Jump to content

Piaggio NRG DD

704 replies to this topic

#1 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 15 February 2015 - 16:04

Pozdrav svima ... Evo i ja da predstavim svoi skuter . Ovako da pocnem skuter je Piaggio NRG DD HI-PER2 PRO proizvedzen 2012 a kupljen 2013 (jos 10 meseci garancije) , ja sam drugi vlasnik Uzeo sam ga sa 7500 kilometara u seriskom stanju (ko iz salona) jedino nije imao onu triagolnu plastiku na spuh i zadnji blatobran prosli vlasnik ga je rezao da izgleda kao sportski , na skuteru nema ni jedne ogrebotine ,pukotine ili slicno.. Sta se tice masine ona nikad nije otvarana jedino jedanput su otvarali deklo prenosa na prvom servisu sa 1800 kilometara (tako je zavedeno u servisnoj knizici) . Kad je dosao u moje ruke detalnije sam pregledao prenos i uocio da je sve u orginalnom stanju ,na skuteru sam sve detaljno ocistio,dopunio akumolator sa destilovanom vodom do crtice zamjenio ulje u getribi i zamjenio svecicu sa NGK BR9 . Sada ima 8400 kilometara sto znaci da je doslo za pormenit neke potrosne delove koje sam vec porucio a to su : novi originalni remen piaggio 436864/7 ,nove klizace za orig varijator ,crne malossi male federe za orignalnu lamelu , rolnice nisam porucio jel cu videti kako ce se ponasati sa novim delovima i odluciti se koje gramaze malossijeve rolnice uzeti ali ne prelagane od 5,7 gr .. Sada trenutno ne ide bas najbolje jel je remen potrosen ima 16,9 milimetara a trebao bi biti 18,5 to je velika razlika pa zato proklizava, sada krajna brzina po ravnom je 75-80 po njegovom satu na 8500 obrataja ,startuje na 5000 obrataja ... To je sve evo i nekoliko slika od njega (bice jos mnogo lepsih slika od njega), kad budem zamenio delove javicu kako ide komentari su dobrodosli... :janpi:

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#2 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 15 February 2015 - 17:23

Ova mat linija s detaljima mi je savrsenstvo. Ako te zanima neki tuning pogledaj si moju temu s nrgom pa kopiraj setup ako ti pase :janpi:
a moze smi usput i prodat ove podnice za noge haha :P

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 February 2015 - 17:26

lep skuter, sviđa mi se ta linija

#4 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 15 February 2015 - 17:35

Anabellas pogledao sam tvoju temu i moram da kazem da najbolje iskoristeni novac i ja isto tako nesto planiram. Malossi multivar i Giannelli rekord ide nakon sto skupim novce ili ovu sezonu ili drugu obavezno , za DR.Evo mozda nakon 30 000 kilometara :P . A za podnice to nikako bez to skuter nema smisla jos i kad ih budem malo zapoliarao sa purol pastom ... Samo da se vreme zatopli bitce ogledalo ovaj skuter :janpi:

#5 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 15 February 2015 - 17:59

Zezam se za podnice :janpi: ima ih za 30 eura mozda kad cu imat bas viska para uzmem :P
s multivarom se ni ne moras puno opterecivat dok nemas kit jer on tek na kitu dolazi do jako velikog izrazaja

#6 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 15 February 2015 - 18:07

Ovo je po meni, pored crvene, najlepsa kombinacija boje i nalepnica. Zabari su se bas potrudili da mu daju jos jaci smek. Predivan je. Sad jos malo tuninga ali bez narusavanja ovog skladnog izgleda i bice to prava bombona. Imas ovde puno tema sa Pia masinom pa vidi sta ti najbolje odgovara. Nemoj samo da ga oskrnavis sa skidanjem table i stavljanjem drag volana i sl. jer ovu lepotu je steta menjati.

#7 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 15 February 2015 - 18:12

to i ja kazem, izvana treba ostat sve u saraf serijski, ja nisam ni naljepnice stavljo nikakve, najljepsi osjecaj kad netko sa 125 skuterom stane pored tebe na semafor i gleda kak ce te naprat pa se iznenadi :janpi:
samo masinu sredit kak treba za pocetak auspuh a kasnije base i multivar.

#8 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 15 February 2015 - 18:16

Bas tako, to je i moje misljenje. I ja gledam da moja SRka izgleda autenticno fabricki uz neke detalje prema mom ukusu a da ne odudara od originala. Sva sreca pa ni nema potrebe za nekim stylingom, i ovako su je napravili prelepo. Samo srce mora biti lavovsko, a da se to ne vidi spolja.

#9 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 15 February 2015 - 18:23

A i on je zadnji voz uhvatio za kupit skuter , ovi novije godište nemaju ni utege volana a i kvaliteta sve gora i gora. :janpi:

#10 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 15 February 2015 - 18:27

Nisam video kako izgleda zadnja serija 2014/15g. Nadam se da nisu oskrnavili ovaj prelep model zarad sitnih usteda.

#11 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 15 February 2015 - 18:33

nisu onoliko koliko je to napravila gilera , ali ipak nisu ko sto su bili

Edited by Anabellas, 15 February 2015 - 18:34.

#12 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 February 2015 - 18:42

Pozdrav Mitkov, ovo je moj omiljeni skuter :P Ovaj primerak stvarno izgleda kao da je juce izasao iz fabrike, boja mi se svidja a i ove novi dizajn sara, vidim da ti se i kaciga slaze. Posto je totalno serijski napisi nesto vise o potrosnji i kako se ponasa u voznji. Neka te dugo sluzi i srecan tuning :janpi:

#13 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 15 February 2015 - 19:21

Kad je nesto dobro onda je svima tako, upada u oko i plijeni paznju znaci jos jedan + od mene. Jedino sto bi mu izmjenio su zadnji zmigavci od ranijih powera, oni zatamnjeni, ovi mi se ne uklapaju bas.

#14 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 15 February 2015 - 19:47

sad kad si spomenuo tek vidim da nisu zatamnjeni :janpi: a nisu niti istog oblika zadnji, meni su pravokutni

#15 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 15 February 2015 - 19:49

Hvala svima na pohvalima i puno mi je drago da vam se svidja moja meni najlepsa masinica na svetu :janpi: ... Sto se tice stajlinga nalepnice i ostalo to necu dirat nikako i nikada na to nisam ni pomisljao jel ovako izgleda premocno kako ga je fabrika stvorila i jos ja sam veliki protivnik na to da se vadi nosac za tablice i red druge rabote , a zmigavce ove su mi 100 puta lepsiji nego one zatemnute koje imaju pravoagolni oblik kako na neke kineseke skutere a i ak se ne varam manje blistaju nego ove svetlije , trenutno po zimi sta sam ga merio kombinirano na otvoreni put i u gradu pokazalo je 4,5 litara/100km i to tacno toliko ni gram vise merio sam i vtori put i sam dobio skroz iste mereke e sada na skroz otovoreni put sa konstanu gas nebi trbalo da trosi vise nego 4 litara jos i kad se bude vreme zatoplilo nece se toliko cesto paliti saug kako po zimi , oko tuninga masine, u termogrupi kako sta sam reako ne planiram nista dirati do 30 000 kilometara za spuh sam odluican da ce biti sto prije rekorda za variator onako sam reko ak se ima viska novca ,kuzim se oko tomosove masine pa znam sve kako ide i u ovaj samo se prvi put sretam sa vodeno hladzenje tako da mehanika mi nije ni majmanji problem :P

Edited by Plamenni, 27 February 2015 - 01:21.

#16 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 15 February 2015 - 20:01

saug radi i zimi i ljeti samo zimi malo duze treba da ga zatvori, skrati muke i kupi manualni

#17 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 15 February 2015 - 20:18

Da bas to sam i hteo kazati ... Razmislao sam i o rucni sauk ali videcemo kad stavim rekorda ako potrosnjja na ovakvom serijalu ripne do 5 litara moram se malo igrati i sa saug . Imam jedno pitanje jel pamtenije uzeti rolice malossi 5.7 gr za ovaj skuter( jel serijal su 6.4 piaggio rolice) u kombinacije sa crne malosijeve federe (male) ili ce to biti samo vrtnja u prazno dvoumim se izmedzu 5.7 i 6.1 gr kod mene je 90 % brdovito a i ja imam nekih 90 kg i vise a i kad budem kacio neku curu da se ne obrukam na neku ugornicu :janpi:

#18 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 16 February 2015 - 01:45

ako ce ici samo rekord trebat ce rolice lakše , ugrubo 4.8 grama a ako ce ici multivar oko 5.8
crni federcici mogu ostati ali ako id emultivar onda centralni malossi ljubicasti

Edited by Anabellas, 16 February 2015 - 01:45.

#19 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 26 February 2015 - 20:31

Pozdrav svima ... Evo ja sam konecno smenuo remen ,klizace i oprugice (male) evo slike .. Stanje ovakvo smenili smo sve sa majstorom skuter nije isao u start ko mrtvi nece ni da mrdne moras ga pogurnut malo da podze obrataje na nogare je razvrtavao do nekih 9500 ali u startu je bio mongo mnogo losii hajde rkoh da legne remen provozao nekih 10 kilometara i kad se je lepo zagrejao jos vise mu je pala snaga na startu jednostavno nece i nece ... Otisao opet kod majstora sve smo lepo proverili sve dobro namjesteno stavili stari remen i lakse rolice bio je startan ali mu je krajnja brzina bila 45 - 50 maksimum ... Otisao opet kod majstora stavio si ja novi remen i moje rolice (piaggijove sa predzenih 8450 kilometara ali ko nove su) klizace i federe crne malossi su bili namjesteni tako skllopio sve lepo preglado da nije nesta masno negde na kaisnicu i na varijator ali nije zatvorio deklo ... Isao probat opet nije to to po udolnicu je razvrteo 90km/h i nesta sitno sa ove federe je davao znace na trgnuje na 4900 - 5000 obrataja vreme je bilo kisovito bio sam iznervirani zasto mi se ovo desava na skoro pa novi motoric parkirao tako ...Drugi dan saam ga isterao oprao ga jel je bio celi u blato i rekoh da pocistim fergazer otovorio sam ga i pocistio dizna unutra je bila 53 (neznam jel ta mala al ja mislim da je dobra cim trosi 4,5 litara na 100km) sve lepo propuhao sklopio i nevrovatno skuter prima prelepo ko bonbon ali sve je to kratko trajalo isao ga probat ide sasim dobro ali kada se ugrije start je opet losi i sada nesto u prenosu trese cima kad da podzem ali samo kada je zagrejani kada je hladan ide dobro i ne cima tako isto kada je zagrejani u startu kad je pod oterecenjem dok podze javlja se neki cudni zvuk ko da nesto fuci fuuu nutra ... Hajde rekoh da postelam smesu zavrteo skroz srafic smese i odvrteo ga punih dva kruga opet je lepo primao i prelepo isao kada je hladnii zagrije li se opet isto trese cima u startu i javlja se tai zvuk ko da fuci nesto e sad ubrza li malo nema nikakvi zvuk ne trese sve je linearno ubraznje ne trese u voznji il slicno samo kad stanm u start je mnogo mnogo losi mozes ga drzati sa rukama digne obrataje nesto fuci unutra i tako ,kada je hladan nemozes ga drzat jednostavno leti i u start i u ubrazanje ali zagrije li se ko malaksni je u startu nema snage pipao deklo nije mnogo vruce izvadio i gumicu za vazduh da se bolje hladi mislio da je zvuk od ta rupa sta tako fuci ali nije ... Pomagajte da opravim ovu masinu hvala vam unapred :) :blink: :blink:

Posted ImagePosted Image

#20 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 26 February 2015 - 21:00

Vrati originalne oprugice u kvacilo.. bice da je pretegnuto pa podize remen i vislji stepen prenosa pre nego sto kvacilo uhvati pa to nije dobro...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users