Jump to content

Gilera Runner A.K.A. Sotona

118 replies to this topic

#61 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 November 2014 - 12:18

preselio sam temu u projekti base, puno sreće u daljem razvoju

#62 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 18 November 2014 - 21:53

Hvala Mario! :)
Niste se trebali mucit,kad ce iovako ionako ubrzo 180 gore,al nema veze...

#63 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 November 2014 - 23:37

kad bude 180, preselićemo u maxi grupu ili već neku koja će biti adekvatna tom setupu

#64 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 05 December 2014 - 14:53

Plastike spremne za špric kit ovih dana,planiram prrije Božića završit sve i pobojati,lakirati...iako nemam vremena od škole :)

Skinuo sam sve do kraja,i boju i primer i šprickit i neznam šta sve ne,sve do plastike,muka mi je od smirglanja,al nema veze,bilo je valjda 3-4 boje na njemu,sad je sve po PS-u kako i želim da bude :joks:

Cilindar je dole,pripremljen za još turpijanja,a serijski stoji na polici ako se nedaj Boze nesto razleti :)

Pozdrav do sljedeceg updatea... :)

#65 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 13 December 2014 - 22:28

Uhhh,evo mene za veoma zanimljivom pričom!

Došao frend jako dobar,kupio jet forcea prije nekih tjedan i pol,pa kaže da mu naštelujem malo skuter jer neide kako treba i trokira dosta,pa reko da sredim to.
Napravio ja skuter,i kaže on oće vidjet runnera kako napreduje,ja ga odveo u radionu,maknuo deku sa skutera,kaže on pa i nije tako loše kako je na slikama :) ...popričali malo koliko je uloženo,šta još treba doraditi i tako znate kako stvari idu.... :P
Provozao jet forcea,neide ni približno kao šta je moja mašina išla još dok je na kinezu bila,onuda kud on ide 50,ja sam oko 60 po gps,ne ispaljuje baš,kočnica zadnja loša al ajde,malo troši ako ništa drugo.!

Došao on doma, javi se na fejs i kaže da je jako zainteresiran za Gileru,i sad ražmisljam i razmišljam cijelu noć koliko još moram uložiti i potrošiti vremena da se dovede u top stanje....i kažem mjenjat ću ako ne uzmem blokove BB do ponedjeljka. Već pao dogovor i sve,čak sam izvuko i 500kn nadoplate(cca 70€),i jutros zove kolega,kaže našo sam ti blokove u ponedjeljak šaljem,i tako,propusti veoma dobru priliku,a i teško mi je bilo odlučiti se oću ga dat ili ne,pošto mi je to naljepši skuter uz Roxa,paa i koliko sam proveo dana i noći oko njega,teško je bilo odvojiti se.

Ali mislim da bolju priliku nisam mogao propustiti,jer u kakvom je stanju trenutnom moj skuter,i u kakvom je njegov velika je razlika ali ajde...Gilera je Gilera,ostalo su prevozna sredstva.

I onda sam odlučio idem do kraja,nema više zamjena i tih stvari,poklonio sam Gileri danas šprickit na neke plastike,pošto sam ulovio vremena,ostale su mi još 2-3 za pokitati i onda primer,pa znate i sami šta...

Prvo sam mislio crno crvenu,ali sam odustao,biti će jedna jako nova boja,do sad ju nisam vidio baš na skuterima u toj kombinaciji (malo pederska ali ono,za šminkere okej :PP)

Do sljedećeg javljanja stej ćuned! ;)

#66 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 December 2014 - 01:05

hhahah ovo je najbolje, malo pedeska ali za šminkere ok....hahha :) da pogađam, ljubičasta??

Neka, samo ga ti uradi u neku jedinstvenu kombinaciju ali nemoj crno-crveno majke ti, pa svaki drugi je takav!

A taj Jetforce nešto ne valja, moj je bio sušta suprotnost svemu što si napisao...Ispaljivao dobro, jurio dobru krajnju a trošio puno!!

#67 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 14 December 2014 - 05:21

Blizu ali ne,probam sutra okačiti sliku jednu hahahah ;) ma boja je više ono,zajebancije radi :)

A vidim,al više manje sve su boje već ajmo reć "isfurane" tako da ću ja morat jednu u gej stilu :PP

Ne valja,točno tako,ali koliko znam oni su poznati po maloj potrosnji(c tech)? Kranju sam mu navukao sa Sito auspuhom 80 po satu tocno,tu se vec pocinje trest ko da mu getriba vise ne dozvoljava.... a start,mrtvac,apn i automatik bolje idu

#68 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 December 2014 - 10:45

jetforce ima dosta kratak prenos fabrički, 80 je koliko se ja sećam neki maksimum koji i obrtajima i prenosom može da se dobije iz stock postavke, taman i da se pusti cilindar da se izvrti za nekim ZX-om ili sličnim rezonantnim auspuhom...

sa druge strane po meni jet ima odličnu ciklistiku, veoma je stabilan, i globalno mi se sviđa taj koncept sa centralnim amortizerom, kočenje prednjom je nekako drugačije, spušta se ceo motor niže.. itd...

istina da bi jednog jet-a dobio u neki mid 100+ treba ti dosta para i sreće osim dobre volje, tim pre što baš nema delova polovnih na tržnici , već je sve nekako drugačije pa moraš kupovati novo... i tako komplikacija koliko hoćeš..npr grana auspuha izlazi specifično kroz tu centralnu viljušku i kod svake montaže ide psovka jb** te konstruktor...

#69 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 14 December 2014 - 13:51

Ne, c-tech je karburator, a tsdi je injection koji malo troši.
Jbg malo su pobrkali ime pa kod karburatorca stavili tech u ime, pa se mnogi zbune.

#70 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 14 December 2014 - 19:22

Grale,tocno,ali i ovaj jako malo troši,kod njega je u 15tkm evo sad gledano promjenjen jedino remen,a trosi mu 3.5 na 100 po ovim brdima...

Stabilnosti sam se i ja začudio,prvi put sjeo na taj motor pa se malo jace zaletio i prosao zavoj koji sa svojim skuterom kojeg u dusu znam nisam prosao preko 60,s njim sam 72-3 prosao,stabilnost je jedan veliki plus,isto tako i ne osjete se rupe kod njega,veoma je mekan.

Minus su dijelovi,i koliko vidim nema nikakav base kit,već samo midrace koji je prevelik za moj dzep kod tog motora,a i nemoze se upasati nikako bb gore :/

#71 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 15 December 2014 - 14:36

View PostGrale, on 14 December 2014 - 13:51, said:

Ne, c-tech je karburator, a tsdi je injection koji malo troši.
Jbg malo su pobrkali ime pa kod karburatorca stavili tech u ime, pa se mnogi zbune.
C-tech, asocira na Carburator technology.

Edited by goggyso, 15 December 2014 - 14:37.

#72 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 06 January 2015 - 06:11

Pozdrav
Jucer sam prodao cilindar kit,vratio sam se na opako turpijanu serijalu,dignuli smo ispuh do granice,igrali se sa ostalim kanalima,i sve smo izmjenili xD

Al sad problem,vakum ventil je od kineza i danas mali upalio,usuo mu malo goriva u cilindar i upali,al dalje nece,vakum mi uopce nece povuc kad spojim na karburator,ni kapi goriva ne izade.
Do cega bi moglo biti?

ps. radio je normalno prije na taj vakum ventil...

#73 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 14 January 2015 - 19:15

Provozali se danas i jucer na nekom homemade filteru tek toliko,skupio 80ak km,ide dobro s obzirom da su mjesane rolice,vrti se vise nego prije znaci dobro sam poturpijao taj ispuh i nije cvikao a ni pukla karika xD

Sad ide masina na stol opet,poliranje dekla
Pranje detaljno,felge pod smirglanje i farbanje
Riješit to šta mi pleše zadnji kotač malo
Prijenos komplet sredit i naštelat od A do ŽNJ kad bude moguce
I tako dalje,jer iovako kod mene nema voznje do kraja 3.mjeseca dok ne pociste pijesak s ceste i neda mi se ubit negdje...

#74 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 16 January 2015 - 12:08

I lagano idemo dalje,na ovu mašinu ide midrace i ona će bit za Runnija ;)

Oprali smo ju s tekucinom za pranje motora i slicnih stvari,ja sam zadovoljan i ne vidi se na slikama bas kako je ispalo,jedino mi je zao sta nisam na visok tlak to ispirao nego u tus kabini... al nema veze,ovo sta je ostalo je skoreno i deblja naslaga,to cemo pogulit s necim :)

Kako je to ispalo:

Prije:

Attached File  10934366_755696594485216_38596845_n.jpg   111.22K   21 downloads

Tijekom:

Attached File  10928133_755696641151878_360233923_n.jpg   79.09K   23 downloads

Nakon:

Attached File  10922085_755696604485215_1550042264_n.jpg   90.11K   25 downloads

Attached File  10922117_755696647818544_1247176024_n.jpg   65.46K   24 downloads

Attached File  10937673_755696627818546_774512450_n.jpg   78.45K   19 downloads

Attached File  10921816_755696631151879_1659187332_n.jpg   89.43K   19 downloads

#75 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 January 2015 - 13:21

ajao ni manje ni više već u kadi, jel to kada u garaži? ;)
dobro ste ga oprali..
kakav midrace ide?

#76 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 16 January 2015 - 13:48

Odlično. Sad još spolja ispeskariti i ofarbati, da izgleda carski.

#77 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 16 January 2015 - 13:53

Nećemo o kadi,da me nebi moji objesili ;)
Pucam opet na due plus ili mhr replika,ali ovaj puta vodeno hlađenje. S tim ako uzimam due plus,da nije busen kao onaj moj prethodni
A ako budem uzimao novi cilindar onda cu uzet mk2 :)

Gogi,tako ce i bit,samo jos neznam dal u crnu ili u koju boju jer crni vec imam,pa ono nek se razlikuje :P

#78 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 16 January 2015 - 13:58

Pa to i zavisi od ostalih boja na plastikama, mada, crna paše uz svaku, i možeš kombinovati, ako je prethodni bio crni mat, sad ofarbaš u crnu sjajnu, obe su za respekt.

Edited by goggyso, 16 January 2015 - 13:58.

#79 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 16 January 2015 - 14:01

Plastike idu u bijelo crvenu kombinaciju,s tim da bijela ne dolazi u obzir jer nemam doma autopraonu haha mozda bi crvena sjajna bila zanimljiva? ;)

#80 TomyRi

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • MestoRijeka (Hrvatska)
  • VozimPiaggio nrg mc3

Posted 27 January 2015 - 19:41

Ja ovdje i dalje ne kužim hoće li bit serijski, kit neki il 180 :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users