Jump to content

Gume

• This topic is locked This topic is locked
251 replies to this topic

#201 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 July 2016 - 20:01

Znaci nasao si im manu :)
Koliko pumpas 12 napred/nazad a koliko 13"? Jesi pravio razliku u pritiscima sa istom gumom na S testu ili na deonici za udobnost?

Sent from my GT-I9192

#202 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 14 July 2016 - 20:34

Jesam eto samo to. Jos smo se cudili prije koji mjesec kad je drug uzeo novu SS, kako nova nije nista meksa od moje stare 2.5 sezone.

Pumpam 1.7 naprijed, 1.9 nazad. Neku extra tvrdocu osjetim tek na 2.5bara.

#203 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 July 2016 - 20:41

Znaci isto. I na 10cola je isti slucaj, malo vise idem pozadi, 2.0-2.2 a tek na 2.5 osetim po bubrezima...

Sent from my GT-I9192

#204 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 15 July 2016 - 09:42

Test u planinu odradjen, Bridgestone Hoop lepi.

A evo sta se desava kada stisnete prednju kocnicu na mokrome

Dakle zalepila je, ko da je suvo!!!

Nema vise pao sam jer je okliznula, ako bi bilo bice pao sam jer me prebacila

#205 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 15 July 2016 - 15:09

Iskren da budem smatrao sam Dunlop gume uvek losijom klasom...ne mogu da tvdim posto je nisam vozio...

Za Bridgestone verujem u suv kvalitet, kao i za Michelin jer me je uvek nosio skoro do ruba gume...

Uglavnom, ljudi treba biti oprezan...Nismo na stazi jer na stazi uglavnom nema peska, kamencica, ulja i drugi stvari zbog kojih ce i najbolja guma kliznuti...Pamet u glavu!!!

#206 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 15 July 2016 - 16:06

Pita jel znas sta mi se desilo cini mi se proslog ljeta u ovo doba, ili pretproslog.

Vozim se oko 70kmh po satu, realnih 60kmh, idem ravno, i odjednom mi sleti sa pjesackog pijan biciklista. Klizio sam kao na skijama, nikako stati, i pogodim ga sa <5kmh. Na srecu nikom nista.

Gume stare 1 godinu Sava mc28 đubre, diamond.

Otrcim kuci i uzmem drugog runnera sa mc25 gumama, i vratim se na mjesto dogadjaja. Zaletavam se po nekoliko puta i ustanovim da imam skoro duplo kraci zaustavni put, prednja guma dize na prednji, imam kontrolu, nema klizanja. Tu je sava mc25 polozila kod mene.

U pravu si za Dunlop, i ja sam imao potpuno isto misljenje dok nije izasao ScootSmart, dobra je guma za razliku od drugih modela, sa njom sam zadovoljan, ali ipak ima i boljih za iste pare (ja sam ubo i za manje).

#207 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 July 2016 - 14:55

Evo meni Sava MC16 vec kliza strava...3 je sezona...da izdrzim jos ovu sezonu i idu u kantu...

Verujem ti sta pises..guma glavu cuva, isto kao i kaciga..

#208 GoranPerak

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoBeograd - Bele Vode
  • VozimVespa Sprint 50

Posted 07 September 2016 - 07:51

Kod mene su na novoj Vespi,montirane Sava gume,jeste da su nove ali...
To me je iskreno malo razočaralo,jer u skladu sa cenom ovog novog skutera,trebalo je da budu najmanje Pirelli ili slična premijum guma.
Videćemo kako će se ponašati ali ja generalno Savom nisam zadovoljan,doduše ovo je iskustvo sa četvorotočkaša.

#209 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 07 September 2016 - 08:22

Da, razlika je izmedju auto i moto programa. Moto program je preuzeo Ceski Mitas, odnosno grupacija Dunlop-Goodyear. Za moto program, Sava iz prve ugradnje je premium klasa. Piaggio ih fabricki montira na svim svojim brandovima, Gilera-Aprilija...

#210 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 08 September 2016 - 10:35

bas me zanimalo kakve su gume dunlop gt 301..jel sa tim gumama kupio sam skuter...generalno gledano gume su u extra stanju sara duboka bar 5m ili mozda koji milimetar vise

pre neki dan kad je lilo ko iz kabla..kad je stala kisa ,reko zeni aj testiramo skuter ..kako pegla po kisi ..realno hteo sam sebe da testiram i gume ...voznja po centru bga..pored siva itd..sve ok dok nisam poceo da se spustam niz francusku ulicu..i kao osetim zadnji kraj da se pomera,a odma sam zeni jbo sve po spisku jel se mrda na sedistu....

a sto je najgore izgleda da se dole zadnja guma ..pomerala ili klizala levo desno kad zakocim .............da napomenem vozio sam cim je kisa stala..jos je voda lezala na putu..........

ajte jos neka iskustava sa dunlop gt 301 gume ako ih neko ima

#211 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 September 2016 - 10:38

Ajd lepo procitaj ovu temu, ima sve o gt301.

#212 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 08 September 2016 - 10:45

cito celu temu..elem mozda mi nesto promaklo.al cini mi se samo kolega Dajteh da ih je koristio ili sam se prevario :0

#213 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 08 September 2016 - 12:00

Auuuuuu Danlop GT301, jedina guma sa kojom sam skoro utrcao u grob, jedina guma koja ti garantuje da postanes pokojni ako nastavis verovati u nju...

Desetine hiljada kilometara imam na malim tockovima, i nikada se nisam nasao u tako neocekivanim situacijama, ponasa se kao da ceka kad ces doci na rub litice, i do tada se sve cini lepo (prividno, moze se osjetiti da nesto mnogo smrdi u ponasanju) a onda te samo gurne u ponor....

Sa Savom se barem upoznas kad je klizava, naucis da je postujes. A GT301, samo oklizne onda kada si najsigurniji.

Nedavno sam imao situaciju sa Bridžsom, (bridgestone battlax sc), natrcao na jako ulizan i ispoliran zavoj, i ne znam sta mi bi, osjetio sam da ne slusaju u toj krivini (milimetarski siri i klizi putanju) i ja budala naglo jos nagnem u klizavom zavoju (kasnije kad sam se vratio, klizavijeg jos nisam susreo), kad ono klizanje sa prednjom i zadnjom istovremeno, na srecu kratko je trajalo jer je brzina postala manja, ali barem upozoravaju i imas nekakvu sansu za reakciju, barem ti daju sekundu vise prije negoli te samo odnese bez stajanja, da niti ne znas sta je te snaslo.

Zato lepo treba uzimati jako mekane gume, nek traje 5 hiljada, ali neka i samo 1 sekundu oprosti ja sam vec na dobitku, i to visestrukom...

Zato treba uzimati polutrkacke gume, udobnija je voznka, stalno lepi podlogu, a koliko nas je palo, a nemamo nikalve trkavcke zelje niti nastrojenosti, a takva guma hoce da oprosti greske koje druge mozda ne bi...

#214 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 08 September 2016 - 12:20

dajteh hvala na odgovoru,primetio sam ja da nesto se pomera zadnji kraj kad sam se par puta spusto niz ulicu..al reko to mi se zena pomera ...nisam mogo da ocenim sta se desava...

iduce godine kad krene sezona izgleda da ce biti menjanje guma.. skuter tek imam 10tak dana tako da videcu dal cu moci da se naviknem na ove gume a ako ne...iduce godinje menjanje

#215 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 19 September 2016 - 14:02

Opravio jednog runnera purejet i sad malo testiram. Usput sam prilagodjavao plocice diskovima...

Odmah cim sam poceo voziti, jasno sam osjetio da nesto smrdi po djubretu, osjetim da sam na tankoj liniji da lako okliznem i da postanem pokojni.

Pogledam malo bolje, kad ono moja najgora guma ikad, znaci gora ne postoji

I sad kako sam palio prednje plocice da nasjednu na disk, imam velikih problema. Guma ne lepi, nego skripi i klize, a otpor skoro nikakav. Pa to ume samo DunlopGT301. Naklizao sam se ko budala, a guma prvo skripi pa onda klize, a nimalo skoro ne zaustavlja.

A onaj osjecaj da klizis stalno je zastrasujuci, ta guma non stop klizi i osjeti se da nimalo ne lepi cak i dok se kotrlja.

#216 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 11 October 2016 - 19:50

aj da pisem u pravoj temi.....elem kymca s9 kupio sam pre 2 meseca i mogu reci da sam prezadovoljan,..pre 4 dana opet sam pao vozio po mokrom ..kisa pada itd...i kad sam hteo da zakocim ispred zgrade samo opps :) sreca pa nisam mnogo flisovo

i posle voznje kad sam doso pogledo ssam dot broj na gumama i ladno je prednja iz 08 a zadnja iz 2009.....

jbga kapiram da sam se bas zezno pri kocenju al msm da su i gume dosta krive

procito sam celu temu i vidim svi xvale michelin city grip :) pa iduce godine kad krene sezona i ja ih kupujem...

ajde da se ozivi tema....pisi te jos nova iskustava ko ima mishelin citi grip :D a naravno i korisnici drugih brendova ..jos sam neodlucan...

da kazem trenutno imam dunlop gt 301mk2

#217 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 October 2016 - 21:36

Piše gore da su iskustva sa tom gt 301 loša, tako da si ti u ekstremnoj situaciji, i stare i loše po vrsti gume

#218 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 12 October 2016 - 10:57

Uuuuuu dobro si se izvukao, meni su se kineske gume ucinile boljima od tih GT301, a di ces jos kad je iz prethodne decenije.

A mene niko ne shvaca ozbiljno :1kokice:

#219 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 12 October 2016 - 16:37

jbga jos malo pa skuter ide na odmor..aa pa polako kad krene sezona kupice se nove gume.... :) sto vise citam iskustva sve vise sam siguran da kupujem michelin city grip

#220 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar
  • VozimGilera Runner 50&70

Posted 12 October 2016 - 17:14

Da i ja iznesem svoja iskustva s gumama. Znaci sa skuteru su mi tvornicki bile gume sava mc28 i jako sam nezadovoljan bio s njima, po suhom (grad uzas),a po mokrome = ko po ledu. Tako da sam u meduvremenu narucio pirelli diablo scooter. Potrajalo je nekoliko dana dok nisu stigle i na dan taman kad su dosle ja sam isao u grad i uhvatila me kisa, a bile su jos save i ja vozim 20km/h kocim skroz lagano ono prednja i zadnja proklizu ja noge spustio da ne padnem i skuter klizi (citaj plovi) u kamion ispred mene i sva sreca nekako sam okrenio skuter da sam ga zakacio samo rucicom kocnice. U biti sreca u nesreci da nije bilo kamiona ja bi proklizio kroz crveno i nebi to lijepo zavrsilo. Zatim cim sam dosao doma odnio sam da mi montiraju gume,razradio ih i sad sam pre zadovoljan,definitivno najbolje gume koje sam do sada vozio. Po suhom bomba,doslovno mozes strugat nogarom (isprobano), skuter je stabilan,nema vise proklizavanja u krivini, zaustavni put se dosta smanjio i ne moras mislit koliko smijes stisnit kocnicu da ne proklize. Znaci po suhom top!
Po mokrome kad se zagriju su isto odlicne,nije mi za sad nikad proklizao naravno ne mozes vozit ko ludak nego uzememo li u obzir da vozimo kako spada po kisi i u tom segmentu radturaju. 😀

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users