Posto sam oprao cilindar i sve ocistio, polako razmisljam sta cu i kako dalje. Blokove ne bih da rasturam jer mislim da nema potrebe. Lezajevi su dobri, iglicasti takodje. semering na strani magneta sam zamenio. Dvoumim se da odvojim blokove samo iz razloga da mogu lepo da zavarim onaj deo koji je pukao. Mada, opet nije to vitalan deo vec samo navoj u koji ide jedan sraf dekle. I da li uopste da varim jer me je strah da se nesto ne pokrivi...
20151019_210609
Cini mi se da sam nekom prilikom nesto ukljestio izmedju dekle i bloka kada sam stezao bas taj sraf i tada ga naceo. To se ja tesim...

Kinezi stedeli na i ovako losem recikliranom aluminijumu.
Tek sam sad video da karika ima lufta u predelu kojim prelazi preko stubica izduva. Ipak je trebalo posmirglati malo taj stubic iako je proizvodjac to odradio ali ugrubo.
20151019_211346
2015-10-29_07-48-25
Lepo se na slikama vide uzduzne sare po klipu koje odgovaraju delovima gde nema kanala i izduva. Sve mi nesto sumnjivo to sto je meni cilindar dosao sa klipom B tipa. Nekako sticem utisak po ovim sarama da je ovde klip trebao biti veci, tipa C, pa prema njemu i obraditi cilindar tj po tim merama. Naslage po klipu ispod karike su slabije u delovima gde on prolazi po tim "stubicima" jer je zaptivanje bolje. Ovako gledano meni nije ni trebala razrada...
20151019_211357
20151019_211437
20151019_211502
20151019_211516
Sto se dihtunga ispod cilindra tice on je bio tacno 0.62mm (klingerit 0.5 + bakarni 0.15) i kada se sve to stegne na 15Nm izmereni squish je iznosio 0.75mm. Sto znaci da ovde ima nekih 0.1mm fabricki ostavljenog squisha. Pa kad se sve to ubaci u kalkulator eto malog stepena kompresije. Dalje koristim samo klingerit 0.5mm.
O-ring gumice nigde ne mogu da nadjem kod nas. Dimenzije su: 4kom oko brezona od d7x1.5mm, jedna d90x1.5mm i jedna manja od d52.5x2mm. Nisam pocepao ni jednu ali hocu da ih zamenim pogotovu ovu manju jer se pokrzala.
20151029_225458
Ne znam da li je neko primetio ali brezoni su mi kraci 110mm pa fali milimetar-dva, moram nabaviti one 115 da mi glava ne odleti pod noge.
Ako nikako ne budem uspeo da nateram C21 da proradi sledece godine ga saljem nekom da ga proveri. Da li toliko tih 0.75mm sqisha utice na to da je sa Trekom motor voziv do kraja i to na 11500 obrtaja. Treba to proveriti i teorijski jer ja ne znam. Ima i neka fora sa ovim paljenjem. Ako na vecim obrtajima zakasnim varnicu sto ovaj cdi i radi, onda kao da produzim powerband jos vise. Izgleda je to i cilj. Ranije paljenje na malim obrtajima daje ostrinu a kasnije paljenje na vecim produzi spektar... Da ne lupam sad kad se ne razumem...