Jump to content

Bele tablice

35 replies to this topic

#1 Sikii

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 536 posts
  • MestoBeograd,Vozdovac
  • VozimGilera Nexus 500

Posted 11 March 2014 - 23:51

Da li jos vaze opstinske tablice,ili moram da ga registrujem na zute?

#2 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 12 March 2014 - 00:05

Ja vozim na bele i ne planiram da menjam.
Slobodno teraj.

Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока

#3 Sikii

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 536 posts
  • MestoBeograd,Vozdovac
  • VozimGilera Nexus 500

Posted 12 March 2014 - 00:09

Ma sad sam pricao nesto sa caletom oko opstinskih tablica i on kaze da vise ne vaze,a ja mislim da do 2016 god vaze

#4 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 12 March 2014 - 01:04

Vaze i dalje, nije donet zakon jos, a kada se donese imacemo godinu dana da se preregistrujemo...

A sada ce biti izbori, pa dok se nesastavi vlada... nece biti nista skoro od donosenja tog zakona.

#5 Sikii

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 536 posts
  • MestoBeograd,Vozdovac
  • VozimGilera Nexus 500

Posted 12 March 2014 - 16:51

Hvala niksa :)

#6 Dimitryalexa

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts
  • MestoNis
  • VozimGilera runner 50sp

Posted 12 March 2014 - 23:18

Niksa a koliko je siguran taj info ? I ja sam na bele tablice...

#7 Vita010

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 350 posts
  • MestoPirot
  • VozimPeugeot Elyseo

Posted 12 March 2014 - 23:39

Slobodno terajte kod mend ima jos one sa crvenom petokrakom...

#8 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 March 2014 - 00:07

ma ko je na belim tablicama samo neka tera, neka ne pomišlja da preregistruje na žute...

#9 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 13 March 2014 - 00:09

ja sam dobio takvu informaciju i smatram je sigurnom... moji motori su registrovani na nove table zbog prepisa, ali tatin automatik je jos sa tablicom iz 81' kad ga je i kupio, takodje i 3/4 motora u somboru je takodje na belim tablama. Jedino sto zameraju je ako motor nije na imenu.

Edited by niksa, 13 March 2014 - 00:10.

#10 ElPibe

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 3 posts

Posted 14 February 2015 - 21:53

Pozz ljudi imam pitanje u vezi registracije skutera sto sam kupio letos,od njega imam samo saobracajnu koja je stara sedam godina vec,tacnije iz 2007 godine,i cuo sam da nemoze vise da se vozi na onim starim tablama belim,imam ( SO-SOPOT) krajem avgusta me je policajac zaustavio i trazio mi saobracajnu ja sam mu dao samo tu sto imam i posto nemam polozeno i usput sam prosao na crveno morao sam da dam crvenu :P da bi me pustio..ja tog coveka koji je iz Pozege od koga je kupljen motor nemogu da nadjem jel sam ja kupio od nekog decka koji je to kupio od njega 2008..Zanima me sta treba da uradim da bi prebacio motor na sebe) hvala unapred.

#11 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 February 2015 - 22:04

Znam da će ti zvučati glupo ali jedino što možeš da uradiš je da nađeš čoveka iz Požege.. Bez vlasnika, po novom zakonu, ne postoji mogućnost da prevedeš vozilo na svoje ime.

#12 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 21 May 2015 - 13:40

Da li je potrebna bar polisa osiguranja?

#13 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 21 May 2015 - 14:27

Potrebna je polisa kod belih starih tablica, meni su barem tako rekli i uradili.

#14 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 May 2015 - 14:28

View PostMiroslav'91, on 21 May 2015 - 13:40, said:

Da li je potrebna bar polisa osiguranja?
Ako pitas da li je potrebna polisa osiguranja za voznju sa belim tablicama, da potrebna je ona polisa koja je izdata u trenutku kada je moped registrovan, ali nam generalno za to gledaju kroz prste.

Po novom zakonu moguce je izdati polisu osiguranja samo u slucaju registracije vozila, sto znaci da ukoliko doslovno postujemo zakon moguce je imati vazecu polisu na svoje ime samo u slucaju nove registracije, odnsno prelaska na zute tablice.

Voznje na belim tablicama je na snazi i jedino ogranicenje je obavezno imati polisu prve ( i jedine) registracije i kupoprodajni ugovor ili ovlascenje ukoliko vozilo nije na Vasem imenu. Po novom zakonu, tablice se vode na imenu vlasnika i one imaju rok vaznosti, pa otuda raskorak odnosno rupa u zakonu i mogucnost voznje mopeda sa postojecim belim tablicama..

#15 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 May 2015 - 16:37

View PostBaneX, on 21 May 2015 - 14:27, said:

Potrebna je polisa kod belih starih tablica, meni su barem tako rekli i uradili.
Kako ti uradili? Ti posedujes moped na belim tablicama na svoje ime pa svake godine placas polisu kao da vozis na novim zutim tablicama?

#16 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 21 May 2015 - 17:25

Da, na moje ime, bele table i svake godine placam polisu. Moj odg. Se odnosio na Miroslava91

#17 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 May 2015 - 17:45

Ok, ja nisam te srece, moped se vodi na drugo lice i po novom zakonu ne mogu da mi uzdaju polisu osiguranja, samo ako se odlucim da ga prenesem na sebe, a u tom slucaju moram da predjem na zute table i da vrsim registraciju svake godine. Pitao sam na vise mesta ( tehnickih pregleda) i svuda dobio isti odgovor..
Hvala Bane, sad imamo jos jednu nedoumicu resenu.

#18 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 21 May 2015 - 21:03

Sve je tacno kako si napisao, tako je po novom zakonu.
Mislio sam da nece uvesti redovnu registraciju, ali eto svelo se i na nasu grbaču, kako čiju. Mada ja ne placam reg. ali polisu placam sto je oko 900din. čini mi se.
Nema na čemu, napisao sam kako je slucaj kod mene :-)

#19 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 21 May 2015 - 23:18

Ja sam platio 5500 nova tablica,saobracajna,tehnicki,nalepnica i polisa. Iduce godine samo nalepnicu i polisu placam oko 1800din. registracija je trajna bar dok vaze tablice 7god kod mene pise 2022god.

#20 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 24 June 2016 - 19:26

TABLICE ZA MOPEDE -TRAJNA REGISTRACIJA

Kako bismo otklonili sve nedoumice, zvanično smo se obratili MUP-u i dobili odgovor koji vam prenosimo u celosti:

„Članom 351. st. 8. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, propisano je da potvrde o registraciji vozila na motorni pogon, izdate za bicikl sa motorom, prestaju da važe nakon isteka jedne godine od stupanja na snagu podzakonskog akta kojim će biti uređeno pitanje vršenja tehničkih pregleda.

S obzirom da podzakonski akt još nije donet, potvrde o registraciji izdate za registrovane bicikle sa motorom (koji su se prema ranijim propisima trajno registrovali) i dalje su važeće.

U slučaju promene vlasnika, izdaje se nova saobraćajna dozvola, nove registarske tablice i registraciona nalepnica na ime novog vlasnika“.

Dakle, vlasnici ne moraju da vade nove tablice ukoliko imaju trajnu registraciju, već mogu slobodno da voze svoj moped sve dok:

Ne dođe do promena u zakonu (nakon čega imaju još godinu dana da ih zamene)
Ne prodaju moped (tada bi novi vlasnik trebalo da uzme nove tablice i da zatim svake godine produžava registraciju)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users