Gume
Posted 05 June 2016 - 15:00
na 1:14 se vidio dio ceste pod 90°, na tom mjestu se tramvaj zakucao u kamion, a ja bio u tramvaju...
Posted 07 June 2016 - 20:05
Prednja dunlop

Zadnja sava mc25

Vidi se koliko do ivice gulim gumu. Sto vise kilometara prelazim dobijam sve vise poverenje. Nisam jos kliznuo, medjutim sva manje mi se svidja raspored sara ka tzv "kisnim" gumama.
Sava ima te siroke brazde uz samu ivicu i ume da izazove neprijatnosti pri zavrtanju gasa pod nagibom u krivini. Tacno se oseti svaka brazda i dupe krece da plese, nije uopste fin osecaj

Pokusao sam promenom pritiska, generalno volim i odgovara mi da pumpam malo tvrdje, medjutim problem je jos irazeniji. Kada smanjim pritisak bas nenormalno, izgubi se taj "woble" efekat, medjutim ne mogu voziti zadnju gumu na 1,5bar.
Da se razumemo, guma nije losa, mesavina je ok i nece tako lako da klizne, jedino sto dezen nije po mojoj meri.
Te dunlop gt su ocigledno pravljenje za cross ili vise off-road, a za put su onako umerene.
Treba pazljivo birati gume, prema svojim potrebama. I ako mi se dogadja u toku dana da moram voziti i niz stepenice, sledeci put cu birati saru slicniju prednjem dunlop-scootsmartu.
Takodje, mogu da kazem da sam provozao pireli unico i ako je dobra i pouzdana guma za sve uslove, meni pravi problem zbog krupne sare i izrazitih kocki blize boku. Jednostavno, takav dezen nije za agresivnije obaranje i zustruiju voznju.
Posted 07 June 2016 - 21:00
Posted 07 June 2016 - 21:30
Hteo da kazem da sam se zeznuo prilikom izbora dezena save. Sa mc16 nisam imao problema, a sa mc25 krivuda guza

Posted 07 June 2016 - 22:14
PS danas bas raspravljao sa burazerom kako sam se skoro ubio i pazi sad
PRISJETIMO SE KAKO JE ON PAO SA STALKERA U ZAVOJU PROSLU JESEN, DAKLE KADA SU TE GT301 BILE DUCAN.
Sreca pa je cale odnio sikiru, inace bi je pocepao da problema vise nemamo.
Posted 07 June 2016 - 22:38
Posted 11 June 2016 - 09:45
Pocelo mi prskati po dijelovima motora od komadica gume, moram to zastititi.
Joj kad je safaćam i sasjecem do kraja, NIKAD VISE!!!
Posted 11 June 2016 - 12:10
Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока
Posted 11 June 2016 - 14:22
Bice da kod mene nisu napravili dobru smjesu.
1. Isao na put 400km, i cijelo vrijeme zadnja guma bjezi, reko los je asfalt, bila je jesen pa zato, i kad sam dosao na dobar gdje se vozi 200 bez problema, ja skoro izginem na 90 jer je iskliznula zadnja u zavoju, onako drzi drzi i samo odjednom kao da te pogodi raketa s boka odsklize
2. Proslu nedjelju mi iskliznuo prednji kraj na drugom skuteru sa skoro novim takvim gumama, nisam se nikad manje nagnuo u tom zavoju i isklizne mi prednja, opet se skoro ubio
3. moj burazer je pao sa skuterom iz slucaja 2, kaze samo ga odneslo u zavoju, a ispred njega rodjak prosao bez problema, takodjer zavoj gdje je pao prolazi se bez problema
Ali ne brinem se vise, bice odlicna da je rasporim

Interesantno da nikad nisam imao losa iskustva sa gumama, makar bila stara po 15 godina, jer sam znao s cim imam posla, ovo je horor nepredvidivi.
Posted 11 June 2016 - 22:41
Posted 11 June 2016 - 23:59
Posted 12 June 2016 - 08:56
Synn, on 11 June 2016 - 22:41, said:
12 godina sam na skuteru, uglavnom na 70ccm i 10-13", dakle kategorija sa koje se najlakse pada, vozio sve do jednog u stanju i performansama od najsporijeg do izuzetno brzog. Ajde da sam samo vozio, nego sam cijelo vrijeme unaprijedjivao skutere. Nikad nisam pao zbog toga, a imam vec dosta preko stotinu hiljada km iskustva kakvog hoces posto sam presao sve vrste terena, vjeruj mi da jako dobro znam kako i gdje se pada, samo sto to ne zelim sebi dokazati jer nema potrebe.
Sa karakteristikama gume se upoznajem u veoma kratkom roku i ovdje sam nanjusio da nesto stvarno nevalja, eto imam 2 serije na 2 razlicita skutera. I pisao sam, vracao sam se na mjesto gdje je proklizala guma, ne pricam bezveze, a kad ti 100km voznje guma stalno pomalo klizi, putem kojim sam prosao barem 10x sa razlicitim skuterima onda ja ne znam sta drugo da kazem.
Cak je i onaj run scoot bolji, vozio sam ispucanu po 1mm kompletno na gaznom sloju, i sa savijenom felgom i nisam se osjecao tako nesigurno.
Posted 13 June 2016 - 20:50
Posted 13 June 2016 - 22:08
Proklizao mi je 1 zadnji kraj u ulici gde Patak zivi, sad tu je jako gladak asfalt i tu mi je svaka guma klizila pa moguce da je zato. A guma mi nije proklizla kao stara kineska da malte ne padnem neg kao kontrolisano driftovanje, osetim da zadnji kraj bezi ali bez problema prolazim krivinu.
Cuo sam samo da je kod dvokomponentnih guma lose to sto se oseti razlika u gripu izmedju 2 komponente pa ako krenez da zalezes na tom delu gume gde je tvrdji materijal zna da proklizne. To su mi rekli iskusni bajkeri koji su testirali gumu do granica izdrzljivosti i oni preporucuju ili 3 komponente ili guma 1 komponenta ali cela da je mekana, to je onaj fazon kao silk gume samo verovatno ima da se kupe neke za grad sa sarom..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted 13 June 2016 - 23:00

Posted 14 June 2016 - 10:37
@ Bojane, smjesa je meksa sa strane kod PP
Posted 14 July 2016 - 16:04
Nema nista lepse kad se uzmu nove gume, i jos ako znas sta si uzeo veselju nema kraja jer znas sta te ceka.
Jedva cekam da ih razradi pa da probam malo nrga mc4 sa dobrim gumama, jer taj skuter me odusevio po pitanju voznosti, A sada ima da LEPI i da ide kao voz,cak i bolje jer nrg ne moze izletiti, a voz je vec izletio, taj skuter mi je fenomenalan za zavoje, sam od sebe ide.
E sad sam bas ubadao prste u gume, i usporedio ovaj scootsmart, bridgestone battlax sc i bridgestone hoop. Dunlop je osjetno tvrdja smjesa, sto sam vec i prije primjetio, a isto sam bio odusevljen performansama, za Scoot Smart nemam prigovora, guma mi se pokazala bez greske.
Neka mu je sa srecom i neka mu svakodnevno lepi!
Nikako da nalovim mc4 purejet, rado bi ga uzeo umjesto mc3 serije

Po meni 120/70-13 i 14 plus iza 140/70-13 su najbolja kombinacija na skuteru.
Cudo cudo kako lepe
Posted 14 July 2016 - 16:39

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока
Posted 14 July 2016 - 19:02
E sad mi je jasno nakon voznje sa ovim nrg mc4 zasto su mi scoot smart bile neudobne.
Naime kad sam ih stavio sebi na runnera, osjetio sam da je dosta tvrdji, to sam pripisivao gumi nizeg profila posto i jest tako. Ali ima u jos jedna jako bitna stvar, MEKOCA GUME NA DODIR.
Znaci scoot smart je tvrda guma po smjesi naspram bridgestonki koje imam, bas sam sad vozio mc3 sa niskoprpfilkama bridgestone i udobniji je mnogo od mc4 koji ima visi profil i scoot smart.
A moj drugi nrg mc3 sa scoot smartom je bas "sportski tvrd", ali dobro je to sve dok lepe.
Ali evo recimo, nebi vise nikad uzeo scootsmart za sebe jer osjeti se kako lupa po bubrezima, jbg.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users