Toliko ste mi nedostajali da sam kupio novi skuter u vracam se na stare staze.
E a sad malo o skuteru. Danas sam postao srecni vlasnih SYM HD 200. Presrecan sam,ali bukvalno.
Skuter je Tajvanske marke isto kao i moj predhodni ljubimac Kymco Super 9.
Lomio sam se razmiljao sta da radim,da li da ga uzmem ili ne,kad juce sednem sa drugarom na motor provozamo se mi lepo celim gradom i ja resim sve dileme.KUPUJEM,
rekao sam naglas i sutradan (danas) okrenem momka sa oglasa odem po motor i postanem najsrecniji.
Motor nije vozen od 2012 godine,cemu svedoci i nalepnica na njemu. Upali motor na pomisao sto rece predhodni vlasnik.
Gorivo u njemu stoji jos od tada pa mu je trebalo malo vremena da se izduva i da pocne normalno da radi. Ucio sam u voznji od 200 metara da su prednje plocice za zamenu,da je vila prava ko strela,da je dobos zdrav ali da treba da se dotegne sajla da bolje hvata. Plastike su u solidnom stanju,malo izgrebane napred kod komandne table jer je pokusaj da se od nekog Kymca namesti vizir (vrv po malo na silu),pa je ocesano,ali nista strasno.
Sa desne strane na bubrezima ima dve ogrebotine ali se vidi da nije od pada nego od cesanja drugog motora prilikom parkianja.
Dovezemo ga kuci,nisam moga oda izdrzim obucen novu opremu od pre 8 meseci koja je cekala novog dvotockasa i dam gas onako muski do kraja.
Neverica.... Motor leti sa svojih 171,2 cc i 11,8 kw. Za mene nestvarno,od nula do sto mu treba mozda nekih 400 metara samo samnom.
Vrteo sam se oko bloka kao malo dete,ni sad ne znam kako nisam osta oda spava mna njemu.
E sad nesto malo o njemu.
Tockovi 16 "
napred disk 220 O
pozadi dobos
ram cevasti
felne aluminijumske
prednja guma 100/80/16
zadnja guma 120/80-16
medju osovinski razmak 1385 mm
To bi bilo ukratko o karakteristikama.
Interesuje me koje ulje ide u kocnice napred posto ima svega dve kapi u oil box-u. :/ Sta mi predlazete?
Koje su plocice dobre za disk a da su povoljne?
Da li je potrebno konzerviranje motora preko zime,posto ima vodeno hladjenje pa da mu ne bih zeznu nesto,tipa karburatora,vodene pumpe,hladnjaka itd(prvi put se susrecem sa vodenjarom)?
Za sad bi to bilo to,slike sutra preko dana. Za sad evo par sa neta i dve koje imam licno.
SYM MOJ.jpg 83.49K 43 downloads
MOJ SYM
SYM MOJ 2.jpg 89.73K 45 downloads
MOJ SYM
SYM 1.jpg 59.08K 42 downloads
SA NETA
SYM 2.jpg 405.11K 37 downloads
SA NETA
SYM 3.jpg 412.91K 33 downloads
SA NETA
Edited by Frazier, 07 November 2014 - 05:08.