dajteh, on 06 December 2014 - 03:52, said:
Stigao separator sa 2 posude. Staviti cu samo jednu. Ne znam cemu sluze ovi brojevi na drugoj slici, nista se ne desava probao sam na kompresoru.
I interesantno, trenutno nemam problema sa emulzijom kao prije, skroz prihvatljivo, gremlini se uplasili

Ovaj drugi sa brojevima je zauljivac za alate koji se tako podmazuju kao npr. pneumatski pistolj za odvrtanje-zavrtanje kao kod vulkanizera. Imam isti takav komplet ali bez prepravki ne vredi, nije dovoljno protocan pa ce praviti problem malenom air kompresoru na masini. Ja sam u fazi prepravke pa cu, kad zavrsim, slikati i objasniti u mojoj temi, a ovaj drugi deo ne treba.
Ako si postigao 89kmh po GPS-u sa 50ccm pevaj, vise ne moze, i to je vec zavidan rezultat. Ja sam izvukao sa 50ccm 91kmh po satu, tj 87kmh po GPS-u, bez podizanja pritiska sa SC08, jedini auspuh koji savrseno lezi PJetu, dokazano. Ni Trek a evo ni ZX-R nisu savrseni za PJet, prosto ne radi savrseno u svim rezimima, pa tako hoce da troksa na nekim obrtajima, narocito nizim, jedino pod punim gasom rade i na obrtajima preko 9k. A ti jos imas klasicni karburatorski ZX, to tek pravi cirkus PJetu, ne voli on taj auspuh, ZX i Trek su tu negde, skoro pa isti, pa otud i trokiranje na srednjim obrtajima. Konacno, PJet ne podnosi previse protocne auspuhe, primetio sam da je Trek, prema Mariovoj sugestiji, radio nesto bolje kada sam mu na spoju rezone i topa nazad stavio platnu sa rupom od cini mi se 8mm, nisam sad siguran, to je bilo prosle sezone, sto je malo smanjilo protocnost, pa se PJet odmah malo smirio na nizim i srednjim obrtajima, tj poceo je raditi pravilnije a da nije nista izgubio na visim obrtajima preko 9k. Ni sa 70ccm nije drukcija situacija, opet vise voli SC08, bar dok je u pitanju Malossi sport cilindar, i opet se vrti tu oko 9k ili malo vise. Za vece obrtaje mora biti neki kit koji je tako projektovan. Sasvim slucajno onaj nesretni PRC cilindar, doturpijanog izduva za vise obrtaje, odmah je ispalio 10k sa ZX-Rom, ali je brzo ispustio dusu pa je testiranje brzo zavrsilo. Sad je stigao novi u zamenu, ali sad nista ne prepustam slucaju, kupljen je drugi RMS klip mera je 47,4mm i odmah odnesen na busenje-honovanje na tacne mere prema klipu, pa kad se to odradi, saljem ga Mariu, sa preporukom da ga naturpija na maksimum koliko je moguce, pa cemo onda videti sta zna i ume PJet. Ako se pokaze da mu odgovara takva portmapa, lako je odabrati neki firmirani kit iz Midrace klase ili HE, mada na to vec ne pucam jer je besmisleno, tj preskupo, ali midrace cilindar koji je oblika kao Malossi sport da bi mogao staviti Malossijevu glavu. Tu bi legao MHR replica ili Due+ ali sada sa ZX-Rom zbog obrtaja.
Da se vratim tvom trokiranju na srednjem gasu. Previse goriva je glavni uzrok tome, jer PJet munjevito reaguje na pomeranje gasa i odmah dozira vecu kolicinu goriva, a da leptir u TPu sa standardnim airboxom to nije u stanju ispratiti tj doneti veliku kolicinu vazduha u datom momentu, pa tako prebogata smesa ugusi masinu dok ne pristigne veca kolicina vazduha, onda ponovo zivne. Ja sam kineski cilindar odmah pustio u pogon sa Doplerom, i nije bilo nkakvog trokiranja, bez razmisljanja je odvrnuo 10k iz cuga, znaci mora biti dobar dotok vazduha. Probaj na kratko skinuti airbox pa probaj dali onda ima tu knedlu na pola gasa, neboj se, nece zaribati, nije to karburatorac.
Edited by goggyso, 06 December 2014 - 07:18.