Jump to content

Piaggio NRG DD

704 replies to this topic

#381 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 May 2015 - 22:58

Samo spusti iglu skroz dole i sraf na npr 1 krug sa diznom 60 bez limica, mora da poleti sa 1mm gasa. Posle probaj vecu diznu (62, 63, 64 ) pa koriguj smesu odvrtanjem srafa za pola kruga ili 1 krug..

#382 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 03 May 2015 - 23:06

E hvala ti puno Aca :respect: ...

Evo sutra odma to probam i javaim kako ce biti :D

#383 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 04 May 2015 - 00:50

Аca kad kazes spustaj iglu dole,mislis na zeger (bogatija smesa ) ili na kompletna igla(zeger na najgori zarez,siromasna smesa)

#384 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 04 May 2015 - 01:25

Kad igla ide dole ondak zeger ide gore, cista logika. :)

#385 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 04 May 2015 - 07:49

Da da najsiromasnija smesa. Najbolji odziv rucice se dobija na std airboxu.

#386 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 04 May 2015 - 16:02

Danas sam probao to sta je reko Aca - igla skroz spustena ,dinza 60 bez limic, srafic zraka na jedan puni krug ..

Svecica rad u leru 2 minuta izgleda ovako.

Posted Image

Svecica sa polovinu gasa naglo kocenje i gasenje masine izgleda ovako .

Posted Image

I evo sa ovo stelanje snimio sam video kako povlaci dali je dobro ja nemogu ocenit zato sto neznam koje performanse trabam imati sa ovaj setup ... Al mislim da je dobro :)

#387 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 08 May 2015 - 22:13

Da javim posledne uspene razultate ...

Nrg je prestao da melja u prenosu , neznam kako ali samo sam pregledao jos jednom sta sve se nutra desva , upalio ga bez deklo da vidim da nesto ne struze il felsa , ondak sklopio sve i to zveckanje nestalo , evo danas se celi dan vozao i nista se nije culo iz prenosa :D

Evo video kako to vrti nutra :)

Evo i drugo video kako potegne super je sada bas taman :)

A evo i svecicu na punom gasu - dizna 60 bez limicem ,igla spustena na vtori zub (zeger na vtori zub od gore),srafic zraka se javio negde na dva ipo kruga .

Posted ImagePosted ImagePosted Image

#388 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 18 May 2015 - 16:49

Da javim sta se radiolo cjelo vreme , em puno kilometara izvozenih em skuter ustelan , necete verovati do gde sam stigao , jer sa cackanja oko fergazera sam totalno zavrsio :D

Danas sam se vozio do drugi grad odaljen 50 kilometara u oba pravca otvorena cesta i potrosio tacno 1,75 litara ili litro i sedamsto pedeset gramova na 50 kilometara ...

Sta znaci da na 100 kilometara trosi 3,5 litara to je odlican rezlutat - voznja je bila sa dvoje nonstop ja 100 kg drug 90 kg - Brzina se je kretala od 65 km do 90 km/h, u to voznju stavi 5-6 kilometara gradsku voznju .

Evo i svecica je odlicna na full gasu, piaggio je zakon !

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Setup je sledeci - Dizna 53 sa limicem ,igla dignuta jedan zub od skroz spustena , srafic zraka na krug ipo se javio .

Jednostavno si to trazi motor , dzaba i 64 i 68 i 60 diznu ... Ide odlicno necu vise max brzina samnom je 92 - 95 km/h punu gas ravinca :)

#389 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 19 May 2015 - 01:28

Druze, neli ta fabricna dizna 53 u kombinacija so gianelli je bila pricina za prethodni kvar/problem koji si imao sa klipom ??? snimi 0-max speed na ravnica/
Inace ovako na papiru deluje super setup. Bravo :)

#390 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 19 May 2015 - 11:40

Siromasna svjecka ;)

#391 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 19 May 2015 - 14:59

Spenser MKD , najveca pricina za izduvani klip je bila svecica BR 6 koja je bila mnogo vruca motor se puno grijao jer je sve sagoravalo nutra , srafic zraka nije bio prestelovan isto i iglica je bila skroz spustena a sada je na jedan zarez dignuta ...

Snimicu danas video ako uhvatim vremena :D

#392 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 24 May 2015 - 17:12

Evo izmerio temperatutru auspuha i cilindara sa 53 diznu voznje od 3-4 kilometara, od koje 2 kilometara punu gas na malu ugornicu 80/kmh .

U to stavite jedna ipo minuta ugaseni motor dok sam uzeo ovo za merenje od moj brat , tacno kazuje ne kradi ni stupanj manje il vise provereno :D

Ovo je temepratura cilindara, ciljano u amblem piaggio sta pise na cilindru (65,4 stupnjeva)

Posted Image

Ovo je temepratura auspuha na dio gde izlazi od cilindara, ciljano tacno tamo gde je zavarena cevica od auspuha malo naunutra (83,6 stupnjeva)

Posted Image

Tu je ciljano na konusima temperatura (79,5 stupnjeva)

Posted Image

I temperatura topa ili prigusuvaca kako got (40,7 stupnjeva)

Posted Image

Dali je temperatura normlna za jedan ovakav setup ?

Trebao sam meriti na malo duzu voznju 10- 20 kilometara, al mislim da ce tu negde biti malo vise , izmericu pa javicu .

NRG je dobio novu rasladnu tekucinu i to ne bilo kakvu nego G12 Totalov antifriz evo ga ,stari istocen cevice isprane sa destiliranu vodu jednu dva tri puta u slucaju da nesta ima nutra ali cisto ko suza . U njega je stalo negde oko litro i 200 - 300 gramova , normalno razredio litro G12 litro destiliranu,sve lepo sipano odzraceno :)

Posted ImagePosted Image

Edited by Mitkov, 24 May 2015 - 17:15.

#393 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 25 May 2015 - 00:21

Ma daj molim te, pa serijski piaggio skuteri sa diznom 53 bez blokada se lagano guse na punom gasu, u zadnjoj trecini gasa se nista ne desava samo muce.

#394 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 25 May 2015 - 00:50

Samo vlav moze da podesi da mu motor ide sa 53 diznom :D

#395 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 25 May 2015 - 11:55

Zar ti ja licim na vlav , onda ga ti vozi kad trosi 6,5 litara bez ikakvih problema, zar se ne zelim ja voziti malo duze nego stavit za 2 evra zavrtit dva kruga i tolko hajde u garazu , pa daj VLatX nemoj se zezati ja za te iste pare vozicu auto . Na tvoi Baotian ili sta got imas zar ne zelis da ti sta manje trosi? , ili si ti neki milioner ko baca pare to je vec drugo ...

dajtex , nema nikakvo gusenje kod mene evo snimicu video da vidis kako to ide kako munja ...

#396 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 25 May 2015 - 17:13

Mene potrosnja ne prelazi 4l sa 74ku diznu,motor ide odlicno nema sta tu da smanujem potrosnu sa rezonu i start na 6.000rpm.

Edited by VlatX, 25 May 2015 - 17:14.

#397 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 25 May 2015 - 18:54

Ja sam mislio kad si ti na mome mestu da ga vozis a da ti trosi 6,5l/100 km .
Ali hajde nema veza da se ne raspravljamo oko toga , skupja se para za set dizne pa ce da se ustima to ne sekirajte se nema da ga ostavim tako ;)

Ovo je privremeno da prodze kriza u mom nofcaniku :D

#398 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 25 May 2015 - 19:31

Vidi vako eto kod Spensa kako sam ja to nastelao,znaci nije spens nista dirao sve sto je radzeno sam ja radio i kod njega ne prelazi 4 a motor ide kida,kod tebe ja mozda druga prica drugi X u racenci,najpametnije ti je da nabavis kako sto sam kazes set dizne od 60 do 80,i igle za tvoj karb pa fino sednes jedan dan i testiras.

#399 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 31 May 2015 - 13:55

Zdravoo :D

Dosla 64 dizna .

Posted ImagePosted Image

Stanje ovakvo --- Stavio 64 diznu, izvadio limica, iglu skroz spustio, zrak se javio na 2,5 krugova . Motor u start je malo vise dobar nego sa 53 , masina se mnogo manje grije nego sa 53 diznu . Izvadio lulicu , nastelao javio se na 2 kruga tada zrak , start dobar , ubzanje nikakvo neki tromav zvuk iz airboxa , krajnja brzina jedva 80 i nesta ... Stavio lulicu krajnja opet mala od 91 - 92 nece da mrdne i to na udolnicu ... Hajde stelao zrak opet isto , i nesto se cudno desava start je dobar a u krajnju ima manje obrataja nego sa 53 diznu, 300 - 400 rpm u krajnju ima manje neznam zasto ...

Svecica pola bogata , pola dobra ...

I da trosi 6 litara/100km - 1,5 litara na 25 kilometara mozda i vise ...

Posted ImagePosted ImagePosted Image

#400 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 31 May 2015 - 14:19

Pa bogata ti je smesa i samim tim i motor ne ide dobro

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users