Otiso sam na more, vratio se i kao sto to vec tradicionalno biva vec 3 sezonu za redom, a bogami ni cinjenica da nisam jos u zivotu vozio skutera koji je prezivio 2 sezone u komadu bez da mu ista bude, makar to bila glupost, ali dzaba kada je meni najpotrebnije to se desi, zato je bolje da nemam upaljaca pri ruci jer bi ladno zapalio na sred ceste ko sto je ucinio jedan moj prijatelj. Jednoga je bacio u rijeku, a drugog zapalio kraj puta.
Krenimo redom, na nrgu crkla pumpa goriva, popravljena kod jednog majstora koji daje garanciju, pa je crkla opet, pa opet. U medjuvremenu sam nabio na kolac njegov majstorluk i opravio sebi 10 pumpi jer nece mene zeniti tamo neki koji pojma nema i jos mi.prodaje maglu kako je namoto 2 kruga zice oko motora.
Ajmo dalje, crklo mu i prednje svjetlo.
To je dosta za nrga.
Sljedeci na redu je runner sa karburatorom, crkla mu svirena, i crko mu indikator temperature.
I evo jutros iz drugog nrga se izlilo gorivo pitaj boga di jedno litar, i pojelo mi asfalt u dvoristu rupa se iskopala.
I evo, slag na kraju, vozim se sa runnerom purejet, i juce ga opet upalim i samo crkne pumpa goriva, a dok sam bio na moru dobio sam informaciju da se hoce ponekad ugasiti na semaforu. I evo jucer mi crkla pumpa goriva koja nema ni pola godine j**em joj majku koju sam platio 250€. Uspio sam jedva preci 10 000km. E pa nabijem vise sve na kolac, i dosta mi je svakog ljeta u sred ljeta da popravljam nesto, nikad po jeseni, zimi proljecu, uvijek po ljetu kad su vrucine, neko ce reci da se tada najvise vozi, za mene je skoro obratno. Eto, ovaj purejet me je iznevjerio, ocekivao sam 20000km sa novom pumpom, ali dzaba, tolke pare dat za djubre. Nisam ni kit stigo stavit, a ceko sam namjerno da se navozam na miru i dok skupim energije i volje da s gustom to odradim.
I jos mi auto poceo jebavat opet mu se gasi turbina.
ZNACI HAOS HAOSA
E da, i na moru piaggio fly nov motor nema ni 2000km, auspuh se poceo raspadati iznutra skroz serijski motor, retrovizor otpo, kazaljka od goriva ko feferona.
Otislo sve u pm i backup i rezerva i backup 2 sad sam pesak
Edited by dajteh, 13 July 2015 - 13:23.