Jump to content

Gilera Runner 70 Purejet

1826 replies to this topic

#581 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 26 June 2015 - 09:54

Evo jedna jubilarna :)
Posted Image

Slabije se vozim s njim,inace bi imao 2000km vise.

Sta da kazem, vozi ko mercedesov kamion, ne staje. Sto se tice mehanike, klip je orginalni, karike sam stavljao prije 9tkm i bile su skoro manje od pola potrosene, radilica i lezaji ko novi, nigdje lufta, nigdje curka na semeringu, vodena orginal tvornicka. Bendix radi ko od prvog dana, remenice klizu bez greske, zvono nije izgorilo, kvacilo u super stanju, ali primjeti se da fali 1mm. Lezaji getribe ko novi.

Nema do piaggio purejeta, medju najjacim dijelovima koje je piaggio ugradjivao dok su potpisivani kao Made in Italy.

Sto se tice ostalog, centralna nogara se malko rasklimala, trosi se svakim dizanjem i spustanjem, ali sam stavio drugu.
I nosac sa centralnim selenima je odsvirao, ipak je 12god i toliko km dosta za selene koji nosu bas najpravilnije optereceni na ovom skuteru. Ali zato dolaze novi, i nosac je vec od prije poboljsan za za bolji raspored mase na selenima. Ne smeta, ali mora biti pod konac.

Edited by dajteh, 26 June 2015 - 09:59.

#582 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 26 June 2015 - 12:32

Svaka čast, za respekt. Oće PJ da radi dugo i korektno zbog samog koncepta, daleko kvalitetnije se podmazuje nego karb mašina. Ako se ništa ne čačka oko injektora, trajaće pitaj boga, naravno ako gorivo nije teško đubre.

#583 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 09 July 2015 - 16:31

Sjetit ce se Gogy kako sam imao pritisak na kompresoru jos zimus i malo preko 6 bara, to nije dugo trajalo, brzo je sislo na 5.5 bara, a danas imam 5 bara. Zasto je to tako nemam pojma, i taj kompresor me fascinira. Performanse su ja bi rekao iste. Evo jedan video kako skuter radi i bez pritiska kompresora na trenutke, znaci namjerno mu izbijam pritisak i on radi, a kad ti treba crko bi da izgubi 0,00000000000001 bar.
ispustao sam emulziju pa sam sve usrao.

I evo jedna usporedna, onako full opusteno, drzi se staro magare i kesi se karbovima :D
Posted Image

U medjuvremenu sam probao jednog runnera malossi crvenog iz 2003 godine, 13tkm utegnut da ne povjerujes kao iz ducana, full serijala. Odusevio me kako fino ide i tek sada jako osjetim kada sam se navikao da nije neka razlika kada se stavi auspuh, ali do 70kmh. Znaci sportski auspuh na purejetu skoro nista drasticno ne doprinosi do 70kmh, ali zato kasnije on nastavlja, a serijski polako povlaci rucnu i staje na 85kmh po satu, dok ZX omogucava jos skoro 20kmh po satu, naravno sa FY mapom ecua.

I nigdje ne mogu da nadjem teflonsku cijev 10x8mm, okrenuo sam dosta brojeva samo pune sipke :/

Edited by dajteh, 09 July 2015 - 16:35.

#584 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 09 July 2015 - 17:21

Neznam kako, al mogao bih ti poslati jedno parče, imam ceo metar, koji neću skoro potrošiti. Ako nađeš načina poslaću ti, naravno gratis, tvoja poštarina samo.
Proguglaj malo, ima garant i kod vas neka firma koja se bavi pneumatikom i hidraulikom, tako sam i ja kod nas iskopao, poručio i poslali mi pouzećem. Ako ipak ne nađeš, naći ćemo neki način da ti pošaljem.

#585 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 09 July 2015 - 17:42

Imas li ime firme jer nekoliko ovih koje sam zvao imaju zastupnistvo u Srbiji.

#586 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 09 July 2015 - 18:02

Jbmliga ako se sećam, beše to jesenas, probaj Termoplast.rs

#587 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 July 2015 - 19:18

View Postgoggyso, on 09 July 2015 - 18:02, said:

Jbmliga ako se sećam, beše to jesenas, probaj Termoplast.rs
I meni se cini da je Termoplast, jel bese iz Malog Mokrog Luga?

Slobo ako ne moze da se nadje, porucicemo mi ovde pa cemo poslati!

#588 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 13 July 2015 - 13:21

Otiso sam na more, vratio se i kao sto to vec tradicionalno biva vec 3 sezonu za redom, a bogami ni cinjenica da nisam jos u zivotu vozio skutera koji je prezivio 2 sezone u komadu bez da mu ista bude, makar to bila glupost, ali dzaba kada je meni najpotrebnije to se desi, zato je bolje da nemam upaljaca pri ruci jer bi ladno zapalio na sred ceste ko sto je ucinio jedan moj prijatelj. Jednoga je bacio u rijeku, a drugog zapalio kraj puta.

Krenimo redom, na nrgu crkla pumpa goriva, popravljena kod jednog majstora koji daje garanciju, pa je crkla opet, pa opet. U medjuvremenu sam nabio na kolac njegov majstorluk i opravio sebi 10 pumpi jer nece mene zeniti tamo neki koji pojma nema i jos mi.prodaje maglu kako je namoto 2 kruga zice oko motora.

Ajmo dalje, crklo mu i prednje svjetlo.

To je dosta za nrga.

Sljedeci na redu je runner sa karburatorom, crkla mu svirena, i crko mu indikator temperature.

I evo jutros iz drugog nrga se izlilo gorivo pitaj boga di jedno litar, i pojelo mi asfalt u dvoristu rupa se iskopala.

I evo, slag na kraju, vozim se sa runnerom purejet, i juce ga opet upalim i samo crkne pumpa goriva, a dok sam bio na moru dobio sam informaciju da se hoce ponekad ugasiti na semaforu. I evo jucer mi crkla pumpa goriva koja nema ni pola godine j**em joj majku koju sam platio 250€. Uspio sam jedva preci 10 000km. E pa nabijem vise sve na kolac, i dosta mi je svakog ljeta u sred ljeta da popravljam nesto, nikad po jeseni, zimi proljecu, uvijek po ljetu kad su vrucine, neko ce reci da se tada najvise vozi, za mene je skoro obratno. Eto, ovaj purejet me je iznevjerio, ocekivao sam 20000km sa novom pumpom, ali dzaba, tolke pare dat za djubre. Nisam ni kit stigo stavit, a ceko sam namjerno da se navozam na miru i dok skupim energije i volje da s gustom to odradim.

I jos mi auto poceo jebavat opet mu se gasi turbina.

ZNACI HAOS HAOSA

E da, i na moru piaggio fly nov motor nema ni 2000km, auspuh se poceo raspadati iznutra skroz serijski motor, retrovizor otpo, kazaljka od goriva ko feferona.

Otislo sve u pm i backup i rezerva i backup 2 sad sam pesak

Edited by dajteh, 13 July 2015 - 13:23.

#589 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 July 2015 - 13:26

Gde ti to letujes, mora da ima 75 stepeni u hladu cim sve crkava? Nema tu logike, to se zove GREMLIN. Samo su kod tebe izgleda na ekskurziji :D

#590 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 13 July 2015 - 13:51

Nisi me shvatio, kad ja odem na letovanje, sve sta ostane kuci samo se iskvari od stajanja i slabog koristenja dok mene nema.

To ti je ono ,cim das nekom krug odma se sve pokvari

#591 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 13 July 2015 - 15:01

Ma rešićeš ti to, imaš 10 pumpi u rezervi. Ja sam onda srećkoš, moja se vrti već 22.000km i još radi P.P.P da ne čuju gremlini. Mada zna nekad da štrajkuje, neće da nabije pun pritisak, al malko injector cleanera u rezervoar joj ponovo vrati radni elan. Mene kolju air kompresori, samo da mi se njih rešiti...

#592 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 13 July 2015 - 15:48

E danas sam testirao 3 kompresora. I jedan samo koji je pazen i ima 12tkm je zverka. Znaci anlasujes a on samo dize pritisak do 6 bara, moze i vise valjda ali ja nisam.silio.

Ostali nesto stekcu, 2 bara, 4 bara, malo vako malo nako.

I mjerio sam zazor karike na drugom kompresoru koji duva samo 0.5 bara. On ima 0.55mm, a ovaj koji duva 4 bara ima 0.35mm, a koliko ima ovaj od 6 to jos ne znam.

Ma dobro rijesit cu ja to sve, ali jebena nova pumpa da drzi 6 mjeseci aloooo, pa stare su drzale po 12 godina. A i cuo sam se sa jednim bivsim ovlastenim majstorom kaze da su sve nove redovito crkavale u rekordnom roku, a bogami i ja sam ih zatekao dosta j imam naknadno kuoljenih a crknutih.

#593 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 15 July 2015 - 13:18

Purejet popravljen u 12 minuta,skinut rep sa koferom, desni bubreg i desna bocna plastika. Odserafio selnu dovodnog crijeva, odserafio izlaz, isteko dzek.
Stavio repariranu i sve 5.

Ali do kad? Nije meni problem nositi rezervnu pumpu sa sobom, problem je sto nikad ne znas kad ce crknuti, a najcesce se zablokira jedan od nepovratnih ventila kojih ima 3 komada, 3 kuglice zajebavaju.

To vise nije onaj osjecaj kao prije, gorcina i ljutnja je u meni kad imas posla s necim neobjasnjivim, nema goreg, a takvom djubretu bi se zainatio maskimalno.

Pokusati cu nositi svoju novu pumpu na ultrazvuk.

Edited by dajteh, 15 July 2015 - 13:23.

#594 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 15 July 2015 - 13:30

Ajde doktoriraj te proklete AC pumpe da nešto naučim i ja, nebih da se prešaltam na karb, previše sam zaljubljen u PJ al ta jbna AC pumpa me ubija. Kad bi našao adekvatnu zamenu iz autoindustrije, momentalno bi je zamenio.

#595 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 15 July 2015 - 14:19

Poslan ti je roman :)

Probati cu jos sa ultrazvukom da zapazim promjenu, moram donesti pravi zakljucak sta zajebava.

#596 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 29 July 2015 - 13:41

Pratio sam temu od gogy-a i smucilo me se koliko gremlina navuklo u srku. U jednom trenutku zapazam spominjanje elektronike za regulaciju gasa, i u tom momentu su aktivirana moja zaboravljena sjecanja, a to je skuter na LPG znaci na bocu sa gasom/plinom.

Ozbiljno sam zainteresiran sa ugradnju istog na runnera purejeta, planiram sa gustom izbaciti benziski sustav iako meni radi bez greske, osim sto je crkla pumpa skoro nova. Nakon toga sam pobesneo maks i ne zelim vise imati sa djubretom posla.
Jedino sta me sa velikim interesom jos privlaci je ugradnja LPG-a u skuter i trenutno sam u fazi prikupljanja informacija i voljan sam prikazati ovdje korak po korak ugradnje sistema u skuter.

Sto se tice spremnika LPGa, izbacio bi tank benzina od 12L i na njegovo mjesto upasao neki spremnik. Isparivac bi spojio na sistem vodenog hladjenja i time rijesio problem zamrzavanja i pothladjovanja istog.

Da li je ta ideja i dalje neprakticna, neisplativa, bezvezna?

Ono sto me najvise zanima je taj gust oko navedene prepravke, i zadovoljstvo sa maksimalnim ulogom truda da to izgleda orginalno.

Edited by dajteh, 29 July 2015 - 13:42.

#597 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 29 July 2015 - 20:28

A mene interesuje kolika bi bila potrosnja kada bi se ugradio plin na PJ :D
To je ozbiljan projekat, Alien je radio LPG na karb-u i mislim da je imao dobre rezultate.

#598 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 29 July 2015 - 22:10

Je li radjen projekat mozda na forumu oko toga LPGa? Vidio sam sadasnjeg Aliena sa yasunijem koji je slozen za svaki dan, a opet se moze potjerati na dragu :D

Ja ocekujem da bi plin isao kroz postojece dizne, a nisam siguran dal bi to radilo ili bi trebalo kao u karba na usis kaciti brizgaljku sa plinom.

#599 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 July 2015 - 22:14

Odlicno, ovo mi se svidja :)
Mislim da je moguce koristiti postojece dizne uz ecu za lpg, ali sa air kompresorom.

Lauda, potrosnja ce biti ista ili mrvicu veca, ali ce biti jeftinija :)

#600 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 29 July 2015 - 22:29

E tek bi onda s gustom stavio 70ccm :)

Nemam jos nikakvog iskustva, ali ispada da trebam samo spojiti plin na dovod benzina, zatvoriti povrat. Jos sam u fazi prikupljanja informacija.

16 user(s) are reading this topic

0 members, 16 guests, 0 anonymous users