Jump to content

Yamaha Aerox Rossi Replica - Zilke17

756 replies to this topic

#401 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 23 May 2015 - 16:10

Mario a kakv je streetrace? Patak ima jednog komplet sa glavom, samo je lepio. Mozda bi on mogao da se sredi na specijalu za neku dobru cenu?

Ako se ipak bude kupovao nov cilindar ja glasam za TP.

Edit: Patak je prodao streetrace..

Edited by bojan681, 23 May 2015 - 16:13.

#402 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 23 May 2015 - 18:50

Ja da sam na tvom mestu uzeo bi T6 ipak alu, jedna karika, dupli izduv i cena je ok u toj klasi ;) , mada najbolje znas sta hoces od motora, da li ce ostale komponente to ispratiti, da li ce se jos kupovati delova ili ipak voziti nesto mirnije...

#403 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 23 May 2015 - 19:55

Hvala ljudi svima na učešću i predlozima, ja evo skoro ceo dan guglam, lomim se i gledam te ovo, te ono i ne znam ni sam...

Jedna stvar koja bi mogla da prevagne je post na koji sam naišao, ali prvo moram da pitam @Mario -

Da li je ovo: http://www.racing-pl...80#.VWCzR9Ltmkp

opisano u ovome:

View PostMario, on 06 February 2014 - 02:01, said:

da, sad pošto je to relativno dostupan cilindar na našem tržištu dosta momaka ga je kupovalo na mašine sa raznim setupima, pa sam ga probao i na next-ru sa dell 12-kom, i na reverse duo sa mikuni 16-kom, i technigas rs2 sa tm24, pa i na roost-u sa mikuni 16-kom isto...

dakle radi od 9000 pošteno, nije baš za 12mm karburator i nema baš snage na 7000 obrtajam, recimo da na 7000 povuče kao jedan osrednji 70 ili perferktan 50cc cilindar, ali se zato i sa next-r razvrti do 11k obrtaja što opet rezlutuje nekom primamljivom krajnjom...

sa druge strane na reverse auspuhu se odlično javio na 9500, osetno jače nego motoforce alu racing koji je bio na istom motoru pre njega i 16mm karburatoru..

na kymco mašini je sa rs2 i tm24 karburatorom bio baš jak, ali su me paljenje i auspuh držali u granicama do 10400... dosta jak...

dok je na apriliji sa roost-om na 11400 bio milina.. i sa 16 karburatorom trošio veoma malo, pisao sam o tome u aprilia temi..

eto da nije tog stuba, kažem ljudi ga ne bi toliko kategorisali u lepljivu družinu.. ja sam se sa njim baš navozao, i prodao ga, i ovaj što ga sada vozi uglavnom prži pun gas...

i ukoliko je to to, da li moja radilica može to da nosi kako valja sa novim lezajevima i igličastim?

#404 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 23 May 2015 - 20:16

Moj glas za Malossi sport. Imas 16mm stedljvi karb, i kako ti kazes "trek najbolji spuh zato sto pruza snagu a ne cuje se" :)

To je po meni dobitna kombinacija, tih gusani cilindar koji prelazi puno, trosi malo i ima obilje obrtnog momenta. Ako kasnije pozelis vecu krajnju mozes da dodas 10% produzenja na prenosu, mada mislim da ces i ovako da se nauzivas..

Ako pak zagazis u midrace sa alu cilindrima tipa t6, vuci ce te stalno da jos nesto cackas, osnovno je da spakujes hpc kvaliterniju radilicu, pa veci karb... bucniji je i u svakom slucaju trosi vise.. to sto Mario kaze u gornjem postu da je mali potrosac, jeste u odnosu na neke njegove prethodne setupe ali zbog vece povrsine izduva i obrtaja na kojima radi trosice mnogo vise nego malossi sport. A racunaj da sa malossijem imas 6-7 konja na tocku, sa arisalom npr 9ks.. sve je na tebi..

#405 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 23 May 2015 - 21:18

sve to stoji što sam napisao za T6 i pleni ta snaga, napisao sam baš kako i sada mislim... dakle dole je kao neka 50-ka, a gore kad ugrize ima snage baš, samo se vrti preko 9k.. u paketu ide veća potrošnja i manja elastičnost

#406 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 24 May 2015 - 17:03

Juče mi je bio lud dan, stvarno koliko linkova sam pogledao i šta sam sve od setupa u glavi spojio nije normalno. Opet sam počeo da letim, kao sa starim roxom... hvatam sebe kako sam 3 plate unapred potrosio na karb, radilicu, auspuh... a zašto? Vuče me to jbg, zalećem se i prolazi vreme i onda ću se opet nervirati, stalno nešto čačkati i na kraju prodati motor il ga iseći sekirom ili šta god. A neće sigurno svaki put ići kod Maria da ga on spasi i to i nije poenta imanja motora. O parama da i ne pričam, letovanje sa devojkom bi oladio za ovo bez problema :D Bolestan sam pa to ti je... zato sam doneo sledeću odluku:

bušićemo serijalu i utegnuti kako treba.

Sve onako kako je Mario postavio u linkovima, novi igličasti MHR, Prox klip, lezajevi iz Optime, airbox, Malossi crveni filter, busenje...
To ce na ovoj doradjenoj radilici biti siguran i jedini setup koji i treba na njoj da ide. A ići će lepo sigurno sa tim delovima i kada se ušteluje pošteno.
Dugujem sebi te dobre voznje, krstarenje leti sa malom potrosnjom jer sve to sa 2T skuterom nikad nisam imao, a treba ići korak po korak. Pored toga imam taj los prvi drag, na kom sam uvek hteo da učestvujem, a sad je tu kolega poštar, uvek spreman da stane na crtu - tako da i sa te strane će mi biti zanimljivo!
Opcija mi ne manjka za dalje, a fabricki cilindar uvek treba imati makar u rezervi. Mi ćemo ga sad utegnuti i trositi, a za dalje otom potom.
Eto, nadam se da razumete moju odluku iako moram da priznam - malo je falilo da opet zaronim i jurim neki midrace 70 koji bi mi trenutno doneo mnogo više muka nego koristi. Dosta sad o tome, idemo dalje po prvobitnom planu...

Mario, sutra Patak salje serijalu i ti onda cepaj dalje sa radom i slikama. Svaka ti čast za ove linkove i silne savete oko cilindra i svega. Oduševio si me sinoć kad si me zvao, toliko svega bi rekao da pomogneš i pričao bi u nedogled sa najboljom namerom. Kad si prekinuo vezu smejao sam se jedno 5 minuta kako si lud i kako ti ovo sve TOLIKO VOLIŠ :respect:

Aco imaces lepu konkurenciju sledeci put :0takoje:

#407 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 24 May 2015 - 17:42

Ehh zamalo Trophy, al dobra je odluka, dobro je u nekom trenutku biti racionalan..

Ok.. picimo kako si osmislio

#408 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 24 May 2015 - 23:52

Za bušenje gusa ćeš valjda cilindar doneti u Sombor, Špankus je u So, al prvo kupiš Proxa da majstori po njemu buše. Javi se pa ćemo otići zajedno, taman i usisne lamelice da napravimo. Može i taj serijski lepo da se uradi, ja bih ga uglancao da je moj u pitanju, meni se pokazalo kao pametan potez, iako se mnogi ne slažu sa tim, ja imam svoju teoriju o tome jer sam dokazao sebi (i onima koji su videli cilindar kad je došao od Špankusa, pa se krstili, a kad su probali NRGa krstili su se sa obe ruke) da to radi posao odlično, a Špankus to radi bolesno pedantno. No na tebi je odluka.

#409 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 25 May 2015 - 00:03

Poslacu cilindar prvo kod Maria da ga dobro ispregleda, pa ćemo poručiti klip i onda ćemo otići. Nije problem, samo da prvo odradimo proveru i nabavku...

#410 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 May 2015 - 00:12

View Postzilke17, on 25 May 2015 - 00:03, said:

Poslacu cilindar prvo kod Maria da ga dobro ispregleda, pa ćemo poručiti klip i onda ćemo otići. Nije problem, samo da prvo odradimo proveru i nabavku...
Misliš na proveru na koju meru ga bušiti? Slažem se, ne treba napamet kupovati klip, prvo videti koliko je potrošen cilindar.

#411 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 25 May 2015 - 14:41

View Postgoggyso, on 25 May 2015 - 00:12, said:

Misliš na proveru na koju meru ga bušiti? Slažem se, ne treba napamet kupovati klip, prvo videti koliko je potrošen cilindar.
Upravo to, da ne letim i ne uzimam unapred. Mario u sredu je cilindar kod tebe, sutra Peca salje...

#412 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 May 2015 - 15:41

Taman će stići i moj Malossi, pa ćemo oba odneti Špankusu o istom trošku, hehee.... al kad nabavimo klipove.

#413 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 26 May 2015 - 21:39

#414 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 26 May 2015 - 21:54

:2cirka1: al su upali lepo lezajevi, nema čekića na vidiku :D odlično odlično...

#415 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 26 May 2015 - 22:03

E tako se to radi, kratko ali jeb*tačno.

#416 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 May 2015 - 22:39

Odličnooooo, uh što je ovo lep posao kad ovako naiđu...tako treba i nikako drugačije jer inače odeee radilica u debalans!!

#417 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 May 2015 - 23:23

To je taj rad. :) Nista bolje od dobrog video snimka. Zilke, pazi sta radis kad se sve zavrsi. Ovo je cast videti doktora na delu.

#418 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 26 May 2015 - 23:30

eee imamo ovakav video već, sada sam napucao ulje na 120C jer sam se poslednji put malo iznervirao, nisu sve radilice 2/100 jače od ležaja, one koje su više, tu neće ovako da naiđe na žalost...

#419 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 May 2015 - 23:34

a nema ništa gore kad zapne i neće dalje...pa ne znaš šta da radiš dal da nabijaš dalje ili da čupaš odma napolje! kao lutrija...

#420 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 27 May 2015 - 00:00

Gledam bas i pitam se na koliko si ih ugrejao. Vidi se da se WD dimi kada dodje u dodir sa lezajem pa sam zakljucio da je temperatura veca. Kada su metalni kavezi onda je grejanje opusteno.

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users