Pa da počnem sa predstavljanjem....
Početkom 2015. kupio sam Keewey Hurricane zapremine 50 kubika proizveden 2008. godine. Vožen je samo te godine i ukupno je prešao 390km. Kupio sam ga od poznanika i 100% sam siguran da je toliko i prešao. Od 2008 do prije mjesec dana nije ni paljen. Pošto sam laik po pitanju skutera odvezao sam ga majstoru da ga upali, jer sam se plašio da se šta ne polomi od dugog ležanja. Majstor je pregledao svjećicu, izduvao karburator i na treću kurblu je upalio, a da prethodno ni gorivo nije mjenjano, niti dosipano. Tada mi je rekao da samo vozim, da je to nov motor na kojem nema šta da se pokvari i da ukoliko šta primjetim da mu se javim.
Ovih dana malo prigrijalo pa rekoh odoh se malo provozati. Prije nego li se provozam odlučim ispustiti ulje (jer ne znam moje je sipao prethodnik), kupim Motul Expetr 2T ulje, i na crevo ispod rezervoara ispustim staro ulje (negdje oko 0,5 litara ukupno) i dospem jedno 2 dl novog ulja u rezervoar.

Zatim odem na pumpu, natočim pun rezervoar goriva i uočim da mi ne radi pokazivač nivo goriva. Ne znam na kom nivou ulja u rezervoaru se pali upozoravajuća lampica. Sve se plašim da i ona ne radi pa da ne zeznem cijelu stvar.
Prvo moje pitanje je odkud da pođem u cilju ustanovljavanja razloga zbog kojih ne rade navedene lampice, da li postoje neki osigurači i sl.??
Da, lampica pokazivača pravca, svjetla i kilometar sat rade.
Stavio sam i akumulator, misleći da nije slučajno radi njega, međutim ni dalje ne radi.
Šta mi predlažete, šta da činim?
Prilikom ispustanja ulja primjetio sam sa donje strane da je malo vlažan od nekog ulja pa me interesuje šta je to, od čega je (zaokruženo crvenom bojom...

Malo fotografija da vidite kako izgleda...

Svaki savjet će mi dobro doći...
Hvala..
Edited by samper, 30 March 2015 - 16:31.