Jump to content

Extra jeftin dvotaktol

75 replies to this topic

#1 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 30 September 2014 - 17:22

Na svim pumpama EUROPETROLA imate ponudu novog ulja, njihovog, i medju njima pronasao sam DVOTAKTOL LION, za 159 din/0,5lit. U pitanju je SINTETICKO ulje koje podleze identicnim standardima kao i IPONE CITY OIL 2... JASO FC, API CL, (TSc 3)...
Imaju 125ml za 78din i 0,5l za 159. Presao sam oko 230km, zadovoljan, gledao sam svecku i skidao glavu na brzaka, nema nikakve razlike sem sto nema jagodice...

ALIEN SM je negde pomenuo, a ja sam iscackao slucajno kupujuci ngk br9es (390din), TOTALov polusinteticki dvotaktol u plavoj kantici od 1l za 590din. KIT-KOMERC, Ugrinovacka ulica, Zemun.

Aleksandar

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 September 2014 - 21:45

koliko ti i kako mešaš to ulje u gorivo ?

#3 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 30 September 2014 - 22:01

Ja sam nekako prema tim jeftinim uljima sujevjeran... Dok ne izvalim za ulje barem 10-12e za 1L, ne sipam...

#4 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 30 September 2014 - 22:13

View Postsinisa93, on 30 September 2014 - 22:01, said:

Ja sam nekako prema tim jeftinim uljima sujevjeran... Dok ne izvalim za ulje barem 10-12e za 1L, ne sipam...
skeptican (nepoverljiv) ;) Lapsus calami

#5 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 30 September 2014 - 22:18

haha ;) U pravu si... Citam jos jedan tekst pokraj ovog, pa mi se omaklo :D

#6 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 September 2014 - 23:28

Na ulju ne treba stedeti po meni mada nisam ni za dranje koze s ledja tipa motula za 15eur/lit

#7 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 01 October 2014 - 16:48

Uuuuuuuu, 300,00 din sintetika ? Ja najjeftiniji ( mineralni ) dvotaktol imam kod mene ovde na ceni od 400,00 din . i to onaj krusevacki ...to sipam za Matica kao premix i meri 2% , to je dobro do 8000 RPM , od 8000- 10000 Rpm polusintetika , preko 10000 sintetika ...Najjeftiniju sintetiku kod mene nasao na Molovoj pumpi po ceni 1050,00 za litar...uzecu da stoji i ceka kad budem nabacio ove AIRSALE na Matica i Aliena ,, jer na uputstvu pise sintetika , premix 3% ...

#8 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 October 2014 - 17:27

@Mario
Nemam uljnu pumpu a s'obzirom da Free ima rezervoar 3,55l muljam sam 70-80cl odnosno 2-2,5%
Imam obicaj da svake 2 nedelje skinem glavu, prekontrolisem, cistim svecu itd... Cepam skut svaki dan i prelazim dnevno u proseku 40km. Ovo ulje ima specifikaciju JASO FC odnosno Api C (Tc 3) sto znaci na ne sme da ostavi vise od 8mg pepela po kilometru. E sad, mi to ne mozemo da izmerimo, ali posto je iste specifikacije kao i IPONE, kazem da nema nikakve razlike u boji svece, klipa kao i ista kolicina garezi... A realno moj stock se i ne vrti vise od 9k a usteda mi je ogromna jer prelazim puno. Stvarno je dobra sintetika za 159din za pola kile :ninjar:

Sent from cigla over taraba using tamba-lamba

#9 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 October 2014 - 23:33

ok.. recimo da to ulje pakuje tamo neki europetrol uvoznik i trgovac gorivom iz naše zemlje Srbije, i da nije samo napisao te standarde već svarno i podleže njima...

ti upoređuješ ovo ulje sa Ipone City OIL 2 koje je polusintetičko i koje ima cenu od nekih 700 din za 1L.. znači ti kupuješ to ulje za 318 din L što je malo manje od pola cene...

ajmo dalje,,ako ga mešaš 2% a ok je to i dovoljno je za nisko eksploatisane mašine, serijale bez visokog stepena opterećenja , onda ti je 1L ulja dovoljna za 50L goriva, sa kojim bi ti u serijskoj izvedbi trebao da pređeš oko 2000km,. recimo da troši 2,5/100

idemo dalje, za 50L goriva si se otvorio 7750 din, i na toj cifri još 318 din za ulje .. što je 8068 din

da si kupio Ipone sa kojim ga upoređuješ onda bi bilo 8450 din odnosno razlika je 5% od cene goriva... u prevodu 3L benzina ili ti 120km pređenih..

ono što sam hteo da kažem, a da navedem i tebe i ostale koji štede na ulju, je da bi možda pametnije bilo voziti promoćurnije i ne odvrtati pun gas hladnom motoru, kao i ne silovati mašinu na uzbrdicama koje motor svakako ne može da savlada u punoj brzini... kod 2T motora se može uštedeti najmanje te 2-3L goriva koje računate kao bog zna kakvu uštedu na ulju...

po meni sipajte Ipone, ili Motul, svako prema svojoj potrebi, niko sad ne kaže da treba da se isprsite 10e za litru ulja, vozite City OIL2 ili Scoot City koje je 75% sintetika... neka Scoot RUN 2 voze ljudi kojima će zaista trebati puna sintetika, i neka oni plate 10e..

i nemojte otvarati svake 2 nedelje glavu u gledati u svećicu već verujte francuskom proizvođaču koji sigurno nije printao te standarde i točio ulje iz tamo nekih burića ili još gore uvezao iz kine...

duže će mašina ići, manje će štete biti, i ne mora da miriše na jagodu, nije to uopšte bitno....

sa druge strane razumem i ljude koji voze polupane A3-ke ili APN-e i žicaju za svaku litru goriva a mešaju 4% nekog tamo minrelanog ulja, dok im se u mašini vrti kineski klip, sa cilindrom koji je bušen na 1-2 desete...

mi ipak imamo malo drugačiji moto, meni jedan klip ima cenu kao tih 50L goriva sa sve uljem zajedno i čekam da stigne nekoliko nedelja, a svaki detalj koji se tiče lubrikanta mi je važan, jer sam svestan koliko je teško dobiti neku performansu iz tako malene kubikaže i koliko odvajamo novca za taj hobi...

meni će mašina uvek ići na brendiranoj punoj sintetici, uvek ću se čuvati plagijata, i sipati kvalitetno gorivo... to je neka moja vizija, a mislim i da prelazim mnogo km, i tada bi se držao svoje zamisli, jer ću na kraju svakako više uštedeti, opet engleska izreka, nisam dovoljno bogat da kupim najjeftiniju stvar..

dakle ne mora biti svakom tako, kompromis je onaj koji treba postaviti i pravilno odreagovati...

#10 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 04 October 2014 - 09:23

Samo je pitanje u kakav motor se sipa....ako se toci u neki skuter gde eventualna havarija nece skupo kostati onda ok, ali to sto kaze Mario na skuplhim masinama nema prostora za experimentisanje...

#11 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 04 October 2014 - 10:21

U nacelu se slazem sa konstatcijama. Meni trenutno vrsi posao na Freeju koji je placen 80eur i koji trosi 3,5 do 4l na 100 i pritom je totalna serijala. Meni je u stvari ispred nosa da ga kupim, pa zato mi i najvise odgovara... ne bitno, ali Mario ima veliku poentu, usteda mi je za mes i po dana jedan rezervoar od 3,5 lit ali ako gledamo na nivou cele sezone to je oko 3000 din... Nekome malo, nekome puno :mmrofl:
Slazem se Pita, sve je jasno, samo sam imao potrebu da podelim informaciju da ljudi budu upoznati.

Ziveli
Aleksandar

#12 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 October 2014 - 11:10

totalno je nebitno da li je za mesec dana ili nije,, ako je potrošnja motora 4/100 onda ti motor prelazi 1250km sa 50L goriva i

ti uvek uštediš 382 din na svakih 7750 din, i to će uvek biti 5%

pa je matematika opet na mojoj strani dakle sa 382 din ćeš kupiti 2,5L i preći dodatnih 50km, umesto 120 kako sam gore spomenuo a to je

OPET SAMO 5% od tvojih 1250km koliko mesečno prelaziš...

kada bi samo malo dao obzira da pošteluješ karburator ili, podesiš rolnice da ti mašina u međuubrzanju bude u ciljanim obrtajima, ili daj bože izmerio kompresiju pa stavio nove karike ukoliko ti je frikan kupljen za 80e izduvan, najverovatnije bi ti motor trošio 2,5/100 jer taj weber 12mm koji je piaggio stavio nije namešten da troši 4/100 budi siguran....

dakle razmisli, kupio si jeftin motor, u njemu je poduvan klip, i ti voziš jeftino ulje, a kukaš kako trošiš 8000 din mesečno, i apeluješ ljudima da uštede 382 din kao i ti .... sredi prvo motor pa troši 4000 din mesečno umesto 8000, i onda ćeš zadovoljno sipati brendirano ulje, i biti svestan da si na tih 382 din razlike sačuvao kvalitetne komponente koje ti uštede pola novca mesečno za gorivo...

ja mislim da smo apsolvirali ovu tematiku i da nisi u pravu .. :mmrofl:

#13 Neno

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • MestoBijeljina
  • VozimKeeway f-act

Posted 04 October 2014 - 11:17

De mi recite kakvo je ulje Castrol crveni, to svi u mome gradu koriste jer mu je cijena 13KM, odnosno 6.5e..

#14 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 04 October 2014 - 11:24

Svako brendirano je dobro, jer kao što mario kaže, za njihove norme smo sigurni.
Ja iz osobnog razloga ne točim castrol u ništa, jer mi je prerazvikan, i preskup s obzirom na druge marke, a ljudi ga hvale kao najbolje ulje kao da živimo u 70-im kad je on bio jedini izbor.

Ha sam privržen motulu i repsolu jer ih jeftino kupujem a ulja su vrhunska, dok u auto sipam ono što je na akciji, a zadovoljava norme i nekog je branda :mmrofl:

#15 Neno

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • MestoBijeljina
  • VozimKeeway f-act

Posted 04 October 2014 - 11:31

Koliko su motul i repsol kod vas ?

#16 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 04 October 2014 - 11:34

Iskreno, nisam znao da potrosnja moze i treba da se krece u tim granicama. Apsolvirali jesmo i hvala na savetima :mmrofl:

#17 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 October 2014 - 11:39

View PostALIEN SM, on 01 October 2014 - 16:48, said:

Uuuuuuuu, 300,00 din sintetika ? Ja najjeftiniji ( mineralni ) dvotaktol imam kod mene ovde na ceni od 400,00 din . i to onaj krusevacki ...to sipam za Matica kao premix i meri 2% , to je dobro do 8000 RPM , od 8000- 10000 Rpm polusintetika , preko 10000 sintetika ...Najjeftiniju sintetiku kod mene nasao na Molovoj pumpi po ceni 1050,00 za litar...uzecu da stoji i ceka kad budem nabacio ove AIRSALE na Matica i Aliena ,, jer na uputstvu pise sintetika , premix 3% ...

ti kada si vozio A3 na umorno ulje, i sipao kojekakav gazolin onda si se radovao kako je supeeer jeftina vožnja, pa kada ti je motor zakovao, a jbg nisu ni IKL ležajevi koje je tomos stavio predviđeni za umorno ulje, onda si kukao kako moraš sad da otvaraš i da rasklapaš i da menjaš... dakle izdatak..

a ne govorimo o tome da ti A3 radnik udarnik nije bio u funkciji nekoliko dana a trebalo je da radi i donosi pare, jer mušterija neće da čeka..

sa druge strane izprepletao si ovde na skuteru 3-4 kineska cilindra, i na kraju kupio Airsal-a jer si se umorio od silnog zaje**a i otvaranja, odnosno rekla ti je supruga da prekineš, jer je i njoj potreban oštar i funkcionalan skuter svaki dan...

pa sipaj u tog Airsal-a neko nabeđeno ulje, i uštedi i ti 382 din mesečno, mislim o čemu govorimo ...?

Imaš Ipone Scoot RUN2 za 1100 din, na mreži ako te neko pita...

http://forum.pyrothe...lovi-na-stanju/

i to će za te skupe Airsale biti odlično ulje, i još pritom ekstra jeftino a puna sintetika, bar su tako francuzi napisali... :mmrofl:

#18 Neno

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • MestoBijeljina
  • VozimKeeway f-act

Posted 04 October 2014 - 11:41

Mario, kakvo je vase misljenje o castrolu ?

#19 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 October 2014 - 11:49

kod nas se Castrol dosta plagira, pa jednostavno ne smem da ga kupujem... a da ga uvozim iz Nemačke ispada mi skupo...

ako je original onda je ok, malo je skuplje kao što Grale kaže jer se plaća ime koje je više decenija na top-u, ali je ok...

#20 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 04 October 2014 - 13:06

@Neno- ja uzimam Motul i Repsol po 5-6€/L, zavisi kako kad i koju količinu uzimamo, jer dobijemo popust na karton.
Naravno polusintetika. Sintetika je oko 9-10€/L.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users