Jump to content

Pia Free ( poshtarski shporet )

• This topic is locked This topic is locked
1014 replies to this topic

#81 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 16 November 2014 - 13:03

Vozio sam ja T6 sa mahle klipom. Vozen je i na nextr i na replici. Al dobro, ovde nije rec o tom cilindru. Poenta je u tome da je ovo jako jeftin cilindar, pa jos alu. Kontam da moze da se napravi dobra stvar od njega kada ti dosadi :D

#82 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 November 2014 - 13:41

Da da otvara mogucnosti za igranje sto je tunerima uvek zanimljivo. A i realno za te parice kvalitetniji nema. Ostaje nepoznanica klip koji je meni na oko lep jer me podseca na neke davne dane i projekte na 4t motorima. Evidentno je da ce ovde biti drugacije uprskavanje bas zbog tog stepenika na celu klipu. E sad dal je to dobro ili lose za daljnju doradu kanala, videcemo. Uvek moze da se uzme neki klip sa konvencionalnim zakrivljenjem i da se kombinuje prema zeljama sa 1 ili 2 karike, to je u korektnoj ceni od 30 do 50e.. glava je plitka i ide kratki navoj svecke, sto se meni ne svidja generalno, ali i to sam resio da cu staviti odstojnik (cauru) na svecicu dogog navoja jer planiram senzor temperature a i generalno znamo da su kvalitetnije i hladnije racing svecke u dugom navoju. Ostalo mi je sa trka ngk racing sa platinom u toplotnom rangu 8, 9 i 10, pa mi je greota da ih ne koristim kasnije. Nemam iridijumku, koja je isplativija za svaki dan. Oni preporucuju ngk 8 sto samo po sebi govori koliko je bolje reseno hladjenje u odnosu na gus, i koliko zapravo taj kit nije agresivan.. ma za ispod 100e odlicna osnova. A citao sam o T6 i znamo za mane koje treba ispostovati ali i video sam da su se ljudi slatko navozali..
Ipak cu se u prvoj sezoni posvetiti umerenoj potrosnji :D

Sent from cigla over taraba using tamba-lamba

#83 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 16 November 2014 - 13:55

Ja sam posle 20km razrade zavrtao pun gas, a posle 50km sam smatrao cilindar razradjenim. Nikakav problem nisam imao, sa cilindrom konkretno, osim drugih stvari npr sa tim majmunskim karburatorom itd.
Ja mislim da taj kit moze itekako da bude agresivan sa odgovarajucim spuhom i karbom.
T6 iako je imao 2 karike, zavrteo sam ga na 12000 (po kineskoj fabrickoj obrtaljci) sa replikom. Izgleda je ovo neka jeftina bombica u najavi :D

#84 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 November 2014 - 22:38

U nedostatku finansija i kroz raznorazne mozgarije natrcim na profesionalne spahle (rakele) za gitovanje

Posted Image
Posted Image

U pitanju je karbonfiber vec su trosene, na najtanjem delu su 0,3785 a na velikom delu povrsine su debljine 0,3799 merio sam vise puta elektronskim mikrometrom. Ideja je da od njih izrezem lamelice usisa i konacno se ratosiljam limenih serijskih..

#85 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 17 November 2014 - 22:55

..I neces dobiti nista spektakularno, ustvari skoro nista. Ja sam izvadio fabricke metalne, stavio prvo Malossi karbonit, koje su se brzo rascvetale, pa posle bacio pare na Polinijeve carbon, stavio njih.. i.. nista se nije desilo, ide isto. A fabricke Pia metalne presle samo 21.000km i izgledaju isto kao da su sad stavljene, niti zevaju, niti se vide tragovi kilometara. Ostavio sam ih za svaki slucaj, ko zna, mozda ih opet vratim, ako Polinijeve samo i pomisle da se sj... Pa nije to Piaggio napravio od kineskog lima, nisu oni sisali vesla, a i kilometraza sve govori.

#86 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 November 2014 - 23:10

Uh teska debata oko ove stavke se vodila izmedju mene i mene sinoc. Ovde je "kao" cilj u nedostatku finansija da nakopam zamenu za limene koje "kad se raspadnu" razbucaju sve zivo... Realno niko na seriji ili base setupu nije osetio razliku, niti sam ja negde procitao da se nekome raspala original pia. Kapiram da na ovim setupima od 20 i kusur konja donose poboljsanje a meni samo mogu neku sigurnost.. znaci vise mu dodje kao stvar prestiza. Al sto ih duze gledam shvatam da nije to bas najsrecnija zamena, mekano mi deluju i mislim da mogu da ih oblikujem na temperaturi. Znaci velika je mogucnost i da izgubim idelno zaptivanje pa samim tim i performanse. U svakom slucaju cu probati, ionako nemam pametnije sta da cackam po kuci :D

Edited by AcaPostar, 17 November 2014 - 23:11.

#87 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 17 November 2014 - 23:25

Ja sam moje Polini pazljivo krojio, osmirglao ivice, pazio na zakrivljenje al tek drugu turu, kad sam u prvoj skontao da zevaju, i eno ih na masini, za sad rade, videcemo dokle. Ako ti je bas toliko stalo, poslacu ti parce Polinija nekako u pismu, gratis, pa kroji i stavi, nemoj se zezati sa tim spaklicama, nije to materijal za tu namenu, pogotovo sto od debljine zavisi brzina otvaranja-zatvaranja, pa ako su tanke i mekane, dobro ce raditi na nizim obrtajima, a ako su deblje i kruce, slabije ce se otvarati na nizim a bolje tj vise i brze na visokim obrtajima. E sad, dok vozis setap koji ne vrti preko 11k, nema svrhe stavljati tvrdje, samo ce pokvariti usisavanje.

#88 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 November 2014 - 23:36

Goggy hvala ti, sramota me, jos ni prvo pice nisam platio...
bez sve sale, hocu da probam da iskrojim i da vidim kako ce da se ponasa, planiram da probam onaj opravljeni prc kit vise zbog stele karba na 70cc i cisto da ne kazem imao sam a nisam probao. Tako da i ako se nesto desi nije greda. Ovaj stock kit je stvarno u dobrom stanju pa cu ga cuvati u rezervi. Hvala ti puno, ako bas zafali kada dodje na red pakovanje airsala, racunam na pomoc!

#89 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 17 November 2014 - 23:43

Tu smo da se ispomazemo. Samo ti probaj sve sto mislis, kako bi drukcije znao kako sta radi i ide. Radice ti SC08 i sa kit-om ako obrtaji nebudu prelazili 9,5-10k, preko toga mora rezona, Trek je za to dobar izbor, mada i LV ZX nije za podceniti. One druge rezone za vise obrtaje ne treba ni razmatrati, jer neces praviti trkalicu, da se ne ponavljam.

#90 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 18 November 2014 - 00:05

NextR isto...vrteo se meni sasvim solidno na T6, ja mislim da bi bio dobar izbor i za Airsal sport

#91 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 November 2014 - 01:11

interesantna mudrolija Aco, moram priznati...nikad mi na pamet nije palo ovako nešto...Ako su od karbonfibera pa to mu dođe nešto slično ili čak isto što dobijemo kroz Malossi ili Polini pakiranje, zar ne?

ajde probaj ih leba ti, i ako se raspadnu kontam da ne mgu nauditi cilindru...Ja razmišljam već o mom usisu sa 8 lamelica, a rezervne nema za kupiti...jedino krojiti...

#92 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 18 November 2014 - 10:59

Ides u dobrom pravcu..stavljanjem lamelica dobijas neku sigurnost i smanjujes mogucnost od steta velikih razmera na cilindru.to je gotovo obavezno za aftermarket cilindre koji su skupi

Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2

#93 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 18 November 2014 - 22:56

View Postgoggyso, on 17 November 2014 - 23:43, said:

Tu smo da se ispomazemo. Samo ti probaj sve sto mislis, kako bi drukcije znao kako sta radi i ide. Radice ti SC08 i sa kit-om ako obrtaji nebudu prelazili 9,5-10k, preko toga mora rezona, Trek je za to dobar izbor, mada i LV ZX nije za podceniti. One druge rezone za vise obrtaje ne treba ni razmatrati, jer neces praviti trkalicu, da se ne ponavljam.

View PostPsyDuck, on 18 November 2014 - 00:05, said:

NextR isto...vrteo se meni sasvim solidno na T6, ja mislim da bi bio dobar izbor i za Airsal sport

Moram biti pazljiv. Zamisao jeste da se svakodnevno vozika airsal sport sa postojecim sc08, jer ako je kao sto mario kaze taj airsal blize atheni sport ili s6 street a ne malossi sportu ili dr evu(koji su manji potrosaci), onda bas moram da vodim racuna sa cim cu ga upariti zbog potrosnje. Isto tako imam plan da ako bude para da se provoza neki put kao babaroga, uzmem neki 19mm karb i rezonu koja bi izvukla maximum, znaci ako budem kupovao rezonu juri cu Nardo ili Yas R, C16 ili Triops. Mislim da je u mom slucaju bacanje para uzimati base spuh posto cu za svaki dan koristiti postojeci, bolje da dam 20,30e vise i uzmem midrace spuh pa kad mi se divlja, spadace gace :)

#94 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 18 November 2014 - 23:21

View PostPita, on 18 November 2014 - 01:11, said:

interesantna mudrolija Aco, moram priznati...nikad mi na pamet nije palo ovako nešto...Ako su od karbonfibera pa to mu dođe nešto slično ili čak isto što dobijemo kroz Malossi ili Polini pakiranje, zar ne?

ajde probaj ih leba ti, i ako se raspadnu kontam da ne mgu nauditi cilindru...Ja razmišljam već o mom usisu sa 8 lamelica, a rezervne nema za kupiti...jedino krojiti...

Fala Vlado, da znas samo kakve inspiracije imam dok gledam ves masinu na centrifugi :) Baj d vej, izgleda da cu morati da menjam lezajeve bubnja..

Razgovarao sam sa majstorima (ujak i brat od ujaka) od kojih sam dobio spahlice, njima je to potrosna roba pa ima toga jos. Koliko sam ih razumeo i koliko ja to shvatam, to je identican materijal kao sto nam prodaju malossi polini i ostali, pitanje je samo kakav je autoklav od ovog domaceg proizvodjaca, jer je u celom procesu nastajanja fibera to najbitnija stavka. Ugljenicna vlakna i epoksi smola i onako se nabavljaju iz inostranstva, a postupak redjanja i premazivanja je isti kao kad krpis plastiku sa fiberglasom, jedino taj autoklav.. Pravi neki lik sa zvezdare, nabavicu tel. Iskreno nisam stigao danas da se igram, kao i juce i danas sam pokisao i osusio se na fristeru. Dosao kuci sledjen, pa me mrzelo da izlazim i skidam usis da uzmem mere za krojenje.. bice kolko sutra

#95 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 20 November 2014 - 15:15

Ajde, ja cekam da vidim kakav je taj airsal sport ;)
Ne znam ni ja sta da radim, mnogo mi je skup sport pro mk2.

#96 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 23 November 2014 - 02:25

Orgullosamente comunicado salida cilindro Airsal con Dr.Mario :)

CarteroAlexandro

#97 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 November 2014 - 11:36

Hahah bice portmapa uskoro, la la la la la la

#98 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 23 November 2014 - 14:02

View PostAcaPostar, on 23 November 2014 - 02:25, said:

Orgullosamente comunicado salida cilindro Airsal con Dr.Mario :D

CarteroAlexandro

Ovo je zapravo trebalo da zvuci po Spanski ovako nekako : orgullo anunciar la llegada de la Airsal cilindro en Dr.Mario!
Google translate :)

Uglavnom, Spanac je stigao, klip ima ravno celo, izduv nije bas kako su se kleli na fotografijama iz prodaje.. No, to ne menja bitno stvari, cekamo Maria da ugrabi vremena za detaljniju analizu pa cemo i tacno znati sta su zamislili tim projektom i koje stvarcice ce mu najradije pasovati..

#99 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 23 November 2014 - 21:46

Ali potpis je pobedio... :sad:

#100 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 24 November 2014 - 14:56

off pobrisan, polemike u vezi NRG-a prebačene u temu koja nema veze sa projektom

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users