Posted 17 November 2016 - 19:35
Posted 17 November 2016 - 21:50
Ako je samo ulje, bice da si prepunio tank za ulje pa se vremenom sliva sa spoljne strane.
Posted 17 November 2016 - 23:34
Posted 19 November 2016 - 23:12
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Posted 19 November 2016 - 23:31
Vrv popustili srafovi od grane auspuha.
Posted 20 November 2016 - 16:16
Nemoras vadit deklo smao izvadi imas jednu gumicu dolazi ispod kapcku za air controlu tacno kod bendiksa i sve ti se od tamo vidi
Nemoj ni slucajno vadit mali smering na uljnoj ako je do njega nigde neces naci imao problem jedva sam naso i to polovini i eto ga radi bez gram kapicu
Posted 23 February 2017 - 18:51
A mozda ovo je problem sto ja nemogu a i neumem da nastelam karburator.. ??? Ne znam dali je pocepano iznutra, ali moguce je da vuce fals vazduh. Kupeno je novo, ovih dana treba da se promeni. Stigla i dizna 62, sad imam 60/62/64, pa nadam se da ce jedna od ovi 3 da bude ok. I da se samo proveri odakle tece, to jos nisam sredio posto sam garazirao masina prosla godina nakon sto sam primetio da tece. Planirano je i promjena vune u topu auspuha, da se malo stisi. Prvo da popraavimo sve to, pa posle planiram da uzmem nove gume. Fabricki sava mc16 proslu 16.000km za 3 sezone, mislim da je dovoljno.
Edited by SpenserMKD, 23 February 2017 - 18:53.
Posted 23 February 2017 - 19:01
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Posted 23 February 2017 - 19:14
Sent from my Nexus 5X
Posted 01 March 2017 - 22:48
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted 01 March 2017 - 23:51
Posted 02 March 2017 - 00:09
Evo Dr.VlatX, radi na karburatoru, vadi el. sauh, da procistimo sve to..
Sad ponovo sledi POKUSAJ za stelanje karburatora...
Edited by SpenserMKD, 02 March 2017 - 00:09.
Posted 02 March 2017 - 06:33
Sve jedno je za zamenu
Posted 25 March 2017 - 14:38
Radi se o moj skuter, sr50, dizna je 62.. ne mogu da pogodim smesa, pa posle to da ubodem i ostalo.
E sad... kad ovo uradim, zavrnem do kraja, pa odvrnem 3 kruga straf za smesa, umesto da okretaji pasti, kod mene okretaji se povecavaju. I tu se ukocim, ne znam sta dalje. Posto upatstvo kaze da okretaju treba da pasti, a kod mene narastu. ???
Edited by SpenserMKD, 25 March 2017 - 14:38.
Posted 25 March 2017 - 14:56
sad od toga mjesta kad si na 3 kruga,nariktaj si ler gas oko 3000 okretaja.Kad si to napravio kreni zatezati seraf polako od 3 kruga na nize.Tu ces na jednom dijelu cuti tvrde taktove motora i nakon toga ce ti naglo spustiti okretaje.Kad si vec blizu polako se seraficem 1mm-1sec.Naravno u sebi si broji krugove i slusaj.
E tako sad smo na dijelu di je spustio okretaje.Sad od tog dijela opet odvrci seraf po malo prema onih 3 kruga,tu su pomaci po 1mm i on bi tu di su pali okretaji trebao sad i nazad dici okretaje(ako ne digne malo mu na rucki gasa daj).Sad na tom dijelu nadi di ima tvrde taktove a jos nije spustio okretaje. Tako ostavljas i gotov si sa serafom smjese.
malo sad to komplicirano zvuci ali kreni,samo strpljivo i polako i naculi usi...
inace kad se krece u stel,sve komponente se stave na neku sredinu da mozes ici gore-dole sa selanjem.Prvo se stela pun gas.Za tvoj setup rabljena svjecica br9es ili te toplinske vrijednosti.Iglu potopi dole na tom setupu a seraf smjese stavi na krug i pol.Odvozis 300m punog gasa,naglo stanes i gledas boju svjecice.Kad si dobio dobru boju stelom dizne onda prelazis na iglu pa seraf smjese.Serafom smjese otvaranjem ili zatvaranjem mozes vidjeti jel mu po performansama pase bogatije ili siromasnije.
kad dobijes smedu boju na svjecici probas iglu zub gore i opet probas.Ako nema trokiranja a ide bolje tako ostavis a ako ima trokiranja ili ide losije vratis se na 1 zub i tek onda postelas seraf smjese kako sam gore opisao.Onda opet probas.Ima dosta proba i dosta cackanja po tome ako oces da bude pod konac.
Edited by rade007, 25 March 2017 - 15:07.
Posted 25 March 2017 - 16:52
najbolja sprega je gde je obrtaj najvišlji, posle toga obrtaji počinju polako da opadaju jer počinje da preovladava gorivo u smeši više nego što je potrebno... kasnije treba samo spustiti ler sa velikim šrafom... i sve treba raditi na ugrejanoj mašini, i povremeno izduvati mašinu na centralnoj nogari od prelivenog goriva...
po raznim manualima, Mikuni Bing.. itd... najbolja tačka je neposredno pre spuštanja obrtaja, dakle to je sigurna varijanta...
ukoliko je dizna prevelika, taj šraf neće raditi kako valja, isto će se desiti i ako je premala... ovo što je Bojan rekao je tačno, ukoliko šraf daje najbolje rezultate smeše na 3 i preko krugova, onda treba razmišljati o manjoj pilotki.. hmm ili agresivnijem cilindru, to se dešava kada ljudi kupe racing karburatore i pakuju na serijske i sport cilindre...
evo štivo za čitanje
http://forum.pyrothe...e-o-stelovanju/
pa kada vam to bude već sve prevaziđeno onda može dalje ovde nastaviti
http://forum.pyrothe...-dellorto-bing/
Posted 25 March 2017 - 18:01
Sad racunam da je Mitkov (hvala za pomoc, duzim pivo) podesio karburator kako treba. dizna 62, igla je jedan zub krenuta od najspustenija, straf za smesa pojma nemam koliko ga napravio. Stom je karburator nastelan, sad da predzem na prenos.
Yasuni Z, multivar sa 5.7 rolnice, skoro novi fabricni kais, ljubicasta centralna i fabricni mali federi na lamela. Dobro startuje, dobar je u megu ubrzanje, ali na krajna slabo. Sad da probam sa teze rolnice, oko 6.0, valjda ce biti nesto bolje.
Posted 25 March 2017 - 20:48
Posted 05 May 2017 - 19:52
Ok, ajde da proverimo namotke. Vadim magnet, sta da vidim. Poplava, pustalo ulje od dihtung na radilica. Oprao sve ocistio, sklopim sve, i zapalim. Mislio da ne gubi struja radi ulje u namotke il tako nesto. Sklopio, pali od prva, ovo video je od prvo palenje. Radi 50tak sekunde, i posle opet ugasi. Opet nesto gubi struja.
Sutra VlatX da promeni taj semering, da ne curi ulje. Ali evo sad je sve cisto, nije mokro- al opet ne pali.. j**em ti aprilia. Kupio nove gume, ne mogu da namontiram, ne pali mi.
Posted 05 May 2017 - 20:21
Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока
7 user(s) are reading this topic
0 members, 7 guests, 0 anonymous users