Jump to content

PRC oversize variator,ventilvar...

• This topic is locked This topic is locked
111 replies to this topic

#41 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 21 June 2014 - 22:46

Како мислиш да навариш, има да се искриви ко гудало :)

#42 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 June 2014 - 23:37

Pa da.. Zato su sve aftermarket pravljene od komada na cnc masini..

#43 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 22 June 2014 - 19:33

Videcemo da li moze , ako ne , ce Bojan da poruci...o tom , po tom ...

#44 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 08 July 2014 - 17:00

Bojan me obavestio da su Kinezi odradili svoj deo posla ...vario je stigao do njega , a sad treba da stigne i do mene , pa da vidimo sta cemo ...to je pitanje danas- sutra , kako se dogovorim sa Bojanom , jako mi zao sto odmah nije porucena i fiksna za taj vario , al` sta je - tu je sad ...o tom po tom ...

#45 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 08 July 2014 - 19:54

Ajmo Miso,montaza-test...A Bojan nek odma ide u akciju narucivanja ventilvara...

#46 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 12 July 2014 - 10:42

Oversize varijator je upravo stigao do mene ...Kinezi su odradili svoj deo posla , Bojan je odradio svoj i ovom prilikom mu se zahvaljujem na ulozenom trudu ...Danas necu moci da odradim nista imam posla , to je na prvom mestu , a preliminarni pregled koji sam izvrsio je pokazao da ono najvaznije jeste to - dijametar je 100 mm - dakle , pravi oversize !Rolnice za njega su 15x12 ...

Ono sto mu sledi to je slikanje i do detaljalja opis i poredjenje sa serijskim koji je ostao ,nije bacen ...na svu srecu ...a, onda cemo videti sta cemo dobiti ...bice zanimljivo ovih dana ...

#47 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 13 July 2014 - 22:17

E sad cu popiz***...da opisem sta sam danas uradio sa varijatorom , sve slikao , otkucao tekst, poubacivao slike , ostalo samo da stisnem ENTER , sleti muva na monitor , ja muvopic , zveknem je poglavi , ona pade mrtva i djubre od kompjutera se ugasi! Skoro sat rada ! Naravno , teksta nema , sve je otislo ...mislim , da li da ga restartujem sekirom , ili da ga iznesem na put da ga kola izgaze ... :seronja:

Moracu sutra ponovo ...

Edited by ALIEN SM, 13 July 2014 - 22:19.

#48 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 13 July 2014 - 22:22

Auuuu, mogu samo da zamislim kakav si popizdikus dobio. Ja bi ga sigurno restartovao sekirom da je meni to uradio. Al ipak ne razumem sto se ugasio zbog muvopica po monitoru.
Znaci ubuduce prvo ENTER pa onda muvopich, hehe

Edited by goggyso, 13 July 2014 - 22:29.

#49 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 13 July 2014 - 23:10

Zato ja korstim plugin za pretrazivac (Firefox: https://addons.mozil...-form-recovery/). Desilo mi se par puta tako nesto bas da popizdis pravo...
A kada sam procitao prvi dio recenice pomislio sam da se nesto desilo sa varijatorom :seronja:

#50 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 15 July 2014 - 21:46

Ajd` sta je bilo sa onim djubretom od kompa , ne znam , ovaj put se izvukao , sledeci put mu ne gine restart sekirom ...

Varijator je stigao iz Kine do Bojana i ovom prilikom mu se zahvaljujem sto je odradio svoj deo posla, a Post express je bio veoma ekspeditivan , veliki plus za ovu sluzbu Sve zajedno je kostalo 2970,00 dinara i castio postara sa onih 30,00 ( al` sam se pretrgao ) i to je to ...

Evo prvo slicica , uporedjenje sa serijskim varijatorom koji na srecu nisam bacio ...

Ovo je dobro poznati serijski ( kinez ) vario ...
Posted Image

A, ovo je novi ...iznutra je ofarban groznom crnom bojom , nepotrebno ...
Posted Image

Poredjenje serijskog i novog , racing varijatora po vertikali ...jasno se vidi da je racing mogo veci , 100 mm, naspram serijskog od 95mm...

Posted ImagePosted Image

stari i novi vario , klizna povrsina kaisa...
Posted Image

kalota na seriskom i race variu - potpuno su identicne , u dlaku iste..to znaci da nece biti problema sa nabavkom slajdera ...

Posted ImagePosted Image

caura u novom variu je od grafitne bronze , osigurana je celicnim feder osiguracem slicnim kao kod bolcne klipa ...caura je izmenjiva , pa isto telo varijatora koriste sa caurom 18 mm , za original minarelli , za radilice 13 mm...
Posted Image

Ono sto je najvaznije , premerio sam duzinu staze po kojoj se krecu rolnice

serijski...duzina staze 24 mm...
Posted Image

premerio sam i na Motoforce-u...jedva 25 mm...nije ni cudo sto nisam bio bas prezadovoljan sa njim...

Posted Image

A, na kineskom racingu , duzina staze 27 mm !!!za tri milimetra duze nego kod serijskog , a za dva duze od Motoforce-a !!!
Posted Image

E, sad malo tehnicke filozofije ...Produzena staza kretanja rolnice obecava finiju izmenu momenta prilikom zatvaranja polutki , a sam povecani dijametar ce dozvoliti ugradnju duzeg kaisa ...probao sam , bolcna odgovara , kalota staje na zube radilice , nigde nista ne smeta , mislim da ventilvar , fiksna moze da ostane , to cemo tek videti...nisam ga ugradio samo iz razloga sto nemam rolnice 15x12 odgovarajuce gramaze , radim na tome da prepravim neke 16x13 koje ne koristim , dao sam da se na strugu preprave ...

Zavrsna obrada nije losa , osim sto mi se ne svidja sto je unutrasnjost i klizne staze rolnica ofarbano u grozno crno ...poredjenje sa serijskim pokazuje da su skuvani u istoj kuhinji , cak ako nije i proizvodjac isti ...Ortodoksni je Kinez ( pise na E- bay-u neka Brus - Li provincija ) , a font slova pokazuje da je isti proizvodjac kao ovi sto se prodaju na kupujem - prodajem ( potpisani kao KOSO i MALOSSI ) , na ceni od oko 2000,00- 2200, 00 dinara , ali su u dijametru 95 mm...

Po meni je sasvim u redu sto ovi varijatori dolaze bez bolcne i rolnica , jer , sta oni znaju koje nama trebaju ...tako sam sa Motoforceom dobio tri garniture od kojih mi ni jedna nije odgovarala ...a, one samo uvecavaju cenu ...

Toliko za sada , kad sve bude spremno ( rolnice ) , onda montaza , pa cemo videti ...

#51 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 15 July 2014 - 23:06

Trebace ti kineska vagica da optimizujes tezine rolnica posle struganja

--- Sinclair research LTD 1981 © ---

#52 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 15 July 2014 - 23:23

Ali samo ako su i rolnice kineske ;)

#53 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 July 2014 - 00:23

Tek se sada setio da pisem, uporedio sam ga malo sa mojim multivarov i staze su identicne samo sto koristi manje rolne. Neg bolcna od multivara nije odgovarala, tj bila je malo manja neg sto treba za taj oversize vario al ako ta tvoja leze time bolje.. ;)

Bas me zanima kakvi ce biti rezultati, dal ce se povecati krajnja i dal je potrebna i oversize polutka...

#54 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 16 July 2014 - 13:00

Pa, naravno, ne gine im merenje i uklopicu se sigurno sa gramazom , ce da radi kineska vagica ...

Jos malo ce da se vrti onaj Motoforce , Pavese su pri kraju zivota , u slicnom stanju su kao i varijator one su 16x13 , odradile su oko dve godine i dosta hiljada kilometara ,a posto sad moram preci na 15x12 vec imam ideje za Pavese na srpski nacin ...na zalost, Pavese se ne mogu prepraviti sa 16x13 na 15x 12 , tako su uradjene da bi prilikom obrade progledali kanali od zadnjeg reda valjcica ( na to je mislio proizvodjac da zajebe Srbina ) , ali sam dosao na ideju kako da napravimo Pavese u nasoj varijanti , o tome cu posebno kad budu gotove ...

#55 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 July 2014 - 14:18

heheheh tutni ti klikere neka se kotrljaju, samo stavi one kvalitetne bozere i sodere jer ovi obični perci znaju da puknu.... :)
aa bokte mi svi sa 16x13 idemo na 19x15mm samo Miša spušta na 15x12mm...ajd da ne ureknem varijator u startu...pu pu pu, pomerio sam se s mesta...

#56 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 16 July 2014 - 17:19

Pa, Vlado , nisam ja kriv sto ga Kinez uradi tako na 12x 15 ...samo da su 16x 13 to bi se sad vec vrtelo , a Pavese su zakon ...ustelujes ga za cas i mozes da eksperimentises do mile volje sve za iste novce ...

A, sta sam zamislio - Pavese na srpski nacin , nisu oni pametniji od nas...strugar je dobio radni zadatak sta da uradi i kako ...videcete kad bude gotovo , ima da bude inovacija ...

I samo jos nesto ...zasto mislite da su po dimenziji vece rolnice bolje od manjih ? Tu je bitna njihova masa za pravilan rad varijatora ,a ne fizicka dimenzija ...eto dokaz da Naraku sa 12x15 radi sasvim korekno , nista slabije od Multivara ...

Edited by ALIEN SM, 16 July 2014 - 17:20.

#57 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 16 July 2014 - 17:59

Ja sam sa mojim sportom prezadovoljan. Isteruje kais bez muke.

#58 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 16 July 2014 - 21:27

eto ...

#59 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 16 July 2014 - 21:54

Usput, ako mislite da Kinezi ne znaju za tuning - varate se ...znaju oni sta sve treba i da urade to dobro( citaj maznu to od nekoga ) ...

Evo sta prodaju na E-bay-u ...

Posted Image

Garnitura za tuning prenosa OVERSIZE , ima sve ...

Posted Image
Posted Image
Posted Image

Sve bi rekao da je i kvacilo stelujuce , zbog ovog imbusa u rupi , samo ne mogu da provalim sa slike kako ,,,

Posted Image

( Jeste videli kako su odradili zvono - gruba unutrasnja povrsina , otvoreno , perforirano , bolje ne moze , pravo race ,,,)

Samo cenaaaaaa...nisu bas krsteni...ovo cene 160 $ , koliko je to - oko 120 evra , shiping free,, mada nije to uvek bas sve tako , + na to carina i PDV...preskupo ....bolje je uzeti na parce kao sto sam ja uzeo ...samo nije mi bas jasna ta njihova politika sa shipingom ...za varijator shiping free, a kod istog trgovca za ventilvar cena 14 $ , a shiping 10 $ ...gde je tu zdrav razum i logika ? Jbo Kineze...

Edited by ALIEN SM, 16 July 2014 - 22:06.

#60 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 16 July 2014 - 22:04

Kvacilo izgleda kao tuc samo ofarbano, ventivar kao serijski isto samo ofarban, jedino sto mi se svidja je zvono kvacila i vario.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users