Jump to content

Sprint Eagle - Marko

• This topic is locked This topic is locked
1599 replies to this topic

#601 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 March 2015 - 00:48

View PostMaRk0, on 21 March 2015 - 22:19, said:

Posted Image

#602 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 March 2015 - 00:49

pa nema konstatnih 12V već samo žutu i belu, a to su naizmenični naponi reda veličina 17-20V... na shemi vidimo da za pumpu ide napon iza reglera

#603 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 March 2015 - 00:58

Jasno, preskocio sam, posto ne znam nemacki, al ucim polako strucne izraze.

#604 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 22 March 2015 - 00:58

videcu sutra sta ce stroboskop da kaze ako uopste bude njime moglo da se vidi nesto. Od mehanicke pumpe nema nista... Videcu da nabavim onu za auta za kabine i to, jos da probam i onaj kontroler brzine okretaja.

#605 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 22 March 2015 - 03:31

paljenje je sex, trkace + sto puni akumulator i imas elektricnu pumpu koja je zakon za ovakav setup. Klasika je da se uzima ona pumpa ko u mercedesa, a meni je jednom uletjela jedna malo manja, ali je isto dobro pumpala, bas mi se ucinila taman za skuter.

#606 Josip

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoSeget Donji
  • Vozimnrg extreme

Posted 22 March 2015 - 13:34

da bacim i ja jedan komentarčić....

paljenje je u rangu sa malossi selletrom i vrhunsko je
samo što se tiće ovog punjenja akumulatora i izvoda za svjetl, koliko sam čitao/istrživao mislim da ima izvod za električnu pumpu, a svijetla su samo mala poziciska kada voze 24h endurance

možda griješim, (osobno bih volio da griješim) jer bih onda i ja kupio mvt paljenje ako puni akumulator a opet ima digitalni cdi i inerrotor je

#607 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 24 March 2015 - 20:23

Napon na akumulatoru se povecava kada motor radi. Sa vecim obrtajima imam i veci napon. Sad sto se struje tice to ne znam. Svetla mi rade kao i instrument tabla, ali na leru farovi svetle slabije od fabrickog paljenja. Sto mi ajde nije ni toliko bitno zamenicu H4 sijalice Led-ovim pa ce biti dobro. Moram da izmerim struju punjenja ali mi je na unimeru crkao osigurac od 20A kad sam budala merio struju anlasera. :D Ne znam kako bi sve to bilo kad bi jos nakacio i el. pumpu za vodu. Proverio sam i paljenje stroboskopom, varijabilno je, na leru je negde, rekao bih, kao fabrika pa se malim dodavanjem gasa spusti na od prilike 30* i onda polako sa sve vecim gasom vraca ka GMT.

Uglavnom vratio sam yasuni-a povecao diznu za svaki slucaj i stavio stari kais jer mi je ovaj novi kraci pa ne izlazi pozadi na polutkama do kraja. Nemam ni one platnice za bolcnu varijatora pa ne mogu da stelujem. Rolnice stavio 1.7gr i motor ne ide preko 12000 obrtaja. U sustini nece da ide uopste kako treba. Da li mi proklizava nesto ili sta se desava nemam pojma. Sa Trekom radi odlicno a sa ovim nista. Dere sa ovom gljivom kao da vozim bez auspuha. Ide pauza dok ne utvrdim sta i kako i dok ne nabavim pumpu za vodu.

#608 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 25 March 2015 - 00:35

I ja sam razmisljao da li povezati da oba ta izvoda za punjenje pune acu a farove i sve ostalo kao i pumpu spojiti na accu pa dokle izdrzi. U svakom slucaju je bolje d aima neko punjenje.. taj cdi, predpostavljam da ima vise mapa,i vrv i neki limiter obrtaja, ne vidim razlog da se ne zavrti vislje...

#609 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 25 March 2015 - 00:50

Nece preko 12.000 sa 1.7gr rolnicama?! Neverovatno...nesto tu ne stima debelo

#610 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 25 March 2015 - 01:52

Probaj jacu centalnu

#611 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 March 2015 - 23:30

Porucena pumpa za vodu. Skuter nece preko 12k tacnije 11800 obrtaja. Na varijatoru kais izlazi samo do pola. Kao da imam neku blokadu na 12k. Nije kao sa fabrickim paljenjem da trokira na tim obrtajima ali jednostavno nece vise. Sve sam lepo povezao... Zamenio sam i svecicu za svaki slucaj. Da ga jbm. Ajd ponovo cu na karb da se bacim. Svecka je crna sa nekom mesanom voznjom. Ima li logike da Treku treba veca dizna nego C21?

#612 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 26 March 2015 - 23:35

Koliko je placeno to paljenje ako nije tajna?

#613 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 27 March 2015 - 03:57

Placeno je po ceni koja stoji na Scooter-Attack-u i to po onoj prekrizenoj. Ne pitaj me nista. Pukao sam na skuter boga oca ali nikako da ga nateram da proradi kako treba. Ne znam kako ce dalje da se odvija situacija ali moja preporuka sto se paljenja tice je ova http://www.racing-pl...46#.VRShkTbwnIc Mozda nije varijabilno i inner rotor ali je full za te novce i verujem da bi vrsilo posao odlicno.

Svecica je ovakva, dizna 94 igla podignuta za 1, pilotka 45...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Vracam se na airbox zbog buke, a ako ne uspem da provalim u cemu je stvar vracam se i na trek-a. Mozda cak zamenim c21 za c16...

SR-ka ponovo u akciji kod drugog vlasnika... Kida usi kako vuce. :D

Posted Image

Posted Image

#614 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 27 March 2015 - 04:04

Meni ja slikama djeluje da je siva svjecica, odnosno da je siromasna smjesa.
Jel to slikano na punom gasu??

SR-ka odvaljuje sa izgledom :)

#615 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 March 2015 - 08:14

Ja se secam da sam citao u nekom manualu, dal od mvt-a dal od arteka, da treba 10-15brojeva veca kada se ugradi paljenje.. svecka je siva, izgoreces je..

#616 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 March 2015 - 09:33

@Marko.. ne znam da li si čitao ovu temu

http://forum.pyrothe...p__877#entry877

što se tiče buke, rezonanca usisnog dela je baš dominantna u zvuku, ali i donosi osetno snage, za svećicu je teško proceniti, deluje ok

#617 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 27 March 2015 - 15:54

Evo iz uputstva za MVT kaze: Before assemble the ignition, disassemble the spark plug if it is of black colour it is necessary to lower of 5 points of carburetion, if it is of colour chocolate or grey it is necessary to raise of 10 of 15 points of carburetion.

Znaci ipak bi trebao da povecam diznu na 100ku. Aj probacu. Ova svecica gore je slikana pod nekim belim svetlom pa se ruzno vidi, a nije cisto pun gas vec mesano.

Mario citao sam temu naravno...

Stigla pumpa. Bosch, iz nekog Opela, lepo radi. Idem da proverim protok.

Posted Image

Posted Image

#618 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 March 2015 - 19:30

veće predpaljenje svakako traži koji broj veću diznu... sad jbm li ga, meni se uglavnom manifestovalo da sam morao dodati na igli, jer se pre ulaska u rezonancu baš značajno pomera paljenje u advance...

probaj kombinacije kako je najbolje...

edit: što se Milenijum MVT-a tiče vidiš da je analogno varijabilno, dakle jedna obična kriva sa padom obrtaja, malo nepravilan rad na leru, ali svakako bolje od fiksnog...

#619 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 30 March 2015 - 19:58

Rastavio sam ovu elektricnu pumpu da vidim u kakvom je stanju. Cinilo mi se kao da se malcice muci dok se vrti.

Bilo je malo puvuci i potegni dok sam smislio kako da izbijem propelerce sa osovine ali je na kraju pametniji popustio :D

Posted Image

Nahvatalo se unutra svega i svacega, ipak je radila bog zna koliko. Malo korozije tu i tamo, lagercic se osusio ceo, semering radi po principu neke opruge po kojoj se nahvatao kamenac pa nije radila bas kako treba.

Posted Image

Posted Image

Sve sam ovo lepo ocistio, lagerce sam dobro nalio uljem, nisam hteo da ga vadim da ne zeznem nesto. Cetkice su dobre...

Posted Image

Rotor je medjutim u najgorem stanju bio. Osovinica se pohabala od korozije pa sam je fino posmirglao i ispolirao. Komutator gde nalezu cetkice i ovu armaturu spolja takodje...

Posted Image

Posted Image

I nisam mogao da verujem sto se dihtung gumice tice. Stara otisla u kantu a na njeno mesto dosla nova kao pravljena za ovo, najobicnija gumica za tegle. Tih kako volim kad se pogodi da mi je tako nesto pri ruci kad mi treba.

Posted Image

I semeringic iz 3 dela, oprano namasceno...

Posted Image

Posted Image

Sklopljeno sve nazad, provereno radi odlicno...

Posted Image

I nabacena na motor. Trenutno ide preko prekidaca kasnije cu da izvedem sa kontakt brave. Eto sad mi pada na pamet da ovo nije najbolje mesto za fiksiranje pumpe zbog klackalice. Ali videcemo kako i sta dalje.

Posted Image

Posted Image

E sad mogu da se igram sa paljenjem kao covek.

#620 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 March 2015 - 22:40

e dobro si skockao pumpu... kad bi samo znao da je nova okruglo 100e, onda bi ti bilo još veće zadovoljstvo da si osposobio jednu sa otpada...

kako se zalomi, bilo je da su stigle i loše i blokirane i spore... svašta smo videli, jedno je sigurno da nova radi besprekorno, a ako uspeš da je dovedeš da radi barem približno dobro onda si na konju...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

• Google