Jump to content

Yamaha Aerox Rossi Replica - Zilke17

756 replies to this topic

#361 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 May 2015 - 22:16

#362 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 20 May 2015 - 22:20

Šta sad, centriraš je?!

#363 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 May 2015 - 22:29

po meni blokovi nisu bili nevini mada su garancija šrafovi bili na prirubnici uvrnuti.

u blokovima su Koyo originali i stock semerinzi, magnet se skida sa gvožđe majmunarijom nema navoj za radapciger, sve mi aludira da nikad nije bilo otvarano..

ok blokovi su crni jer je voženo loše ulje i sagorevanje je bilo lošije, jedan ležaj je propao, semerinzi su samo utrošeni ali nisu prozevali..

međutim interesantno je da je radilica dobila stomak 3/10 što je mnogo.. to se baš oseti da trese na višljim obrtajima...

ono što se na slici vidi je sekač, popularni srpski alat koji ide u kombinaciji sa čekićem... baš sam se nalupao dok je nisam doveo do 2/100... to je neki moj nivo za sada u bolja centriranja se ne upuštam, mada se na snimku vidi da su i te 2/100 pravilne nasuprot ležaja u donjoj pesnici...

radilica inače nema lupanja u ležaju velike, a ono gledanje u nebo samo dokazuje kako su dobra ta pumpa brand ulja,.. do pre tri dana je skuter još bio u funkciji...

edit: da se nadovežem samo taj "stomak" kada su polutke radilice pravilno spljoštene uglavnom dolazi od silovanja kod sklapanja, pa ja ne verujem da je fabrika tako sklopila...

#364 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 20 May 2015 - 22:35

Predpostavljam da si isprao ležaj velike pesnice, verovatno WDom il nekim drugim sredstvom za pranje metala, ili je zapinjala zbog tesnog prostora između šunki, sad se lagano okreće i ne glavi više, što je dobro po Zilketa, jedan trošak manje.

#365 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 20 May 2015 - 22:35

zbog tih srafova sa "bregom" u sredini rupe sam i ja mislio da nije rasklapano... znači radilica je živa samo je ulje malo zakočilo bilo? Lezajeve svakako nove to nema šta da se mislim...

#366 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 May 2015 - 22:39

za te šrafove postoji imbus sa rupom, ali ok u pravu si malo ko to ima kod kuće , a i taj koji ima ne lupa radilicu kad sklapa ko sivonja...

tako da mi se to ne uklapa,.. metalne lamelice su ti ok, mada bi mogao i to da izmenjaš sad kad je bal na karbonske..

#367 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 20 May 2015 - 22:42

vec sam zvao Patka za to, porucio sam ih od Bojana odmah pri kupovini motora i nikad do mene nisu stigle. Danas sam saznao da i neće, Patak ih je sebi namontirao :D svakako bi to da stavim, dakle i to smo rešili... iskreno radilica mi je bila najveća briga što se delova tiče

#368 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 20 May 2015 - 22:44

Majko bozija i svi sveti...Pa ja sam jos i dobro prosao :D
Mario, kakva je to glib na strani magneta? Lici malo na Fineti eurokrem

#369 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 20 May 2015 - 22:46

To je tovat mast za podmazivanje uljne pumpe i sasvim je normalna na skuterima koji je imaju :) imao je i tvoj sine, dok mu nisam iscupao istu i krenuo sam da pravim mešavinu...

#370 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 May 2015 - 22:49

misliš na mast kod uljne pumpe,... tako izgleda kod svih posle 10+ god

#371 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 20 May 2015 - 22:52

Cek, a sta je glavilo klipnjacu u velikoj? Je li samo podmazivanje bilo problem ili su se polutke sabile jedna ka drugoj u delu suprotnom od bolcne velike pesnice pa je zapinjalo?

#372 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 20 May 2015 - 22:55

Ako te ne mrzi da praviš tj isečeš sam, imam ja Polinijev karbon za lamelice, pošaljem ti komad pa napravi, i nije neki posao a uštediš pare i vreme. Samo mi trebaju dimenzije da ne odsečem kratko.

#373 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 May 2015 - 22:59

@Marko odmah posle tretmana wd40 je krenula da radi kako valja, ja iskreno ne verujem da su ove 3/10 uticale na obrtanje klipnjače, biće da se lepi to ulje iz mešavine...

#374 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 20 May 2015 - 23:05

View Postgoggyso, on 20 May 2015 - 22:55, said:

Ako te ne mrzi da praviš tj isečeš sam, imam ja Polinijev karbon za lamelice, pošaljem ti komad pa napravi, i nije neki posao a uštediš pare i vreme. Samo mi trebaju dimenzije da ne odsečem kratko.

ne mrzi me taman posla, a dobro bi mi došlo... ako Mario ima dimenzije neka kaze, pa da i to sredimo

#375 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 20 May 2015 - 23:08

Imam dve ploče 100x100mm 0,35 Polini, ja ih neću imati na šta potrošiti, pa ću ti sa zadovoljstvom donirati, da sve bude top, da roxana ide za respekt. Dogovorićemo se oko slanja.

#376 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 20 May 2015 - 23:13

Hvala Gogi, nije problem mogu doći i kolima po to... imamo par dana dok ne vidimo šta će cilindri da kažu, pa da i to stigne kod Maria pre sklapanja

#377 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 20 May 2015 - 23:16

Nije problem, samo će ti trebati originalne limene da prekopiraš na karbon, pa tek onda sečenje. Javi kad budeš hteo doći.

#378 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 20 May 2015 - 23:19

Nešto su manje lamelice nego u piaggia, pa možeš po svojima vidjet. Širina je mislim ista, samo visina je drukčija.

#379 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 May 2015 - 23:20

daj reci molim te što si ti vozio to ulje kad imaš Ipone ? jer to bilo unutra ili si ti sipao ili šta ?

edit: poslaću ja Gogiju par metalnih u pismo

#380 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 20 May 2015 - 23:24

View PostGrale, on 20 May 2015 - 23:19, said:

Nešto su manje lamelice nego u piaggia, pa možeš po svojima vidjet. Širina je mislim ista, samo visina je drukčija.
Onda ok, imam stare limene od Pia pa ću izmeriti. Još jedna nepoznanica je položaj rupa za šrafiće, al to može da se probuši naknadno.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users