Jump to content

SYM HD 200 spremanje za sezonu 2015

77 replies to this topic

#1 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 07 November 2014 - 05:07

Drugariii kako ste mi? :D
Toliko ste mi nedostajali da sam kupio novi skuter u vracam se na stare staze. :raz_112:

E a sad malo o skuteru. Danas sam postao srecni vlasnih SYM HD 200. Presrecan sam,ali bukvalno.

Skuter je Tajvanske marke isto kao i moj predhodni ljubimac Kymco Super 9.

Lomio sam se razmiljao sta da radim,da li da ga uzmem ili ne,kad juce sednem sa drugarom na motor provozamo se mi lepo celim gradom i ja resim sve dileme.KUPUJEM,
rekao sam naglas i sutradan (danas) okrenem momka sa oglasa odem po motor i postanem najsrecniji.

Motor nije vozen od 2012 godine,cemu svedoci i nalepnica na njemu. Upali motor na pomisao sto rece predhodni vlasnik.
Gorivo u njemu stoji jos od tada pa mu je trebalo malo vremena da se izduva i da pocne normalno da radi. Ucio sam u voznji od 200 metara da su prednje plocice za zamenu,da je vila prava ko strela,da je dobos zdrav ali da treba da se dotegne sajla da bolje hvata. Plastike su u solidnom stanju,malo izgrebane napred kod komandne table jer je pokusaj da se od nekog Kymca namesti vizir (vrv po malo na silu),pa je ocesano,ali nista strasno.
Sa desne strane na bubrezima ima dve ogrebotine ali se vidi da nije od pada nego od cesanja drugog motora prilikom parkianja.
Dovezemo ga kuci,nisam moga oda izdrzim obucen novu opremu od pre 8 meseci koja je cekala novog dvotockasa i dam gas onako muski do kraja.

Neverica.... Motor leti sa svojih 171,2 cc i 11,8 kw. Za mene nestvarno,od nula do sto mu treba mozda nekih 400 metara samo samnom.
Vrteo sam se oko bloka kao malo dete,ni sad ne znam kako nisam osta oda spava mna njemu. :D
E sad nesto malo o njemu.

Tockovi 16 "
napred disk 220 O
pozadi dobos
ram cevasti
felne aluminijumske
prednja guma 100/80/16
zadnja guma 120/80-16
medju osovinski razmak 1385 mm

To bi bilo ukratko o karakteristikama.

Interesuje me koje ulje ide u kocnice napred posto ima svega dve kapi u oil box-u. :/ Sta mi predlazete?
Koje su plocice dobre za disk a da su povoljne?
Da li je potrebno konzerviranje motora preko zime,posto ima vodeno hladjenje pa da mu ne bih zeznu nesto,tipa karburatora,vodene pumpe,hladnjaka itd(prvi put se susrecem sa vodenjarom)?

Za sad bi to bilo to,slike sutra preko dana. Za sad evo par sa neta i dve koje imam licno.
Attached File  SYM MOJ.jpg   83.49K   43 downloads
MOJ SYM

Attached File  SYM MOJ 2.jpg   89.73K   45 downloads
MOJ SYM

Attached File  SYM 1.jpg   59.08K   42 downloads
SA NETA

Attached File  SYM 2.jpg   405.11K   37 downloads
SA NETA

Attached File  SYM 3.jpg   412.91K   33 downloads
SA NETA

Edited by Frazier, 07 November 2014 - 05:08.

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 07 November 2014 - 10:54

za kočioni sistem kupi DOT 4 ulje, to je uglavnom preporuka svih savremenih proizvođača, najverovatnije treba samo da naliješ, mada bih ja da sam na tvom mestu ispustio i sipao komplet novo ulje... zbog toga loše koči

što se tiče rashladnog sistema, najbolje bi bilo da i to izmenjaš, i zamešaš G12 antifriz u 50-50% odnosu sa destilovanom vodom , to ti je do -20C

čestitke, i da ovog puta ne odustaneš zbog tamo nekih propisa

#3 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 07 November 2014 - 17:32

Cestitke na novoj makini :raz_112:

#4 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 07 November 2014 - 18:07

Mario hvala na savetima puno mi znace. Hvala Cvele,hvala. :D

E ovako drugari danas sam rastavio masinu da vidim sta i kako.

Plastike zdrave,zabice dobre,jedna samo pukla ali ne utice na zvuk tj ne stvara ne prijatne zvukove.

sad ne znam da li je ovo vodena puma,rekao bih da jeste jer ima ovo plavicasto po sebi,ali ona izgleda ovako.

Attached File  Vodena pumpa.jpg   154.04K   36 downloads

Zasto ima po sebi ovo plavo???
Predpostavljam da je u pitanju antifriz,ali zasto se tu pokazao?

Iz karburatora izlazi ovaj pipak pa me interesuje cemu on sluzi posto se u njemu nalazio neki crveni silikon?
Attached File  pipak 1.PNG   1.33MB   36 downloads

Ovo je karburator pa me interesuje zasto je ova crvena masa,(ziva guma ili silikon) stvaljena tu,da li tu moze da vuce fals fazduh pa je prehodni vlasnik to uradio ili je fabricki,jer je iste boje i u onom pipku taj silikon.
Attached File  Karb.jpg   105.91K   28 downloads

Attached File  Karb.jpg   105.91K   28 downloads

DA li je ovo pokazatelj nivo antifriza ili rashladne tecnosti,ili sasvim nesto trece?

Attached File  merac.jpg   82.17K   36 downloads

Izvinjavam se na ovolikim pitanjima ali prvi put sam presao na vecu kubikazu,pa ne znam sta i kako,ako mozete da mi odgovorite na ova pitanja nestrpljiv sam kao mali rovac. :D

Hvala drugari bajkeri unapred.
:raz_112:

Attached Files

Edited by Frazier, 07 November 2014 - 18:20.

#5 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 07 November 2014 - 21:42

Taj pipak iz karburatora je verovatno crevo za ispustanje taloga iz lonceta karburatora pod uslovom da ima na kraju creva
Ventil sa srafom koji kad odvijes izadje gorivo.a ta diht masa je lepljena prirubnica karba iz nekog razoga..ili je nesto ispucalo tu ili je nesto lepljeno.ja bi to skinuo i video sta je uzrok stavljanja diht mase.i naravno puno srecnih km ti zelim

Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2

#6 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 08 November 2014 - 04:59

Hvala Plameni,na odgovoru i na zeljama. :D
Desava se da kad je hladan pri davanju gasa da malo pocne da se
trese,pa sam pomislio da povuce fals vazduh na toj prirubnici,jer ima propadanje
gasa,kao da gubi snagu i ona povuce bas lepo kad "preskoci" taj momenat gubljenja snage u trajanju
od 2 sekunde. Da li to ima veze sa tom prirubnicom?
Najvise me jos zanima zasto ima onaj talog na vodenoj pumpi?

Edited by Frazier, 08 November 2014 - 05:03.

#7 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 08 November 2014 - 08:47

Baš je dobar skuter. Fino izgleda, a ako je i cena bila takva onda super :D Jesi ga testirao? Koliko mu je kajnja po GPS-u? Jedno vreme sam se dvoumio da kupim nešto veće, ali treba polagati pa sam ipak rešio da doteram ovog mog malog :-D

#8 Sikii

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 536 posts
  • MestoBeograd,Vozdovac
  • VozimGilera Nexus 500

Posted 08 November 2014 - 11:36

E pa Fraizer da cestitam na novoj masini da te dugo sluzi,i da se druzimo na prolece :D

#9 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 08 November 2014 - 13:14

Odnegde povuce fals dok ti ne odvrnes gas da nadimesti goriva koliko mu treba da ujednaci rad.mora ta prirubnica da se resi.a talog oko pumpe vidi da nije i tamo dihtovano.izgleda da je i tu curelo nesto pa se nahvatao kamenac

#10 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 08 November 2014 - 17:14

Hvala Sikiiii,nadam se i ja da cu brzo poloziti pa da se druzimo.
RuCZ hvala hvalaa. :D Nisam ga testirao do maksimuma ali za nekih 400 metara u skoro punom gasu dostigne nekih 100 i malo preko na sat. :)
Verujem da kad budem sredio karb,sipao novo gorivo,prekontrolisao remen,kvacilo i sve ostalo da ce potezati lepo.
Masina me je izasla 500 e stim da nije registrovana i da ima nekih sitnica poput ovih koje me muce da se rese. S'obzirom da se mnogo vise preko ceni SYM i da su cene od 1000 do 1500 e ja sam prosao fantasticno.
Polaganje nije skupo toliko kao druge kategorije. Ja sam se resio na ovaj potez jer bih voleo da putujem sa njim svuda,tipa Ada Bojana,Ljubljana,Trst itd.

View PostPlamenni, on 08 November 2014 - 13:14, said:

Odnegde povuce fals dok ti ne odvrnes gas da nadimesti goriva koliko mu treba da ujednaci rad.mora ta prirubnica da se resi.a talog oko pumpe vidi da nije i tamo dihtovano.izgleda da je i tu curelo nesto pa se nahvatao kamenac

Gde se talozi taj talog od goriva? (inace gorivo mu je staro vec 2 i po godine u rezervoaru).
Plameni hvala na savetu ucvrstio si mi misljenje vezano za fals vazduh. :)
Jer cim se zagreje kroz par kilometara vise nema propadanja i ne trese se.
Ima tu zivu guma i na crevu koje vodi ka fiteru za vazduh,verovatno je to popucalo pa je neko pokusao da sanira. Videcu da kupim novu prirubnicu i da resim problem.
Jel moze da vuce fals vazduh sam creva koje vodi do filtera za vazduh?

Edited by Frazier, 08 November 2014 - 17:20.

#11 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 09 November 2014 - 01:51

Naravno da moze da falsira na tom crevu od karba do kucista filtera za vazduh

#12 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 09 November 2014 - 18:34

Hvala plameni jos jednom.Skinucu ja prirubnicu ukoliko vec sutra pogledati iznutra da li je taguma pukla pa je lepljenja,sto je velika verovatnoca pa cu je zameniti. :1kokice:

Bacicu se i na sredjivanje rama koji je pokazao koroziju od stajanja pa da to lepo osmirglam celicnom cetkom i prefarbam farbom za visoke temerature. :)

#13 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 10 November 2014 - 10:05

Nidzo, neka je sa srecom kupovina i da te simcic sluzi dobro. Drago mi je da si ponovo sa nama i na dva tocka.

#14 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 10 November 2014 - 17:12

Hvala brate moj Neso na lepim zeljama. :)
Jedva cekam prolece da polozim A2 kategoriju i eto me na svakom skupu. :D

#15 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 14 November 2014 - 20:38

Drugari jedno pitanje vezano za gume. Izcitao sam temu gume ali ne nadjoh odgovor na moje pitanjje. Cvele je sve lepo objasnio o starosti,koricenju i kupovini. Hvala cika Cvele. ;)

Mene zanima kolika odstupanja mogu da napravim kod mojih guma koje su:
prednja 100/80/16
zadnja 120/80/16

Da li mogu da uzmem za prednju 80/80/16 jel to veliko odstupanje,da li bi izgubio nesto sa toliko manjom gumom,koliko je to zapravo manje u sirini?
Pitam sve ovo jer jako tesko mogu da nadjem gume za moju dimenziju na After Market trzistu pa bi iskombinovao nesto u sta bi se uklopio.

I ako su gume 16" da li mogu 15" ili 17" da se stave na moju felnu(verujem da je pitanje jako glupo,cisto da utvrdim)? :)

#16 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 14 November 2014 - 21:35

Cekaj kakve ti gume hoces da kupis? Kakvo after market trziste ? Brate ne kupujes ti gume za prikolicu

#17 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 14 November 2014 - 23:29

Ocu da kupim nove ili polovne ali u dobrom stanju i da im je DOT najkasnije 2011 godina.
After market tipa neko ko donosi od preko. Trebaju mi za sledecu sezonu da iguraju,bae 3 mm sara ako su polovne. Jer me ceka i registracija i neki delovi,kao i polaganje A2 kategorije pa ne mogu d apriustim sbi gume od 100 e u paru,kao sto su City grip itd. ;)

Ima dosta guma koje su tipa 130/9019, 130/80/16 itd. pa mene interesuje da li mogu da ih stavim a da ne uticu na voznju i potrosnjju mnogo.

Edited by Frazier, 14 November 2014 - 23:30.

#18 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 15 November 2014 - 00:02

neee može 15" i 17" da se kombinuje.. veličina felne je ona koja diktira prečnik gume, ako je felna 16" onda ne možeš na nju staviti 15 jer je manja u prečniku kao ni 17 to je jasno...

što se tiče širine, tu imaš malo prostora, mada je i tu najbolje ispoštovati preporuku proizvođača jer i sam obruč ima svoju širinu, pa tako ne možeš na neku felnu koja je za širinu gume 120 predviđena da napakuješ 140 jer će imati veliki balon, i neće ležati na putu kako valja...

onaj srednji broj ti je visina, balona, ja mislim u procentima u odnosu na širinu, pa je kod ovih širih guma taj broj manji jer su niskoprofilne itd...

kažem ti najbolje da ne filozofiraš, već da juriš dimenzije koje preporučuje proizvođač

edit>: jbt bitno da znaš šta je DOT i koja godina te zanima, a to da li može 17" na 15" felnu to ne znaš ;)

edit2: evo i jedna tema za tebe

http://forum.pyrothe...topic/304-gume/

#19 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 15 November 2014 - 00:47

Hvala Mario. :D
Hahahahaha smejao sam se 3 minuta za komentar na DOT. :D
Bio sam 99% siguran da ne moze,a pitao sam u smislu u kombinaciji visina,sirina,precnik pa sam pomislio ne znam iz kog razloga da pitam da li je to moguce.
E sad ona srednja brojka (visina) jeste procentualno velika naspram sirine.
Ovu temu sam davno citao,mislim predprosle godine i potpuno zaboravio na nju. Hvala na podsecanju,moracu opet da je precesljam.

Da se manem ja sad malo guma i da postavim jedno normalnije pitanje.

Citao sam Mario tvoj komentar na jednom od postova da postoji nacin da se uvodnik karburatora ili prirubnica (kako ko vec zove), preradi sa usica na okrugli uz pomoc nekog nastavka.
Evo citiram te "ima da se kupi taj adapter sa ušica na cevku pa onda možeš sa gumenom spojnicom spojiti bilo koji".
Zasto to pita,jer je je prosto neverovatno je da su sve te prirubnice za vecinu modela jeftine od 500 do 1500,2000 dinara, a za moj je 2990. Oo
Pa me interesuje ako prepravim na okrugli onda bi mogao vrv da nadjem jeftiniju varijantu,pa da li bi to bilo dobro resenje ?
Gde bi to mogao da nadjem,pod kojim imenom da ga trazim?

Ovako izgleda moja prirubnica,ravna potpuno plus ima pipak na koje ide crevo. Ovu sliku sam nasao na netu,onako kucajuci po srbski,jer ne znam kako se zove na enleskom jbg.

Attached File  PRIRU.jpg   32.85K   22 downloads

Edited by Frazier, 15 November 2014 - 01:07.

#20 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 15 November 2014 - 17:59

Sinko ima cica takvu od stage 6 usisa

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users