Ludnica je otvorena,pocela je restauracija....
Nije mi djavo dao mira,poceo sam da sredjujem deo po deo. Krenuo sam u radove parcijalno.
Uploaded with
ImageShack.us
Masina je prva dosla na red.
Uvukao sam novu piksnu i razvrtacem naprevio meru za bolcnu.
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Masina je rasklopljena,promenjeni su lezajevi radilice,komplet semerinzi i dihtunzi

Pazario sam original lezajeve radilice. Desni lezaj raddilice je 6203,a levi do magneta je dvodelni(NJ203). Skupa zabava,dvodelni lezaj sam platio 1900din,a drugi(6203 C3) 300din.
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Kad sam skinuo deklu kvacila,primetio sam luft na piramidi zubcanika brzina. Sumnjivo mi je bilo,zupcanici od 3 do 5 brzine su imali lufta,takodje i zamajac. Rastavio sam snop i imao sta da vidim.kajla zupcanika je zamenjena imbus 5 kljucem koji je skracen i prilagodjen za ovu namenu. Verovatno majstor nije imao da kupi original kajlu,pa se vesto snasao. ja to nemogu da tolerisem. Stavio sam novu kajlu i nakucao zupcanike. lufta vise nema.
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Masina je zavrsena,idemo dalje. primetio sam da su stapovi vila masni,semerinzi su odradili svoje.
Kuljena su 4 semeringa dimenzija 28 38 7. U marzoki vilu idu po 2 semeringa u cizmu.
Skinute su cizme vila,iscupani stari semerinzi i stavljeni novi + 140ml ulja u svaki stap.
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Poskidao sam sve sa rama. Plan je da odmastim svaki delic i eventualno ofarbam ceo ram.
Uploaded with
ImageShack.us
Naslednik mi pomaze.
Bice igranke i sa tockovima. Prethodni vlasnik nije vodio racuna a i vreme je ucinilo svoje,davno je bila 1979 godina.Niklovanje tockova negine.