Jump to content

Sprint Basic 50 -> 80 4T

51 replies to this topic

#21 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 10 January 2014 - 15:48

Plamenni
Veruj mi da i cvaja itekako dobro radi sa direktnim ubrizgavanjem, ja sam ti živ svedok, a i Grale. Ide super a troši 2-3L max, sa punim iživljavanjem po gradu. Šta ćeš bolje. Baci pogled na moju temu, ima tamo snimak kako ide moja aprilia "ajnšpric" u stock varijanti 49ccm uz malo štele na prenosu i sa SC08 auspuhom. Mislim da je 87km/h po GPS-u sasvim lep rezultat, još kad se uzme da sam 100-kilaš...

#22 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 10 January 2014 - 15:55

Ma to se ne poredi sa karburatorom.vozio sam diteka i radio dosta njih.sto kazes malo igre oko prenosa i mene je vukla kao besna..nempojmljivo bolje nego bilo koji skuter od 50cc a potrosnja 2,5 litara.Drugo je to sto ja licno volim staru skolu i gutaca goriva karburator..:janpi:

Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2

#23 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 10 January 2014 - 15:59

Hahaha, stara ljubav zaborava nema... al kad se setim kako sam NRG-a nalivao gorivom svake nedelje, aprilija toliko popije za pola meseca, nije to mala stavka, otprilike mesečno mi uštedi 2000rsd, malo li je? Za te pare mogu sebe i nju da obradujem nečim..

#24 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 17 February 2014 - 22:11

evo da se zapljunem uzeo sam Basica da se svrckam po gradu,taman dok pakujem hurrija,nrg je preuzeo plameni ,tako da je pala menjaza,dovezao ga je plameni danas,motor kao iz fabrike 2010 godiste 2013 prva reg presao malo ispod 8 000 a ima lepih delova:
kit na 80cc
karb keihin 18tica + rms zicani filter (imam 26ticu karb,ali mislim da je previse)
aftermarket CDI
nov kais
athena rolnice
akumulator godinu dana garancije

vozio sam ga danas po kraju,svratio do lenka,sasvim pristojno ide,merio sam sa gpsom prosek brzina je bila oko 62,krajnju nisam merio,presao je 500 km od stavljanja kita..moracu da pribavim neke oprugice kvacila jedino i ako naletim na neki otvoreni spuh,inace cini mi se da ide bolje nego moj hurri sa next-rom dok je bio fabrika
jedino cu morati da burgijam deklu,zato sto sam uzeo krpu sa vodom da je obrisem posle voznje,kad je krenulo da se pusi,vrela dekla-fabricki nema hladjenja..na slici je prljav,ali je vec opran :D
plamenom je potrosnja bila lepa sa 5 litara goriva 170km sto je super znaci potrosnja malo ispod 3 litre ,sto je dzaba.. aj toliko za sad pozdrav!
Attached File  DSCF0614.JPG   122.64K   41 downloads
Attached File  DSCF0613.JPG   145.35K   40 downloads

#25 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 17 February 2014 - 22:51

Vi ko "svingeri " jbt :D ...samo se menjate...neko tu ipak mora da bude :D :ziveli:

#26 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 17 February 2014 - 22:53

Sad je plamenom dupe u procepu...

#27 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 17 February 2014 - 23:00

View PostNesa BG, on 17 February 2014 - 22:53, said:

Pa i nije...sve se resi sa 50ak eura...polovan blok,novi lageri...

#28 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 17 February 2014 - 23:03

Ima tu jos nekih "sitnica"...

#29 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 17 February 2014 - 23:09

Jbg da sacekamo da se javi i tacno kaze sta sve nije dobro... :D

#30 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 17 February 2014 - 23:11

Ja sam snimio par stvarcica onako na brzaka. Cekamo Plamenog da objavi spisak...

#31 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 17 February 2014 - 23:18

sad cu da stavim slike u nrg temi sta sam ja video,a ima nastavak sad kad je plameni otvorio blokove

#32 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 18 February 2014 - 16:44

View PostNesa BG, on 17 February 2014 - 22:53, said:

Meni je uvek pozadi kako god se okrenem :ziveli:

#33 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 18 February 2014 - 17:20

:ziveli: :D ;) Jes i to sto kazes...

#34 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 27 March 2014 - 13:52

aj da napisem nesto i o Sprintu ,imao sam pre oko mesec dana peh isao sam van BGD-a tacnije 48 kilometra dalje super je izdrzao put,rezervoar iznad pola ,ali posto sam se vracao dan kasnije krenula je da pada kisa,a posto sam morao u ponedeljak na fax resim da ipak odem,sve je bilo super dok nisam na oko 4km od bg-a upao u baru,a gljiva je naravno popila vodu (ko jos ima zadnji blatobran i zastitu za gljivu Posted Image ) naravno stucanje,stao sam prvo mislio sam da je svecica,zamenio je ,on upalio,krenuo,posle 50 metara ista prica,nasao napustenu pumpu sa nastresnicom,pozvao burazera i spakovali ga u gepek...sutradan pogledam ulje,ono siva boja, rekoh znaci tako...uzeo sam ulje Total Sport,Plameni mi je doneo Gljivu sa zastitnom plastikom,cistili i stelovali karb jedno 10 puta,popizdeli oboje uzeo sam drugi doduse opet 18mm,upalio je bez problema (kada sam stavio dovod goriva gde treba hahaha) ....prepravio sam blatobran od hurrikanca na sprinta (Plameni mi je doneo da imam i za mog hurrija da ne place Posted Image ) spakovali ga u petak,sipao pun rezervoar za celih 540 dinara i sutra pravac na skup org-a do Avale,doduse rastelovan skroz,ventili su krenuli da se cuju ,dizna mala -tzva blokada sa gljivom,start okej,cim predjem 50-60 krece da muce posto sam jako zeleo da odem na skup,ostavio sam stel za kasnije ..pri vrhu Avale mi je spao filter,ali ga je selna drzala nekako ,pa je samo vukao fals-makar znamo ko se zadnji popeo uz Avalu,ali nema veze ,kada sam video da je merac goriva jos uvek na F nije pao ni malo bio sam srecan (znaci petak sipao,par krugova obrnuo po kraju,sutra Zemun-Avala) on pun...skup je bio 15og danas je 27mi nisam ga vozio dalje,ali svaki dan do druga,do radnje,do poste itd itd njemu je skala malo iznad crvenog Posted Image tako da eto koliko znaci 4t skuter... bice slika ,a do tada ako neko moze da kaze koliko je najbolje da stelnem ventile ? cuo sam da neko stavljao i usis i izduv na 0.10 ,a znam da neko opet ide ono 0.5 i 0.10 ,posto je on 80ccm

#35 Sikii

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 536 posts
  • MestoBeograd,Vozdovac
  • VozimGilera Nexus 500

Posted 27 March 2014 - 19:05

Slicna situacija se desila i meni,takodje mi je usla voda,jer nisam imao blatobran i voda je sve usla u kn filter i karb,pa sam morao da ga guram 2km,ali vec sutradan je nestala voda iz karb i filtera i skut je normalno radio

#36 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 28 March 2014 - 17:09

Pa i njemu bi nestala voda da je smo skinuo karb i izduvao kako sam mu i rekao al mu je drug genijalac cackao nivo goriva na plovku da sam se ubio trazeci mu nivo i nisam uspeo da ga dobijem,ventili su mu bili na 0,5-0.8 ili 0.8-0.10 ne secam se vise al nastelovacu ga ja ponovo ovih dana cim ugrabim vremena da odem do Akija

Edited by Plamenni, 28 March 2014 - 17:11.

#37 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 28 March 2014 - 23:25

mislite 0,05 i 0,08 odnosno 0,1

#38 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 29 March 2014 - 00:48

View PostMario, on 28 March 2014 - 23:25, said:

mislite 0,05 i 0,08 odnosno 0,1

ma na to sam mislio sam sam izostavio po jednu nulu inace velika je razlika u merama bez te nule

#39 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 29 March 2014 - 01:09

dosta ljudi ostavlja na 0,1/0,1 i radi to ok, bez nekih posebnih problema

#40 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd