Jump to content

Yamaha Aerox Rossi Replica - Zilke17

756 replies to this topic

#161 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 23 March 2015 - 20:39

Presao sam nekih 50-60 km te kriticne razrade, kreni-stani-ohladi-polako-zagrej-provozaj i danas je mali sa 7g rolnica sleteo na 5g... daleko od toga da cu sad da ga gazim pun gas, al nema potrebe vise da se vucem do 40 ko prebijen. Motor je odma zivnuo naravno i javlja se mnogo lepo na gas, kais je pretanak (15,8 mm) i to cu zameniti uskoro i auspuh jos nisam dotegao... imam sitnice da sredim al uglavnom stvarno sam zadovoljan za sad!

Ono sto mi zadnjih par dana ne izlazi iz glave je karb - imam taj fabricki weber 12mm koji bi mozda trebalo zameniti i to bi stavio MIKUNI 16mm pa me zanima koliko je to dobra ideja? Mislim sto se tice samog karba i dizni, dal se lako nabavljaju, dal je dobar karb? Vidim da ima jeftinih po oglasima a znam da je Danijel vozio na roxu sa MF Alu racingom i da je bilo ok...
evo @Mario skinuo sam sve nalepnice, daj sad neki komentar za karb :D

Posted Image
Posted Image

#162 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 23 March 2015 - 20:54

Ee Zilke brate sta uradi od onakvog skutera :D
Daleko ljepsi mi je bio na prvim slikama... Izgledao je kao nov :D

Edited by sinisa93, 23 March 2015 - 20:54.

#163 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 23 March 2015 - 21:10

Isti je on i dalje, samo neokupan, rasklopljen i trosim ga dosta :D za razliku od prethodnog koji je bio okupan al nije iz garaze izlazio mesecima... okupacu ga kad ga sredim, ne vredi sad da ga sklapam kad imam da cackam svasta nesto

#164 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 24 March 2015 - 00:20

odakle ti da je weber 12 na rox-u ? zar nije dell PHBN 12 ?

inače moj stav je da je mikuni 16 majka, minimalne razlike u odnosu na 17,5 dell-a, a mali potrošač, može baš tanko da se namesti pilotka i igla...

#165 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 24 March 2015 - 09:25

Moja greska, nije Weber nego Gurtner al opet isti djavo kad je Mikuni tolko bolji... moram uloviti jedan dobar

Posted Image

#166 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 24 March 2015 - 15:12

Stigla kaciga, u nedelju dogovoreno sve a danas vec stigla naravno skuplja nego sto treba, pa sam morao da intervenisem i na kraju sve ok, vratice mi pare uz izvinjenje :)
Dakle Airoh L velicina, 13900din - sajamski popust = 10436 dinara

Ja zadovoljan, konacno MOJA LICNO kaciga

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#167 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 24 March 2015 - 15:26

Gotiva, definitvno vredi cekati popuste!

#168 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 24 March 2015 - 15:46

Odlicna je kaciga, cestitam. I prijatelj moj je prvog dana sajma kupio sebi isto Airoh kacigu. U pitanju je ova http://www.airoh.com...ck_gloss#more-1 ali rece da je platio papreno i sa popustom koji je dobio.
I mene ceka kupovina kacige, pa cu mozda cekati sledeci sajam da ugrabim neki popust :D

Edited by Lauda, 24 March 2015 - 15:46.

#169 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 24 March 2015 - 15:55

da te gurtnere pakuju na novijim modelima, to sam već video

#170 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 24 March 2015 - 20:25

Kaciga je ekstra, nisi dzabe dolazio za BG.

#171 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 24 March 2015 - 20:48

Hvala ljudi, eto meni je zapala ta odluka za kacigu jer stvarno vise nije imalo smisla. Te pozajmljujem od brata, te od komsije, te od drugara... zalomilo se tako i znao sam da hocu bas Airoh jer za AGV K3 nemam 25000, a Ivan i PsyDuck imaju Airoh i zadovoljni su, tako da sam i iz njihovog iskustva znao da su provereno dobre...

Nego ajmo dalje sa masinom, sad se vec javljaju crvi da okrenem gas pomalo. Tu sam na nekih 80km razrade sa ovim danas i polako ga pustim do 60 na sat na par sekundi... preko toga ne idem. Malopre sam do kuce jedno 500m isao oko 50-60 da bi pregledao svecicu i cini mi se ok.
Sad se vec javlja potreba da resim problem Gogijevog gremlina koji je cackao oko obrtaljke, pa ona sad ne radi. Ponekad je ulovim da krene na par sekundi da radi kad upalim motor i onda padne dole ko mrtva i ne mrda vise. Neki kontakt je slab il nemam pojma sta, znanje oko struje mi je cista 0. Rasklopicu motor i nadam se da cu uspeti to sam da resim, cisto otprilike da vidim gde sam sa obrtajima kroz razradu. Evo usnimio sam je kako zeza:

Koliko dugo da vozim ovako? Smorio sam se vise :D

#172 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 24 March 2015 - 23:15

ok nije strašno, vozi polako i to su ti obrtaji... između nule i 1000 :)

daj kontakt greška je na nekom glupom spoju, mogao si to već namestiti...

#173 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 24 March 2015 - 23:50

Fali ti jos 200km razrade :D

#174 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 25 March 2015 - 00:15

Dobra kaciga, jedino mi se vise svidja moja LS2 jer se vadi unutrasnjost. :D

#175 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 25 March 2015 - 00:19

Dobra kaciga i dobra cena...mozda malo presarena za moj ukus...
Razradu postuj, ne peglaj pun gas var do 150kma

#176 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 25 March 2015 - 12:56

View Postbojan681, on 25 March 2015 - 00:15, said:

Dobra kaciga, jedino mi se vise svidja moja LS2 jer se vadi unutrasnjost. :D

Evo sad kad si spomenuo LS2 da napišem par reči o dogadjaju sa sajma vezanom za njih.

Dakle bili smo na sajmu u nedelju i ja sam tražio kacigu. Konkretno na štandu dilera tih kaciga radi fina devojka koja vozi ZX6R i sa kojom sam razgovarao o kacigama. Čak sam već praktično i kupio jednu koja mi je odgovarala i još tražio i zatamnjeni vizir kao prilog. To je sve bilo ok dok nije nastao problem sa zamenom vizira. Hteo sam da odma stave taj drugi i da platim sve i cao zdravo doviđenja. Devojka je bila ljubazna i pristala da to odradi ali je zapelo kod skidanja vizira i nije išlo nikako. Onda je PsyDuck probao da zameni, opet neće. Odnese ona kod starijeg, iskusnijeg prodavca i kaže da ne može da skine, on proba - šipak. Nakon toga se okrene prema meni i kaže citiram:
"Alo KLINAC nemam ja ovde vremena da se zajebavam da tebi menjam vizir!" Ja reko pa šta treba, ja da ga slomim kad dođem kući jel da... kaže lik: "Pa tako ćeš da naučuš kako treba".
Reko neću ja ništa nikako da naučim nego ti lepo vrati tu kacigu na policu a mi odosmo dalje.

Eto toliko, inače i na njoj se unutrašnjost nije skidala a sa vizirom bi me izašla 9950,00. Hvala im što su mi uštedeli to i naterali me da se još lakše odlučim za Airoh :D

#177 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 25 March 2015 - 13:07

alo KLINAC :)

#178 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 25 March 2015 - 13:12

View PostMario, on 25 March 2015 - 13:07, said:

alo KLINAC :)

pa to :D klinac ove godine puni 30 jbg, pa se naljutio bez razloga i odustao od kupovine :bicedobro:

#179 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 25 March 2015 - 13:25

iskusni kolega nije znao patent... šta ćeš kad samo gleda kako platu da podigne, a to da se malo edukuje po pitanju novih kaciga i vizira, kao da nije u sklopu njegovog poslovanja...

na žalost, mnogo balvana radi po trgovinama koji ne moraju da se potrude oko kupaca jer imaju drugi balans zbog čega su bitni...

#180 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 25 March 2015 - 13:48

Da ne radim u trgovini mozda se i ne bi iznervirao, al jbg de si mene nasao majstore! Još to klinac, a nije čuo reč našeg razgovora sa devojkom niti nas je primetio dok nije pitala za pomoć. Njegov problem, eto spomenuo sam samo kao poučnu anegdotu da ne ostane kao da se nije desilo.

Da završim sad tu sagu oko kupovine kacige komplet evo - dakle na Kompp co štandu su ljudi bili sasvim korektni. Dali su mi odma 25% popust i upisali me u svesku za slanje, jer nije bilo veličine L na štandu. Čak su napomenuli da je to njihov problem jer su kacigu ostavili za nekog lika koji se nije nikad vratio i da će je poslati po sajamskoj ceni i platiće poštarinu, jer je do njih. Ja prezadovoljan stvarno, ostavio podatke i očekujem da kaciga stigne kroz nekoliko dana. U utorak zovem da potvrdim da kacigu uzimam i da računaju na to da je šalju kad stignu, kako me ne bi ispalili slučajno. Ljubazna devojka kaže da je kaciga poslata u ponedeljak i da je kod mene kroz sat-sva. I stvarno stigla kaciga sve ok, ali cena 11120 + 440 poštarina = 11560 dinara! Ok, platim ja to jer kaciga mi treba i neću da pravim dodatne troškove oko slanja, pa dok nadjem drugu itd... Zovem opet, kažem stigla je kaciga, preuzeo sam kako ne bi morali da radite ispravku pa opet šaljete i kako ne bi pravio samo troškove, ali kao da znate da ostaje gorak ukus jer dogovor na neki način nije ispoštovan. Kaže devojka ništa ne brinite, zovem odma ljude sa štanda i očekujte poziv. Posle par minuta zovu me obe radnice, izvinjavaju se više puta i kažu da će pare za razliku cene biti poslate danas o njihovom trošku i da samo preuzmem paket.

I eto, stigao je danas katalog proizvoda koje imaju, sa sve novcem i još jednim izvinjenjem. Naravno sa moje strane isto je prihvaćeno još juče i uskoro ću poručiti i zatamnjeni vizir. Lova nije neka, al je dovoljna za 5l da prođe kroz rezervoar i za dobar osećaj zadovoljstva kad kupiš nešto što ti stvarno treba i ljudi te ispoštuju kako treba. Svaka čast za Kompp co!

Eto, izvinjavam se za dugo pisanje danas, popio sam 2 kafe na eks pa imam viška energije :D

Edited by zilke17, 25 March 2015 - 13:53.

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users