Jump to content

Sprint Exactly malisan

67 replies to this topic

#41 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 22 May 2015 - 16:53

Znaci sada vozis 75ca dizna,zeger na koju poziciju ti je sad i kolika je ona surla na airboxu.

#42 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 22 May 2015 - 16:59

75 dizna, zeger je na prvom zarezu odozdo (igla podignuta do kraja), mada msm da mogu da je spustim za jedan zarez jos. Sa airboxa je samo sklonjena ona lulica.

#43 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 May 2015 - 21:01

dobra je boja... ako ti se motor odaziva kako valja na pola gasa i na punom gasu onda je to ok

#44 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 June 2015 - 12:40

tema je prebačena u projekti base 50

#45 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 12 July 2015 - 00:30

I dalje imam problema sa skutercetom. Boju ste videli na dnu prethodne strane, izgleda ok.

Juce i danas se desilo da se skuter ugasio u toku voznje, jednom na punom a drugi put na pola gasa. Oba puta se ugasio nakon 15-ak minuta voznje, znaci bio je dobro zagrejan.

Da li je moguce da se pregreva i da se zbog toga gasi? Kad se tako ugasi, sacekam koji minut da se ohladi i onda malo teze upali.

Da napomenem da se i dalje cesto prilikom pustanja gasa ne cuje motor kako radi, postavio sam nekoliko snimaka ranije, znate o cemu se vec radi. Nije mi jasno sto se to desava, boja svecice kaze da je smesa dobra.

Jedino ako vuce fals vazduh negde, ali to ne znam da proverim.

Ima li neko ideju sta je u pitanju? Nesto mi se cini da nece dugo da pozivi ako ga i dalje budem terao ovako.

#46 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 July 2015 - 02:16

lepio je .. rasklapaj, i proveravaj semeringe na radilici, menjaj klip ako je uništen

#47 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 12 July 2015 - 23:26

Ne bih sam da cackam oko agregata, sacekacu rodju kad bude imao slobodnog vremena.

Za sad cu samo da ubacim vecu diznu, nego i oko karburatora sad imam problemcic. Poklopac iglice sad nece skroz da se zatvori, izgleda da se navoj zeznuo pa stoji onako na milimetar od zatvorenog. Da li to moze da predstavlja problem? Kad zatvorim rukom difuzor na koji ulazi vazduh motor se ugasi, pa ne bi trebalo da tu vuce fals vazduh, sta mislite?

#48 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 July 2015 - 10:04

koji poklopac iglice... gore poklopac kroz koji sajla prolazi ?

#49 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 July 2015 - 12:33

Taj, slikacu da vidite koliko otvoren stoji.

#50 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 July 2015 - 14:10

Nisam slikao jer se sad zatvorio lepo, definitivno je navoj ostecen pa nekad zatvori a nekad ne.

Jos nisam nabavio set dizni pa stavio 80 (sa 75 se gasio), sad se ne gasi ali trokira dosta. Mozda nije problem dizna?

Svratio sam do jednog majstora kod koga sam nekad terao skuter na opravku da vidim da nema mozda 78 diznu da isprobam s njom i reko mu sta se desava, a on kaze da je vrlo moguce da presisava pa da zbog toga zeza.

EDIT: Posle voznje je ostavljao po koju kapljicu ispod karburatora, to sam zaboravio da kazem.

Edited by Miroslav'91, 13 July 2015 - 14:17.

#51 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 13 July 2015 - 20:22

Koja je poenta stelovati sve kada je skoro pa sigurno klip ribao tu? Rasklopi masinu, prekontrolisi sve i onda steluj...

#52 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 July 2015 - 20:40

Pa ja bih da ga nastelujem u ovakvom stanju ako je moguce, jer sta mi znaci da ga rasklopim sad i stavim novi klip i da vozim opet sa nenastelovanim motorom i da rizikujem lepljenje opet.

Jedino ako nije moguce nastelovati motor koji je ribao, to je vec druga stvar.

Nisam nikad rasklapao agregat pa zato pitam, ne zamerite.

#53 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 08 August 2015 - 14:19

Sa diznom 72 svecica izgleda ovako:

pun gas Attached File  pun.jpg   618.79K   27 downloads Attached File  pun (2).jpg   667.61K   33 downloads

pola gasa Attached File  pola.jpg   789.11K   28 downloads Attached File  pola (2).jpg   720.53K   29 downloads

Uzivo deluje malo svetlije nego na slikama, ali ja msm da je ok. Malo je izgubio na snazi u odnosu na 75 i 80 diznu, ali bolje prima gas tako da cu ovu ostaviti.

Edited by Miroslav'91, 08 August 2015 - 14:20.

#54 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 August 2015 - 14:26

Vrati 75 a igraj se sa iglom. Deluje dosta svetlo, da vozis pun gas par kilometara na putu imao bi problem.

#55 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 08 August 2015 - 14:36

EDIT: Sad malo zeza jer obrtaji posle pustanja gasa ne padnu odmah vec tek nakon nekoliko sekundi. Ona guma sto povezuje karburator i motor je malo ispucala, pa je to mozda uzrok.

#56 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 08 August 2015 - 14:37

View PostAcaPostar, on 08 August 2015 - 14:26, said:

Vrati 75 a igraj se sa iglom. Deluje dosta svetlo, da vozis pun gas par kilometara na putu imao bi problem.

Probao sam iglu na svim polozajima sa 75, ali probacu jos jednom. Moram da zamenim onu gumu, mozda me ona zeza.

EDIT: Ne deluje da vuce fals vazduh jer kad zapusim usis na karburatoru ugasi se odmah, ali sta ga znam.

Edited by Miroslav'91, 08 August 2015 - 14:43.

#57 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 August 2015 - 14:50

Zeza malo, ali ce vremenom sve vise. Obrtaji ne padaju zato sto ima visak vazduha, ili je mala pilotka ili nije dobro usinhrovana sa srafom smese pa dobija vise vazduha nego sto mu treba

#58 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 15 August 2016 - 19:14

Mali update:

Posto je prethodni kineski 50cc kit odsvirao svoje, montiran je novi kineski 70cc (uparen sa glavom od ovog prethodnog).

Menjao sam danas rolnice i kad sam vratio deklu na svoje mesto video sam ispod motora ovu oprugicu sa slike. Od cega bi ovo moglo da bude?

Attached File  oprugica.jpg   1.73MB   18 downloads

#59 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 15 August 2016 - 19:37

Meni ovaj feder izgleda kao onaj na bocnoj nogari, posto bocna ima 1 jaci i taj slabiji feder.

#60 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 August 2016 - 20:39

View PostMario, on 22 April 2015 - 08:09, said:

imaš novi klip u dve sledeće specijale 47,4 i 47,8mm da kupiš na mtbk a imaš i meteor koji je za malossi cilindar projektovan

http://www.motobikes...S346172.40.aspx

http://www.motobikes..._PC1426040.aspx

u načelu ako taj cilindar dobar strugar izbuši i honuje na 6/100 onda je to mnogo kvalitetnije rešenje od ovog kineskog što si sada kupio, znam da to deluje malo smešno, jer imaš u rukuma sve za 3500 din, ali to sve ništa ne valja, ne vredi posla otvaranja i zatvaranja, sklapanja i podešavanja itd...mislim može to da ide ali je lutrija, kod kineza je svaki drugi loš odlivak, loša tolerancija itd...

nema veze sklopi-razradi doteraj mu 4% ulja pa polako...
Gle da se samo dopišem na stari post, svaki je škart

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users