Jump to content

Tomos D6

407 replies to this topic

#221 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад
  • VozimTomos D6, Tomos a55

Posted 27 March 2015 - 20:18

View PostMario, on 27 March 2015 - 20:03, said:

MD80 takvu nas većina ima, spremi bar 4GB karticu jer nema neku kompresiju... to ti je za 30min a toliko i baterije izvuku

Аууу .... Значи мораћу бар 16 гб, и онда да имам снимљен један незванични тренинг, и трку...(јер на стази немам приступ рачунару)

Колико дуго се пуни батерија, рецимо у колима, на пуњачу као за телефон?

#222 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 March 2015 - 20:42

duplo duže se puni, recimo za 45 min dobije već plavo svetlo, dok je crveno onda se još puni

#223 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 30 March 2015 - 18:46

Данас сам био у Moto Bike-у, да видим шта ће ми рећи за ПЈД клипњачу...

Пјд немају, као и што саам мислио, али имају неку Тop Racing, а то је наводно португалски производ- Jasil
На први поглед, та клипњача изгледа одлично, али... Превелике су рупе за подмазивање горње песнице, и делују као да су левом ногом бушене бушилицом-нису симетричне, и да буде ствар гора, рупе нису округле, него нешто елипсасто-јајастог облика... И тако са обе стране...
Друга мана је танка горња песница. Са толиким рупама за подмазивање и том танком ивицом, клипњача изгледа смешно слабо :/
Још једна мана јој је цена. 4.300 динара није мало, притом не знам који је квалитет производа.
На крају, једино разлог због ког ми се свиђа та клипњача је сребрни лежај који има у доњој песници.

Размишљао сам да купим ту клипњачу, извадим сребрни лежај из комплета, и да га убацим у ПЈД половну клипњачу коју имам (ону са слике из претходних натписа). Потом да упресујем болцну која је 0.01мм у плусу.

Такође ме занимају клипњаче Alfaerre (AR), уколико неко има некога ко однекуд може да је набави, био бих му захвалан :)
Тражио сам и посебно лежај да купим (16х21х10) али нема нигде....
У случају да се оствари план о спонзорству, квалитетно бих решио проблем радилице куповином Samarin клипњаче... То ставим и не боли ме глава до краја следеће сезоне :)

ево слике Top Racing клипњаче
Posted Image

Да ли је неко имао искуства са тим jasil, alfaerre клипњачама ? Гледао сам и од неког скутера или мотора да уклопим, ал све су фаличне...или су кратке, 80-85 мм, или су прешироке 12-14 мм...

Иначе, за 4 трке ове год сам променио 3 нове клипњаче(и ова сад је пролупала, добро да је издржала)

#224 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 30 March 2015 - 19:06

petko dali si sve tri klipnjace menjo u istoj radilici ( polutkama ) ili si mjenjo i polutke ? pva jasil je nahvaljena a kvaliteta nula ja sam sprobavo -odma to otpisi super ti je ta top racing svi su zadovljni njome :)

#225 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 30 March 2015 - 19:15

View Postyoco_mci, on 30 March 2015 - 19:06, said:

petko dali si sve tri klipnjace menjo u istoj radilici ( polutkama ) ili si mjenjo i polutke ? pva jasil je nahvaljena a kvaliteta nula ja sam sprobavo -odma to otpisi super ti je ta top racing svi su zadovljni njome :)

Нисам мењао полутке, зато и размишљам да ставим 0.01 у плусу

Top racing је у суштили Jasil производ :/ знам и ја да јасил не ваља, зато се и мислим да ли да купујем ову или не...

#226 yoco_mci

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 216 posts

Posted 30 March 2015 - 21:47

nisam to znao da jasil pakuje top racing , al kod nas svi hvale top racing dok jasil ima prenapuhanu cijenu a kvalitete nema bas , petko ti na tom svom motoru imas hod 43 ili si ga smanjivo na 40 , ili mozda povecavo ?

#227 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 March 2015 - 22:33

Top Racing je brand a fabrika je Jasil iz Portugala

#228 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 30 March 2015 - 22:53

View Postyoco_mci, on 30 March 2015 - 21:47, said:

nisam to znao da jasil pakuje top racing , al kod nas svi hvale top racing dok jasil ima prenapuhanu cijenu a kvalitete nema bas , petko ti na tom svom motoru imas hod 43 ili si ga smanjivo na 40 , ili mozda povecavo ?

Направили смо квадратни мотор од 40х40, мада се сад опет нешто мислим да идемо на 38х43...

Top racing је само лепше упаковани jasil, чак и пише на кутији да је Јасил Португал поизвођач.

Читао сам да људи имају добра искуства са том клипњачом, али ми је то скоро на пола цене до Самарин клипњаче... :/
Видећу још шта ће бити, ако налетим на ПЈД то бих узео сигурно(((:

#229 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 March 2015 - 22:58

View PostMario, on 08 January 2015 - 18:24, said:

vidim sad već da je 40mm hod, onda je bilo interesantno uklopiti sa tomos radilicom, 3mm je baš mnogo
Fahrzeughersteller Kreidler Typ Florett Ausführung RS Baujahr 1972 Kategorie Moped, Mokick Motor Motor B 15 / 20 Motortyp Einzylinder, 2-Takt Hubraum 49 cm3 Leistung 6,25 PS bei 8500/min Verdichtung 1/ 11,3 Bohrung x Hub 40 x 39,7 mm Antriebsart Kette Getriebe 5-Gang-Fußschaltung/Klauenschaltung Kühlung Fahrtwindgekühlt Höchstgeschwindigkeit 85 km/h Startertyp Kickstarter Anzahl der Sitzplätze 2

ako je cilindar koncipiran za 40, onda nema mnogo mrdanja,, ta spejsovanja ne dovode u dobru spregu prelive, preveliki uglovi premali pritisci itd....

#230 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 31 March 2015 - 01:58

View PostMario, on 30 March 2015 - 22:58, said:

ako je cilindar koncipiran za 40, onda nema mnogo mrdanja,, ta spejsovanja ne dovode u dobru spregu prelive, preveliki uglovi premali pritisci itd....

Да, када имаш 6 коња, а када имаш 2пута више...? Бата је главни кривац за ту причу око цилиндра, "ја стем нем ништа" :D :D :D :D

Када причам са вама, тек онда видим колико немам појма (((:
До недавно, нисам знао шта вам је тај С параметар:) знаш која је функција, и све то, само једноставно нисам знао шта сте тиме означили

Edited by Petko131, 31 March 2015 - 02:03.

#231 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 31 March 2015 - 10:09

to smo usvojili tako iz Bell-a, mada ok je to što ti je kvadratni motor, samo moraš uvek imati rezervnu radilicu sa tim hodom..

#232 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 31 March 2015 - 20:43

Smijem li da pitam po cemu je posebna ta PJD klipnjaca? Jer sam za vikend cackao oko Tomosa i vidio da je takva na njemu... Jesu one dolazile serijski na njima?

#233 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 31 March 2015 - 21:14

View Postsinisa93, on 31 March 2015 - 20:43, said:

Smijem li da pitam po cemu je posebna ta PJD klipnjaca? Jer sam za vikend cackao oko Tomosa i vidio da je takva na njemu... Jesu one dolazile serijski na njima?

Посебна је по томе што је изванредног квалитета(:
Половна клипњача која радила преко 100 тркачких сати (око 7-8.000км) са 7% валволин полусинтетике је у бољем стању него Вини клипњача која је радила сат времена са 5% мотул800... Те ПЈД клипњапе су уграђиване, између осталог, у радилице које је продавао Габор.
Квалитет израде је перфектан, а и одлично искуство имам са њом.
Готово је немоугће наћи нову клипњачу, фирма је пропала, једино да нађем неку нову радичицу, из старог лагера, па да је раставим на преси :)

#234 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 31 March 2015 - 21:20

A ja se pitam kako je moj Tomos prezivio sve torture dok sam bio mladji :D
Nego mozda je mali off u temi, ali da li je moguce da ona bude okrenuta naopacke, jer mi na njoj pise naopako PJD? :) A siguran sam da je tako dosla fabricki jer taj motor niko drugi nije vozio ni odrzavao osim mog oca i mene..

#235 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 31 March 2015 - 22:21

View Postsinisa93, on 31 March 2015 - 21:20, said:

A ja se pitam kako je moj Tomos prezivio sve torture dok sam bio mladji :D
Nego mozda je mali off u temi, ali da li je moguce da ona bude okrenuta naopacke, jer mi na njoj pise naopako PJD? :) A siguran sam da je tako dosla fabricki jer taj motor niko drugi nije vozio ni odrzavao osim mog oca i mene..

То како је окренута зависи само од оног ко је склапао, али на перформансе не утиче ни мало :)
Није фабрички уграђивана, јер је ПЈД мађарски поризвод, и то релативно нов. Неко је расклапао ту машину, некада, и убацио то, једино ми то реално могуће:) јер томос из словеније није излазио са ПЈД клипњачама :)

#236 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 31 March 2015 - 22:29

ja imam na 90-ki PJD , sa takvom sam ga kupio... pa zovi Sagmajtera da ga pitaš za klipnjaču .. ili si to već odradio ?

#237 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 31 March 2015 - 22:48

View PostMario, on 31 March 2015 - 22:29, said:

ja imam na 90-ki PJD , sa takvom sam ga kupio... pa zovi Sagmajtera da ga pitaš za klipnjaču .. ili si to već odradio ?

Кад год га позовем прво ми каже "НЕМАМ ПЈД" па тек онда хало ! Хахахахахахахаха :D :D
Ма звао сам све живе, на једно 15ак места... Нема па нема :) наћићу је, то је дефинитивно али ми онда вероватно неће бити потребна :)
Алфаерре је исто врхунска клипњача, али је тај човек продао све клипњаче... Што је најгоре, до њега сам дошао преко неког трећег човека, па сам ту везу и изгубио.... Ехх, имам избор да мењам клипњачу после сваке трке, и да купим једно 4-5 вини/цкр, или да измислим 100€ и купим Самарин :D

#238 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 31 March 2015 - 23:09

Od '98 na ovamo nije sigurno mijenjana, toliko se sjecam :D ... A i 99% sam siguran da nije ni prije, inace motor je kupljen nov '81... Nisu cak nikad ni lezajevi radjeni... Samo specijala na 38.5 i karike par puta :)

Ali opet nemam razloga da ti ne vjerujem... Vidim da si ozbiljno u ovim vodama... Bas cu pricati sa starim za vikend, valjda se on sjeca tog :)

Mada nije toliko ni bitno.. Necu vise da idem u off i smaram po temi :)

#239 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 31 March 2015 - 23:50

View Postsinisa93, on 31 March 2015 - 23:09, said:

Od '98 na ovamo nije sigurno mijenjana, toliko se sjecam :D ... A i 99% sam siguran da nije ni prije, inace motor je kupljen nov '81... Nisu cak nikad ni lezajevi radjeni... Samo specijala na 38.5 i karike par puta :)

Ali opet nemam razloga da ti ne vjerujem... Vidim da si ozbiljno u ovim vodama... Bas cu pricati sa starim za vikend, valjda se on sjeca tog :)

Mada nije toliko ni bitno.. Necu vise da idem u off i smaram po temi :)

Ма опуштено брее(((:!
Мени не смета, него сад кад размислим, па онда испаде да постоји могућност да је томос уграђивао ПЈД :/ ?! Збуњен сам:))

#240 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 31 March 2015 - 23:53

Ja cekam ovog mog madjara da mi javi ima li komplet radilica sa PJD klipnjacama.

13 user(s) are reading this topic

0 members, 13 guests, 0 anonymous users