Jump to content

Sprint Eagle prelazak na 70cc

24 replies to this topic

#1 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 18 July 2014 - 14:24

Pozdrav ekipi, vracam se posle duze pauze i na forum a i u skuter vode.

Prica ide ovako, danas svratio kod ujaka, kaze ide veceras na more, a dok se vrati sa mora hoce da mu skuter bude 70cc :D Tako da eto meni posla.

prvo da ubacim sliku od pacenika.
Posted Image
Posted Image
Posted Image

E sad, nije ostavio puno para, on bi hteo za pocetak samo cilindar (kineski) od 70cc, da vidi kako bi se to ponasalo. Detaljnije slike ce biti sutra/prekosutra kad odem po njega i kad ga rastavim, onda ce biti i narucivanje delova. Skuter je relativno nov, ima u sebi oko 2000km, ali je crkla uljna pumpa pa je lepio nekoliko puta dok nije skontao sta se desava, to je i razlog menjanja cilindra.

Ono sto mene interesuje je priblizno koje dizne da porucim i rolnice od koliko grama, znaci okvirno. Znam da ti parametri zavise od puno toga, tako da cu prvo gledati da ga rastavim. I onda cemo videti koliko ce para biti za igranje, da li cu uspeti pored cilindra uzeti mozda i neki auspuh ili ce ostati za sada ovaj njegov, pa naspram toga cemo gledati i rolnice i dizne otprilike.

Ako neko ima povoljno polovan auspuh za minareli nek se javi u PP.

#2 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 18 July 2014 - 15:16

Moj predlog ti je ako uzimas cilindar da uzmes i onu kinesku glavu jer se sa fabrickom biti prevelika kompresija. Prvo namestis cilindar ako kazes da je lepio, kasnije ako se svidi vlasniku kako ide predlozis i auspuh. Ako ne menjas spuh rolne mogu ostati iste ili mozda trunku lakse (mogu se i fabricke malo poturpijati iznutra ako imas onu preciznu vagu), za dizne ti najbolje da uzmes onaj set za oko 1000din pa mozes sa njima da stelujes.

#3 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 18 July 2014 - 15:32

Videcemo kako ce biti para, cilindar sam gledao na kupindu, naravno i glava fi47mm je obavezna
http://www.kupindo.c...li-70cc-47x12mm
http://www.kupindo.c...dusno-za-fi47mm

Oticu u ponedeljak po cilindar i glavu pa cu videti koliko ce para ostati za igranje. U planu su tvrdje oprugice kvacila posto jako mlitavo krece, vec na 2k obrtaja.
Koje su fabricke rolnice na eagle-u?

#4 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 19 July 2014 - 00:42

6.2g

#5 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 19 July 2014 - 01:57

Bas takav sam imao na Falconu. Pazi na smesu, ako omasis zalepice na prvih 100m. Ja sam bio neozbiljan pa samo sastavio taj kit bez diranja karba, racunajuci nek se malo razradi pre stele, ali je zalepio na pola ulice sa malo gasa. Mislim da se taj klip previse siri, moralo je pasti smirglanje vodobrusnom smirglom. Posle je radio korektno.

#6 Doom^

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 368 posts
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 19 July 2014 - 12:27

View Postniksa, on 18 July 2014 - 15:32, said:

Videcemo kako ce biti para, cilindar sam gledao na kupindu, naravno i glava fi47mm je obavezna
http://www.kupindo.c...li-70cc-47x12mm
http://www.kupindo.c...dusno-za-fi47mm

Oticu u ponedeljak po cilindar i glavu pa cu videti koliko ce para ostati za igranje. U planu su tvrdje oprugice kvacila posto jako mlitavo krece, vec na 2k obrtaja.
Koje su fabricke rolnice na eagle-u?
3,9g

#7 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 July 2014 - 12:50

Doom nisu sigurno 3,9gr, to je prelako za serijalu. :P

#8 Doom^

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 368 posts
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 19 July 2014 - 16:15

View Postbojan681, on 19 July 2014 - 12:50, said:

Doom nisu sigurno 3,9gr, to je prelako za serijalu. :P
Meni su na eaglea bile 3,9g. Merio sam u zlatari.

#9 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 19 July 2014 - 17:59

Cim stigne cilindar ide prvo u masinsku radionicu kod Spankusa na proveru zazora, ako treba da se odma odradi prepravka, necu da se igram sa tim. Smesa se podrazumeva, bice bogatija prvih 200ak kilometara, a onda cu polako stelovati i traziti zlatnu sredinu.

Prekontrolisacu tezinu, odnecu ih na posao da proverim na vagi, posto moja nije ispravna. Moram pogledati sta imam na zalihi kod kuce od rolnica, nisam nista cackao vec neko vreme pa neznam vise sta imam...

#10 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 21 July 2014 - 13:10

Moram priznati da skidam kapu ovom kinezu! Nisam jos video cilindar i klip u ovako losem stanju, znaci nema im spasa osim specijale, pored toga svecica je bila otpustena, rukom sam je izvrnuo, a on je isao i dalje dosta dobro. Bice malo kasnije slike i snimak od juce iz voznje (kad sam ga vozio kuci).

Posto je ujak izrazio zelju za 70cc cilindrom, idemo u nabavku, sutra ujutru cu poruciti termo grupu, set dizni, i verovatno oprugice ako nadjem negde, posto krece sa dosta niskih obrtaja. Krivo mi je sto ga nisam uspeo nagovoriti da ostavi para i za neki rezonantni auspuh, posto mi je glupo stavljati na fabricki, ali njegova volja.

Par pitanja za sada, da li odgovaraju ove oprugice
http://www.motobikes...t_AC286859.aspx

Od kojeg do kojeg broja da uzmem dizne? Gledam na MB najmanja dizna u setu je 70, da li bi mi taj set odgovarao?

I da li neko ima broj telefona od Moto Baneta iz Vrbasa?

Edited by niksa, 21 July 2014 - 13:29.

#11 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 21 July 2014 - 16:16

Hm, 70ccm bez rezone nece pokazati nista osim malo jaceg starta, ajd i ubrzanja, ali ce biti skuplja dara nego mera, trosice dosta vise uz minimalno bolje performanse. Kad sastavis i razradis, videce on i sam da treba rezona.
Primecujem da su dobrim delom iskopirali SR trojku, skoro da neke plastike mogu medjusobno da se zamene bez prepravke.

Edited by goggyso, 21 July 2014 - 16:33.

#12 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 21 July 2014 - 16:55

Ja mislim da ce ujo da se iznenadi kad dodje sa mora :)

Sto vise razmisljam dolazim na ideju da odradim cilindar na specijalu, stavim neki kvalitetniji klip, stavim malo tvrdje oprugice na kvacilo, i onda cemo videti, u tom slucaju mozda i ostane para za rezonu. Mislim da bi to najbolje bilo.

#13 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 21 July 2014 - 21:19

slazem se sa gogijem , dzaba mu kit kad nema kroz sta da izduva tu snagu

#14 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 21 July 2014 - 23:16

Ide specijala definitivno, steta da propadne cilindar. Stari klip je bio bez prozora, da li da uzmem novi sa prozorima ili isto bez kao sto je i bio?

#15 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 21 July 2014 - 23:31

Nidzo, moja preporuka je da skines cilindar i proveris stanje. Ako treba specijala da ga busis na prvu sledecu meru. Kupi kvalitetan klip sa sto uzim karikama. Poturpijaj izduv na mere LC cilindra. Kupi rezonantni auspuh, ima ih polovnih za 50-60 evra, trek ili ZX. Dobro podesi karburator. Pomeri paljenje u advance za 3*. Kad se ujka vrati nece mu biti dobro kad provoza masinu. Naravno dobra razrada pa tek onda pomeranje paljenja.

Posted Image
bilder hochladen kostenlos

#16 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 22 July 2014 - 00:14

Slazem se sa Nesom, bolje utuci pare u dobru rezonu i nov kvalitetan klip uz honovanje cilindra (kod Spankusa naravno), i stela prenosa. Posle, ako mu dodje da hoce jos jace, nek se isprsi za kit. onda ima sve sto treba za dobre performanse.

Edited by goggyso, 22 July 2014 - 00:15.

#17 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 22 July 2014 - 12:31

Takva odluka je i doneta. Danas kupljen nov Meteor, i cilindar je odnet kod Spankusa. Neznam da li sam pogresio, uzeo sam klip sa prozorima, a fabricki je bio bez njih? Valjda ce raditi kako treba.

Evo par slika klipa kako je izgledao, aparat mi je crkao pa sam morao sa telefonom, slike nisu neke.
Posted Image
Posted Image

Primetio sam ovu "sisicu" ili ti prikljucak za crevo, na njega nije bilo nista prikljuceno, a kad dunem u nju ide vazduh (znaci tu je vukao fals), da li treba nesto biti prikaceno tu ili da je blindiram? Iznad sarafa za stelovanje ler gasa.
Posted Image

Ima i jedan snimak kad sam ga vozio kuci, sa takvim klipom, i cilidrom koji nije nista bolji je isao 70kmh (po satu, sto je 62kmh po GPSu), kroz ubrzanje vrteo 7.5k obrtaja, a kasnije u krajnjoj dolazio do 9.5k. Na nogarama 11k obrtaja, probano da vidimo jel cdi blokiran.

Edited by cvele, 05 September 2014 - 20:30.

#18 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 22 July 2014 - 13:17

Dobro je to jos i islo s obzirom kako klip izgleda. Onda nakon generalke ima da leti, pa jos sa rezonom. Nisam siguran za onu sisicu, da nije za podpritisak za vakuum ventil na rezervoaru? Ne pada mi na pamet drugo, ona za dovod ulja je ok?

Edited by goggyso, 22 July 2014 - 13:19.

#19 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 22 July 2014 - 13:24

Tu nista nije bilo pirkačeno, za vakuum ventil je bio drugi prikljucak.

Da li smeta sto sam uzeo klip sa prozorima a fabricki je bio bez njih?

#20 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 22 July 2014 - 13:33

Ne smeta nista. Ta sisica je vrv preliv iz lonceta, tu navuces parce creva i pustis ga ispod karba da ako prelije izbaci visak.

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users