Jump to content

Kako sa pandurima

31 replies to this topic

#21 xciter

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 02 March 2014 - 15:11

ALIEN MS, slažem se sa tobom. Tih stvari se i ja držim, mada nikada ne pijem (naročito ne dok vozim :) tako da nikada nemam problema ako me zaustave radi kontrole, mada moram priznati da me uvek nešto preseče, jer nikad čovek ne zna za šta će da se uhvate da me kazne... Prošli put su me zaustavili negde u ulici Aleksandra Dubčeka, kod bivše fabrike obuće, i kao redovna kontrola, da li sam nešto pio, bla bla... Naravno, ništa od toga, i na kraju mi poželeli srećan put... :) Ja se zabezeknuo, kao da nije Srbija. :)

#22 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 02 March 2014 - 16:17

Nadolaze izbori

#23 xciter

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 02 March 2014 - 16:21

Nama je od svakih izbora sve gore, tako da nema sumnje da će i ovoga puta tako biti. :)

#24 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 01 July 2014 - 21:06

DOGADJAJ OD DANAS :

Oko podneva napakujem ovaj moj SRPSKI TERETNI AUTO - matorog Yuga 55 , opremom za rashladu , idem da radim neku klimatizaciju ...jedna guma vizuelno nesto lose izgleda , povremeno curi pa moram da je doduvavam , pa ajde do prve pumpe na kompresor ...

Skrecem na pumpu , a na prosirenju PANDURI ...pokazase mi onu njihovu lizalicu i teraju me da stanem kraj njih ...gospoja pandurka , pod sapkom , plavojka od kojih 35-40 godina : Gospodine ( ja u radnom odelu ) danas je akcija ISPRAVNO VOZILO- SIGURNO VOZILO ... dajte dokumenta , pa ajdete tamo preko puta na VANREDNI TEHNICKI PREGLED ...hmmm, mislim u sebi sad sam ga ugasio , Yugo u 24 godini , nema sanse da mi nesto ne nadju , ako nista drugo kaznice me sto nemam tampone i uloske sa krilcima ...vozim svaki dan , znao bi da nesto ne valja , al` znaj ga ti ...

Nateram na valjke , prednje kocnice razlika u sili izmedju tockova 4 % ...uh , dobro je ...zadnji tockovi , razlika 42 % ...dozvoljeno 30 % ...eto , vec sam neispravan ...Kako sad to? Pa rekli ste da je Yugo ispravan kaze mi gospoja ...Pa, znate kako ? Prednji tockovi koce vise nego zadnji , ne zanosi se , a nazad nemam nadzora , osim evo, na valjcima kad se vidi , a prosli tehnicki je bilo sve u redu ...

E, sad kad si neispravan , kao ja sada treba platiti tehnicki 1500,00 din. + kazna zbog neispravnih kocnica koja sigurno nije manja od 5000,00...ako ne i vise ...
VREME JE ZA VADJENJE!!! Smisljam taktiku na brzinu ...pa, da znam ja vas , a sigurno i vi znate mene ...ja sam serviser, imam radnju na bulevaru gde tacno preko puta moje radnje radarisete sa kolegama...ah, da, da sad vas se secam, kaze ona ...E, da vas pitam nesto , imam BOSH ves- masinu ( upecala se , hehehe ) pa mi je pukla plastika na vratima , ne mogu da zatvorim vrata , moze da se poruci , jako je skupo , traze mi 3500,00 i jako se dugo ceka ...znam ja sta to pukne , imao sam to vec , to moze da se sredi i bez novog mehanizma vrata , samo mi morate doneti vrata u radnju i sredicemo to ...Jel`? E, sad je vec ozarena osmehom i srecna k`o posle sexa ...napisacemo da je vozilo ispravno ...i tako stoji u zapisniku, Yugo ispravan k`o iz fabrike , srecan ja , srecna ona , dao joj karticu da mi se najavi kad ce doci i da svi budemo jos srecniji ...E , JESAM MAJSTOR , SVAKA MI CAST! ...hehehe, tako sistem funkcionise u Srbiji ...

Mito i korupcija , bojim se samo da me ne uhapse , ostetio sam BUDZET REPUBLIKE SRBIJE bar za 5000,00 dinara !
Od zadnjih pet puta za mene je 5: 0 ...zar nisam `majstor ` ?

Edited by ALIEN SM, 01 July 2014 - 21:12.

#25 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 02 July 2014 - 00:42

ehehe koji si ti šarmer...

#26 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 02 July 2014 - 01:26

Heheee, tako sam se ja nekad vadio na popravke bezicnih telefona. Valda nema pandura u SO i okolini kome nisam bar jedan zakrpio. Obicno me prepoznaju, pa ako nisam bas jako usr*o puste me. Ono jako je obicno radar, moram kupovati laksu obucu...

Al imam i ja jednu anegdotu, nije bas bila prijatna, posto me je patrola zaustavila i posle pregleda isprava, krene da mi popuje i da se vata blokceta zbog pregorele sijalice kratkog svetla u desnom faru. Ja se pocnem vaditi da je crkla sijalica usput sto ja nisam mogao znati, kao bila je ispravna kad sam krenuo. Pandur nece da slusa, odjeb*o me ko alkos cedevitu, krenuo da pise... Vidim ja kud to vodi i da on nema nameru da mi oprosti, tu sam otpustio rucnu pa krenem da ga provociram. Gledam mu znacku, pitam ga za ime i prezime, cudno me gledao i priupita zasto pitam, pa rekoh da znam ujutro kad dodjem na posao da vidim kakva mu je tel. linija, pa ako izmerim vise od 1uF kapaciteta izmedju grana, to znaci da ima vise telefona prikopcanih, sto je u to doba kao bilo zabranjeno, (to svi misle, mada Telekom bas zabole..) pa cu morati da mu iskljucim liniju dok monteri ne izadju na teren da provere, a to moze da potraje...
Vidim da me sad gleda malo mekse, kao valda nebih to uradio, a ja na to, pa propisi su propisi, kao i taj tvoj za sijalicu, pa ako si se ti tvog uhvatio ko pijan plota, ja mogu biti mnooogo gori, moze mi se... ih, sta mu sve mogu, nije ni svestan, naravno nebih, taman mi treba da se s tim zezam, al ako se zainatim, vise ce mu telefon biti u prekidu nego sto ce raditi, imam uvek pokrice, te ispitivanje, te losa linija, te broj telefona spojenih...
Vidim da se bacio u razmisljanje i konacno zatvori blokce, pa mi vrati dokumenta, kao ajd idi, al da zamenis tu sijalicu.. jes ti ces da mi kazes, necu je menjati zbog tebe vec zbog sebe, nevolim da vozim nocu napola corav.
Eto, nekad se vredi usprotiviti, samo na prefrigan nacin, nista bezobrazno, al samo da im se da do znanja da i njima neko moze da vrati milo za drago.

Edited by goggyso, 02 July 2014 - 01:27.

#27 dmauka

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 43 posts
  • MestoБеоград
  • VozimCFmoto E-charm 125

Posted 19 November 2015 - 16:45

Најпроверенија варијанта која пали у данашње време...зауставе те, сачекаш да те питају оно чувено "знате ли зашто смо вас зауставили?" и онда га пукнеш "Је л` то зато што сам Ром?" али фаца мора да буде лед ледени.
Без речи врате документа.
Један је једном покушао са "па не личите..." (одмах прелазе на ви) на шта спремно испаљујеш "знате, има нас и белих...".
:)

#28 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 20 November 2015 - 13:50

Pa i za Rome važi isti zakon, heheee jesu naivni.. i "pametni".

#29 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 23 November 2015 - 21:34

Onda bolje reci da si iz Sirije ili Avganistana i da si samo mazno kola zbog tranzita kroz Srbiju do Nemacke , hehehe...

#30 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 10 May 2016 - 18:15

Presretači na motocklima krenuli u patrolu

Posted Image

i

Motori presretači saobraćajne policije MUP Srbije krenuli su juče u prvu patrolu beogradskim ulicama. Oni će odsad tokom trajanja sezone vožnje motora svakodnevno biti na ulicama prestonice i drugih gradova u Srbiji i kontrolisati saobraćaj, presretati vozače koji prebrzo voze ili su počinili neki drugi prekršaj.

Ovo je za Kurir najavio načelnik Uprave saobraćajne policije MUP Srbije Dragiša Simić.

Oko sto presretača marke „Suzuki GSX“ Uprava saobraćajne policije kupila je novcem od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje.

Ovi motori su maskirani, nemaju vidljive policijske oznake, pa će im biti lako da prođu neopaženo u saobraćaju ili u zasedi. Obeleženi su skrivenim rotacionim svetlima, takozvanim blinkerima i kamerama, koje će snimati svaki trenutak potere - objasnio je načelnik Simić.

Zadatak presretača je da zaustavljaju vozače motocikala, automobila i drugih vozila koji ne poštuju propisanu brzinu, ne nose zaštitnu opremu, stvaraju buku, voze nasilnički i čine slične prekršaje. Dosad to nije bilo moguće raditi kada su prestupnici vozili prebrze motore ili automobile. Ovi motori razvijaju brzinu od čak 300 kilometara na sat!

Policajci koji će voziti ove motore imaće i dodatnu obuku na profesionalnoj stazi Serez sa instruktorima „Suzukija“. Većinu policajaca čine muškarci, ali imamo i pet devojaka koje će patrolirati ravnopravno sa kolegama - kaže načelnik Simić.

Apelujem na građane da nam prijave delove grada u kojima su uočili motocikliste koji tokom vožnje stvaraju buku, podižu motor na zadnji točak i krše propise u svakom smislu. Takođe ih pozivam da slobodno pitaju policajce na motorima sve što ih zanima, a oni će im na svako pitanje rado odgovoriti - pozvao je građane načelnik Dragiša Simić.

Ukoliko neki motociklista odbije da stane na znak policajca, to će evidentirati kamere na motoru. Tako će u kratkom roku biti identifikovan prekršilac zakona, kome će potom biti poslata patrola na kućnu adresu.

Presretaće nesavesne vozače i po gradu i na autoputu. Osim toga oni će biti u pratnji za obezbeđenje važnih ličnosti važnih delegacija, ali će delovati i preventivno, kroz upozorenja i razgovore sa građanima - kaže načelnik Simić.

Pamet u glavu .... :joks:

#31 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 10 May 2016 - 18:32

:) trt-prt... gsx-rovi su u upotrebi vec 5 godina... ovo je samo najava za ovu sezonu, malo uterivanje straha i naravno da se medijski opravdaju ulupane parice gradjana... kao da su potrebni motocikli koji mogu da razviju 300 i kusir kmh... svi znamo pravila i propise, svi smo svesni posledica. Naravno, za mlade kolege "pamet u glavu" i veliki pozdrav za nacelnika Simica.

#32 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 10 May 2016 - 18:50

Pa, da Aco , ovo je samo upozorenje ...jesam pre par dana napisao da me jedan takav za MOtorijade zaustavio i terao me da duvam i trazio dokumenta...bez kacige ni u WC...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users