Rastavio sam ovu elektricnu pumpu da vidim u kakvom je stanju. Cinilo mi se kao da se malcice muci dok se vrti.
Bilo je malo puvuci i potegni dok sam smislio kako da izbijem propelerce sa osovine ali je na kraju pametniji popustio
Nahvatalo se unutra svega i svacega, ipak je radila bog zna koliko. Malo korozije tu i tamo, lagercic se osusio ceo, semering radi po principu neke opruge po kojoj se nahvatao kamenac pa nije radila bas kako treba.
Sve sam ovo lepo ocistio, lagerce sam dobro nalio uljem, nisam hteo da ga vadim da ne zeznem nesto. Cetkice su dobre...
Rotor je medjutim u najgorem stanju bio. Osovinica se pohabala od korozije pa sam je fino posmirglao i ispolirao. Komutator gde nalezu cetkice i ovu armaturu spolja takodje...
I nisam mogao da verujem sto se dihtung gumice tice. Stara otisla u kantu a na njeno mesto dosla nova kao pravljena za ovo, najobicnija gumica za tegle. Tih kako volim kad se pogodi da mi je tako nesto pri ruci kad mi treba.
I semeringic iz 3 dela, oprano namasceno...
Sklopljeno sve nazad, provereno radi odlicno...
I nabacena na motor. Trenutno ide preko prekidaca kasnije cu da izvedem sa kontakt brave. Eto sad mi pada na pamet da ovo nije najbolje mesto za fiksiranje pumpe zbog klackalice. Ali videcemo kako i sta dalje.
E sad mogu da se igram sa paljenjem kao covek.