Jump to content

SYM HD 200 spremanje za sezonu 2015

77 replies to this topic

#21 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 17 November 2014 - 17:59

Opaaaa,Plameni,podigo si mi raspolozenje na maksimum. :)
Pisem u p.m. :)

#22 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 18 January 2015 - 20:59

Napokon sam nasao vremena da vam drugari napisem sta sam sve radio za ove zimske dane. :)

1. otvorio sam napokon deklu video da imam Bando kais original za Sym motore.
2. zvono kvacila deluje odlicno
3. filter vazduha je jako prljav,pa me interesuje da li njemu ima pomoci (ciscenje,pranje itd),ili mora nov,posto je onaj "papirni"?
Attached File  CAM01797.jpg   134.68K   19 downloads
Attached File  CAM01796.jpg   110.55K   19 downloads
4. ispustio sam vodu iz celog sistema za hladenje i treba da stavim novi antifriz (ovako izgleda hladnjak)
Attached File  CAM01684.jpg   177.99K   19 downloads

5. nabavio sam ulje za kocnice sa dobrom preporukom (Ate SL,kazu da je ova firma izmislila ulje za kocnice na automobilima)
6. paknovi treba da stignu,kao i ulje za prenos,filter goriva,mozda i nov regler
7. ulje u samom motoru je dobro (mozda cu i njego promeniti)
8. proverio sam sve konektore,jako su prljavi spolja i treba da ih ocistim i poprskam WD-om
Attached File  CAM01777.jpg   45.54K   19 downloads
9. bobina je u osrednjem stanju
10. proverio sam osigurace bili su pomalo rdjavi na vhu pa sam ocistio sa celicnom cetkom
Attached File  CAM01780.jpg   49.65K   18 downloads

PROBLEM !!!!!

Kada sam sve zavrsio sto sam planirao,skapiram da mi je far ostao upaljen (jer u "garazi" nemam svetla) nekih 20 min i kad sam hteo da se provozam nije hteo da upali,samo je mucno verglao i ispraznio akumulator.
Upalim ga na kablove provozam se,vratim se kad ono opet nece da upali samo slabasno vergla. Skinem regler da pregledam opet konektore,ocistim svecicu nece ni da cuje,cak ni svetlo na komandnoj tabli nece da upali kao ni sat !!!
Napunio sam akumulator (punio se nekih 15 sati) sa ispravljacem 12V,8A. Danas sidjem ubacim akumulator opet isti problem nece nista. Pa mi treba vasa pomoc,sta da radim?
Kako da isproveravam regler,bobinu itd,od cega da krenem da ustanovim kvar?
Skinuo sam osigurace malo ih ocistio celicnom cetkom i vratio,da li to moze da bude uzrok sto nece da da nikakv znak,da nisam tu nesto poremetio (vratio sam ih sve na mesto i kako treba)???
Hvala unapred drugariiii. :)

#23 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 18 January 2015 - 21:14

Promeni i ulje u motoru, to ti je jos 1000 dinara. A sto se tice problema sa paljenjem, proveri kontakte oko akumulatora, osiguraca, reglera.

#24 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 18 January 2015 - 21:57

Ako imas unimer izmeri napon akumulatora,preko 12volti naravno jednosmerne struje treba da bude.Ako nema,ima malo manje trebalo bi da se muci da okrene alnaser,a kako vidim da nece ni lampicu da upali to je ispod 10 volti. Posle toga ako ima dovoljan napon sve sto ti kazao fantom

#25 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 19 January 2015 - 02:35

Hvala puno na savetima.
Nemam unimer to me muci najvise. :/
Jesenas je palio bez problema taj isti akumulator cak i kada ga ne palim vise od 4,5 dana,cak i posle onih ledenih noci. Ne mogu da verujem da posle punenjanja od 15h nema snagu da bar upali sat na komandnoj tabli.
Probacu da ga zakacim kablovima na auto i da vidim onda,ako tada da znake zivota onda znaci da je akumulator crko.
Da li ima veze sa osiguracima,tj da li to moze da pravi problem???

#26 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 19 January 2015 - 10:07

Pa moze i osigurac da bude ako je crko,kad pogledas videces da li je u prekidu,moze i brava da zeza pa da ne da struju,najpre vidi akumulator i taj osigurac,mada ne verujem da je osigurac

#27 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 24 February 2015 - 02:38

Danas sam skuter zakacio na akumulator od kola i nije hteo da cuej da zavergla. :/
Akumulator je pritom od 60 ah pun. Sta to znaci?
DA li je do akumulatora na skuteru,osiguraca ili neceg treceg?
Sta mislite forumasi?

#28 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 24 February 2015 - 02:40

Daje li kakav zvuk ili totalno nista?

#29 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 24 February 2015 - 10:09

Pa ako imas struje kada si ga zakacio na taj akumulator od auta,znaci rade svetla i sl. onda nije osigurac. Mozda te automat alnasera zeza,probaj da kontakte sravcigerom prespojis pa vidi da li vergla,a najpre vidi da li na jednom od kontakta uopste ima napon,ako nema nije on,problem je negde drugde. Ako ima napon na automatu ti prespoji i vidi da li vergla ako ne vergla crko on ili alnaser. Ako vergla direktno kada prespojis a nece na dugme onda moze da bude dugme za paljenje,prekidac na rucici kocnice,brava.

#30 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 19 March 2015 - 20:09

Drugari zameni sam danas osigurace i struja se vratila napokon. :D
Ali sad drugi problem vergla ali nece da upali i puca prilikom verglanja vise puta u 30 sekundi. :(
Sta se desava sad?
DA li je do bobine mozda posto je u losem stanju ili ima veze sa secicom?

#31 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 19 March 2015 - 22:46

Probaj drugu svecicu i lulicu.

#32 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 20 March 2015 - 22:10

Hvala Neso brate moj dobri. Moracu da probam sa novom svecicom ili komplet bobinom posto je lulica fabricki spojena sa ostatkom bobine. Ne znam da li cu je dobro prespojiti ako staru isecem. :)
Jel imate neku preporuku gde kupiti svecice da su povoljnije nego u moto sopovima? :)

#33 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 20 March 2015 - 22:35

View PostFrazier, on 20 March 2015 - 22:10, said:

Hvala Neso brate moj dobri. Moracu da probam sa novom svecicom ili komplet bobinom posto je lulica fabricki spojena sa ostatkom bobine. Ne znam da li cu je dobro prespojiti ako staru isecem. :)
Jel imate neku preporuku gde kupiti svecice da su povoljnije nego u moto sopovima? :)

Svuda su cene manje-vise iste i rekao bi da kod tebe ide ngk cr8e svecica ona je oko 500 din.

#34 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 21 March 2015 - 00:07

View PostFrazier, on 20 March 2015 - 22:10, said:

Preko puta KIneza u MASS-u, prvi lokal od IMT-ovog zida kad ides prema gradu (onaj isarani grafitima). Ako nemaju u radnji mogu da ti naruce.

#35 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 24 March 2015 - 00:11

Eee dobro si me podsetio skroy sam na njih yaboravio oni samo to rade i akumulatore,idem sutra. :)
Plameni fala Vi na odgovoru,gde god sam pitao bile su oko 800 900 dinara pa sam zato pitao ,dobro si mi rekao realnu cenu. :)

#36 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 27 March 2015 - 15:16

Promenio sam bobinu ,pucanje je nestalo,sad samo alternator vrti i nece da vergla?
Da li to ima veze sa svecicom ili je ono pucanje dolazilo iz namotaja pa su se sad od verglanja spalili?
Pomagajte drugari. :(

#37 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 27 March 2015 - 16:23

Ima razlike izmedju alternatora i alnasera,aj ti vidi sta je sta,pa javi sta vrti a ne vergla ;)

#38 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 27 March 2015 - 16:59

Da,da isto kao sto postoji razlika izmedju aNlaser i aLnaser... ;)

#39 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 27 March 2015 - 17:24

View PostNesa BG, on 27 March 2015 - 16:59, said:

Da,da isto kao sto postoji razlika izmedju aNlaser i aLnaser... ;)
Dobro ja sam zamenio dva slova u pisanju,nije to poenta Neso. Poenta je nauciti cemu sta sluzi i kako se to zove

#40 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 27 March 2015 - 17:26

Nidza je napravio lapsus, ne treba mu odmah udarati packe...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users