Jump to content

Sprint Eagle - Marko

1599 replies to this topic

#21 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 21 December 2013 - 20:14

Izgleda da je to na Eagle-u problem, radio sam jednog letos sa losim saugom, prvo je brzo otvarao, nije drzao dugo otvoren, a kasnije je prestao skroz da radi... Meni je lakse na njemu da zatvorim lulicu od airbox-a, upali i tako bez problema.

#22 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 24 December 2013 - 01:58

View PostDenny, on 21 December 2013 - 01:36, said:

Lijep skuteric,svida mi se! :D

Kako te služi ovaj naraku variomat? Cuo sam da se kalota voli iskrivit na tim variomatima...

Sluzi me super. Nisam imao nikakvih problema ali videcemo u buduce...

View Postniksa, on 21 December 2013 - 20:14, said:

Izgleda da je to na Eagle-u problem, radio sam jednog letos sa losim saugom, prvo je brzo otvarao, nije drzao dugo otvoren, a kasnije je prestao skroz da radi... Meni je lakse na njemu da zatvorim lulicu od airbox-a, upali i tako bez problema.

Ne znam. Videcu da ga skinem i proverim. Danas je bilo malo toplije napolju i skuter upali iz mesta, ali ne nabije obrtaje nego se muci onako na leru jedno desetak sekundi i onda krene normalno da radi. 100% je saug.

#23 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 24 December 2013 - 17:50

Ja sam pokusavao da produzim trajanje sauga, tako sto sam ga odvojio sa karburatora, i ispod njega ubacio jednu platnu od 1mm, taman lepo staje u kuciste, zaboravio sam dimenzije, to je pomoglo ali nije dugo trajalo, morace novi saug. Motor nije moj nego od ujaka, a on ga ni nevozi nesto, ima oko 1000km ukupno, tako da mu sad preko zime stoji u garazi pa mu nije ni potreban saug, rekao je na prolece da ce doterati na zamenu.

Takodje je i uljna pumpa crkla...

#24 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 24 December 2013 - 20:06

Ja ga slabo vozim zimi. Desi se tako situacija da mi zatreba da skoknem do negde na brzinu i onda me zezne kad nece da upali.
Ja sam uljnu odavno izbacio cak i dok je bila nova nije radila kako treba.

#25 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 14 January 2014 - 23:55

Ne bih ga menjao nikad! :D
Posted Image

Edited by MaRk0, 14 January 2014 - 23:57.

#26 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 15 January 2014 - 04:08

Evo nasao sam slike CDI-a dok je bio u izradi...
Posted Image
Posted Image
Radjen je amaterski na parcetu tvrdog kartona. Pre toga sam odstampao kolo na papir koji sam zalepio na karton i time se vodio kad sam lemio komponente. Iglom sam izbusio rupice kroz koje idu elementi. Ovako izgleda ali ovo nije slika CDI-a.
Posted Image
Posted Image
Naravno ovo je sve uliveno plastikom, ubaceno u kocku sa slovima :D Mislim da se svi secate ovoga:
http://static.limund...121v800h600.jpg

Imam i jedno pitanje vezano za prenos.
Posted Image
Trenutno je na skuteru fabricka centralna opruga. Posto imam i malosijevu belu. Sta bi dobio kad bi ubacio nju? Verovatno bi morao i teze rolnice da stavljam? Imajte na umu da je na njemu i polutka sa linearnim kanalima pa me zanima bi li ta bela opruga imala uopste nekog uticaja?

#27 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 January 2014 - 11:16

skidam ja tebi kapu, dakle izlemio si sve vodove žicama... hah

pa jer znaš kako se irađuje štampano kolo, jbt, tu pločicu si mogao završiti 10 puta brže od vremena koje si uložio u lemljenje svih vodova :D

#28 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 15 January 2014 - 11:39

Flomasterom po bakru!! U nedostatku specijalnog flomastera za tu svrhu, najbolje radi posao alkoholni Marker crvene boje, pa u kiselinu.... heh koliko sam ih ja napravio u životu...

#29 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 15 January 2014 - 18:02

Trenutno je na skuteru fabricka centralna opruga. Posto imam i malosijevu belu. Sta bi dobio kad bi ubacio nju? Verovatno bi morao i teze rolnice da stavljam? Imajte na umu da je na njemu i polutka sa linearnim kanalima pa me zanima bi li ta bela opruga imala uopste nekog uticaja?
Bravo za CDI :D
Slobodno stavi belu malossi al se spremi za novo stelovanje rolnicama...svaka zamena ser. opruge tvrdjom ili meksom ima itekako uticaj na rad prenosa...posto imas linearne polutke bela ce biti taman cak i uz kit :)

#30 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 15 January 2014 - 20:26

View PostMario, on 15 January 2014 - 11:16, said:

skidam ja tebi kapu, dakle izlemio si sve vodove žicama... hah

pa jer znaš kako se irađuje štampano kolo, jbt, tu pločicu si mogao završiti 10 puta brže od vremena koje si uložio u lemljenje svih vodova

Zurio sam jbg nisam bas imao vremena da cekam da mi sve to stigne, bila je sezona. Moracu da narucim sve to da imam za sledece projekte... Samo sto bi ja radio metodom sa fotoslojnim plocama. Samo ne znam gde da nabavim natrijumhidroksid. A trebao bi mi i ferihlorid za nagrizanje. Nikad nisam radio na taj nacin a voleo bih da probam... Napravio bih sve i svasta.

View Postgoggyso, on 15 January 2014 - 11:39, said:

Flomasterom po bakru!! U nedostatku specijalnog flomastera za tu svrhu, najbolje radi posao alkoholni Marker crvene boje, pa u kiselinu.... heh koliko sam ih ja napravio u životu...

Verujem. Ja sam do sad sve pravio na kartonu. Samo cekam da se nesto zapali. :D Kako busis rupice na ploci? ona mala burgija cisto sumnjam da bi mogla da se montira kod mene na busilici(mnogo je mala).

View Postcvele, on 15 January 2014 - 18:02, said:

Slobodno stavi belu malossi al se spremi za novo stelovanje rolnicama...svaka zamena ser. opruge tvrdjom ili meksom ima itekako uticaj na rad prenosa...posto imas linearne polutke bela ce biti taman cak i uz kit
Videcemo samo da dodje prolece.

#31 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 January 2014 - 23:19

ne moraš raditi sa ferihloridom, nekada se radilo u kiselini, ideš na sonu kiselinu kao bazu i hidrogen za kosu kao dodatak...

marker ume odlično da pokrije, konkretno, možeš i laserskim štampačem po pausu pa peglom da prepeglaš na štampu , i to pije vodu..

male bušilice imaš na dosta mesta da kupiš, mada može da se buši i sa ovim eingel biax-om, i 1mm burgijama, nekada smo to radili sa malim amerikanerom, pa nije uvek bilo tih malih bušilica...

#32 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 16 January 2014 - 01:28

Ispocetka sam gurao milimetarsku burgiju u iskrinu busilicu sa glavom do 10mm, islo nekako al sam izlomio kamaru burgija. Posle sam nabavio pravu mini stubnu busilicu koja vrti 2000/8000 i radi na 15V. Prihvat burgija do 4mm. i to je bila pesma za busenje stampaljki. Imam je i dan danas, nikad se nezna kad ce zatrebati opet.

#33 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 February 2014 - 11:46

Imam nekih problema sa skutom. Sumnjam na bobinu. Juce mi se u sred duze voznje ugasio, dok sam bio na ful gasu neko duze vreme. Stao sa strane da vidim sta je. Ja se isprepadao mislio sam nesto ne daj boze. Zakurblam par puta lagano se okrece kao i uvek ali nista nece da pali. Skinem svecicu ona crna ko zemlja. Procackam malo oko bobine, skinem cdi pa ga vratim, stavim drugu svecicu. Krenem ponovo da kurblam sa dodavanjem gasa on kao upali okrene par puta pa se ugasi i tako ponovo. Stavim svecicu na masu da proverim kakva je varnica ono neka mrljava jedva se vidi. Uspem tako nekako da ga odrzim da se ne ugasi i dovucem se do kuce. Cim skroz pustim gas on se ugasi. Slabo prima gas, slabije vuce, gasi se. Odoh da vidim sta se danas desava.

#34 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 February 2014 - 14:52

Reseno. Verovali ili ne sajla gasa... ;) Ne znam kako ali izgleda da je zakacila negde, bila je nategnuta toliko da sam ja verovatno na karburatoru jos u oktobru ler smanjio suvise. Sad se izgleda desilo da se sajla odjednom opustila - otkacila, motor se ugasio i posle toga nije hteo da pali dok mu ne dodam i drzim pola gasa. Iz tog razloga se i gasio cim pustim gas. Kakva crna bobina jesam lud u pm. Ovo izgleda samo meni moze da se desi... Uzrok svega ovoga je sajla od uljne pumpe koju sad izvaljujem nisam raskacio, nego je radila onako u prazno... Idem da sredjujem saug. ;)

#35 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 February 2014 - 18:26

pa nije ti zbog sajle crna svećica ?

#36 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 12 February 2014 - 20:31

Promeni i tu svecicu ako ima slabu varnicu...

#37 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 February 2014 - 21:39

View PostMario, on 12 February 2014 - 18:26, said:

pa nije ti zbog sajle crna svećica ?

:D Vracam film nije mi jasno... Na mom karbu sraf za smesu ima hod samo 360 stepeni (jedan krug) kontam da bi trebao da bude negde na sredini u zavisnosti od toga kako prima gas... Do sad kad sam pratio boju svecice na svim otvorima gasa boja je bila bukvalno savrsena. Odkud sad ovo ne znam...

Posted Image

Mikac mozda si u pravu svecicu sam zadnji put zamenio pre 2500km mada mi na oko deluje dobra.

#38 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 12 February 2014 - 21:42

Cekaj cekaj,kako samo 360 stepeni hod? Kakav je karb,ona kopija Mikunija?

#39 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 February 2014 - 22:04

Da taj... Nego saug me nesto zeza. Nisam ga pogledao danas brat me zajebo da mu sredjujem apriliu. Cekaj ,saug drzi dodatni protok goriva nekih minut. Za to vreme kroz njega protice struja koja greje vosak koji se siri i tako gura iglu koja zatvara. Ako saug kod mene ne radi onda nije ni cudo sto mi je onakva svecica...

#40 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 12 February 2014 - 22:15

Ni kod mene nije radio bar 2 godine,pa nije svecica bila takva,ali zbunjuje to sto saraf za smesu ima ceo krug hoda...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users