Jump to content

Sprint Eagle - Marko

1599 replies to this topic

#1041 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 September 2016 - 01:03

View PostAcaPostar, on 09 September 2016 - 19:25, said:

Ja sam se vec zabrinuo jel jos cackas, nema te dugo :)

Ovo sa smesom je od viska smese, a pilotka je bas podebela. Ne secam se vise ni koji je karb ni kako je tekla stela al bi se trebalo kompletno pretresti postavka, glavna, igla, pilotka, jer ti pljuje zivu smesu na auspuh.

Koja je ovo farba?

Tu sam naravno. :) Prevalio dobru kilometražu. Nešto su mi dani sve kraći pa ne stižem da pišem.

Mislim da je problem u pilotki. Ovo vreme dok sam radio na svetlima je dugo radio na leru i od jednom se ugasio a posle toga nije hteo da sastavi 5 takta a da se ne ugasi. Skinem svećku ona crna kao ugalj. Pre toga proveren pun gas i pola gasa, boja svećke je super ono kao cigla.

Dellorto phbg 21mm s6, pilotka 48, igla w9 skroz zaronjena, glavna 98, airbox sa 2x 21mm otvorima, dvoslojni sundjer crveno-crno, šrafić odvrnut 45min.

Idem sutra sa 42 pilotkom i podignutom iglom. Mislim imam sve pilotke, igle i dizne nego sam polomio na 45ici jedan jezicak pa sad ne mogu da uvrnem, poručio pa dok mi stigne. Sa trenutnom kombinacijom reaguje na gas kao lud s' tim što je prelaz sa 1/2 na pun gas malčice sporiji.

#1042 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 14 September 2016 - 22:23

Spisak delova u sobi... :D

Radilica: S6 HPC 12mm bolcna 16mm osovina radilice, potrebno zameniti klipnjaču.
Radilica: Sprint Eagle fabrička sa sve ležajevima
Cilindar: Sprint Eagle AC fabrički, ubijen usled riknjavanja semeringa, može bušenje honovanje...
Auspuh: Yasuni C21
Karburator: Sprint Eagle Mikuni kopija 16mm, Set dizni m6
Komplet paljenje: fabrički (magnet, namotaji, ventilator, plastike oko cilindra) kao malo bolji (cdi, bobina,)
Varijator: Naraku racing 16mm
Varijator: Sprint Eagle fabrički
Rolnice: 15x12 gomila
Kvacilo Sprint Eagle sa belim Malossi oprugicama
Centralne opruge: Malossi bela i žuta, S6 crna hard
Korpa Sprint Eagle
Primar Sprint Eagle
Remenice Aprilia SR 50
Pumpa za vodu mehanička Aerox komplet sa srafovima i gumicama
Blokovi Aerox sa komplet reduktorom(zupčanici)
Hladnjak Aerox
Felne Aerox

Pa ja hladno mogu da sastavim još nešto... :)

Edited by MaRk0, 14 September 2016 - 22:29.

#1043 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 September 2016 - 22:39

Da da, rezervni setup je uvek dobro imati :)

#1044 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 15 September 2016 - 19:14

Hehe , Marko , dodji da vidis kod mene ...ja sam kupovao samo zato sto je steta bilo da nemam ...fali mi samo par krila i mislim da bi mogao `ladno sastaviti Boinga 727 ... :)

#1045 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 05 October 2016 - 13:50

Da li na Racing Planet-u postoji klip koji moze da bude zamena ovim s6 mk2 12mm 47.6 0.8mm karika... Gledam ove polini ali nisam siguran.
http://www.racing-pl...p-295901-1.html

Ubio sam 9000km sa ovim mojim pa bi zamenio za sledecu sezonu.

#1046 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 05 October 2016 - 16:36

Uhh, sto se tice mk2 malo je specifican, koliko se secam karika ima sastav po sredini sa gornje strane (izmedju 2 boosta) pa proveri to. Ukoliko nije ta situacija, onda bi ti najpriblizniji bio klip od malossija "obicnog" mhr-a sa 6 preliva. Polini ti sigurno ne odgovara, prvenstveno sto po siframa ovaj gore klip je za "evo" koji ima 5 prelivnih pa je pitanje gde se sastaje karika a i najveci problem je zakrivljenje cela klipa jer se time ili gubi kompresioni odnos ili ce otici do neba, a tvoj kit je specifican zbog onog upustenog dela glave pa je pitanje visine kompletnog klipa.

Proveri u temeama analize cilindara koje je zakrivljenje cela za tvoj klip pa uporedi sa malossijem mhr od Pite.

#1047 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 05 October 2016 - 17:19

Nema šanse da upakuje mhr klip, zakrivljenje čela mu je 2.8mm

#1048 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 05 October 2016 - 17:34

Da, preveliko je zakrivljenje kod malossija. Sad sam listao, nemamo lc verziju Markovog cilindra u analizama. Ac nosi kariku od 1mm i sastav je izmedju 2 boosta, gledam slike zakrivljenje je dosta "malo". Nisam siguran kako je kod Marka, morao bi premeriti, ali ocigledno da su pravili unikatan klip bas zbog monopola.

#1049 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 05 October 2016 - 17:58

kako nema, racing MK2

http://forum.pyrothe...3781#entry83781

#1050 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 05 October 2016 - 18:05

Heh, mk2 Ac nam je u Mid a Lc u He klasi, na pogresnom mestu sam trazio :)

#1051 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 05 October 2016 - 22:42

Sastav karike kod ovog polini je na istom mestu kao kod mk2. Zakrivljenje cela klipa postoji ali ne znam koliko jer nigde ne mogu da nadjem dimenzije. Klip mi deluje isto kao ovaj moj osim onih useka za osigurace i bolcnu. Visina klipa deluje isto... Ali samo na izgled, dimenzija nema nigde. Uspeo sam samo da iskopam debljinu karike koja je ista tj 0.8mm.

Treba mi klip 47.6mm B-tip, 12mm bolcna, karika 0.8mm zakrivljenje cela nisam siguran koliko je. Ovde imamo analizu Racing Mk2 u izvedbi za Piaggio tu je 1.7mm. Imam jos onaj fabricki novi klip sa 10mm bolcnom pa idem da ga premerim.

#1052 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 05 October 2016 - 23:17

Upravo kao sto stoji u analizi. 49.4 visina sa celom, 47.7 na ivici. 1.7mm je vsina cela klipa.

#1053 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 06 October 2016 - 07:01

Tu visinu nose i Vertex-i (hebo) Polini sport, stari s6 sport i airsal nose 2.2...

#1054 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 06 October 2016 - 20:21

Posted ImageScreenshot_3

Da li je ovo "head" u stvari visina cela klipa? Po ovome mi treba nesto pod sifrom 2561 za polini ali je njemu zakrivljenje 2mm. http://www.ebay.it/i...1UAAOSwKY9XiRlQ

2424 je izgleda u stvari i bas ovaj klip ali njega ne mogu da nadjem nigde tu kaze 1.75 zakrivljenje...

#1055 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 06 October 2016 - 22:51

Jeste, to head moze samo da bude mera za visinu cela klipa. E sad, sta mene buni je compresion height. Po grubom prevodu to treba da bude visina gornjeg dela klipa, recimo od bolcne pa do ivice, medjutim koji god klip da sam merio nisam naisao na slicnu meru a opet, kada sam jurio da kupim klipove za dr evo-tp trophy, polini, malossi uvideo sam da su to mere za razmak izmedju klinova za karike, odnosno za sirinu spojeva gornje i donje karike, pa sam tako video da malossi i tp klipovi imaju tu meru oko 25mm a recimo polini sport ima 24 a corsa 26.. polini ima 5 preliva odnosno jedan boost a tp i malossi 6 preliva odnsno 2 boosta. Treca kolona je precnik bolcne. Ako je ova tabela sigurno za klipove sa 1 karikom onda moja teorija pada u vodu ali cini mi se da je ovo za klipove sa 2 karike.
A sta se desava sa athenom, to je najslicniji proizvod brandu s6?

#1056 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 07 October 2016 - 01:34

Nema nigde nikakvog kataloga. Cak i da ima nema dimenzija ni nicega. Treba mi gomila informacija koje niko ne daje. Debljina karike, pozicija spoja karike, zakrivljenje cela... Na celom netu nista. Moracu jednostavno da cekam da stigne ovima na Scooter-Attack pa da mi neko od rodjaka kupi i posalje to... Najbolje je tako jer treba da nabavim i dihtunge cilindra tj gumice i jos neku kariku. A kad potrosim ovaj cilindar ima da pazarim nekog 70cc kineza. Za njih makar ima delova na pretek. :D

Salim se naravno. Dajte neki predlog za sledecu termogrupu. Ima li neceg novog a da se ne vrti mnogo visoko. Kakvi su ovi novi Polini?

#1057 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 12 October 2016 - 09:08

Ma, najsigurnije ti je da sacekas original , nije ti o glavu da ti treba danas za sutra...ne znam, jel` smatras da je sa 9 k km vec pri kraju zivota ? kakav je subjektivni osecaj , jel` poceo da slabi u odnosu na prvobitno stanje ? Pitam zato sto se moj Airsal priblizio 6 k km za dve sezone , a ocekujem od njega bar jos toliko , za sada je kao prvog dana

#1058 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 October 2016 - 14:14

Ne, ne mislim da je pri kraju samo me brine to što vec dugo klip za ovaj cilindar ne izlazi u prodaju. Hoću da ga nabavim na vreme a ne da čekam posle u sred sezone. :) Jos mi dodje zgodno ako budu bili popusti preko zime.

Generalno hoću da ga zamenim jer je preživeo silno štelovanje za 3 različita auspuha. Nisam primetio da je oslabeo u ubrzanju ali neće preko 100tke.

Edited by MaRk0, 12 October 2016 - 14:18.

#1059 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 12 October 2016 - 14:38

Kupis neku serijalu koja ide preko 100 i miran si...

#1060 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 12 October 2016 - 14:42

Da, vidim da je cena za klipove za kvalitetne kiteve `prava sitnica ` , skoro pola kita ...al` ako tako mora ...ako jos uvek dobro ide , ne talasaj puno , a nesto mislim , neces ti to tako brzo bas potrositi , nikasil je to i uz to jos kvalitet ...mislim da ces se jos dugo voziti na njemu ...a klip ces vec naloviti , pa nek` ceka ...

Taj MK 2 je moj favorit u midrace-u nema boljeg od njega , naqravno, malo je jaka cena i zahteva jaci auspuh , visoko se vrti i bar za 4 hp je jaci od ovog mog Airsala koji je mekana varijanta midrace-a , ili jaca varijanta base-a ...ja po satu prebacim stotku , ali to pripisujem OR prenosu , na svemu po malo , pa sam zadovoljan i necu da talasam puno ...dok ide - ide samo tekuce odrzavanje ... :D

32 user(s) are reading this topic

0 members, 32 guests, 0 anonymous users