Jump to content

Piaggio NRG DD

704 replies to this topic

#261 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 April 2015 - 21:22

odlično je to.. stom razlikom da mi ovde pričamo u GPS brzinama, ali svakako je piaggio sa dobrim spuhom dobra kombinacija

#262 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 12 April 2015 - 21:24

ide karb dobro al trosi malo vise od injectiona , meni je isao po gps sa multivarom, i rekordom max 97 kmh. (106-107 po satu)
ne mogu rec da kit ide u krajnjoj nemjerivo bolje u piaggio slucaju, samo dobije puno momenta i ubrzanja

#263 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 12 April 2015 - 22:17

Odlican 5...
A nrg lep ko lutka, i gianneli mu je cucnuo samo tako

#264 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 12 April 2015 - 23:37

Hvala svima ...

Samo se nesto cudno desava, mozda je to normalno. Masina kada radi na leru radi sasim normalno , ali u voznji pod malom gasu nekad zna nesto zvecnut u prenos sta li je to ko da se nesto smelja nutra ali nakratko 1 skunda traje to ..

Nekad to ima nekad to nema ..

#265 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 13 April 2015 - 01:51

Stoju kad prebacis na Nrgu power mc4 to je znak da si odradio poso, isto vazi i za novog runnera, on laze za 10kmh. Naravno, ta stoja je po gpsu nekih 90kmh sto nije problem dotaknuti, a moze se kako kaze Anabelas i jos malo. Ja sam uspio sa svojim mc4 i mhr replicom 94kmh po gpsu, s tim da nisam imao multivar, ali okretaji su bili na 11000.

Jednostavno to je piaggio, i za njega je 90kmh po gpsu garantiran rezultat, ako su dijelovi dobri.

Ovaj Nrg mi je i dalje jedan od najljepsih.

A sad me zanima dokle ces se spustiti sa potrosnjom, jer kada ide 50ccm tako brzo treba to i naloziti.

ZX trazi 9200rpm do 9500rpm, znaci ti bi trebao sa rekordom malo vise. Nek ti bude kao neka orijentacija dok ga ne ubodes. :)

#266 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 13 April 2015 - 02:23

Rekord ispeglan na 10 000 je milina a ni malo vise mu ne smeta kroz ubrzanje.
Sto se potrosnje tice rekao bih tesko ispod 4.5l

#267 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 13 April 2015 - 12:37

Sve je to uredu sa obrataima i ostalo ..

Nego recite vi meni ovo , ovako kako je sada slozena moja makina koliko ce to kilometara trajati bez promenu radalice, jel ona najvise tripi ?

Po meni od sada oko 20 hiljada bez problema uz dobro ulje za mesavinu , ako sam u krivo neka me neko popravi .

Sta se tice potorsnji to ce negde bit iznad 5 litara sigurno vidim sada napunio ga do vrha pominuo 16 kilometara letnule 3 crtice , vozicu do 25 kilometara dopunico opet do vrha pa idemo koliko sam doturio puta 4 za da se dobije potrosnja na 100 km.

E daj recite sta sve treba da ga doguram bar do 3,5 ili 4 litara na 100km , ostala mi jos neka para pa ak bude da bude ???

Imam neki pitanja u vezi varimata malossi --- koi treba da ide na ovaj moi NRG ja kako sta znam ovaj na slici multivar 2000 . E sad sa njega ide bela centrala i rolice mislim da 7.2 gr ... E sad pitanje mi je sta se sve dobije sa njega (nasprem ovom seriskom variomatu sta je sad na njega) koliko na krajnu brzinu, koliko na ubrzanje, koliko na start i dali ce biti dobra ta bela centrala i rolice sta idu uz njega 7.2 gr,dali se trebaju dirati male oprugice na lameli i sta se jos drugo treba dokupit da bi to bilo savrseno ? ... Nekako me bode u oci uzecu ga majku mu :D

Posted Image

Imam na raspolganje jos oko 100 eura ... Zelim ga sredit da ide jebacki a da trosi malo e sada mozda je to nemoguce ali vredi pokusat :D

#268 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 April 2015 - 20:27

Pa, 3,5l/100km tesko da ces uhvatiti, to jedino da ga non stop vozis na 1mm gasa i ne prelazis 7-8k obrtaja..

Za sve ostalo copy-paste Anabellasova tema :)

#269 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 13 April 2015 - 23:18

Evo danas ga izmerio koliko trosi i bogami razocarenje pominuo 50 km kombinirane voznje otvoreni put i u grad i potrosnja na 100 km dodze 6 ipo litara, tacnije 6 litara i 300 grama ...

Sta sve da uzmem da ide potrosnja bar do 4 ili 4,5L/100km ?
Koliko ce pasti potrosnja sa tai rucni cok ?

Evo jedan neuspesni video sa 80 % gasa , zaustavio me milicajac , mase sa palicu od tamo daleko ja si rekoh u sebe opleskao sam sada , a vozio sam sa jednu ruku u drugu ruku telefon , srecu pa samo dkoumente potrazio kaze mi radi kontrola ...

#270 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 April 2015 - 23:22

eheh moramo sad da pazimo kad snimamo na policiju :)

#271 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 13 April 2015 - 23:38

View PostMitkov, on 13 April 2015 - 23:18, said:

tacnije 6 litara i 300 grama ...

litara i grama :ninjar: :ninjar:

Ma necu da cujem potrosnja nad 4.5l/100km. Ma i to je mnogu, max 4l/100km. :D

#272 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 13 April 2015 - 23:46

Nemogu da vidim iz videa na koliko ti uhvati lamela,i dali imas rupa ubrzanju u prvih 2 3 metara.

#273 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 April 2015 - 23:46

ima oni električni biciklovi kineski da se kupe, ti ne troše ništa a idu čak 30...

#274 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 13 April 2015 - 23:51

View PostMario, on 13 April 2015 - 23:46, said:

ima oni električni biciklovi kineski da se kupe, ti ne troše ništa a idu čak 30...

hahahaha, videcemo.. ovaj vikend sa VlatX montiramo (on radi ja odmaram) yasuni Z na aprilia sr50.. pa videcemo sta ce biti :D dal cu kupiti elektricni bajk ili voziti moja aprilia :D

#275 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 14 April 2015 - 00:07

Lamela hvata na 5000 obrataja , fabricke oprugice ...

A da ovo za bicikal najbolja solucija :D

#276 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 14 April 2015 - 00:14

Ajjajaja bit ce malo bolje sa multivarom, ne znam ima li ista bolje za te pare. Mozda benzin?

Po meni je piaggio 50 karb sa auspuhom promasaj, u smislu jer dosta pije, ja sam to trpio par mjeseci i stalno razmisljao pa zar nije bolje 70ccm, manje ce trosit, a bolje ici.

#277 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 14 April 2015 - 00:50

Moram to koregirat i to odma , sutra zeger na vtori zub i rucni cok na njega pa vidimo trbealo bi da dodze do 4 litara ...

Razliku od sadasnji originalni variomat do malossi multivarom bi trebala biti velika isto kako i cena sta je razlicita , originalni variomat za piaggio kod mene kosta 27 eura (komplet ) , a multivar 2000 kosta 73 eura ...

E sad ako uzmem njega koje rolice ... Predpostavljam da to sta ide u njega je za seriski spuh 7.2 gr rolice i bela centrala ...

Po meni sa njega bi se uskladile 4.7 gr rolice i zelenu centralu a male oprugice da ostanu fabricke , pa ak trosi da ima zasta trosit ...

Pitanje mi je dali ce prevrtavat sa 4,3 gr rolice i zelenu centralu ostalo znate ?

#278 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 14 April 2015 - 02:14

Kakve veze ima saug sa potrosnjom, ako je ispravan i dobro zatvara iglicu onda nema problema.
Serijala ne bi trebala ici preko 4l...mada nesto ga ti visoko vrtis za serijalu. Taj rekord ima bas na tim obrtajima spic?

#279 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 14 April 2015 - 09:19

Lauda ti lepo reko kakve veze ima sauh ako je ispravan a sigurno jeste,jos ako se steluje njegov rad kao na kineza stvarno ne razumem. Kupujes multivar koji ce mozda malo da ti poveca krajnju a kosta 73 evra a imas sve novo u tom njegovom varijatoru koji isto radi odlicno. Da je kineski pa i da ga promenis to razumem.Meni je najzanimljivije sto piaggio nije hteo da vuce nikako sad ide preko 90 i vuce dobro,trosi kolko trosi al opet ne valja,sad kad bi trosio 4 litra a iso 95. :) Ja da sam na tvom mestu ustelovao bih taj karb da smanjim tu potrosnju i vozi misko,mada mi ti rece da si ga ustelovao dobro i da ne pipas vise :)

#280 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 14 April 2015 - 16:37

Miki 82 uvjek sa pravo resenje i uvjek me predomislis ...

Necu uzimat variomat, jel kako kazes sve je novo nutra u njega a i variomat tek do izrazaja dodze sa kitom , bitce i on posle 12 hiljada kad dodze da se menjaju rolice i remen :) ...

Zasad samo rucni cok mislim da je ovaj sjebani i neradi .. Ipak znam na cemu sam dignuto pusten , spusteno izgasen , sigurnije nemoze biti ...

To je to , sjebao si i onaj prikidac za stop svetlo izvadio ga da ga pocistim jer je treptao stop a nekad nije ni radio, kad ono napuknut na vint ocistio ga da ga uvintam pukno je skroz de ga lepio nemoze mora novi , pa hajde i njega porucio ga 3 eura je evo ga kako izgleda ...

Trebam i otovorit digitalnu tablu i zadihtat je stalno hvata vlagu kada je vreme kisovito a i kada ga operem zamagli se iznutra , pa iskoristim kada cu smenut prekidac otvorit ju i nje i pocistit , jedan se je pauk ugnetio nutra to kad sam ga kupio ga je imao :D

Trebam ulit i novi antifriz u njega G12 , isto trebam promenut i glicirin u kocnice na koliko se godina menja jel neko zna koi ide u njega nisam procitao na kapacku zaboravio ?

Posted Image

Edited by Mitkov, 14 April 2015 - 16:39.

10 user(s) are reading this topic

0 members, 10 guests, 0 anonymous users