Jump to content

Gume

251 replies to this topic

#61 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 April 2013 - 23:59

ja sam imao conti twist na jetforce-u...bile su ok samo prvesezone mada su i tad tresle...druge sezone već klizile i pri kraju sezone zadnja dobila jaje 10x10cm, samo za baciti...eto možda meni uletela loša serija, da ne generalizujem ipak!!
Sad imam Savu na sr-ki ali nemam još utisaka jer nisam puno vozio...

Na atlanticu Michelin city grip drže za asfalt kao prikovane...milina za voziti i obarati u krivinama!! ;)

#62 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 10 April 2013 - 00:17

View PostALIEN SM, on 09 April 2013 - 19:32, said:

Michelin City Grip nema po 30 evrica ni u fabrici...Kod mene u SM traze za obe 120/70-12 i 130/70-12 oko 10600,00 i to su jos kao popustili sa cenom ,ako bi uzeo dve...Izgleda da od toga nema nista, sa montazom , znaci , oko 11000,00 ...

Nekako mi se cini da sam najblize kupovini DEESTONE ...to je vodeci dalekoistocni ( Tajlandski ) proizvodjac , cije se gume cesto nadju na Piggiu ili Yamahama za prvu ugradnju ( tako se bar hvale ) , pa , valjda i to nesto znaci, ako je tako...a, cena stvarno povoljna u MOTOOPREMI u BG-u , jeftinije nego kod KELENE, na te dve razlika u ceni oko 600.00 dinara , taman za postarinu...

120/70-12 2945,00
130/70-12 3300,00

Sara dobro izgleda, neka potraje nekoliko sezona i bice sasvim OK ...sigurno ce biti bolje od kineske plastike... :)

http://www.testiranj...d805/index.html

Nesto im ocene i nisu bas lose ...A na BJB ih ne hvale...jbg znam da je kinta limit al sigurno ce biti 100% bolje od PRC najlona ...

#63 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 10 April 2013 - 10:44

Moram u kontekstu svega da odgovorim Miloshu- sp...kao i u svemu , razlikujemo se i po onome sto vozimo: neko vozi Apriliju, neko Yamahu, Gilleru, Piaggia, a neko Kineza...Znamo za razlike u kvalitetu , pa opet pristajemo na to hvala im i na tome , neko moze samo tako i voziti, da nije njih ne bi ni vozio...takva stvar je i sa gumama...svi mi znamo ako ne sta je dobro , znamo sta je skupo...Citu Grip je svakako vrhunska guma i ono najbolje sto se moze kupiti , ali za onog ko moze ...ja za sebe otvoreno kazem da hronicno nemam para, pa je sve sto sam do sad radio kompromis izmedju zelja i mogucnosti ...a bezbednost si svakako u pravu, tu nema zbora, ali...para vrti gde burgija nece...

Ja sam od prvog dana od kad imam skuter , najvacu primedbu imao na stabilnost , pri tom ne mislim na vesanje i ogibljenje , nego ISKLJUCIVO NA GUME ...odmah sam im dao NAJLOSIJU ocenu koja se moze dati , a i pored decenija iskustva u voznji na dva tocka desila su se proklizavanja koja su upozoravala na cemu se vozi ...uprkos tome i relativno srecnim okolnostima kako su se ta proklizavanja zavrsila ja sam zadnjih oko pet godina i 26 K km proveo na toj plastici , ne zato sto sam to hteo , nego zato sto sam to morao ...

Sad mislim da je dosao trenutak za nesto bolje , ali eto opet sam prinudjen na neke kompromise , ako ne znam sta je dobro , znam sta je skupo , to svakako stoji...

Testovi guma pored objektivnih kriterijuma koi determinisu njen kvalitet , kao sto su zaustavni put na mokrom, na suvom kolovozu, trajnost i ne znam sta sve , postoje i mnogi subjektivni kriterijumi koji uticu na sud o jednoj gumi , pa smo skloni da im pripisemo to da li su dobre ili nisu...eto i nasa iskustva sa pojedinima...

Skoro da nema dve identicne situacije koje ce opredeliti ponasanje iste gume pri slicnim uslovima , a kamo li dve razlicite gume...nema te koja ce proci bez proklizavanja na skretanju pod 90 stepeni na glatkom asfaltu ili beloj liniji ako je brzina kriticna , a samo je pitanje kriticnog praga ...tu je oprez uvek neophodan...

SVE JE BOLJE OD KINESKE PLASTIKE...

Edited by ALIEN SM, 10 April 2013 - 11:10.

#64 milosh_sp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 139 posts
  • MestoStara Pazova
  • VozimAprilia Sportcity 50 2t

Posted 10 April 2013 - 18:40

Miso, na mom skuteru su fabricki postavljene kineske gume i znam koliko su nebezbedne. Dugo sam vagao da li da menjam ili ne, ali sam potpuno siguran da nisam bacio novac, iako sam mogao svasta kupiti. Izbor jeste svakako stvar novca, ali dobro treba odmeriti sta uzeti. Razlike u ceni kod razlicitih dobavljaca su bas velike i tu je prostor za ustedu. Ukoliko jos postoji neko snizenje moze se solidno proci. Ono u sta sam siguran jeste da ne treba praviti previse kompromisa po pitanju 10-20% razlike u ceni izmedju robe dva stepena kvaliteta, dugorocno to moze da kosta mnogo vise. Naravno ne treba patiti od skupe brendirane robe, jer se cesto desava da kvalitet nekog no name brenda bude sasvim korektam, pa i bolji od brendirane robe. Naravno tu su testovi i iskustva drugih i pravilan izbor je mnogo laksi.

#65 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 30 April 2013 - 15:52

Upravo stigle iz BG-a DEESTONE 12/70-12 i 130/70-12 , za Aliena ...ovo je sesta sezona , kineska plastika ide u penziju :D posle 5 godina i mnogo neprijatnosti koje je priredjivala tokom svih ovih godina...presle su oko 27000 km i toliko su `dobre ` da bi mogle jos toliko...

DEESTONE , ovako izgledaju...

Posted Image

Posted Image

Kostale oko 7000,00 sa postarinom...odoh da skidam tockove i da sa komsijom Srbom ( pet , sest kuca od mene , vulkanizer ) dogovorim montazu...

#66 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 30 April 2013 - 16:56

Ja vozim deestonku napred i skroz sam zadoboljan. Korektno drzi i ne trosi se prebrzo.

#67 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 30 April 2013 - 19:07

Za sat vremena su bile namontirane, samo sam malo probao . prvi utisci su povoljni...sve je bolje od kineske plastike, a sto se tice trosenja , dao Bog da se potrosile za tri, cetiri godine , pa opet nove... :biker_scooter:

#68 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 30 April 2013 - 21:09

Uh, koja razlika...sad se skuter moze i oboriti u krivini , ali jos se nisam oslobodio, strah od kineskih guma je jos prisutan...treba neko vreme da bi shvatio mogucnosti guma...

#69 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 April 2013 - 22:29

Verovatno se skuter i drugačije ponaša u vožnji...kao da tera da ga oboriš...Meni je bar tako bilo sa novim michelin gumama...a o granicama spuštanja u krivinu ćeš se tek iznenaditi ali postepeno, nemoj da poljubiš patos ne daj bože...

#70 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 01 May 2013 - 00:16

Пусти их мало, да се скине први слој. А после залежи.

#71 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 01 May 2013 - 19:40

deluju fino, pa javi rezultate kad ih malo oguliš...

#72 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 09 May 2013 - 16:24

Ej, ljudi , dobre ove DINSTANE gume...sad sam se vec malo navikao...ne mogu ih uporediti sa nekim markiranim , ali za nekoga ko ima niski budzet kao ja , sasvim su OK , dakle, bez problema se mogu uzeti ko hoce da zameni onu kinesku plastiku...

Nisam ih jos probao po mokrom, pa ne znam , ali tu su svake kriticne i sa svakima je potreban dodatni oprez, a osim toga skut i nije za kisu, to je samo ako nas bas zatekne..

#73 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 09 May 2013 - 22:04

Dobre, dobre kazem ti.

#74 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 10 May 2013 - 00:45

Drugar je imao njih na Liberty-ju i nije bio zadovoljan, dosta su klizale...

#75 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 29 May 2013 - 09:22

Evo, neki utisci posle nekoliko stotina Km i oko mesec dana od montaze...

Iako nisu bile balansirane posle montaze, dobro su se pokazale , nema nikakvih vibracija, da je bilo potrebe za tim odneo bi na balansiranje...
Voznja po suvom je sasvim OK, iako mi je stalno prisutan strah od onih starih kineskih, uhvatim sebe da vozim k`o sa starim , a onda kazem sebi , pa daj , obori malo taj skuter u voznji i onda se malo oslobodim...dobro podnosi obaranje , ali ipak, ne smem previse ...strah se nakupio tokom godina...a, i ovi nasi putari iscrtali sveze bele linije na pesackim prelazima, pa za svaki slucaj, dodatni oprez nije na odmet...

Po vlaznom i po kisi nije Bog zna kako probano, jednom je zenu uhvatila kisa , bila blizu , a , njeno zapazanje i tako nije merodavno, pa mi fali jos to iskustvo...po kisi i tako izbegavam da vozim , samo ako me zatekne da moram...namena skuta je voznja po lepom vremenu...

Zakljucak je da je za 7000,00 koliko su kostale obe gume voznja ipak, sigurnija i bezbednija nego sa starim kineskim plastikama...

#76 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 29 May 2013 - 16:45

Meni je i kineska guma na Kymco motoru bila dobra dok nisam naisao na klizav asfalt i belu liniju ili kisu.Dakle guma je dobra onda kada ne klizi na takvim podlogama ili klizi dosta manje.

#77 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 29 May 2013 - 23:32

Planiram da kupim neke sportske gume za moj moped, ali ne mogu da odlucim koje da uzmem. U uzi izbor su usle;
Pirelli MANDRAKE MT15(fabricka debljina - 2.5) -malo su ruzne sare, ali je dobra i za offroad.
Pirelli CITY DEMON(3.00) -BEST BUY, jedina mana je sto je DOT 2009 i malo deblja i teza.
METZELER ME 22 (2.5) -odlicna za mokru i klizavu podlogu.
SAVA MC11(2.5) -najzastupljenije gume na tomos trkama, tesko da cu je naci u Srbiji, polovna ima za 2200din.
SAVA MC7(2,75) -ista situacija kao i sa mc11
Continental ContiGo(2.75) -sare su najlepse od svih, ali je sumnjiva - made in Vietnam. :D

ili da se sad isprsim pa da ne razmisljam o gumama sledecih 10 godina :)
MICHELIN Pilot Sporty(2.75)

Koje mi preporucujete?

#78 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 30 May 2013 - 00:53

Ja sam na nsr-u napred imao contigo, pa sam uzeo skoro i pozadi novu contigo. Po suvom drzi odlicno, obaram ga skoro do ivice gume :D. Moje su made in Korea

#79 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 30 May 2013 - 14:25

Na kupindu ima 120/70-12 ( prednja ) po odlicnoj ceni u Beogradu 4050,00 , po manje se ne moze nabaviti ...od nje bolje nema...MICHELIN CITY GRIP ! NOVA!!!

#80 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 30 May 2013 - 17:11

Pa to je super cena, za kontinental sam pitao u motoboxu i rekli sa popustom bi me izasle oko 3-3500, ne secam se tacno kolko je bilo, davno sam bio kod njih, jedini razlog zasto ih vec nisam kupio jer su misljenja podeljena, nekima rade super a nekim propadnu posle par sezona... Neg posto se sad bavim stajlingom razmisljam da stavim malo vecu il malo siru zadnju gumu, ne znam sta od ta dva moze da prodje, secam se samo da su neki stavljali gume razlicitih dimenzija od fabrickih, mislim da ce tako izgledati lepse....

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users