Moram u kontekstu svega da odgovorim Miloshu- sp...kao i u svemu , razlikujemo se i po onome sto vozimo: neko vozi Apriliju, neko Yamahu, Gilleru, Piaggia, a neko Kineza...Znamo za razlike u kvalitetu , pa opet pristajemo na to hvala im i na tome , neko moze samo tako i voziti, da nije njih ne bi ni vozio...takva stvar je i sa gumama...svi mi znamo ako ne sta je dobro , znamo sta je skupo...Citu Grip je svakako vrhunska guma i ono najbolje sto se moze kupiti , ali za onog ko moze ...ja za sebe otvoreno kazem da hronicno nemam para, pa je sve sto sam do sad radio kompromis izmedju zelja i mogucnosti ...a bezbednost si svakako u pravu, tu nema zbora, ali...para vrti gde burgija nece...
Ja sam od prvog dana od kad imam skuter , najvacu primedbu imao na stabilnost , pri tom ne mislim na vesanje i ogibljenje , nego ISKLJUCIVO NA GUME ...odmah sam im dao NAJLOSIJU ocenu koja se moze dati , a i pored decenija iskustva u voznji na dva tocka desila su se proklizavanja koja su upozoravala na cemu se vozi ...uprkos tome i relativno srecnim okolnostima kako su se ta proklizavanja zavrsila ja sam zadnjih oko pet godina i 26 K km proveo na toj plastici , ne zato sto sam to hteo , nego zato sto sam to morao ...
Sad mislim da je dosao trenutak za nesto bolje , ali eto opet sam prinudjen na neke kompromise , ako ne znam sta je dobro , znam sta je skupo , to svakako stoji...
Testovi guma pored objektivnih kriterijuma koi determinisu njen kvalitet , kao sto su zaustavni put na mokrom, na suvom kolovozu, trajnost i ne znam sta sve , postoje i mnogi subjektivni kriterijumi koji uticu na sud o jednoj gumi , pa smo skloni da im pripisemo to da li su dobre ili nisu...eto i nasa iskustva sa pojedinima...
Skoro da nema dve identicne situacije koje ce opredeliti ponasanje iste gume pri slicnim uslovima , a kamo li dve razlicite gume...nema te koja ce proci bez proklizavanja na skretanju pod 90 stepeni na glatkom asfaltu ili beloj liniji ako je brzina kriticna , a samo je pitanje kriticnog praga ...tu je oprez uvek neophodan...
SVE JE BOLJE OD KINESKE PLASTIKE...
Edited by ALIEN SM, 10 April 2013 - 11:10.