Jump to content

Kymco Super 9 spremanje za novu sezonu 2014

270 replies to this topic

#21 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,752 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 15 February 2014 - 06:20

Ako mislis na onu crnu grubu plastiku onda mozes da koristis kokpit sprej za automobile...ja tako radim i ne ispadne lose ali to je privremenog karaktera, pa se ista operacija mora ponavljati s vremena na vrijeme. :)

#22 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 15 February 2014 - 09:46

nije to fabra, ta plastika je u toj boji odlivena, jedino što vremenom počinje da bledi i posivi.. to je kod svih tako i kako ti Lauda kaže

dovoljno je da sa silikon sprejem poprskaš i utrljaš... e sad ako želiš malo bolje ima ipone onaj plastik renovator, to je malo deblji i masniji silikon sa nekim specijalnim primesama i mnogo duže traje od ovih jeftinih za automobile...

evo renovirali smo rezervoar kod kuma star 20 godina sa tim sprejem

http://forum.pyrothe...1151#entry31151

#23 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 15 February 2014 - 13:49

Sto se tice plastik renovator,on predpostavljam vraca sjaj,a da li i posivele delove potamni tj izjednaci sa ostatkkom maske da bude crn? Nemam iskustva sa ovim,ja sam hteo da skinem pa da farbam,ali vidim po raznim raspravama da ljudi koriste silikon sprej,pa predpostavljam da se on koristi u raznim bojama ili kako vec?Mozda sam postavio retardirano pitanje ali bas nemam predstavu kako to izgleda? :lol:

#24 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 15 February 2014 - 13:51

ako ces da farbas hrapave plastike od bumper spreja nema bolje!

#25 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 15 February 2014 - 14:05

vraća tamnu nijansu, inače ima bata Cvele neku foru sa grejanjem ako to ne uspe, ima metoda kako da se vrati ponovo stari sjaj, originalna boja od koje je livena plastika ume da se povrati...

po meni ako ne moraš da farbaš, nemoj, ok bumper je dobar ali ume i brzo da spadne, pa vidi da repariraš ako je ikako moguće pre odluke farbanja

#26 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 15 February 2014 - 14:16

Evo samo da potvrdima da je jos ok a proslo je zamalo cela godina...

http://forum.pyrothe...-podnice-fenom/

#27 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 15 February 2014 - 22:07

Odgledah video i slike i ostadao sam bez teksa,izgube se i ogrebotine i vrati se fabricka boja,odlicna stvar. Naravno,fen treba naci i to je to. :welcome1:

Nesto sam i ja trazio po netu i kako imam problem sa sajlom shvatio sam da je apsurd dati od 1200 do 1500 dinara za sajlu,negde. Pretrazio sam razne oglase i sajtove za kineske skutere,jer sam pre Kymca vozio Baotiana i delovi za njega su bili smesno jeftini. Nadjem istu sajlu sa istim pilonom (vrhom) koji ide u puza samo sa malim promenama iznad njega,
tacnije deo iznad pilona koji spaja puza i sajlu je metalni a na Kymco-vom je gumeni. Sajla kosta 260 dinara. Razmisljam da probam da vidim da li moze. Pa me interesuje da li taj metalni deo ima nekakvu ulogu.

Ovako izgleda kineska

Attached File  Capture 2.PNG   438.07K   17 downloads

Sta mislite jel odgovara? :)

Edited by Frazier, 15 February 2014 - 22:11.

#28 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 15 February 2014 - 22:43

Imam jos jedno malo sredjivanje,ipak ako ne izdvojim za novi asupuh,jer je to oko 100 do 150 evra sa granom koja meni dogovara a da nema prepravki.
Pre neki dan mi je ispred nosa porodat aspuh nov Leo Vince TT za 50 evra. Neraspakovan,covek zatvarao radnju sa sve oprugicama i rolnicama. :(((((
Sad sta je tu je ostaje da se fabricki ulepsa i zastiti. :welcome1:
Interesuje me :
1.Da li je dovoljno da se auspuh peskira i prefarba vatrostalnom bojom da bi se lepo zastitio?
2.Kako mogu da na fabrickom ocistim izduvnu granu ,u najboljem slucaju kako da promenim izolazijuciju (jer moram da secem top pa da ga varim posle)?

#29 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 16 February 2014 - 01:06

1.Da li je dovoljno da se auspuh peskira i prefarba vatrostalnom bojom da bi se lepo zastitio?
Jest dovoljno..
2.Kako mogu da na fabrickom ocistim izduvnu granu ,u najboljem slucaju kako da promenim izolazijuciju (jer moram da secem top pa da ga varim posle)?
Kratka celicna sajla sa raspletenim vrhom pa na busilicu i gasss...inace nema vajde na tim ser. auspusima menjati bilo sta iznutra jer su u sustini tezi shit...

#30 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 16 February 2014 - 14:43

Sjajna ideja za ciscenje,hvalaa gosn Cvele na odgovorima. :D

#31 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 16 February 2014 - 16:52

ljudii pomagajteeeee... Imam ponudu za Leovince TT vivacity 50 cc,pa me interesuje da li moze na moj skuter,posro nigde ne mogu da nadjem neku prepisku o toma,a prevrnuo sa Google. Ako ne moze,interesuje me da li je prepravka velika. Pomagaj te ponuda vazi do vcrs,ako ne moze rado bih ovaj nov auspuh prosledio nekome.

#32 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 16 February 2014 - 16:55

Mislim da ne moze, najpriblizniji je piaggio tip. Vivacity ima vertikalno postavljen cilindar pa je spuh mnogo drugaciji od tvog.

#33 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 18 February 2014 - 01:56

Hvala Neso. :angry:)
Ponadao sam se da moze ali sta je tu je. Cekam do sledece prilike neki dobar auspuh.

#34 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 18 February 2014 - 03:24

ne može sajla od kineza, nemoj da bacaš 260 din, pisao sam ti već ovo, ako ne veruješ ti probaj kako misliš..

auspuh od kymca ili od sym-a.. znam slabo je zastupljen i nema ga baš po oglasima,,... zato je malo problem i kupiti ga za 50e, jer nema ponude.. a ko i prodaje za kymca taj traži za polovno 90-100...

fabrički nemoj otvarati, samo ga pročisti kao to je cvele rekao sa nekom ćetkom čeličnom i to je to ...

#35 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 19 February 2014 - 13:32

Poslusao sam te Marijo i napravio juce kompletnu sajlu za 600 dinara,tako da mi je ispala jeftinije nego da kupim gotovu. Da je moja mogla da se izvuce iz gumenog dela tj da nije zaribala bilo bi 300 din. :0takoje:
Cekacu neku ponudu za treka i Leovinci-a TT,do tad ce fabricki da ide na ciscenje farbanje i peskiranje. :)
Danas cu da zamenim centralnu oprugu,da namontiram gumu,cekam oprugice da stignu napokon u KDM i da vidim neke role od 8,5 grama. :)
Nadam se da ce malo da se poboljsaju performanse ove sitne promene.

Slike cu da okacim da vidite moju fabriku.

#36 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 19 February 2014 - 18:31

Kao prvo da kazem, odlican izbor skutera, jeste delovi se malo teze nalaze, ali ima ih.

Sto se tice auspuha ponudjen mi je pre neki dan Trek za Kymca 50e, ali mislim da je novi tip, nisam nesto strucan oko toga, evo ti slika
https://fbcdn-sphoto...702f4e81e2c3307

Ako te interesuje, javi se u PM pa cu te spojiti sa vlasnikom. A voleo bih da cujem misljenje drugih o ovom auspuhu.

#37 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 19 February 2014 - 18:56

Imas kod mene u kymco temi, u midrace 70cc projektima, 73 post

#38 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 19 February 2014 - 19:27

Ово је ТЕК рекао бих..

#39 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 19 February 2014 - 20:07

To je Trek od mog drugara ja sam ga ponudio niksi,auspuh je prepravljan na grani ali bi se to dalo odraditi kako treba.Mogu nabaviti broj telefona prodaje ga za 50eura.

#40 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 19 February 2014 - 20:24

Није ТРЕК. ТЕК је у питању.
Posted Image

24 user(s) are reading this topic

0 members, 24 guests, 0 anonymous users