Moram ti priznati da sam ja pocepao serijski remen koji je vec bio potrosen kada sam poceo da se igram sa sajbnicama i polozajem itd.. ali sve je drugacije od kada sam presao na kevlar. Evo posle 500 km nije se potrosio ni 0,1mm, neverovatno.
Meni tvoja svecica izgleda bledunjavo. Jesi li posle merenja skvisa preracunao tacno koliki je stepen kompresije, i koliko jos imas prostora za pomeranje?
Igrajuci se sa sportproom, airsalom itd uvideo sam da nedovoljni stepen kompresije laze prilikom stelovanja karba, pa tako u niskim rezimima imam nalivanje i trokiranje a na puno gasu svecka bledunjava.. dosao sam do stadijuma da najtuplju iglu w10 potapam do kraja, da bi pravilno radio do pola i progutao vecu glavnu diznu da bi pokazao tamniju svecku. Pomerao sam i paljenje u ranije, dodavao vazduh tanjim filterima, stavljao topliju svecicu itd, medjutim uvek je delovalo da ima previse goriva u niskim otklonima a da na punom gasu fali, i ako motor dobro ide i ima snage, svecka je bleda. E kada sam konacno skupio 0o da podignem stepen kompresije, sve je doslo na svoje mesto.
Kod yooace na sportprou sam sa glavom od motoforcea (ima manju zapreminu za 0,5cc) i izmestanjem dihtunga podigao stepen sa 12 na 13:1 i phbg 19 je konacno poceo da reaguje kako treba.
Na airsalu sam podigao stepen sa 12,5 na 13,7 i konacno dobio 21icu da radi sa athenom hyper racing. Neverovatan je osecaj kada se pogodi sve, sa mm gasa na 2 metra ulazi u rezonanciju. Isti karb, isti spuh, samo sada igle i glavna dizna reaguju kako treba, i sa recimo 80 dizne ode na 95, pun snage, bez trokiranja, a svecica normalne cokolada boje.