Jump to content

Tomos APN 6 / BT-50

65 replies to this topic

#1 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 18 November 2013 - 01:14

Evo u ovoj temi ću predstaviti svoj mezimca,APN-a 6. Kupio sam ga 14.01.2013,bio je potpuno originalan,osim Laser auspuha i još nekoliko sitnica..Postupno sam ga počeo unapređivati i to unapređivanje još traje..Evo kakav je bio kada sam ga kupio:
Posted Image

Posted Image

Onda sam kupio kockasti far i još neke dijelove
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

I tako sam se vozio sve na serijali sve do sredine 5-oga mjeseca,tada su bili moto susreti u gradu,odlučio sam tamo ići motorom i poslije nje odmah rastaviti motor i pripremiti za lakiranje.U nedjelju,zadnjeg dana motorijade sam se provozao,svi su se razišli,od mojih nitko nije bio kod kuće pa sam pozvao kolegu i krenuli smo rastavljati:

Posted Image

Posted Image

Zatim sam ga pripremio,povario pojačanja ispod sjedala i odnio lakireru,izbor je pao na Hondinu metalik boju sa 40% perle..Idući dan sam otišao u trgovinu i kupio sve što je potrebno (filer,boju,lak,učvršivač,razrijeđivač itd.)

I konačno ofarban :)
Posted Image

Ovako je trebao izgledati(fali maska prednjega fara i zadnji blatobran:
Posted Image

Ali sam se odlučio za potpuno drugu varijantu, tj. BT setup.
I tako je nestrpljivo čekao taj setup:
Posted Image

Stigle felge,vilica:
Posted Image
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Mašina je APN standard,originalni cilindar 38 sa L klipom,Bing 13 i T14 glava..To mi je sada postalo slabo,pa sam odlučio složiti jednu drugu mašinu koju imam u rezervi ali naravno sa BT/T15 setupom..Gore ide elektronsko 12/50 paljenje koje imam novo,Dellorto karburator promjera 18 ili 19mm, novobušeni BT 39 cilindar sa novim L klipom,novi ležajevi i semerinzi..Nisam počeo još slagati tu mašinu ali krećem idućih dana..Na motoru ima još nekoliko sitnica da se sredi da bude u fulu..Znači trebam kupiti Grimeca prednji kočioni sustav,složiti zadnju kočnicu,prespojiti instalaciju,staviti nove žarulje,zamjeniti ovaj guvernal od bicikla BT-ovim,staviti i spojiti žmigavce i možemo na registraciju. Komentirajte!

#2 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 November 2013 - 01:41

Ovakav na zadnjoj slici mi se full dopada...jedino kad bi mogao malo poraditi na sedištu da bude malo atraktivnije i eventualno nešto uraditi sa zadnjim blatobranom...Svakako ne sumnjam da će biti jedinstven...

#3 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 18 November 2013 - 02:08

Hvala,drago mi je da vam se sviđa :) Inače,zadnji blatobran ću skratiti,ne sad skroz,nego da se uklapa u ostalo,a za sjedalo hmm..Mislio sam staviti ako nađem Yankee sic ili Pole position..Evo kako stoji takav sic (u ovom slučaju yankee) na takvom motoru:
http://s2.postimg.or...l4ebt/sic64.jpg

#4 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 November 2013 - 02:12

Super za blatobran, jes da će onda bacati na leđa po barama ali šta da mu radiš...a za sic samo dajem svoje mišljenje, radiš kako se tebi dopada...
caffe racer sedišta su mi nekako super, ovako nešto

http://motociclo.com...7_cafe_seat.jpg

#5 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 18 November 2013 - 03:16

Ma neće bacati,vozio sam jednog APN-a sa skraćenim i ništa :)
Inače i ja volim caffe racer motore,ali taj sic se nebi uklopio u mog Tomosa. To je više za neku T15 ili E90... Naprimjer:
http://s16.postimg.o...pl0/DSC5647.jpg
Nije takvo sjedište,ali ovaj motor je rađen u caffe racer stilu i taj stil mu jako odgovara

#6 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 18 November 2013 - 11:22

podravljam projekat... lepo napreduješ

ja sam isto odlučio kupiti BT felne za e-90 e sad kako ću izaći sa njima na kraju po pitanju vilica i kočionog sistema, ne znam unapred...

caffe racer stil je odličan !!

#7 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 18 November 2013 - 15:00

Hvala Mario..Pozitivan komentar od tebe mi puno znači :)
Misliš stavljati BT felge na Elektronku?

#8 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 18 November 2013 - 18:12

Mario ja nebih stavljao BT felne na E-90, narusava mu izgled po meni. Sto se tice vila prednjih, ja imam jedne idealne, identicne kao od E90, samo sto imaju prihvat za kocioni (od puch cobre 50 su), probaj potraziti u oglasu, one ce ti odgovarati.

#9 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 18 November 2013 - 18:22

Niksa dali se ti zoveš na Tomos Ridersu Nikola APN-6?

#10 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 18 November 2013 - 18:52

Da taj sam.

#11 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 19 November 2013 - 00:17

Slazem se s Nikolom, bt felne na e90 nikako ne pristaju, a i tesko ih je ispraviti ako se malo udare. Bolja ideja je ctx tocak (sa alu obrucem i diskom) i bt vile.

@Floyd, jesi pomisljao na to da skroz skines taj zadnji blatobran i montiras neki led far nazad?

#12 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 19 November 2013 - 00:45

Jesam. Ne sviđa mi se nikako. Kolega nema uopće zadnjeg blatobrana,odvratno izgleda,vozio sam i ja jedno vrijeme bez tog blatobrana dok nisam spojio instalaciju..Također sam probavao s tim malim svjetlima,kolega mi radio u PS-u.Ne uklapa se,barem po meni.

Evo ovako nešto,kao sjekirom u med:
http://s16.postimg.o...ys/P2220972.jpg

Grimeca kočioni naručen..Sad se čeka da stigne..I tako ja mislio danas po amortizere,prirubnicu,ovo ono,kad ono kiša.. E jeb :)

#13 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 25 November 2013 - 18:51

Evo ovako ljudstvo,treba mi vaša puna naklonost Posted Image Znači ovaj moj moped neće upaliti,nikako..Mislio sam mu posvetiti ovaj vikend da ga žegnem ali sam otišao u Austriju..Pa da krenemo. Znači ne pali ni na kurblu ni na guranje. Iskru ima bogovsku,paljenje je 12/50 platinsko.Karburator je bing 12 ali sam premjestio sve dijelove na bing 13 i opet nije htio..Svjećice su obe ispravne i vozio sam se na njima.Platine su nove. Ne znam šta može biti..Kabel,lulica,bobina..Ajde pomozite mi da ga upalim :raz_044:

#14 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 25 November 2013 - 19:44

Dobija li gorivo cilindar ?? Uspricaj mu malo kroz rupu za svecicu :raz_044:

#15 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 25 November 2013 - 20:50

To sam i napravio,kresno je,zeza ga karb,imam novi,treba mi prirubnica pa stavljam !

#16 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 25 November 2013 - 22:36

proveri prohodnost na ventilu kod plovka

#17 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 26 November 2013 - 00:55

Hvala Mario,provjerit ću pa ako riješim ostaje bing dok ne složim drugu mašinu,ako ne,stavljam Dellorta i ćao.

#18 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 28 November 2013 - 23:50

Da malo bumpamo :D Problem je bio u plovku,stavio sam drugi i proradio je..Također su stvarali probleme svjećica i lulica,našao sam neke malo bolje ali su dosta loši..Nema veze,kupit ću novo..Stigao mi je Grimeca kočioni,u odličnom stanju..Moram prednji točak dovesti u centar jer kad namontiram struže mi i blokira tako da nisam još stavio kočioni..Sad iza praznika krećem u sklapanje BT mašine.

#19 Floyd

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 230 posts
  • VozimVX200

Posted 04 December 2013 - 20:54

Evo ovako stavio sam Iskrino 12/50 elektronsko paljenje nakon što su mi se opet pokvarile platine..Stavio sam ploču na sredinu i motor je upalio ali ne ide u obrtaje kad ga vozim i svjećica je uvijek crna i masna.Ja mislim da je to do karburatora.Kako da riješim taj problem?

#20 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 05 December 2013 - 01:02

ako je dizna ista kao i ranije, onda može biti problem u plovku, previše otvara i preliva, ja mislim da ta iglica može da se podešava u samom plovku višlje ili niže..

al daj prvo prekontroliši da nije glavna dizna prevelika

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users