Jump to content

Pia Free ( poshtarski shporet )

• This topic is locked This topic is locked
1014 replies to this topic

#1 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 October 2014 - 23:22

S'obzirom da je proslo dosta vremena od kada sam vlasnik Freeja, a i clan foruma, red je da se predstavim kako bi i ostali clanovi imali informaciju vise o Postaru.

Osnovna namena mog skuta je svakodnevni prevoz do posla i na poslu, raznosenje poste u prometnom gradskom naselju, u cilju olaksanja samog procesa rada kao i usteda troskova u odnosu na automobil. Kao takav, sudbina mu je predodredjena ka najminimalnijem tuningu, odnosno ustedi u vidu potrosnje, barem za sada.

Postoji veoma zanimljiva prica oko nabavke Frikana. Kupljen je pocetkom marta 2014, od stranke na reonu u stanju : "e postare ajd svrati, imam nesto sto ce ti sacuvati noge od pesacenja, ne pali al nije ni lep" :2i8d4ao: i tako ja ne budem lenj, odem da pogledam i prvi put se upoznam sa grupacijom piaggio. I eto tako iz cista mira pazarim skuter za 80eura

Posted Image

Ovako je izgledao sporet prvih par dana

Sent from cigla over taraba using tamba-lamba

Edited by AcaPostar, 28 October 2014 - 23:23.

#2 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 October 2014 - 23:39

E red je da i ti predstaviš tvoju mašinu...vidi za 80eur ne da vredi nego je premija!!! To su nepoderive mašine i verujem da te vrlo dobro služi...
Kako sad izgleda, imaš slike?

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 28 October 2014 - 23:47

Maa dal je moguce da i ovog na forumu vidimo...

Sinclair research 1981©

#4 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 October 2014 - 23:48

Naravno, dotrcim kuci, kombi i praavo u garazu. Situacija sledeca. Stranka sa reona dobar covek, petljao nesto sa gradjevinskim materijalom pa bio tu i neki zastava poli i dobije ga u kompenzaciji.. nema covek pojma o motorima i skuterima... vozao se par dana i ostavio ga na ulici, ujutru ne pali... dovodio kao nekog strucnjaka, tip hteo da ga odere, on nije video racunicu pa resio da ga prosledi dalje. A vlasnik belih tablica ( 4 ruke u nazad ) i sada zastave poli ispostavi se komsija u ulici gde imam garazu, na drugom kraju grada ( Surcin ). A kvar? Vakuum pumpa. Bilo me sramota posle da kazem stranci, al valjda je on imao racunicu kada je trazio toliko za njega, ja nisam ubijao cenu. Komsija mi dao i jos nekih brdo stvari, izmedju ostalih nove karike, lezajeve i semeringe radilice... i tako prvi vikend provedem u osvezavanju skuta u garazi i 2 noci na forumu, tada jos kao guest. Sve sam ja imao u glavi, kako cu za mesec dva od njega napraviti HE azdaju... realnost je nesto sasvim drugo :2i8d4ao:
Elem, prva stavka koju sam provalio na forumu da za malo para mogu doci do malo boljeg auspuha koji ne zahteva vece setovanje karburatora, zbog potrosnje. Naravno na kup-prod iskopam sc08 u korektnom stanju za 2500 din. Posted Image

Znam da su se vodile razne polemike oko ovog nadaleko cuvenog auspuha al evo da prenesem svoja iskustva. Dok mi je jos sajla kmh bila u funkciji i dok sam isprobavao razne rolnice imao sam pozajmljeni analogni obrtomer koji je sa stock auspuhom imao 1.9k ler i uspeo da nakupi oko 7.7-7.8k u iberu. Kada sam okacio sc8 dobio sam 2.2k ler i 8.5k u spicu, mada je trazio da mu se doda goriva na srafu smese, 1/4 kruga ili malo jace, ne secam se.

Posted Image

Test staza kod mene u kraju, 6,5g rolnice sve ostalo stock.

Posted Image

Pravac na poslu, u saobracaju, sa sc08, 6,5 g rolnice, rejtovan karb sve ostalo stock.

Edited by AcaPostar, 29 October 2014 - 00:02.

#5 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 October 2014 - 23:50

e ciknuo mi je komp ima vec mes dana pa odlazem neizbezno. Evo sad cu polako sa fona sve...

#6 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 October 2014 - 00:09

Evo malo i slika cisto da imate podlogu za zezanje... kako sam bolid operisan od estetike, frikan je manje vise isti sada kao i pocetkom sezone mada sam definitivno resio da cu ga okreciti sad za zimski raspust, tj kada se budem dogovorio sa majstor yooooaleksandrom :2i8d4ao:

Posted Image
Ovo je inace prosecna kolicina poste (torba + ranac = vranac)
Posted Image

Edited by AcaPostar, 29 October 2014 - 00:32.

#7 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 29 October 2014 - 00:14

Nije los ni ovako, vazno je da su plastike lepo uklopljene, da nije padano...

#8 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 October 2014 - 00:25

View PostPita, on 28 October 2014 - 23:39, said:

E red je da i ti predstaviš tvoju mašinu...vidi za 80eur ne da vredi nego je premija!!! To su nepoderive mašine i verujem da te vrlo dobro služi...
Kako sad izgleda, imaš slike?
Premija i ja kazem. I kad budem skupio jbn parice za pia nrg 4, ne odricem se sporeta :P
Pa kolega na poslu mi se pohvalio kako je uzeo ok mauntbajk za 80e. Rekoh, extra, a gde sipas gorivo?

Naravno, kupio sam gumu i + ununtrasnju, akamubator :) onaj sa gelom, kajis rolnnice, vakuum pumpu, kabl, svecice, lezajeve tocka, kljesta, plocice, retrovizor, sijalicu itd... ulozio sam jos 70e ali budimo realni, za te pare lepo si rekao, premija :2i8d4ao:

#9 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 29 October 2014 - 00:33

E fala bogu, konacno. Dzabalesku si dobio frikana, a bogami i odzak, taj famozni SC08 koji je mene nekoliko puta nanovo prijatno iznenadio, kao da je rodjen za PJet, a ustvari je za stock karb, ali vise za LC varijantu, gde je cilindar prgaviji od AC i rado se vrti i preko 9k. Sad samo napred, ima da bude frikan za medalju, simpa, neupadljiv a radna mazga i veran drug, koji itekako zna da povuce i zasprinta kad mu se malo paznje posveti.
I da, skidaj taj blentavi far i iskopaj negde originalni koji ide gore kod table, da Frikan dobije svoj original look, kao mladji brat Vespe.

Edited by goggyso, 29 October 2014 - 00:43.

#10 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 October 2014 - 00:34

View Postbojan681, on 29 October 2014 - 00:14, said:

Nije los ni ovako, vazno je da su plastike lepo uklopljene, da nije padano...
Hvala boki, ok je skroz nije nista krivo i to, samo je vreme da se osvezi..

#11 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 October 2014 - 00:34

kakav ti je to far od kamiona.. ti bi morao noću da raznosiš poštu, ako imaš takvu lampetinu

#12 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 October 2014 - 00:41

View Postgoggyso, on 29 October 2014 - 00:33, said:

E fala bogu, konacno. Dzaba si dobio frikana, a bogami i odzak, taj famozni SC08 koji eje mene nekoliko puta nanovo prijatno iznenadio, kao da je rodjen za PJet, a ustvari je za stock karb, ali vise za LC varijantu, gde je cilindar prgaviji od AC i rado se vrti i preko 9k. Sad samo napred, ima da bude frikan za medalju, simpa, neupadljiv a radna mazga i veran drug, koji itekako zna da povuce i zasprinta kad mu se malo paznje posveti.
Dobrodosao :2i8d4ao: Odzak sam nasao za 15 min, doduse krajem marta. E tako si lepo sve rekao, upravo moje iskustvo posle 6 meseci. Samo malo ljubavi je potrebno i on sve vrati kao pcelica radilica :P

#13 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 October 2014 - 00:49

View PostMario, on 29 October 2014 - 00:34, said:

kakav ti je to far od kamiona.. ti bi morao noću da raznosiš poštu, ako imaš takvu lampetinu
Ajd doktore mozes ti bolji kompliment od " ringle". :2i8d4ao:
Zato ga i zovem sporet, vidi kol'ki je ko ringla 4. To im je fabricka izvedba sa sve migavcima koja dodje ispod one cuvene gajbe sa prednje strane, onog tregera za postare. Al pusti ti to, ova farcina osvetljava kao kad sam vozio cb750. Morao sam da zamenim sijalicu, ide balonka 12v 35/35w pa sam uzeo klasicnu "traktorku H4".. sad je extra, samo kad ga budem sredjivao preko zime uklopicu far gorena korman, kao kod velikih motora..

#14 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 October 2014 - 08:49

nisam bio siguran, pa sam zato i pitao, doduše ni jednog nisam video sa time, a sada je već sasvim jasno..

svi poštarski imaju te ladice napred i natrag, pa su pošto su zaklonili fabrički far u prednjoj maski, morali dodati još jedan ..

izgleda veoma ozbiljno i verujem da svetli za medalju.. ja ga ne bih ni skidao, daje mašini neki posebni šmek..

nadalje svetla nikad dovoljno, ja se sa ovim ledicama krstim kada se smrači, jednostavno sve preko 50 je kockanje....

#15 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 29 October 2014 - 10:06

Eee, nemoze jare i pare. Ili sija za medalju ili ide za medalju, oboje zajedno moze, al na Kawasakiju... il na SRki PJ :2i8d4ao:

Edited by goggyso, 29 October 2014 - 10:10.

#16 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 29 October 2014 - 11:24

frikan koji sam vozio za dostavu pice,imao je ovaj "fenjer" mogu slobodno tako da se izrazim,po mraku,kisi,kao da drzis upaljen upljac da te vide i to je to :D za auspuh sc08 takodje sve najbolje,bilo je samo plug and play ,pa sta nam Bog da,bez stela ,posto je moralo odmah da se radi ..medju ubrzanje se popelo bas ekstra i krajnja za nekih 5-10 po satu...takodje sto se tice fara ima gde hoces da se uzme onaj faric,bellamoto,kupujem prodajem,trafika neka obliznja :D inace za te pare extra!

#17 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 29 October 2014 - 11:36

Dobar je "Frikan", plastike mi čisto solidno izgledaju na slikama, neznam zašto bi ih farbo, naravno ako nisu lošije uživo.
Dobar je SC, al gril, koda ćeš 5 roštiljki na njemu ispeć :D

Btw., jedan off mali, a zašto ti sa svojim skuterom raznosiš poštu, jel nebi trebali imat službene automatike ili free-jeve ili nešto treće?

#18 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 29 October 2014 - 11:44

Najveci problem kod tih Pia masina je slabasni generator za napajanje svetla, celih 40-tak Wati, sto naravno ni izbliza nije dovoljno za ozbiljnije osvetljenje puta. Treba naci na oglasima komplet namotaje od NRG MC4 karb, tu su se vec potrudili i napravili prilicno jak generator, ima verzija od 70 pa do 125W, ovaj drugi je pun pogodak. CDI bi trebalo da je isti.

Edited by goggyso, 29 October 2014 - 11:46.

#19 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 29 October 2014 - 11:50

View PostGrale, on 29 October 2014 - 11:36, said:

Dobar je "Frikan", plastike mi čisto solidno izgledaju na slikama, neznam zašto bi ih farbo, naravno ako nisu lošije uživo.
Dobar je SC, al gril, koda ćeš 5 roštiljki na njemu ispeć :D

Btw., jedan off mali, a zašto ti sa svojim skuterom raznosiš poštu, jel nebi trebali imat službene automatike ili free-jeve ili nešto treće?
Taman sam hteo i ja o tome. Gril na sc-u je visak, no stvar ukusa, a i mene zanima sto vozi svoj kad kod nas u Somboru svi postari voze sluzbeni Tomos APN postarski sa svim dodacima tipa tacne, gajbe, bisage, i svi zuti, sa onim branicima ispred nogu.

#20 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 29 October 2014 - 11:55

View Postgoggyso, on 29 October 2014 - 11:50, said:

Taman sam hteo i ja o tome. Gril na sc-u je visak, no stvar ukusa, a i mene zanima sto vozi svoj kad kod nas u Somboru svi postari voze sluzbeni Tomos APN postarski sa svim dodacima tipa tacne, gajbe, bisage, i svi zuti, sa onim branicima ispred nogu.

Nije tako u BG,ne duze svi motore jer ih nema dovoljno a i zavisi koliki ti je reon.ako je mali onda ga guslas peske

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users