Jump to content

Sprint Exactly

127 replies to this topic

#41 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 16 April 2015 - 18:45

Ljudi ti vec napisali iznad kako da stelujes, a ti opet po svome...
Ako dobijes odziv sarafa na recimo 4 kruga onda bi trebala manja pilotka i opet kontrola igle i dizne.
Koji je karb tacno i koja je postavka?

Edited by Lauda, 16 April 2015 - 18:49.

#42 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 April 2015 - 18:46

To trazenje znaci da dobija goriva kolika je pilotka, a srafom regulises vazduh ili dodatno gorivo, zavisno od tipa karburatora, pa ces doci u situaciju da ili mu das previse vazduha ili previse goriva pa se u oba slucaja ugasi. To je normalno. Trazis gde je ler bio najvislji i gde pocinje da obara obrtaje zavrtanjem srafa!

U principu, tamo gde si poceo da obaras obrtaje (1 krug) tu si trebao da ga ostavis, mozda malkice da ga vratis tako da bude na 1krug i 5-10minuta (gledano kao kazaljke na satu)..

Tada je pilotka u "sinhronu". Onda sednes i provozas skut, vidis sta si dobio a sta izgubio i da li treba igla da se podesava i naravno glavna dizna da se menja..

Podseti me KOJI JE KARB u pitanju?

#43 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 16 April 2015 - 19:12

Motoforce 17,5
Igla a2
Pilot 38
Glavna 76
Air Box bez lulice
Stage 6 Sundjer

#44 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 16 April 2015 - 19:24

Sad sam izmerio po gps-u ali uvek mu zafali goriva pa stuca i gasi se
Max speed: 87,47km/h

#45 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 02 May 2015 - 14:32

Dizna na punom gasu,drzao sam nesto malo vise od 1km
Posted Image
Spustio sam iglu dole za jedan zarez
Nastelovao sam vazduh kako ste mi rekli,zavrnuo malo leri odvruo sam na 4 kruga,krenuo da zavrcem,podigao se ler i na 1 krug od zatvaranja se spustio,ali motor kad hocu da krenem malo zatrokira na startu,cim odvrnem vazduh na 2-3 kruga ne trokira na startu,msm ne trokira mnogo nego jedan sekund zatrokira i onda krene,moram da mu dam malo jace od pola gasa da bi krenuo

#46 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 10 May 2015 - 12:54

Posted Image
Imam set opruga malossi,ja uzmem jednu belu,jednu zutu i jednu zelene,zakacim ih zajedno za dva srafcigera i krenem da iz razdvajam,odma mi se otvori zuta,a bela i zelena u isto vreme ali bela se manje tegli,probao samv zute i zelene ali nista nisam dobio,jel zna neko koje su koje tvrdoce posto sam izgubio bakovanje i papir

#47 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 10 May 2015 - 13:16

View PostDzoni, on 02 May 2015 - 14:32, said:

Dizna na punom gasu,drzao sam nesto malo vise od 1km
Posted Image
Spustio sam iglu dole za jedan zarez
Nastelovao sam vazduh kako ste mi rekli,zavrnuo malo leri odvruo sam na 4 kruga,krenuo da zavrcem,podigao se ler i na 1 krug od zatvaranja se spustio,ali motor kad hocu da krenem malo zatrokira na startu,cim odvrnem vazduh na 2-3 kruga ne trokira na startu,msm ne trokira mnogo nego jedan sekund zatrokira i onda krene,moram da mu dam malo jace od pola gasa da bi krenuo

Ne izgleda mi svecica bas najbolje,cini mi se da vuce na svijetliju nijansu,probaj sa nekom vecom diznom...pa posle predji na iglu.Sto se tice oprugica probaj sve 3 konbinacija,pa sa kojim ti bude isao najbolje te ostave....

#48 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 10 May 2015 - 13:24

ma bre dizna mi bila mala,ja ga stelovao na minusu zimus,sad sam ubacio 82 i ide normalno samo jos da proverim da boju nova svecica primi,nego sto se oppruga ticew nasao sam zelene su najtvrdje e sad one su mi bile na skuteru,zasto onda skuter krene i posle nekoliko sec povuce toliko jako da hoce d a odvoji?zar ne bi trebalo kad su najtvrdje da digne odma obrtaji i da cupa iz mesta

Edited by Dzoni, 10 May 2015 - 13:25.

#49 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 16 May 2015 - 20:19

danas sam uzeo da stelujem motor, kako ubacim vecu diznu to bolje vuce, i to dosta bolje, stigao sam do 90 dizne i tu sam sta, poceo je da trokiran na pola gasa, a igla je vec spustena za jedan zarez, svecica je izmedju crne i kafene, sad cu krenutio od 90 na dole, ali imam jedan proble, kako predjem 80 km/h pocene da stuca i da se gasi, vrv se prazni lonce dole gde je plovak, e kako sad to da resim?

Edited by Dzoni, 16 May 2015 - 20:22.

#50 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 22 May 2015 - 17:58

stavi sam ngk 9, i reko da stelujem, provozao se jedno 20km da primi boju, i sad probao sam od 80-90,90 je mokra i crna, a izmedju 83-88 je jedna ista boja svecice,znaci nista se nemanja, ni na punom gasu ni na pola gasa,stim sto sa 88 diznom ima veoma dobra odziv na gas i bolje ide i vuce na stratu, Posted Image
dizna 83 ful gas

Edited by Dzoni, 22 May 2015 - 17:59.

#51 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 22 May 2015 - 20:55

ako ti je sa 83 diznom bolji i na polovini i na krajnjoj onda nju ostavi, svakako dolaze topliji dani, velike dizne će početi da trokiraju na većoj temperaturi vazduha

#52 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 25 May 2015 - 23:18

ljudi u sredu stize trek i malossi kajis 793x16.8, bice slika i dosta snimkova....

#53 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 30 May 2015 - 18:15

Jel zna neko kako mugu da povezem tablu sa keewaya matrixna na moj skut, trebaju mi samo obrtaji, ima jednu plavu zicu iz table za obrtaje koju ja nemam gde da povezem na mom skuteru, jel zna neko mozda?
Posted Image

#54 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 30 May 2015 - 18:18

Evo ti ovdje sve detaljno:

http://forum.pyrothe...indpost__p__780

#55 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 07 June 2015 - 13:35

Evo jednog snimka ubrzanja, prevrtava na kraju, po gps-u je 75 km/h, rolnice su 3,5g planiram 4g, dok nisam stavio centralnu malossi crvenu isao je 90 km/h po gps-u ali rezonancu je hvatao tek posle neki 60-65 km/h, i sa dvoje nije mogao da izvuce 65km/h, samo dodje do 65km/h i tu mili,sad ima odlicno ubrazanje samo jos rolnice da ubodem i da podesim da mi kais lepo stoji u zadnjim polutkama, posto je sad uvucen i bas se oseti kad krece kako krene iz druge i kad vrati onda pokida bas jako

#56 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 15 June 2015 - 14:30

Ne stojim mi kajis kako treba u polutkama, danas sam nasao coveka koji moze da mi napravi platne na masini, e sad trebaju mi mere, radilica je 16mm,a mislio sam debljine da mi napravi od 0.5mm pa do 2mm, e sad unutrasnja mera je 16mm,a koja je spoljasnjam? Skuter mi je u selu pa ne mogu da proverim

#57 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 15 June 2015 - 14:42

Po meni ti je lakse da narucis te stel platnice sa RP sajta kada bude isla tura...Naraku set kosta nekih 2 - 3 eura, a dobijes oko 30 komada raznih dimenzija.

#58 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 15 June 2015 - 17:36

Spoljna mjera je 21mm

#59 Dzoni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
  • MestoPancevo
  • VozimSprint Exactly

Posted 15 June 2015 - 21:57

imas jos jedna problem sa karburatorom, pri punom gasu gubi goriva, zamenio sam iglicasti, stavio sam od fabrickog,isti su ventili samo sto je ovaj duzi malo, sad ima goriva i na puno gasu ima se ne gasi i ne trokira, nego cim ga ugasim kad je mnogo toplo napolju, pocne da curi gorivo iz karburatora, izlazi gorivo kroz filter vazduha, tamo kod ulaza gde se stavlja filter ima neka rupa i tuda izlazi gorivo, i kad pali motor, tj kad ga ostavim i posle 10min hocu da upalim moram pun gas da mu drzim da proguta gorivo,tj par sekundi da proguta i onda sve normalno,cim u gasim motor ono polako pocinje da kaplje, to mi se nije desaval i kad sam ovaj ventil stavio, tek posle nekoliko vremena, sad kad je pocelo ovo toplije vreme

#60 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 15 June 2015 - 22:09

Vakum ventil ili plovak ne zatvara do kraja. Moras to provjeriti...

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users