Jump to content

WHITE BEAST-TOMOS BT

• This topic is locked This topic is locked
68 replies to this topic

#21 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 November 2014 - 23:09

ajde onda sustigni se.. znaš kako je svi smo u neizvesnosti, a motor ti se već kotrlja...

#22 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 11 November 2014 - 23:19

Ne mogu da postujem jer sam trenutno u selu,pa nemam slika..za par dana se vracam u bg...

#23 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 12 November 2014 - 01:42

Sto se tice upoznavanja, nije problem, ali malaguti je toliko duboko u garazi zatrpan ostalim motorima koji tu borave da bi mi trebalo jedno pola sata da sve izvadim i dodjem do njega. To cemo na prolece lagano :)

Послато са HTC One mini 2

#24 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 15 November 2014 - 01:13

Pocrneo na suncu....Inace mi se ne svidja ovako,al sta je tu je :D
Cilindar je bt 38 mm,sa ubacenom hilznom i novim Meteor klipom....Ne svijda mi se cilindar uopste jer lose ide u obrtaje,nema nista visokih,a sve to je posledica lose obradjene hilzne tj.prozora ili kanala...nije ispracena ivica vec je to neko ofrlje uradio....Cilindar je prodat i sada cekam da mi stigne jos jedan junior cilindar(vec imam jedan)...Na prvom cilindru je tolerancija mala pa klip glavi u cilindru(kinezi su cudo),a nesto mi se ne nosi sada na honovanje...

A u medju vremenuuuuu,naci cu joj zamenuuuu(recenica se odnosi na sliku masine u izdradi)
Cilindar je DR EVO base kit...koliko sam ja upucen...Sto se tice tuninga,proracuna kanala,auspuha sam tukan,i nisam dobar na tom polju..ali eto...U ovom projektu mi dosta pomaze clan ovog foruma "tuningfantic"...mnogo dobar lik :D
Hod na tomosu je 43mm,a na ovom cilindu 39,2...ta razlika ce biti sredjena medju plocom...
sto se tice prelivnih kanala na bloku,dovaricu "mesa" i prosititi ih...takodje i za treci prelivni
rupu u bloku moram prosiriti za 5 mm da bi kosuljiica cilindra mogla da stane...
Sto se tice lamelnog usisa imam dve ideje tj.opcije...da napravim zasebno kuciste lamelica od aluminijuma koje bih zasrafio na blok ili da nadovarim na blokove dva komada aluminijuma (kao sprat na postojece blokove)
Kada se cilindar podigne i izduv prosiri izlazi ovo(slika iz programa)
Negativni komentari kako sam trebao jos mnogo da ucim da nemam znanja i tako dalje nisu dobrodosli,rado cu prihvatiti kritike i vase predloge kako sta da odradim....pozdrav veseloj druzini :D

Attached Files

#25 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 November 2014 - 20:55

Alal vera, samo napred! Zelim samo da ti predlozim da imas opciju pakovanja lamelarnog ventila i pod uglom zakrivljenja 90* u vertikalnoj osi.. Ne moraju nuzno da stoje uzduzno u smeru klipnjace, mogu i poprecno, ili pod nekim drugim uglom, nema nikakve razlike u funkciji, ali mozda ti pruzi vise mesta kasnije za pakovanje prirubnice, karba...

#26 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 16 November 2014 - 21:29

Malo inspiracije

Posted Image
Posted Image

#27 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 17 November 2014 - 03:30

Imam sve slike lamelnih na tomosu,ali svejedno hvala :D
Sto se tice lamelica najvise mi odgovara da stoje uzduzno...Zato sto imam lamelice od free ja mislim i one si blago retardirano napravljene(bar za moju potrebu) tj.meni ne bi odgovaralo da postavim poprecno jer bi onda gornji deo lemlica stojao ukoso....kada ih postavim uzduz gornji deo stoji ravno,a donji deo je usmeren ka cilindru...Na ovim slikama je varijanta pakovanja lamelica koja se meni manje svidja,a prelivni su mnogo manji nego na mom cilindru pa on nije morao nista da nadovaruje :) pozdrav svima :)

#28 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 17 November 2014 - 03:36

Ova rucica me je mnogo obradovala....mnogo mi ne ona stara isla na zivce i nije bilo bezbedno za voznju....sada je kocnica neuporedivo bolja! Ove rucice su bas retke i tragao sam za njom godinu dana.

Attached Files

#29 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 17 November 2014 - 03:38

Inace ovo ispod izlorke je sraf za drvo usrafljen u parce preostalog aluminijuma....

#30 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 17 November 2014 - 23:09

Stigao mucenik za delove...inace je potpuno ispravan pali radi ide...vuce malo fals na karbu i zveci rezervoar jer nema one gume nego je metal na metal tj. ram o ram..Dosta lepih delova sam ubrao za moj bt,ostalo ce na dobos :D

Danas sam bt ponovo ubacio u pogon...Stavio sam stari Bt cilindar 39,5 koji je preziveo havariju,takodje i sa havarisanim klipom...Ovaj klip je nov,malo je presao i zato ne klapara toliko po cilindru....Danas sam sve to namontirao za sat vremena,ni danas mi nije stigao paket sa junior cilindrom pa sam popizdeo i reko mora da se vozi ovo bar jos malo...Stelovao sam karb i ostalo je jos samo iglu da spustim jedan stepen i letece....I ovde me jebe fals vazduh pa ima visok ler,takodje mi je i u toku voznje produvao dihtung spuha..cim to sredim bice video :)
pozdrav

Attached Files

#31 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 19 November 2014 - 04:11

Vidjen si kako bez svetala kruziras kroz kraj :)

#32 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 19 November 2014 - 15:32

Psttt,aj ovih dana ako imas vremena,treba mi pomoc oko karba :) prekjuce stavim stari cilindar,nastelujem karb motor mi nikada bolje nije isao,i sinoc reko aj da spustim iglu gusio se na srednjim i kako sam spustio puce opruga sibera i jos red problema...sada vec nije to to,a takodje me i nervira sto nemam set dizni i tako u krug....imam napred svetlo tj.lampicu na baterije,jer vozim motoplat pa nemam namotaj za svetla,a pozadi nemam nista dok ne nabaviim okvir tablice i napravim sve pozadi...za vikend cu nabaviti dve dizne i kljuc za svecku jer se i on razjebao... :) i tako kad ustelujem bice snimak :)

#33 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 19 November 2014 - 19:44

reci ko ti je radio ovu analilzu ?

Posted Image

#34 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 19 November 2014 - 19:47

Rekao sam vec "tuningfantic".Otpirlike ja mu za sad dodjem kao izvodjac radova...salim se upucen sam i ja ne idem bas onako "napamet".

#35 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 19 November 2014 - 19:50

Meni je nekako neverovatno da ispada toliko konja,ali ajde da bude i 10-12 bice okej :)
Mada ja sam prilicno zadovoljan i sa bt cilindrom koji mi je sada na motoru,probacu i junior cilindar kakav je,ali otom potom,zelim videti sta sve moze ic standard bt cilindra sa(standard mislim sa netaknutim kanalima)
Mislim da taj cilindar koji bi trebao biti upasan sa silnim prepravkama ce biti koljac za masinu tj.radilicu,doseede lezajeva,korpu kvacilo i ceo menjac....nije to Bog zna sta kod Tomosa,ali zelim probati...

Edited by malialitehnicar, 19 November 2014 - 20:12.

#36 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 November 2014 - 00:50

aha da da nisam sve pročitao, pa nije poklopio pritiske,... zato pitam, to je vrv radio u mlađim danima, dok se još učio na analizeru..

što se tiče tog cilindra imaš ga kod nas u postavci hoda 39,2, kod tebe će biti 43 pa to daje 77ccm.a..

ako toliko budete raskopali izduv zaista će biti toliko konja po teoriji, samo ne na 11k, već na obrtajima za koje se usinhronizuju pritisci

#37 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 20 November 2014 - 01:03

Na kojim obrtajima ce isporucivati tu snagu?
Da li bi ti mogao ponovo da odradis analizu,bio bih ti veoma zahvalan?

#38 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 November 2014 - 01:09

ako imaš tu korigovanu mapu uradiću nije greda

#39 malialitehnicar

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts

Posted 20 November 2014 - 01:52

Nema veze,kada budem konkretno to radio javicu se...bilo bi mi mnogo korisnije kada bi mogao da mi odradis analizu 2 auspuha...samo moram kroz par dana da premerim sve mere...

#40 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 November 2014 - 01:58

nisam još završio kalkulator za auspuh pa ne bih da meljemo nešto što nije kompletno,....

možeš ti peške izračunati nije greda, samo treba za jedan auspuh bar sat vremena matematike

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users