DOGADJAJ OD DANAS :
Oko podneva napakujem ovaj moj SRPSKI TERETNI AUTO - matorog Yuga 55 , opremom za rashladu , idem da radim neku klimatizaciju ...jedna guma vizuelno nesto lose izgleda , povremeno curi pa moram da je doduvavam , pa ajde do prve pumpe na kompresor ...
Skrecem na pumpu , a na prosirenju PANDURI ...pokazase mi onu njihovu lizalicu i teraju me da stanem kraj njih ...gospoja pandurka , pod sapkom , plavojka od kojih 35-40 godina : Gospodine ( ja u radnom odelu ) danas je akcija ISPRAVNO VOZILO- SIGURNO VOZILO ... dajte dokumenta , pa ajdete tamo preko puta na VANREDNI TEHNICKI PREGLED ...hmmm, mislim u sebi sad sam ga ugasio , Yugo u 24 godini , nema sanse da mi nesto ne nadju , ako nista drugo kaznice me sto nemam tampone i uloske sa krilcima ...vozim svaki dan , znao bi da nesto ne valja , al` znaj ga ti ...
Nateram na valjke , prednje kocnice razlika u sili izmedju tockova 4 % ...uh , dobro je ...zadnji tockovi , razlika 42 % ...dozvoljeno 30 % ...eto , vec sam neispravan ...Kako sad to? Pa rekli ste da je Yugo ispravan kaze mi gospoja ...Pa, znate kako ? Prednji tockovi koce vise nego zadnji , ne zanosi se , a nazad nemam nadzora , osim evo, na valjcima kad se vidi , a prosli tehnicki je bilo sve u redu ...
E, sad kad si neispravan , kao ja sada treba platiti tehnicki 1500,00 din. + kazna zbog neispravnih kocnica koja sigurno nije manja od 5000,00...ako ne i vise ...
VREME JE ZA VADJENJE!!! Smisljam taktiku na brzinu ...pa, da znam ja vas , a sigurno i vi znate mene ...ja sam serviser, imam radnju na bulevaru gde tacno preko puta moje radnje radarisete sa kolegama...ah, da, da sad vas se secam, kaze ona ...E, da vas pitam nesto , imam BOSH ves- masinu ( upecala se , hehehe ) pa mi je pukla plastika na vratima , ne mogu da zatvorim vrata , moze da se poruci , jako je skupo , traze mi 3500,00 i jako se dugo ceka ...znam ja sta to pukne , imao sam to vec , to moze da se sredi i bez novog mehanizma vrata , samo mi morate doneti vrata u radnju i sredicemo to ...Jel`? E, sad je vec ozarena osmehom i srecna k`o posle sexa ...napisacemo da je vozilo ispravno ...i tako stoji u zapisniku, Yugo ispravan k`o iz fabrike , srecan ja , srecna ona , dao joj karticu da mi se najavi kad ce doci i da svi budemo jos srecniji ...E , JESAM MAJSTOR , SVAKA MI CAST! ...hehehe, tako sistem funkcionise u Srbiji ...
Mito i korupcija , bojim se samo da me ne uhapse , ostetio sam BUDZET REPUBLIKE SRBIJE bar za 5000,00 dinara !
Od zadnjih pet puta za mene je 5: 0 ...zar nisam `majstor ` ?
Edited by ALIEN SM, 01 July 2014 - 21:12.