Jump to content

Ditech pila

Morini ajnšpric mašina

289 replies to this topic

#21 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 25 October 2013 - 15:54

Jučer stigavši kući, vidjeh da je regulator stigao iz kine(3 tj. čekanja samo).

Posted Image

Posted Image

Bilo bi dobro kad bih uhvatio malo vremena preko vikenda pa da ga isprobam odmah i vidim dali ima razlike.
Ali sve me mrzi pomisao da moram istakat benzin ili neku sličnu akciju izvodit, jer dok izvadim regulator, gorivo curi ko iz kabla :D

Također i pleteni lajtunzi čekaju na ugradnju, nadam se kroz nekih tjedan-2

Posted Image

#22 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 25 October 2013 - 19:49

šta je to Grale, šta ćeš s tim?

#23 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 25 October 2013 - 21:00

Probat stavit umjesto serijskog :D

E sad, kao prvo, ja se nadam da će fizički odgovarati 100%(ovako odokativno mislim da odgovara).
Jer je to u biti, regulator pritiska goriva s nekog auta.
Serijski regulator propušta pritisak goriva od 2,5 bara, ovaj bi navodno trebao 3.
S tim bi dobio više benzina u smjesi, odnosno više smjese općenito(nakon što dam još malo zraka).

Slični rezultat daje poliniev ventil(čašica), gdje se sa šajbama i federom ručno regulira tlak ubrizgavanja.
Posted Image

Ja sam osobno htio prije isprobati taj regulator, iz razloga ako se pokaže da dobro funkcionira, našao sam jeftinu alternativu.
Inače serijski regulator se nemože kupiti posebno, već u kompletu sa zelenim injektorom, nosačem, čašicom itd. i košta cca 150 e :D

P.S. nisi bio određen s pitanjem, možda misliš na lajtunge, e to mislim koristit za kočenje :)

Edited by Grale, 25 October 2013 - 21:02.

#24 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 October 2013 - 22:16

da li ovaj regulator pritiska što je stigao iz Kine ima neku mogućnost podešavanja pritiska ?

#25 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 25 October 2013 - 23:00

Nema, "fiksni" je.
E sad dal bi se dao stelati sa polini casicom, neznam, možda oprobam i to jednog dana :D

#26 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 October 2013 - 23:06

kako si došao do zaključka da će 3 bara biti ok, jer piše negde koji spektar je u pitanju kod tih pj mašina, ili si našao u kom opsegu može ta polinijeva da se štela.. ???

#27 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 25 October 2013 - 23:22

Nisam našao podatak koliko se diže pritisak ručnim stelanjem, pretpostavljam da je vrijednost tu negdje oko 3 bara.
Želja mi je isprobati još tu stvar od polinija, pošto se nisam susretao u životu s njom još. već samo virtualno.
Vidio sam da je ima na attacku, ali već dugo je nema na stanju. te je pitanje dali se i može naručiti više.
Cijena je bila nekih 12 €, a za polovne su me domaći lihvari tražili po 20+€, pa sam odustao od nje i radije uzeo ECU za početak.

#28 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 October 2013 - 23:24

aha razumem, očekuješ da će 3 bara biti negde taman, i planiraš da dovedeš tome ekvivalentno više vazduha,..

a reci mi koji je promer tu kod protokomera, koliki ajmo reći difuzor možeš da otvoriš za ulaz vazduha ?

#29 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 25 October 2013 - 23:48

18 mm.
Naravno i o tome sam razmišljao već, ali mi treba borer 20 mm.
Ili bijaxom obradit rupu na cca 20 mm.
Imam par tih tps-ova, što ispravnih, što neispravnih, pa valja isprobat.
Samo se javlja jedan problem, puhalo bi pokraj leptira, tako da mislim da nebi imao u svim režimima istu smjesu.

Što se tiče ulaza zraka, rupa je 18 mm na airboxu, i malossi spuzva unutra.
Možda bi mogao probati s nekim otvorenim filterom, tipa onaj karting airbox ili čak gljivom.
Ali za svakodnevnu uporabu gljiva ne dolazi u obzir.

#30 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 October 2013 - 23:54

taj kartbox je sranje, vrlo se brzo zaprljaju malene spužvice u otvorima, a i nije nešto spektakularno prohodan..

bolje modifikuj airbox sa malossi filterom, ili ako je baš potrebno više zraka, onda možeš samo jedan sloj najlonske čarape na ulaz tps -s staviti... mada to sve nisu neka rešenja.. meni je najprohodniji taj s6 drag filter, što je kao gljiva, malo veći ali je sunđer.. recimo da se on mora čistiti jednom mesečno za neki normalni ciklus

#31 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 03 November 2013 - 17:43

Danas našo vremena i promjenio rolice i klizače.
Rolice uzete Stage 6, 4,75 g, pošto sam uspio sa pavese štelajućim dobiti najbolje perf. s 4,7 g.

Posted Image

Malo sam namazao kanaliće mašću i lagano bolcnu, ali nisam trebao, dobio sam nekih 200 okretaja više s tim, i sad kao da izlazi iz powerbanda.
Ali vjerujem da će nakon 50-tak km doći na svoje.
Vrti se na 8900 rpm kroz ubrzanje, krajnju nisam testirao, tako da neznam ni koji su okretaji.

Bacih oko na svjećicu, usput:

Posted Image

Ali nikad fotoaparat nemože uhvatit boju koja je u stvarnosti, barem ne onaj na mobilnim telefonima niže klase :)

#32 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 03 November 2013 - 18:16

Deluje mi da ti je malo bogatija smeša, što ti kažeš ti vidiš bolje uživo!!

#33 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 03 November 2013 - 18:38

Eto vidiš, jebada je prenijet stvarnu boju preko slike :(

#34 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 04 November 2013 - 11:48

View PostMario, on 25 October 2013 - 23:24, said:

aha razumem, očekuješ da će 3 bara biti negde taman, i planiraš da dovedeš tome ekvivalentno više vazduha,..

a reci mi koji je promer tu kod protokomera, koliki ajmo reći difuzor možeš da otvoriš za ulaz vazduha ?
Ajd da se i ja ubacim. Fabrički pritisak je, bar kod mene, 2,5 bara, ja sam preradom regulatora uspeo nabiti 3,5 mada mislim da može još jer nije idealno dihtao. Al i to bi trebalo biti dovoljno, jer u ukupnom pritisku učestvuje i pritisak vazduha iz Air kompresora, koji je oko 5 bara. Trebalo je za vikend da ga namontiram na mašinu, ali dvokomponentni bizon se nije sasvim stvrdnuo pa nisam mogao. Ima na mojoj temi fotke kako sam to napravio, nije neki problem a šteluje se na šraf. Negde na forumima sam iskopao da se treba dići na 4 bara, (mislim na aprilia forumu, no nema veze) pa kad se doda još 5 bara vazduha na drugu stranu membrane regulatora, fabrički je ukupno 7,5 bara (2,5+5), a po forumu bi ukupno trebalo ispasti 9 bara.

Edited by goggyso, 04 November 2013 - 11:52.

#35 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 04 November 2013 - 12:59

Vidjet ćemo, meni je bitno da radi, jer sam našao jeftinu alternativu za fabrički regulator.
A pošto je to dosta tražena roba, isplatit će mi se ako radi kako se spada :)

Evo danas se malo provozo po gradu, okretaji su pali, taman vrti nekih 8400 kroz ubrzanje, oko 8700-8800 je blizu krajnje bio.
Sad je malo bolje, ne dere se tolko, a ide bolje.

#36 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 04 November 2013 - 13:05

View PostGrale, on 04 November 2013 - 12:59, said:

Vidjet ćemo, meni je bitno da radi, jer sam našao jeftinu alternativu za fabrički regulator.
A pošto je to dosta tražena roba, isplatit će mi se ako radi kako se spada :)

Evo danas se malo provozo po gradu, okretaji su pali, taman vrti nekih 8400 kroz ubrzanje, oko 8700-8800 je blizu krajnje bio.
Sad je malo bolje, ne dere se tolko, a ide bolje.
Ajde molim te baci fotke tog novog regulatora kad ga budeš montirao, baš me zanima dali paše i kako radi s njim. I meni naoko deluje da će pasovati, jedino šublerom premeri onaj tanki deo što ulazi duboko u kućište i ima onu malu gumicu, ako tu bude puštao pašće pritisak. Od čega je taj, od kog auta? Dobro bi mi došla jeftina rezerva.

Edited by goggyso, 04 November 2013 - 13:11.

#37 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 04 November 2013 - 15:19

Neznam od kojeg auta, nekog američkog.
Paše po dimenzijama koje si mi dao

#38 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 04 November 2013 - 16:08

Ajd popodne izmerim i onu izlaznu cevčicu sa malom gumicom pa ću napisati sve mere, da uporedimo pre nego kreneš rastavljati. Sad gledam po netu, veoma slični su Fiatovi i Opelovi regulatori.

#39 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 04 November 2013 - 16:59

View PostGrale, on 25 October 2013 - 23:48, said:

18 mm.
Naravno i o tome sam razmišljao već, ali mi treba borer 20 mm.
Ili bijaxom obradit rupu na cca 20 mm.
Imam par tih tps-ova, što ispravnih, što neispravnih, pa valja isprobat.
Samo se javlja jedan problem, puhalo bi pokraj leptira, tako da mislim da nebi imao u svim režimima istu smjesu.

Što se tiče ulaza zraka, rupa je 18 mm na airboxu, i malossi spuzva unutra.
Možda bi mogao probati s nekim otvorenim filterom, tipa onaj karting airbox ili čak gljivom.
Ali za svakodnevnu uporabu gljiva ne dolazi u obzir.
Ima na YOUTUBE kako je momak izvadio leptir i osovinu, razbušio TP, zatim malom testericom prosekao žljeb u kom leži leptir na meru, napravio od aluminijuma leptir odgovarajućeg Fi i ubacio unutra, kulturno skroz, ko fabrički.

Edited by goggyso, 04 November 2013 - 17:19.

#40 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 04 November 2013 - 17:17

Daj baci link videa da vidim.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users