate neki predlog ,kritike -pohvale ,savete recite slobodno...

toliko za sada pozdrav!
Nije jedini, ni moja PEDA nije imala ni jedan jedini otvor na dekli. Leti kad se ugreje , lakse se na nju opeces nego na auspuh.

#15 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 15 October 2013 - 10:13

stigao m iej primar i sekundar,sekundar otpada ono sto je cvele rekao,suvise je mala osovina za felnu,felna se sama okrece...
a primar je 12/48 da li da pokusam da izmajmunisem nesto sa ovim primarom i sekundarom od hurrija?

Edit: sad sam gledao preko tzv getribe kalkulatora

ako stavim od f10ke primar a ostavim sekundar od keeway-a imam -10,64% produzenja hahah :welcome1: tako da nazad na tablu za crtanje ,izgleda da ce morati od joga da se trazi ...

Edited by Yooalexandar, 15 October 2013 - 10:24.

#16 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 15 October 2013 - 11:19

pogresno sam bio izracunao ipak je 13/48 ,sad je produzenje samo - 2,13% napredujemo hahah tako da prenos necu nista da diram duze vreme ...

#17 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 15 October 2013 - 11:23

Jesi probao da sve to napakujes u kuciste ?? Neke kombinacije jednostavno nisu fizicki moguce ...12/48 ?? jesi dobro brojao,nijedan komplet za mina blok [ bez obzira dal je kratki ili dugi ] nema taj broj zubaca...

#18 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 15 October 2013 - 11:38

View PostYooalexandar, on 15 October 2013 - 11:19, said:

pogresno sam bio izracunao ipak je 13/48 ,sad je produzenje samo - 2,13% napredujemo hahah tako da prenos necu nista da diram duze vreme ...
E to je vec ok...al ti je produzenje u - :) jbg nemas tu mnogo izbora sem primara malossi koji ja imam...

#19 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 15 October 2013 - 12:19

dao mi je i decko tu minareli kratku deklu,ali dzabe sve kad sekundar nema osovinu za tu felnu sto ja imam...a blok je kod plamenog :) grunfuje ga,tako da videcu sta i kako za sada do daljnjeg ostaje fabricki prenos...

#20 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 16 October 2013 - 01:35

Poslao mi je plameni 2 slike da mi zagolica mastu haha ,elem na vreme sam i otvorio masinu kratak opis stanja... 13 500 na satu,vozen je momacki pun gas sa next-rom odblokiranim cdijem i par sitnica,ali sam uvek sipao motul ful sintetiku(znam da ne treba,ali vozio je i burazer ,a da ne mislim da li ce ga i on voziti jako mirna mi je bila glava)...cilindar,glava,radilica klip i karike sve super bukvalno za rezervu ostavljam,ali zasto sam rekao na vreme smo otvorili masinu,propisao je semering tako da je vukao fals...meni je curilo ulje bas bas,mislio sam da je do pumpe,kada sam skinuo ventilator video sam sajla se drzi na jednoj niti samo i otklonio sam bilo kakvu dalju sumlju,da nisam nabavio kit samo bi promenio sajlu i terao bi dalje,mucilo me je prvo paljenje ujutru,cim se upali sve lagano,ali posto je islo ulje kroz filter za vazduh cenio sam da je zbog sajle od pumpe (cak sam nabavio 2 rezervne :S ) tako da eto super je ispalo,a sad ionako vadim pumpu :)
evo gde je pustio
Posted Image

i stavljeni novi SKF C4 lezajevi -Athena pakovanje na zalost made in Bulgaria,ali smo videli da i u stage 6 i u malossi pakovanju su SKF isto pravljeni u Bugarskoj tako da je bilo sve jedno,ovi ce posluziti , ne pravim high end pa da stavljam Koyo tako da ce ovo sasvim lepo drzati uz novu radilicu + ne verujem da cu moci sa ovim kitom i trekom uspeti da predjem 10k RPM tako da eto... evo 2 slike

Posted Image

Posted Image

toliko za sad,kako ja budem obavesten tako cete i vi :) pozz

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users