Jump to content

Peugeot Vivacity

194 replies to this topic

#161 Ivan994

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted 21 January 2015 - 18:39

E lauda ne trokira vec se gusi kad dostigne radnu temperaturu,a na pocetku kad je hladan trokira pri dodavanju gasa..Pregledao sam sve od vakuma creva filter itd sve do karba..Neznam sumnjam da kad dostigne radnu temperaturu jednostavno dovod goriva negdje zaglavi i pocinje da se gusi,posle toga treba skut da odstoji jedno 15minuta i posle iz 3-4 puta uplali.. :)

#162 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 21 January 2015 - 19:01

Moje misljenje je da imas visak goriva zato se i gusi, proveri el.sauh moguce da ne radi i dodaje gorivo stalno pa je smesa prebogata.

#163 Ivan994

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted 21 January 2015 - 19:11

Vazi,to nisam gledao provericu i to sjutra sauh..podici cu iglu na sredini,pa da vidim kako ce se ponasati..

#164 Ivan994

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted 25 January 2015 - 01:17

Danas sam podigao iglu na sredinu,i smanjio smjesu za jos krug..vozao sam se nekih 10tak minuta i nije bilo problema,moguce da je imao visak goriva,sjutra cu ici u malo duzu voznju pa da vidim dali je problem resen..
Posted Image

#165 Ivan994

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted 25 January 2015 - 02:37

Fabricka svecica na mom skutu je ngk-br8hs..e sad posto nije vise fabricki auspuh i karb,prolazi veca kolicina goriva i stvara se veca toplota.Da li bi trebalo staviti hladniju,ili moze normalno i na vecoj toplotnoj vrijednosti da podnese?

Pardon br7hs je fabricka..

#166 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 25 January 2015 - 02:57

Za zimski period ce ti biti ok ta BR7HS. U toku ljetne sezone, kada su vece temperature, moze ici za broj hladnija - BR8HS
Nego, nemoj se igrati pa testirati skuter na duzim relacijama da li "radi ok"...nego uzmi prekontrolisi svjecicu da budes koliko - toliko sigurniji. Iako je zimski period cilindar opet moze da zalijepi uslijed siromasne smjese...

#167 Ivan994

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted 26 January 2015 - 17:50

Posted Image
Evo slike svecice na mjesovitoj voznji,prije gasenja je vozen na full.Malo tamnija braon boja.Nema vise problema sa gasenjem ili gusenjem skuta,definitivno je bio problem h visku goriva..

#168 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 26 January 2015 - 18:19

Ta provjera svjecice na "mjesovitom" gasu moze nekada biti problem. Zna se desiti da na nekom otklonu gasa smjesa bude siromasna ili previse bogata, a na nekom da bude ok i da boja svjecice pravi oscilacije...mada i to se moze prepoznati kroz voznju. Boja svjecice djeluje ok, ako nemas vise problema u voznji to je to. Vidi da stegnes pravilno svjecicu jer se vidi da je malo kompresija duvala pored.

Nema vise problema sa gasenjem ili gusenjem skuta,definitivno je bio problem h visku goriva..
Moram te ispraviti ovde - gusenje u voznji je cesto uzrok siromasne smjese.
Rekao si da si podigao iglu na sredinu, da li si mislio osigurac na igli ili iglu? Ako si podigao iglu (sto znaci da si osigurac igle stavio na zarez nize) onda si omogucio vise goriva na srednjem otklonu gasa.

#169 Ivan994

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted 26 January 2015 - 18:56

Osigurac sam sam podigaona srednjem zarezu,da umaljim smjesu.Sto se tice zatezanja bilo je ok nego je to naknadno iscurelo..

#170 Ivan994

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted 27 January 2015 - 16:09

E sad sto se tice auspuha.Trenutno je na njemu bullet dok ne nadjem nesto bolje.I u poslednje vrijeme je sve bucniji.Cijev u topu ima one duguljaste rupice nisu kruzici tako da nema sta da se buse.Danas sam otvorio stavio na cijev celicnu vunu preko nje staklenu.I na kraju dobio isti rezultat,i dalje jako bucan.Mislio sam da nisam stavio previse maknem malo staklene vune,maltene o5 isto..Sto se tice izduva ima nov dihtung i tu ne izlazi nista..Cijelu buku koju stvara izlazi iz topa..Neki predolog?

#171 Ivan994

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted 27 January 2015 - 19:05

Max brzina po gps 77

#172 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 27 January 2015 - 19:14

Fino...

#173 Ivan994

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted 27 January 2015 - 23:27

Zanima me dali postoji neki sprej za farove,mislim na unutrasnji dio posto je boja izgubila sjaj i ne baca svetlo kako treba?

#174 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 28 January 2015 - 00:15

Ja sam par puta koristio nikl sprej. Daje efekat niklovane povrsine ali nije postojan na spoljne uticaje. Ako ti far dobro dihtuje onda probaj s njim. Nikako nemoj lakirati preko nikl spreja jer ce izgubiti efekat.

#175 Ivan994

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted 28 January 2015 - 00:45

Vazi da nabavim sprej,pa cu far okolo dodatno zalepit tecnom plastikom

#176 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 January 2015 - 01:04

Ko proizvodi taj nikl sprej ?

#177 Ivan994

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted 28 January 2015 - 01:25

Ja sa u farbare gledao neke "Kenda Chrome Efecto" nisam siguran odakle

Edited by Ivan994, 28 January 2015 - 01:27.

#178 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 28 January 2015 - 06:16

Ni jedan od tih sprejeva ne daje onaj pravi efekat hroma koji farovi fabricki poseduju, svi su nekako manje sjajni u odnosu na original.

Послато са HTC One mini 2

#179 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 28 January 2015 - 10:02

Koristio sam saratoga-happy color i efekat je kao ogledalo. Jedino sto se ne sme lakirati ili prati nekim deterdzentom.

#180 Ivan994

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted 28 January 2015 - 16:05

Danas sam nabavio sprej,probao ga kako izgleda.Skroz je ok kao sto je nesa rekao sija kao ogledalo.
Posted Image
Posted Image
Zanima me jeli isti proces za farove kao i kod ovicnog farbanja,vodeni brus papir pa primer?

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users