Jump to content

Sprint MaxX 50

59 replies to this topic

#41 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 14 November 2014 - 21:19

Polozaj remena los-turi sajbnu na bolcnu....nisi procitao bukvar...
Zameni semering na primaru dok je vreme...
Remen je ok...
Kvacilo je ok ..te orugice koje si uzo ne odgovaraju...potrazi najace orpuge za 112mm kvacila ili kupi polovno zvono i kvacilo 107mm sa minarellija...
Centralna je ok...
Variomat je takav kakav jeste,tezi shit i ako dodjes do para menjaj pod obavezno...rolnice 4.2...pa probaj ih uz bellu malossi...

#42 MarkoNG

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 31 posts

Posted 14 November 2014 - 22:08

View PostFrazier, on 14 November 2014 - 21:11, said:

I da bravo za ideju blokiranja tocka prilikom skidanja kvacila. :)
Jbg snalazim se ;)

#43 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 14 November 2014 - 22:09

4.2 su meni bile preteske uz belu centralnu,nije hteo preko 7.500
Kajs mislim da to je ok polozaj za fabricki,probaj malossi special taj je malo duzi.ili bando 17-800
Opruge najtvrdze iz seta da bi imao dobar start,mada kvacilo je tezak s*it.lepo ti rekao cvele 107-cu i lepo se to moze nastelat.
Ako stavis sajbnu da bi podobrio start izgubices na krajnu sa ovaj variomat,ne moze se skroz otvorit da bi dignuo kajs do vrha.

#44 MarkoNG

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 31 posts

Posted 14 November 2014 - 22:24

Jel moze kod mene ova kombinacija ?

http://www.kupujempr...ter_id=19746276
http://www.kupujempr...lter_id=7075970

#45 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 14 November 2014 - 22:28

Kvacilo moze,za zvono nisam siguran,tebi treba kvacilo od mina blok(aerox,jog..)

#46 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 15 November 2014 - 01:44

Zvono pitaj coveka koji je precnik,ako je za 107 kvacilo uzmi i njega,mada zvono RMS uopste nije skupo ni novo,tipa 17e (2000 din) koliko sam video kod ovih iz Kraljeva na KupujemProdajem. :D
Kais bi promenio 100% jer mislim da uz stanjivanje i ako uzmes bolje kvacilo nece izdrzati puno.

Edited by Frazier, 15 November 2014 - 01:45.

#47 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,757 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 15 November 2014 - 02:08

View Postcvele, on 14 November 2014 - 21:19, said:

Kvacilo je ok ..te orugice koje si uzo ne odgovaraju...potrazi najace orpuge za 112mm kvacila
Cvele ja sam kupio iste takve Motoforce oprugice i odgovaraju za kinesko 112mm kvacilo...doduse na shopu je pisalo da su za 112mm kvacilo ali na pakovanju nista ne pise.

Jesi ti trazio oprugice za 112mm kvacilo ili si samo onako kupio neke?

#48 MarkoNG

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 31 posts

Posted 15 November 2014 - 02:18

@Lauda
Trazio sam za kineza kopija minareli i to sam dobio ali bilo je prosle godine

#49 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,757 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 15 November 2014 - 02:21

Ja bih ti sad premjerio oprugice ali ih nemam trenutno ovde kod sebe. Premjeri pa postavi velicine ovde, mozda ce neko prepoznati da li odgovaraju na 112mm kvacilo.

#50 MarkoNG

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 31 posts

Posted 15 November 2014 - 02:31

Uzecu kvacilo i zvono 107 ovih dana, brine me vise ovaj semering na primaru da li cu znati da zamenim i koji da kupim

#51 MarkoNG

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 31 posts

Posted 15 November 2014 - 02:33

http://www.kupujempr...55924-oglas.htm
Jel bolje ovo zvonce od kineskog serijskog ? :D

#52 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 15 November 2014 - 02:38

E o tom zvonu sam ti gore pisao. Bolje je naravno,ne kao Malossi,Polini,Stage6 itd,ali pravi razliku svakako. RMS je kao Italija ali dosta ljud itvrdi da je kina. Danas se tamo sve pravi i sklapa tako da ko ce ga znati.
Semering izvadi kljestima polako,ako ti je iza neki lezaj budi pazljiv. Kad budes nasao drugi,lepo ga podmazi i polako ubaci. Ako je potrebno neko jace uguravanje,uzmi gumeni cekic i polako udaraj dok ne udje.
P.S. za kvacilo vidi ako mozes kood njih da nadjes TopPerformance, bilo bi odlicno,ono je skuplje 400 , 500 din ali je bolje po meni.

Edited by Frazier, 15 November 2014 - 02:39.

#53 MarkoNG

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 31 posts

Posted 15 November 2014 - 02:40

@Frazier
Moram da rasklapam blok ? Ispustam ulje itd

#54 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 15 November 2014 - 02:48

Cinimi se da moras. Ja sam imao isti problem na Kymco S9,morao sam da otvorim blok. E sad ne secam se da li je kod mene semering bio iznutra ili kao kod tebe spolja. Mislim da ako ga izvadis bez rasklapanja neces mozda moci da ga vratis.
Ako moras da skidas blok,onda postepeno skines auspuh prvo (smor jbg ),pa polako skines blok. Odma nadji dihtung novi,ali kvalitetan,ja sam zatvorio silikonom i nisam imao brige,mada kazu da je uvek semering kao sigurnija varijanta. Izbijes taj prenos polako, onda skines semering gumeni , vratis sve i eto. Taman usput proveris prenos,ostale semeringe,vidis kakav ti je dobos pozadi,zamenis ulje u prenosu i ne boli te glava. Ja sam jedno 6 meseci dosipao DOT ulje i odlepio na kraju i sredio to sa drugarom.

Edited by Frazier, 15 November 2014 - 02:49.

#55 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 15 November 2014 - 16:21

http://forum.pyrothe...mont-reduktora/

#56 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,757 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 15 November 2014 - 18:55

@Frazier
Sipao si DOT ulje u prenos??

Sent from my Sony Xperia ZR using Tapatalk

#57 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 17 November 2014 - 18:09

Uhh Boze sta sam napisao (lupio :) ),kod mene sam sipao DOT ulje u kocnice pa sam bio preopterecen trazenjem i zamenom pa mise omaklo da napisem ovako nesto. :)
Oprosti Marko BG mislio sam ulje za prenos.

#58 MarkoNG

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 31 posts

Posted 12 January 2015 - 20:43

Pozdrav svima i srecni praznici...
Danas je bilo lepo vreme pa sam izmerio squish koji je 0,42mm da li je to dobro ili ne ? I imam jos jedan problem desava se pri voznji kad mu navrnem gas (razradjen je motor) nece da padnu obrtaji a ne glavi plovak niti sajla, a na malom gasu se to ne desava znaci samo kad se navrne gas do kraja, onda moram da prikocim ili da sacekam nekih 5-10sec i onda padnu obrtaji i sve je normalno. ubrzava odlicno

#59 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 12 January 2015 - 21:20

Pozdrav i sve najbolje tebi i tvojima! Lepo je sto si savladao tematiku i izmerio sebi skviš. Sada bar znaš koliko prostora ima između klipa i glave.

Evo vratio sam se i pročitao tvoju temu od početka. Na oba tvoja pitanja već imaš odgovore i objašnjenja na 1 strani svoje teme! Molim te pročitaj od početka ;)

#60 MarkoNG

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 31 posts

Posted 20 April 2015 - 12:51

Pozdrav drugari, dugo me nije bilo jbg posao obaveze itd... Ja imam neki PRC base kit, kao sto vec i znate uspeo sam da ga ustelujem fino radi za sada nemam problema, ali interesuje me potrosnja meni na 60km potrosi 2.9L mesavine sto znaci da na 100km ide preko 5L sto je po meni bas mnogo zato sto je u pitanju "base" kit. Sto se tice karburatora u pitanju je klascna kopija mikunija 16mm glavna 80, airbox fabrika otvor 18mm, sve to lepo radi i ide ali trosi previse, bukvalno mi ubije ceo rezervoar na 100km. Sve u svemu debelo se razmisljam da se vratim na serijalu :) Pozdrav od mene

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users