Jump to content

GSX-R pocket bike

pocket

66 replies to this topic

#41 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 09 March 2015 - 11:32

sigurno je nemoguće, i probao sam nije da nisam, trenutno mi smetaju pomoćni točkovi pa njih ne planiram da skidam zbog svoje želje, naloviću danas adekvatnog vozača da proba...

inače mali je dobio plastike i nove nalepnice i sada izgleda ovako

Posted Image Posted Image Posted Image

#42 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 09 March 2015 - 14:52

Hehe, opasan mališa, sad još samo driver da se nadje, obavezno baci neki video.

#43 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 10 March 2015 - 10:55

juče nije uspela test vožnja, ne zna se ko je bio više razočaran vozač ili majstor :)

evo izjava za plamenog.. .OTPALO MI RAME !!! posle ovog snimka sam potegao još jedno 10 puta i kasnije u radionici još jedno 30 dok nisam upalio...

generalni problem je ovaj Huayi amburator da ga je*e konstruktor kad plovak nije u vezi sa klackalicom igličastog ventila goriva.. jednostavno ili mašina ostane bez goriva ili preliva pa curi na odušku. ovo na snimku je bila situacija bez goriva, jer sam kasnije pronašao suvu svećku kao barut..

kasnije sam povadio one restrikcije na filteru da dobije malo više vazduha, jer kada prelije isto šanse nema da upali, a računam da će biti malo toplije vreme i da će se mašina više grejati, sa druge strane danas moram videti kako da stabilizujem taj igličasti ventil i taj plovak sa klackalicom, neće ovo biti dobro ovako...

Posted Image

na kraju od silnog turiranja uspeo sam da otkinem auspuh, jednostavno pukla je cevčica pre topa od 0,8 lima, i to sam morao da povarim...

#44 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 10 March 2015 - 11:29

Aaaa fino si vezbao..Ja sam na kraju pokidao kanap sem ramena naravno

#45 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 10 March 2015 - 11:40

Eeee, pa to je napravljeno da klinci nemogu sami da upale, dok tata ne iskida nešto, ruku il kanap, nema vozanja. :D Treba to startovati bušilicom direkt na sraf magneta, gedoru u bušilicu pa ko pravu trkalicu...

#46 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 10 March 2015 - 13:18

Ista stvar koja je mene zezala, karburator Sam Rastavljo 10 putw puta al Nema kruha od njega

#47 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 10 March 2015 - 17:25

Dok brat nije prerastao pocket,secam se da sam imao zuljeve izmedju srednjeg prsta :) Kakav je sa vibracijama ?

#48 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 10 March 2015 - 17:49

hvala Anabelas, shvatio sam da je konstruktivna greška, danas ću videti da li to može da se sredi...

što se tiče vibracija, ima ali nisu strašne

#49 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 11 March 2015 - 01:14

Jel vredi razmisljati u pravcu izrade nove prirubnice i udradnje dellorta 12 sa rucnim sauhom?

#50 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 11 March 2015 - 01:19

View PostPlamenni, on 11 March 2015 - 01:14, said:

Jel vredi razmisljati u pravcu izrade nove prirubnice i udradnje dellorta 12 sa rucnim sauhom?

isprobano , radilo bez greske :0takoje:

#51 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 11 March 2015 - 01:27

Ja ne bih razmisljao ni casa u tom slucaju.Pri tom dell 12 sigurno daje veci spektar mogucnosti stelovanja.Anabelas jel ima razlike u odzivu na gas,snazi?Kakvi su ti utisci bili sa dellortom 12?

#52 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 11 March 2015 - 01:28

ahahhaha kako si se napatio kao isus...skidaj jaknu saću ti *bati mamicu al ništa...ahahaha :)

#53 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 11 March 2015 - 02:15

View PostPlamenni, on 11 March 2015 - 01:27, said:

Ja ne bih razmisljao ni casa u tom slucaju.Pri tom dell 12 sigurno daje veci spektar mogucnosti stelovanja.Anabelas jel ima razlike u odzivu na gas,snazi?Kakvi su ti utisci bili sa dellortom 12?

sto se dellorta 12 tice nije bila neka ocigledna razlika u performansama ali je mini bio stvarno pouzdan, nije se dogadalo da ne zeli upaliti niti se gusio, ne sjecam se tocno vise postave karburatora s tim bi se trebalo poigrati.

#54 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 11 March 2015 - 02:28

Znaci dell 12 cuva ramena i ruke od poteznice?Za ocekivati je da se mora igrati diznama,iglom i pilotkom.To ce mi biti prvi potez kad ga pribavim klincu-ugradnja dell-a 12.Ipak mi trebaju ramena za stare dane:D

#55 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 11 March 2015 - 05:45

"Cika Mare, a gde si nasao tako mali motor?" :) Muke zive sa paljenjem, eno meni stoji u garazi jedan vec par godina, secam se dobro zuljeva od silnog kurblanja, a i prste sam isekao nekoliko puta na plastike.

#56 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 11 March 2015 - 05:57

Joj, mora cika Mare da se skine...ode rame u piii
hahahahaha
Pa taj pocket je prava teretana, posle jednog tretmana paljenja mozes komotno ici na strongman takmicenja :joks:

#57 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 11 March 2015 - 09:56

View PostPlamenni, on 11 March 2015 - 02:28, said:

Znaci dell 12 cuva ramena i ruke od poteznice?Za ocekivati je da se mora igrati diznama,iglom i pilotkom.To ce mi biti prvi potez kad ga pribavim klincu-ugradnja dell-a 12.Ipak mi trebaju ramena za stare dane:D

Čuva da :D ne znam dali se s ovim da sto napraviti mozda je jednostavno sustav plovka deformiran svima tvornicki

#58 Kobe

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 39 posts
  • MestoGračanica BiH
  • VozimAerox

Posted 11 March 2015 - 11:17

Ah pocketbike :D

evo mog
https://fbcdn-sphoto...1ee1b18395f5791

Došao mi je bez plovka i iglice u karbu, i s dosta muke se dao upalit i vozit dok se pažljivo rukuje sa slavinom za dovod goriva
Poslje dileme da li da ganjam neki dellorto ili ga prodam, odlučio sam da ga prodam, nek ga neko drugi sredi jer nemam ni vremena ni para za još jedan projekt :D

#59 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 March 2015 - 12:23

mali je dobio detaljni pretres ovog kineskog karburatora...

sa 800-kom sam počistio kućište igličastog kao i njegove vođice, mada nije bilo prljavo, ali ipak ako ima skrame da to odmah rešim

Posted Image

dalje postavio sam iglicu i malo zakrivio ušice na klackalici tek toliko da ne ispadne ili da se ne namesti u krajnji položaj gde bi eventualno mogla da zaglavi

malo sam doterao ležište same osovine na klackalici jer sam uvideo da je i to rasklimano, lagano sam pritegao špic kleštima

Posted Image

rezultat naravno truba.. kao da ništa nisam uradio, kad karburator krene da preliva, napije se i filter vazduha gorivom i posle moliš boga dok ne upališ... i zbog toga sam rešio da doteram malo više vazduha,.. inače će ovaj motorić biti vreo jer nema tu deklicu, a i dolazi toplije vreme... povadio sam ovaj umetak od teflon trake i u prvom naletu ostavio sam jedan red sunđera...

Posted Image

rezltat isti.. rešio sam i povadio komplet ceo filter, mali će se voziti u urbanoj sredini gde nema baš toliko prašine, ako se slučajno napije da preliva, naredno paljenje donosi čist vaduh i svećica kreće odmah u taktove.. ne želim da opet padne razočarenje kao što su klinci od kuma "čika mare" prošli..

i nakon toga sam ga ponovo otvorio i rešio da pokrivim malo ove noge od same klackalice kako bi smanjio nivo goriva u karburatoru, i prekinuo prelivanje

Posted Image

međutim preterao sam, nema šanse da upali, sada je toliko nisko da igličasti veoma nizak nivo goriva drži, i pošto nema pilotku već odmah kreće od igle, morao sam malo da popustim i namestim neko međustanje...

na videu zvuk malo kasni, opet mi se resetovao tel, pa u HD-u deluje malo bezveze... fino prima gas, i taman kada se ugreje postaje prava prgava mašina...

Međutim karburator je još uvek u banani.. .jednostavno kada se motor vozi nivo goriva je ok.,. .kada duže stoji na leru, opet krene prelivanje. Definitvno ga ostavljam ovako, bratić ima instrukciju da zatvori gorivo kada ne vozi, a kada i malo prelije, može da upali jer nema nalivenog filtera za vazduh..

problem je kod ovih mališana ipak nivo goriva, meni bi sada za niži nivo goriva trebala malo ozbiljnija dizna ukoliko ne želim da imam filter, ili da ubacim ponovo oba sunđera i namestim sa nivoom da ne preliva a da toliko umanjim vaduh da mašina radi kako treba,.. princip visokog nivoa se manifestuje kao da smo podigli iglu i na atomizeru doneli više, međutim ja ovu iglu mogu da podignem za još samo jedan podeok... i dobro bi mi došle bar još dve tri dizne većih brojeva..

definitivno putuje ovako, nemam više živaca da se igram sa huayi-em, jutros je bratić pokupio i odneo ga.. dobar je ovako, prgav i oštar, samo eto sa tim karburatorom bi se trebalo još bar jedan dan zabavljati

Posted Image

#60 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd

Posted 11 March 2015 - 12:39

Dobro bar ti vozac nije ostao kao juce u pit stopu.Odlicno odradjeno..Sad nek deca uzivaju i da ih dugo sluzi

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users