Jump to content

Yamaha Aerox - PsyDuck

720 replies to this topic

#81 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 23 November 2014 - 16:21

Mario je dao odgovor. Sasvim logicno. A to sto je lepio je samo jos jedan minus u celoj prici. Jer kad zalepi jednom, na istom mestu ce kad tad zalepiti opet.

Послато са HTC One mini 2

#82 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 23 November 2014 - 16:29

Ovaj motor se vise navozao u mojim kolima nego sto je presao na svojim tockovima :)
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Sve je odneto kod dr. Ivana_facta i sledi namestanje i stelovanje, a ja posto sam dobio pare krecem u potragu za novim ljubimcem, idemo odma da pogledamo nesto pa javljam sta je bilo... izvinite za off :D

#83 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 27 November 2014 - 20:31

Montirana Athena i MF radilica. Skuter lepo upalio, sve super...medjutim posle 3 kilometra se ugasio na leru. Mogao sam da ga upalim ali na dodavanje gasa se odmah ugasi, ili kad prodje 5 sekundi rada na leru isto se ugasi...sada ne pali uopste i ustanovio sam da nema varnice na svecici uopste. Probana druga svecica i isti problem...probano je i bez svecice u lulici.
E sad, mozda se nesto raskacilo, mozda su CDI ili bobina, to cu videti sutra.. Bice slika montiranja malo kasnije ;)

#84 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 29 November 2014 - 01:40

Evo slika kao sto sam i obecao

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Dakle, problem sam resio tako sto sam istekao sve dzekove sa namotaja i vratio ih nazad. Tako sam dobio varnicu. Dalje, karburator je bio srkoz suv, nasuo sam pola rezevoara i napravio vakuum sa obicnim plasticnim spricem, sada radi kao sat :ziveli:

#85 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 29 November 2014 - 03:05

Koliko se ja secam Zilke je farbao blokove u belo. Jeste ih menjali ili peskirali?

#86 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 29 November 2014 - 08:25

Zilke je kada je tek uzeo rox i rastavljao farbao u bijelo,pa je sada drugi put kada mu je ivan radio u sivo ofarbao i blokove i deklo vodene pumpe..

#87 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 29 November 2014 - 11:02

Zilke je kupio nove blokove, oni bijeli su bili vareni i nisu valjali ništa :ziveli: onda smo te nove ofarbali i to je to...

#88 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 November 2014 - 11:31

proveri tu vakumskku slavinu, i proveri da li praviš vakum sa motorom uopšte, taj ispust na karburatoru ili prirubnici...

#89 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 29 November 2014 - 17:25

OK je sve sada, osim sto mi je crkla svecica posle 2 minuta rada na leru..Nije prvi put da mi se desava, desavalo se kada sam razradjivao PGO. Zalije svecicu i crkne. Jedini lek protiv toga je Super Bosna F100 :)

#90 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 02 December 2014 - 22:18

Slika svecice posle voznje na oko 8-8500 obrtaja. Ler dosta nemiran, jedva sam ga smirio, i dosta dimi iz auspuha. Probacu da spustim iglu za jedan zub da vidim sta ce da se desi.

http://tapatalk.imag...f033b0709a3.jpg

#91 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 02 December 2014 - 22:33

View PostPsyDuck, on 02 December 2014 - 22:18, said:

Slika svecice posle voznje na oko 8-8500 obrtaja. Ler dosta nemiran, jedva sam ga smirio, i dosta dimi iz auspuha. Probacu da spustim iglu za jedan zub da vidim sta ce da se desi.

http://tapatalk.imag...f033b0709a3.jpg

pa reci im da si stavio gljivu, kakva je postavka karburatora, koja je dizna... nisu ljudi vidoviti ovde majka mu stara :bicedobro:

#92 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 02 December 2014 - 22:36

staklena kugla je black-ova ključna reč :bicedobro: .. iz pravilnika

#93 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 December 2014 - 00:11

Zaboravio sam to da napisem xD
STR8 zicana gljiva, ali nije skroz otvorena: http://www.pedparts....-led-5830-p.jpg
Dalje, W9 igla na drugom zubu od dole, glavna dizna 110. Ova slika sto sam stavio je voznja na oko 8500 obrtaja uz povremeno zavrtanje gasa do kraja. Na leru i na manjem gasu je smesa dosta bogatija, mada ne trokira ni na jednom otklonu rucice. Probacu to da sredim stelovanjem srafa za vazduh na karbu. Ler bude dosta visok i ako odvrcem sraf na karbu, dodjem do tacke gde obrtaji malo krecu da opadaju, zavrnem pola kruga do krug, i podesim sraf za ler. Ali mnooogo dimi onda. Kao da ide na ugalj. Nasao sam neku zredinu, da mi ne bude visok ler, ali i dalje ima previse goriva na leru. Probacu sutra da spustim iglu za jedan zub da vidim sta ce da se desi.

#94 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 03 December 2014 - 21:48

Нисам пратио пројекат па нисам видео. Свака част на уписивању у лепљиву дружину! :bicedobro: Добићеш чланску карту. :kadi:

#95 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 December 2014 - 22:19

Ajde, cekam da mi udaris pecat :bicedobro:
Rolnice 8.8 grama, ide na zadnji kad povucem korman. jel moguce da sa tako teskim rolnicama ima solidan start?
Sta ce se desiti kad budem probao 4.5g 4g...

#96 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 December 2014 - 22:24

sa njima neće ići na zadnji :bicedobro:

#97 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 December 2014 - 22:35

Pa nekako mi je nelogicno i cudno da ce mi trebati tako teske rolnice. Malossi crvena je nazad u polutkama. Nego, jel treba da vracam paljenje na standard sada, zbog toga sto cu ici preko 10k?

#98 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 03 December 2014 - 22:35

View PostBoza, on 03 December 2014 - 21:48, said:

Нисам пратио пројекат па нисам видео. Свака част на уписивању у лепљиву дружину! :D Добићеш чланску карту. :D
Druzina samolepljivih :rofl_jaki:

Edited by Plamenni, 03 December 2014 - 22:40.

#99 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 03 December 2014 - 22:43

View PostPsyDuck, on 03 December 2014 - 22:35, said:

Pa nekako mi je nelogicno i cudno da ce mi trebati tako teske rolnice. Malossi crvena je nazad u polutkama. Nego, jel treba da vracam paljenje na standard sada, zbog toga sto cu ici preko 10k?

Ako ne ides preko 10500-11000 nemoj vracati,ja sam zavrtao moj do 11000 sa 3 stepena u advance,ako ti je pomereno paljenje preko 3-4 stepena onda vrati obavezno

#100 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 December 2014 - 22:56

11000-11500 bi trebalo da budu krajnji obrtaji sa nardom, koliko sam ja shvatio...tako da ce izgleda morati da se vrati.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users